💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy ja mówiłam, że mam największego pecha na świecie? 😩
Dostałam właśnie okres, do kliniki mam się zgłosić w 11 dc ewentualnie w 10 dc. Zadzwoniłam od razu, bo oczywiście 11 dc wypada na sobotę… okazuje się, że doktorek w sobotę nie przyjmuje, będzie dopiero w piątek ale ma już komplet pacjentek… musiałam brzmieć strasznie przez tel, bo chociaż rejestratorka była miła i powiedziała że jeżeli chodzi o monitoring tuż przed IUI to wcisną mnie między planowanymi pacjentkami ale jutro nie ma lekarza, więc dopiero w piątek oddzwoniła z informacją zwrotną. Ale teraz jest strach co zrobić, bo ostatnio w 13 dc było już po owulacji i nie zrobiliśmy IUI i cykl był stracony. Nie zniosę tego kolejny raz. A przy pierwszej IUI pęcherzyk nie był pęknięty w 12 dc. Także o ile mam bardzo regularne @ to z owulacja ciężko się wstrzelić. 12 dc to niedziela więc zamknięta klinika… i chyba nie muszę Wam pisać, że już mam stres ze kolejny cykl będę w plecy. -
Kama89wroc wrote:Czy ja mówiłam, że mam największego pecha na świecie? 😩
Dostałam właśnie okres, do kliniki mam się zgłosić w 11 dc ewentualnie w 10 dc. Zadzwoniłam od razu, bo oczywiście 11 dc wypada na sobotę… okazuje się, że doktorek w sobotę nie przyjmuje, będzie dopiero w piątek ale ma już komplet pacjentek… musiałam brzmieć strasznie przez tel, bo chociaż rejestratorka była miła i powiedziała że jeżeli chodzi o monitoring tuż przed IUI to wcisną mnie między planowanymi pacjentkami ale jutro nie ma lekarza, więc dopiero w piątek oddzwoniła z informacją zwrotną. Ale teraz jest strach co zrobić, bo ostatnio w 13 dc było już po owulacji i nie zrobiliśmy IUI i cykl był stracony. Nie zniosę tego kolejny raz. A przy pierwszej IUI pęcherzyk nie był pęknięty w 12 dc. Także o ile mam bardzo regularne @ to z owulacja ciężko się wstrzelić. 12 dc to niedziela więc zamknięta klinika… i chyba nie muszę Wam pisać, że już mam stres ze kolejny cykl będę w plecy.👱♀️ 33l👦🏻35l
12.2022 💔 CP usunięta laparoskopowo, jajowód zachowany
04.2023 ✅️ badanie HSG (oba jajowody drożne)
10.2023 Początek leczenia niepłodności
11.2023 ✅️ histeroskopia
Hormony ✅️
12.2023 - 03.2024 stymulacja owulacji (clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
10.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
11.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ zivafert +cyclogest)
12.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ ovitrelle +cyclogest)
_________
02.01.2025 ✅️ wizyta kwalifikacyjna IVF -
Mq1991 wrote:Szkoda ze kliniki nie są otwarte w niedzielę i święta to naprawdę przykre jak przez to cykl jest stracony:(
Ręce mi opadły. Jutro chyba zadzwonię i umówię się też na sobotę 11 dc i poniedziałek 13 dc do innego lekarza, bo już nie wiem co robić. Owulacja pewnie będzie w niedzielę 12 dc. Nikt w tym wszystkim nie pomaga, nie ma żadnego koordynatora, człowiek zostaje sam na łasce kliniki. -
Kama89 właśnie lepiej wcześniej sprawdzić na monitoringu co się dzieje. I to na 7 dni w tygodniu akurat często wypada coś w niedzielę kiedy kliniki nie pracują. Podjedź w piątek i od wielkości pęcherzyka będziesz decydować co dalej. Czy ewentualnie nie będzie mógł inny lekarz zrobić w sobotę inseminacji? Może zapytaj jutro telefonicznie
-
Kama89wroc wrote:Ręce mi opadły. Jutro chyba zadzwonię i umówię się też na sobotę 11 dc i poniedziałek 13 dc do innego lekarza, bo już nie wiem co robić. Owulacja pewnie będzie w niedzielę 12 dc. Nikt w tym wszystkim nie pomaga, nie ma żadnego koordynatora, człowiek zostaje sam na łasce kliniki.Starania od 2023
Niepłodność idiopatyczna
👱 29l
Wszystkie badania i parametry w normie 🍀
👩🏻 36l
AMH 4.51
05.24 wykryta niedrożność lewego jajowodu
07.24 udrożniony jajowód metodą sHSG 💚
11.24 stymulacja Lamette i 1 IUI ❌️
11/12.24 stymulacja Lamette 2 IUI nie miała miejsca + pęcherzyk nie pękł. ❌️
12.24 zmiana kliniki ➡️ IVF kwalifikacja ✅️
15.1.25 rozpoczęcie stymulacji do IVF:
2-10 dc Ovaleap
7-10 dc Orgalutran -
Ania 89 wrote:Kama89 właśnie lepiej wcześniej sprawdzić na monitoringu co się dzieje. I to na 7 dni w tygodniu akurat często wypada coś w niedzielę kiedy kliniki nie pracują. Podjedź w piątek i od wielkości pęcherzyka będziesz decydować co dalej. Czy ewentualnie nie będzie mógł inny lekarz zrobić w sobotę inseminacji? Może zapytaj jutro telefonicznie
Jutro z rana zadzwonię i właśnie zapytam też o termin na sobotę do innego lekarza, bo może akurat w 11 dc pęcherzyk będzie gotowy do inseminacji (od 3 do 7 dc mam brać clo). A jak w piątek się okaże, że jest zbyt mały to od razu odwołam sobotnią wizytę.
Wiesz u nas to nie jest proste, bo trzeba odmrozić nasienie dawcy… dobrze jakby lekarz znał naszą historię. Jakoś to wszystko układa mi się w kolejny miesiąc straconego cyklu. -
Karolove wrote:Kama89wroc totalnie ogarniam o co chodzi, mi przez stymulację cykl się skrócił, owulacja była dużo szybciej i chodziłam na monitoring 7dc ale co z tego kiedy klinika miała też ograniczenia i nie mogłam się umówić na IUI 🤦🏻♀️ z perspektywy czasu mogłam wcześniej zmienić klinikę na bardziej dostępną. Także życzę Ci żeby Ci się udało ogarnąć to wszystko w tym cyklu a jeśli nie to warto pomyśleć o zmianie kliniki bo to jest niewarte naszego stresu😞
Kurde taka zła jestem. Zawsze @ przychodzi rano, dziś o 19🙄 i jeszcze żadnych objawów przed nie miałam. Ale jest punktualnie w 28 dc. Jak widać kolejny raz nie można się na nic nastawiać. Organizm dyktuje nam sam warunki.
Niestety w mojej klinice ze względu na rządowy program in vitro jest bardzo duże obłożenie pacjentów i ciężko się umawiać to przykre ile par ma ten sam problem co my.
No nic jutro dzwonię i mam nadzieję, że wyrwę termin na przyszłą sobotę i powiem w jakim celu, bo klinika jest czynna od 8.00 do 14.00 i też muszą mieć czas na moje usg i przygotowanie nasienia.Karolove lubi tę wiadomość
-
Kama89wroc wrote:Kurde taka zła jestem. Zawsze @ przychodzi rano, dziś o 19🙄 i jeszcze żadnych objawów przed nie miałam. Ale jest punktualnie w 28 dc. Jak widać kolejny raz nie można się na nic nastawiać. Organizm dyktuje nam sam warunki.
Niestety w mojej klinice ze względu na rządowy program in vitro jest bardzo duże obłożenie pacjentów i ciężko się umawiać to przykre ile par ma ten sam problem co my.
No nic jutro dzwonię i mam nadzieję, że wyrwę termin na przyszłą sobotę i powiem w jakim celu, bo klinika jest czynna od 8.00 do 14.00 i też muszą mieć czas na moje usg i przygotowanie nasienia.
A co do obłożenia w klinice, to u nas to samo. Też mnóstwo par na IVF👱♀️ 33l👦🏻35l
12.2022 💔 CP usunięta laparoskopowo, jajowód zachowany
04.2023 ✅️ badanie HSG (oba jajowody drożne)
10.2023 Początek leczenia niepłodności
11.2023 ✅️ histeroskopia
Hormony ✅️
12.2023 - 03.2024 stymulacja owulacji (clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
10.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
11.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ zivafert +cyclogest)
12.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ ovitrelle +cyclogest)
_________
02.01.2025 ✅️ wizyta kwalifikacyjna IVF -