Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
Odpowiedz

💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚

Oceń ten wątek:
  • Pauuulaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia_kocia wrote:
    Dziewczyny, mam pytanko, czy zwykle po IUI dostajecie progesteron na drugą fazę cyklu? Czy wasi lekarze zakladają, że naturalnie to się obroni?

Moj poprzedni lekarz przy stymulacji ładował mi proga i w duphastonie i w luteinie, ale obecny podchodzi bardziej minimalistycznie do leków, wiec spodziewam się, że i po IUI nie będę brac dodatkowego proga.

U mnie teoretycznie za tydzień powinien być nowy cykl, ale już ostatnio wpadłam w tryb, kiedy nowe cykle zaczynają mi się w poniedziałki, co skutecznie kieruje mnie na weekendowe owulacje i odwołane IUI 🤦🏻‍♀️
    No ale może w tym cyklu będziemy mieć trochę więcej szczęścia 🤞
    U mnie przy dwóch iui nie dostalam progesteronu. Przy pierwszej iui wraz z beta zbadalam progesteron- byl coś ponad 40. Czyli super.
    Teraz nie dostalam ,bo dwa pecherzyki dominujace=dwa cialka żółte,czyli powinno byc ok- slowa lekarza. Ale i tak przy becie bede badac proga. - oczywiście jak test cos pokaże...

kicia_kocia lubi tę wiadomość

age.png

08.2012 26tc (*)♀️💔

Ona♀️
    pcos❌amh 12,75❌ IO❌HbA1C 5,63%❌
    lewy jajowód niedrożny❌
    kariotyp✅ TSH 1,44✅ AntyTPO 10✅ cytologia✅ biopsja szyjki✅ hpv 16 (-)✅

On♂️
    azoospermia❌
    kariotyp❌

2020-Cytologia gr3-HPV 16-biopsja -cin3
    11.2021 konizacja szyjki macicy

1iui 04.2022 🥳
    09.05 ⏸️
    Beta hcg:10.05 90.1/12.05 -214
    24.05-5t3 jest pęcherzyk z zarodkiem
    07.06 -8t2 ❤️ crl 16 mm.
    24.06 10t5-crl 36.7 mm tętno 170
    04.07 prenatalne - 12t1-crl 5.16 cm tętno 168 ,NT 1.6 niskie ryzyka
    09.08 17t2 175g ♂️💙
    29.08 - 20t2 połówkowe 🆗 350g 21t3- 392g/24t6-670g / 28t6-1400g/31t2- 1900g /32t3-2100g/35t3-2800g /37t3-3400g

01.2023 -38t6d / 3950g /56cm 👶

Powrót po rodzeństwo
    15.11.24 iui➡️ test 25.11...niech się dzieje magia⏳🤞
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny jestem po badaniu drożności. Jakoś to przetrwałam. Natomiast czy wy też miałyście krwawienie po badaniu drożności? Jeżeli tak to długo trwało krwawienie? Oba jajowody drożne, macica prawidłowa . Wszystkie wyniki dobre. Od 2 dnia cyklu zaczynam stymulacje. W nowym cyklu planowana jest inseminacja. Ale to szybko poszło :)

Karolove, Pauuulaa lubią tę wiadomość

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
  • Kam93 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia_kocia wrote:
    Dziewczyny, mam pytanko, czy zwykle po IUI dostajecie progesteron na drugą fazę cyklu? Czy wasi lekarze zakladają, że naturalnie to się obroni?

Moj poprzedni lekarz przy stymulacji ładował mi proga i w duphastonie i w luteinie, ale obecny podchodzi bardziej minimalistycznie do leków, wiec spodziewam się, że i po IUI nie będę brac dodatkowego proga.

U mnie teoretycznie za tydzień powinien być nowy cykl, ale już ostatnio wpadłam w tryb, kiedy nowe cykle zaczynają mi się w poniedziałki, co skutecznie kieruje mnie na weekendowe owulacje i odwołane IUI 🤦🏻‍♀️
    No ale może w tym cyklu będziemy mieć trochę więcej szczęścia 🤞
    Ja też biorę zawsze duphaston, ale "w ciemno". Jak widać co lekarz, to obyczaj. Każdy działa troszkę inaczej, ale wydaje mi się, że czasami niektóre kroki to tylko "dmuchanie na zimne" :) trzymam kciuki, aby owulacja się poukładała po waszej myśli

Statarania od 10.2022

1 IUI 09.2024 ❌️
    2 IUI 10.2024 ❌️
  • Karolove Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Hejka dziewczyny jestem po badaniu drożności. Jakoś to przetrwałam. Natomiast czy wy też miałyście krwawienie po badaniu drożności? Jeżeli tak to długo trwało krwawienie? Oba jajowody drożne, macica prawidłowa . Wszystkie wyniki dobre. Od 2 dnia cyklu zaczynam stymulacje. W nowym cyklu planowana jest inseminacja. Ale to szybko poszło :)
    Tak, ja po drożności krwawiłam w dniu i potem plamienie dzień po. Oby tak samo szybko poszło z IUI i jej efektami 😃🤞🏻

Starania od 2023
    Niepłodność idiopatyczna
    ♀️ 36l
    Hormony ok (TSH w normie ale za wysokie na starania- Euthyrox 50) regularne cykle i owulacje.
    AMH 4.51
    05.24 wykryta niedrożność lewego jajowodu
    07.24 udrożniony jajowód metodą sHSG 💚
    09.24 pierwszy cykl stymulowany Clo + Duphaston + Ovitrelle = torbiel na jajniku 😕
    10.24 Belara na 1 cykl. Torbiel wchłonięta & przygotowania do IUI
    11.24 stymulacja Lamette i 1 IUI ❌️
    11.24 2 IUI ⏳️

♂️ 29l
    Wszystkie badania i parametry w normie 🍀
  • Kam93 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolove wrote:
    Trzymam kciuki, żeby wszystko wyszło po Twojej myśli 🤞🏻a który dc będziesz mieć w czwartek?
    14ty. Moje dwie IUI odbyły się w 14 dniu. Szkoda , że te regularne cykle nie przekładają się na płodność. Stymulacja trochę spowolniła przyrost endometrium. Pozostaje mi cierpliwie czekać do czwartku, szkoda, że ja owulacji nie czuję , moze nie zejdę w poczekalni w czwartek, gorzej jak zaklady bukmacherskie 🙈

Karolove lubi tę wiadomość

Statarania od 10.2022

1 IUI 09.2024 ❌️
    2 IUI 10.2024 ❌️
‹‹ 359 360 361 362 363
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ