💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja mam pytanie do dziewczyn, którym lekarz wypisuje L4 na wizyty lub zabiegi, a w pracy nic nie wiedzą o klinice i staraniach. Wiecie dokładnie co jest napisane na zwolnieniu? Jest w nim jasna informacja że to zwolnienie z kliniki leczenia niepłodności? Ani razu nie wzięłam L4 od lekarza ginekologa z obawy o to, że szef dowie się o leczeniu 🥹
Kam93 lubi tę wiadomość
♀️29 l
- 5.24 - udrożnienie jajowodu
- hormony, MUChA, aTG, aTPO , ASA, ANA - ok
-zespol antyfosfolipidowy - ujemny
- AMH 5,11
- kir Bx (-2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1)
- HLA-C C1/C2
♂️ 33 l
- 4. 24 - embolizacja ŻPN
- obniżone parametry nasienia
- kariotypy - ok
Cross-match 36,3% ❌
10.2024 - 11.2024 -2x IUI ❌
--> zmiana kliniki<--
28.12.2024 - wizyta kwalifikacyjna do IVF
10.01.2025 - stymulacja -150mj. Ovaleap, 0,25mg. Cetrotide, Gonapeptyl
23.01 -Punkcja- 6 zapl. komorek - 5 ❄️🥹
18.02 - transfer
••Zostań z nami Maluszku••🤍 -
kicia_kocia wrote:Hej dziewczyny, dobrego tygodnia, niech nam tu sypnie dobrymi wiadomościami 🌈
Ja już po pobraniu krwi, koło 14 powinnam mieć wyniki hormonów, może pojawi się wskazówka co to za zamieszanie się odbywa w moim organizmie
Dziękuję i również życzę spokojnego tygodnia
Daj znać jak wyniki.kicia_kocia lubi tę wiadomość
-
Mq1991 wrote:Pytanie do dziewczyn które testują w tym tygodniu- macie jakieś nietypowe objawy?
U mnie nietypowych objawów brak. Dziś pobolewa mnie podbrzusze jak zawsze przed okresem. Małpa powinna być w środę.
Mnie jeszcze zawsze przed okresem bolą piersi, mam takie twarde że mogłabym szyby w oknach wybijać 😂 teraz nic takiego nie czuje.
Tak jak przez 2 tyg cierpliwie czekałam na test i dobrze żyło mi się tą nadzieją, to dziś jakby totalnie mi się odwróciło i już chciałabym wiedzieć na czym stoję.Mq1991, Paula96 lubią tę wiadomość
-
Alicee2024 wrote:A ja mam pytanie do dziewczyn, którym lekarz wypisuje L4 na wizyty lub zabiegi, a w pracy nic nie wiedzą o klinice i staraniach. Wiecie dokładnie co jest napisane na zwolnieniu? Jest w nim jasna informacja że to zwolnienie z kliniki leczenia niepłodności? Ani razu nie wzięłam L4 od lekarza ginekologa z obawy o to, że szef dowie się o leczeniu 🥹
Kama89wroc lubi tę wiadomość
👱♀️ 33l👦🏻35l
- 12.2022 💔 CP, laparoskopia, jajowód zachowany
- 04.2023 badanie HSG (jajowody drożne) ✅️
- 10.2023 Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin)
- 11.2023 histeroskopia, hormony ✅️
- 12.2023 - 03.2024 4 x stymulacja owulacji ❌️
- 10.2024 - 12.2024 3 x IUI ❌️
_________
Kwalifikacja IVF ✅️
AMH 7,34
Cross-match 30,2%
- 25.01.2025 start stymulacji (Ovaleap + Cetrotide + Gonapeptyl)
- 10.02.2025 punkcja, 12x pobranych, 6x zapłodnionych, 5x❄️
- 6.03.2025 transfer ⏳️ -
Paula96, Kama89wroc no właśnie ja też zupełnie nie czuje nic specjalnego. I zastanawiam się czy kolejny cykl już jest stracony.
Kama89wroc lubi tę wiadomość
👱♀️ 33l👦🏻35l
_________
Kwalifikacja IVF ✅️
AMH 7,34
Cross-match 30,2%
Alicee2024 wrote:A ja mam pytanie do dziewczyn, którym lekarz wypisuje L4 na wizyty lub zabiegi, a w pracy nic nie wiedzą o klinice i staraniach. Wiecie dokładnie co jest napisane na zwolnieniu? Jest w nim jasna informacja że to zwolnienie z kliniki leczenia niepłodności? Ani razu nie wzięłam L4 od lekarza ginekologa z obawy o to, że szef dowie się o leczeniu 🥹
Ja wzięłam raz z kliniki tylko dlatego, że nagle moja wizyta została przesunięta z godzin popołudniowych na poranne i doktor powiedział, że wystawi mi L-4, bo już bym urlopu nie zdarzyła załatwić. U mnie kadry są dyskretne i nigdy nie dały mi odczuć, że coś się domyślają, ale nie mam pojęcia co jest napisane na takim zwolnieniu.
Mój szef to gbur i też nie chciałabym aby wiedział o naszych staraniach.
Ale ja wychodzę z założenia, że możesz w klinice wykonać też inne zabiegi ginekologiczne, niekoniecznie leczyć niepłodność, więc głowa do góry. Ja jak trzeba będzie to nie będę się wahała wziąć zwolnienia z kliniki. -
Kama89wroc wrote:Ja wzięłam raz z kliniki tylko dlatego, że nagle moja wizyta została przesunięta z godzin popołudniowych na poranne i doktor powiedział, że wystawi mi L-4, bo już bym urlopu nie zdarzyła załatwić. U mnie kadry są dyskretne i nigdy nie dały mi odczuć, że coś się domyślają, ale nie mam pojęcia co jest napisane na takim zwolnieniu.
Mój szef to gbur i też nie chciałabym aby wiedział o naszych staraniach.
Ale ja wychodzę z założenia, że możesz w klinice wykonać też inne zabiegi ginekologiczne, niekoniecznie leczyć niepłodność, więc głowa do góry. Ja jak trzeba będzie to nie będę się wahała wziąć zwolnienia z kliniki.Paprykaa lubi tę wiadomość
👱♀️ 33l👦🏻35l
_________
Kwalifikacja IVF ✅️
AMH 7,34
Cross-match 30,2%
Alicee2024 wrote:A ja mam pytanie do dziewczyn, którym lekarz wypisuje L4 na wizyty lub zabiegi, a w pracy nic nie wiedzą o klinice i staraniach. Wiecie dokładnie co jest napisane na zwolnieniu? Jest w nim jasna informacja że to zwolnienie z kliniki leczenia niepłodności? Ani razu nie wzięłam L4 od lekarza ginekologa z obawy o to, że szef dowie się o leczeniu 🥹PCOS, starania o drugiego 👶🏼
31.01 start IVF
Rekovelle 8 ug + Orgalutran + Gonapeptyl
23 pobrane ➡️ 16 MII ➡️ 10 ❄️
Transfer ➡️ marzec/kwiecień ⏳️ -
Dostałam wyniki. Chyba utknęłam w czasoprzestrzeni między fazą owulacyjną a lutealną i nie wiem jak się z niej wydostać 🙃 Jedno co, to na pewno nie jest to początek nowego cyklu.
FSH: 6,73
LH: 22,7
Estradiol: 132
Progesteron: 1,61
Prolaktyna: 9,69
Sprawdzę jeszcze w środę czy progesteron rośnie, jeśli nie to może być że pęcherzyk nie pękł mimo OvitrelleWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 13:26
PCOS, starania o drugiego 👶🏼
31.01 start IVF
Mq1991 wrote:To chyba wszystko też zależy jak duża jest firma, bo jak pracuje kilkaset osób, to wątpię żeby takie informacje doszły do szefa. Ale jak firma jest mała, wszyscy się znają to różnie bywa. Ja jak byłam w ciąży pozamacicznej, to jedna lekarka wystawiła mi zwolnienie ciążowe na parę dni🤦🏼♀️ dowiedziałam się o tym, bo u nas w systemie kadrowym było zaznaczone jakie to zwolnienie... Do grafiku ma dostęp hr i moja przełożona, ale nikt nigdy o to nie pytał...
Kurczę, mam nadzieję że ludzie pracujący na takich stanowiskach są jednak dyskretni. Ja bym nie chciała żeby mój szef wiedział o staraniach, ani nikt inny bo to wredne osoby, które nie życzą dobrze innym.kicia_kocia, Mq1991, Nowa2024, Paprykaa lubią tę wiadomość
-
Przy mojej pierwszej ciąży wylądowałam na L4 w czwartym tygodniu i nikt nie wiedział co się dzieje. Kadry widziały kod L4, ale na pewno nie przekazaly informacji dalej. Byłam w szpitalu wtedy z dziewczyną, która pracowała w małej firmie i ona z kolei mowila, że musi od razu poinformować szefa, bo u niej ta informacja od razu się rozniesie. Zależy od organizacji.
Z tego co się orientuję, to dane o stanie zdrowia są szczególnie chronione przez RODO i taki wyciek byłby dużym ryzykiem dla pracodawcy.
Szczerze mówiąc gdyby u mnie takie coś wypłynęło, to poza tym, że byłabym oburzona wyciekiem informacji, to najpewniej mówiłabym, że byłam w klinice ze względów zdrowotnych a nie staraniowych. Ale to już zależy w jakich kto jest relacjach z szefem.Kama89wroc, Paprykaa lubią tę wiadomość
PCOS, starania o drugiego 👶🏼
31.01 start IVF
kicia_kocia wrote:Przy mojej pierwszej ciąży wylądowałam na L4 w czwartym tygodniu i nikt nie wiedział co się dzieje. Kadry widziały kod L4, ale na pewno nie przekazaly informacji dalej. Byłam w szpitalu wtedy z dziewczyną, która pracowała w małej firmie i ona z kolei mowila, że musi od razu poinformować szefa, bo u niej ta informacja od razu się rozniesie. Zależy od organizacji.
Z tego co się orientuję, to dane o stanie zdrowia są szczególnie chronione przez RODO i taki wyciek byłby dużym ryzykiem dla pracodawcy.
Szczerze mówiąc gdyby u mnie takie coś wypłynęło, to poza tym, że byłabym oburzona wyciekiem informacji, to najpewniej mówiłabym, że byłam w klinice ze względów zdrowotnych a nie staraniowych. Ale to już zależy w jakich kto jest relacjach z szefem.kicia_kocia lubi tę wiadomość
👱♀️ 33l👦🏻35l
_________
Kwalifikacja IVF ✅️
AMH 7,34
Cross-match 30,2%
Mq1991 wrote:Paula96, Kama89wroc no właśnie ja też zupełnie nie czuje nic specjalnego. I zastanawiam się czy kolejny cykl już jest stracony.
Może za wcześnie na jakiekolwiek objawy. Niektóre dziewczyny szukają ich na siłę a może Wasza „uroda” jest taka, że to za wcześnie. Mnie brzuch pobolewa jak na okres i nie ukrywam, że boję się że nie dotrwam do środy i przyjdzie @Paprykaa lubi tę wiadomość
-
Kama89wroc wrote:Może za wcześnie na jakiekolwiek objawy. Niektóre dziewczyny szukają ich na siłę a może Wasza „uroda” jest taka, że to za wcześnie. Mnie brzuch pobolewa jak na okres i nie ukrywam, że boję się że nie dotrwam do środy i przyjdzie @
A zapomniałam dodać, że bardzo szybko łapie mnie zadyszka. Nie mam problemu z kondycją, ostatnio chodziłam na siłownię regularnie. A chociażby teraz wzięłam prysznic i wstawiłam tylko pranie, a mój narzeczony pyta, czy przebiegłam maraton, bo dysze jak parowóz. 🙈Kama89wroc lubi tę wiadomość
-
Paula96 wrote:A zapomniałam dodać, że bardzo szybko łapie mnie zadyszka. Nie mam problemu z kondycją, ostatnio chodziłam na siłownię regularnie. A chociażby teraz wzięłam prysznic i wstawiłam tylko pranie, a mój narzeczony pyta, czy przebiegłam maraton, bo dysze jak parowóz. 🙈
Oby to był objaw dwóch kresek
Mq1991, Paula96, Ang15 lubią tę wiadomość
-
Paula96 wrote:A zapomniałam dodać, że bardzo szybko łapie mnie zadyszka. Nie mam problemu z kondycją, ostatnio chodziłam na siłownię regularnie. A chociażby teraz wzięłam prysznic i wstawiłam tylko pranie, a mój narzeczony pyta, czy przebiegłam maraton, bo dysze jak parowóz. 🙈👱♀️ 33l👦🏻35l
_________
Kwalifikacja IVF ✅️
AMH 7,34
Cross-match 30,2%
Paula96 wrote:Nie, nie biorę.
Kama89wroc, Paula96 lubią tę wiadomość
👱♀️ 33l👦🏻35l
_________
Kwalifikacja IVF ✅️
AMH 7,34
Cross-match 30,2%
Mq1991 wrote:Pytanie do dziewczyn które testują w tym tygodniu- macie jakieś nietypowe objawy?
Ja wczoraj przez ponad pół godziny miałam bardzo mocne kłucie w podbrzuszu... wcześniej miewałam takie coś kilka razy, ale tylko w okolicach dni płodnych 🤔 kiedyś nawet pytałam ginekologa co to może być, bo to takie mocne kłucie, że aż ciężko wysiedzieć czasami😉 ale mówił, że to może właśnie oznaka dni płodnych.
Nie wiem dlaczego teraz takie coś się pojawiło. Poza tym, też obawiam się co będzie w tym tyg, bo czuję się tam na dole tak jak na okres🙄 -
Ang15 wrote:Ja wczoraj przez ponad pół godziny miałam bardzo mocne kłucie w podbrzuszu... wcześniej miewałam takie coś kilka razy, ale tylko w okolicach dni płodnych 🤔 kiedyś nawet pytałam ginekologa co to może być, bo to takie mocne kłucie, że aż ciężko wysiedzieć czasami😉 ale mówił, że to może właśnie oznaka dni płodnych.
Nie wiem dlaczego teraz takie coś się pojawiło. Poza tym, też obawiam się co będzie w tym tyg, bo czuję się tam na dole tak jak na okres🙄
Właśnie też się tak czuję. Wczoraj popłakałam się 3razy widząc rolki o pozytywnych testach 😅 już tak mi wali po tej inseminacji.