X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
Odpowiedz

💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚

Oceń ten wątek:
  • Kama89wroc Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja mówiłam, że mam największego pecha na świecie? 😩
    Dostałam właśnie okres, do kliniki mam się zgłosić w 11 dc ewentualnie w 10 dc. Zadzwoniłam od razu, bo oczywiście 11 dc wypada na sobotę… okazuje się, że doktorek w sobotę nie przyjmuje, będzie dopiero w piątek ale ma już komplet pacjentek… musiałam brzmieć strasznie przez tel, bo chociaż rejestratorka była miła i powiedziała że jeżeli chodzi o monitoring tuż przed IUI to wcisną mnie między planowanymi pacjentkami ale jutro nie ma lekarza, więc dopiero w piątek oddzwoniła z informacją zwrotną. Ale teraz jest strach co zrobić, bo ostatnio w 13 dc było już po owulacji i nie zrobiliśmy IUI i cykl był stracony. Nie zniosę tego kolejny raz. A przy pierwszej IUI pęcherzyk nie był pęknięty w 12 dc. Także o ile mam bardzo regularne @ to z owulacja ciężko się wstrzelić. 12 dc to niedziela więc zamknięta klinika… i chyba nie muszę Wam pisać, że już mam stres ze kolejny cykl będę w plecy.

• Mq1991 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama89wroc wrote:
    Czy ja mówiłam, że mam największego pecha na świecie? 😩
    Dostałam właśnie okres, do kliniki mam się zgłosić w 11 dc ewentualnie w 10 dc. Zadzwoniłam od razu, bo oczywiście 11 dc wypada na sobotę… okazuje się, że doktorek w sobotę nie przyjmuje, będzie dopiero w piątek ale ma już komplet pacjentek… musiałam brzmieć strasznie przez tel, bo chociaż rejestratorka była miła i powiedziała że jeżeli chodzi o monitoring tuż przed IUI to wcisną mnie między planowanymi pacjentkami ale jutro nie ma lekarza, więc dopiero w piątek oddzwoniła z informacją zwrotną. Ale teraz jest strach co zrobić, bo ostatnio w 13 dc było już po owulacji i nie zrobiliśmy IUI i cykl był stracony. Nie zniosę tego kolejny raz. A przy pierwszej IUI pęcherzyk nie był pęknięty w 12 dc. Także o ile mam bardzo regularne @ to z owulacja ciężko się wstrzelić. 12 dc to niedziela więc zamknięta klinika… i chyba nie muszę Wam pisać, że już mam stres ze kolejny cykl będę w plecy.
    Szkoda ze kliniki nie są otwarte w niedzielę i święta :( to naprawdę przykre jak przez to cykl jest stracony:(

👱‍♀️ 33l👦🏻35l

12.2022 💔 CP usunięta laparoskopowo, jajowód zachowany
    04.2023 ✅️ badanie HSG (oba jajowody drożne)
    10.2023 Początek leczenia niepłodności
    11.2023 ✅️ histeroskopia
    Hormony ✅️
    12.2023 - 03.2024 stymulacja owulacji (clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
    10.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
    11.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ zivafert +cyclogest)
    12.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ ovitrelle +cyclogest)

_________
    02.01.2025 ✅️ wizyta kwalifikacyjna IVF
  • Kama89wroc Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    Szkoda ze kliniki nie są otwarte w niedzielę i święta :( to naprawdę przykre jak przez to cykl jest stracony:(

Ręce mi opadły. Jutro chyba zadzwonię i umówię się też na sobotę 11 dc i poniedziałek 13 dc do innego lekarza, bo już nie wiem co robić. Owulacja pewnie będzie w niedzielę 12 dc. Nikt w tym wszystkim nie pomaga, nie ma żadnego koordynatora, człowiek zostaje sam na łasce kliniki.

• jpm Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny biorę czwarty dzień lamette i mam strasznie bóle głowy… jestem przed wizytą u dr. Są jakieś zamienniki tego ? Kiedyś jak to brałam to tak nie reagowałam..🤔

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama89 właśnie lepiej wcześniej sprawdzić na monitoringu co się dzieje. I to na 7 dni w tygodniu akurat często wypada coś w niedzielę kiedy kliniki nie pracują. Podjedź w piątek i od wielkości pęcherzyka będziesz decydować co dalej. Czy ewentualnie nie będzie mógł inny lekarz zrobić w sobotę inseminacji? Może zapytaj jutro telefonicznie

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jpm Ja biorę CLO . Może porozmawiaj z lekarzem o tych bólach głowy:(

• Karolove Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama89wroc wrote:
    Ręce mi opadły. Jutro chyba zadzwonię i umówię się też na sobotę 11 dc i poniedziałek 13 dc do innego lekarza, bo już nie wiem co robić. Owulacja pewnie będzie w niedzielę 12 dc. Nikt w tym wszystkim nie pomaga, nie ma żadnego koordynatora, człowiek zostaje sam na łasce kliniki.
    Kama89wroc totalnie ogarniam o co chodzi, mi przez stymulację cykl się skrócił, owulacja była dużo szybciej i chodziłam na monitoring 7dc ale co z tego kiedy klinika miała też ograniczenia i nie mogłam się umówić na IUI 🤦🏻‍♀️ z perspektywy czasu mogłam wcześniej zmienić klinikę na bardziej dostępną. Także życzę Ci żeby Ci się udało ogarnąć to wszystko w tym cyklu a jeśli nie to warto pomyśleć o zmianie kliniki bo to jest niewarte naszego stresu😞

Starania od 2023
    Niepłodność idiopatyczna
    👱 29l
    Wszystkie badania i parametry w normie 🍀
    👩🏻 36l
    AMH 4.51
    05.24 wykryta niedrożność lewego jajowodu
    07.24 udrożniony jajowód metodą sHSG 💚
    11.24 stymulacja Lamette i 1 IUI ❌️
    11/12.24 stymulacja Lamette 2 IUI nie miała miejsca + pęcherzyk nie pękł. ❌️
    12.24 zmiana kliniki ➡️ IVF kwalifikacja ✅️
    15.1.25 rozpoczęcie stymulacji do IVF:
    2-10 dc Ovaleap
    7-10 dc Orgalutran
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa czy wreszcie przyszła @? :)

• Kama89wroc Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Kama89 właśnie lepiej wcześniej sprawdzić na monitoringu co się dzieje. I to na 7 dni w tygodniu akurat często wypada coś w niedzielę kiedy kliniki nie pracują. Podjedź w piątek i od wielkości pęcherzyka będziesz decydować co dalej. Czy ewentualnie nie będzie mógł inny lekarz zrobić w sobotę inseminacji? Może zapytaj jutro telefonicznie

Jutro z rana zadzwonię i właśnie zapytam też o termin na sobotę do innego lekarza, bo może akurat w 11 dc pęcherzyk będzie gotowy do inseminacji (od 3 do 7 dc mam brać clo). A jak w piątek się okaże, że jest zbyt mały to od razu odwołam sobotnią wizytę.
    Wiesz u nas to nie jest proste, bo trzeba odmrozić nasienie dawcy… dobrze jakby lekarz znał naszą historię. Jakoś to wszystko układa mi się w kolejny miesiąc straconego cyklu.

• Kama89wroc Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolove wrote:
    Kama89wroc totalnie ogarniam o co chodzi, mi przez stymulację cykl się skrócił, owulacja była dużo szybciej i chodziłam na monitoring 7dc ale co z tego kiedy klinika miała też ograniczenia i nie mogłam się umówić na IUI 🤦🏻‍♀️ z perspektywy czasu mogłam wcześniej zmienić klinikę na bardziej dostępną. Także życzę Ci żeby Ci się udało ogarnąć to wszystko w tym cyklu a jeśli nie to warto pomyśleć o zmianie kliniki bo to jest niewarte naszego stresu😞

Kurde taka zła jestem. Zawsze @ przychodzi rano, dziś o 19🙄 i jeszcze żadnych objawów przed nie miałam. Ale jest punktualnie w 28 dc. Jak widać kolejny raz nie można się na nic nastawiać. Organizm dyktuje nam sam warunki.
    Niestety w mojej klinice ze względu na rządowy program in vitro jest bardzo duże obłożenie pacjentów i ciężko się umawiać :( to przykre ile par ma ten sam problem co my.
    No nic jutro dzwonię i mam nadzieję, że wyrwę termin na przyszłą sobotę i powiem w jakim celu, bo klinika jest czynna od 8.00 do 14.00 i też muszą mieć czas na moje usg i przygotowanie nasienia.

Karolove lubi tę wiadomość

• Mq1991 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama89wroc wrote:
    Kurde taka zła jestem. Zawsze @ przychodzi rano, dziś o 19🙄 i jeszcze żadnych objawów przed nie miałam. Ale jest punktualnie w 28 dc. Jak widać kolejny raz nie można się na nic nastawiać. Organizm dyktuje nam sam warunki.
    Niestety w mojej klinice ze względu na rządowy program in vitro jest bardzo duże obłożenie pacjentów i ciężko się umawiać :( to przykre ile par ma ten sam problem co my.
    No nic jutro dzwonię i mam nadzieję, że wyrwę termin na przyszłą sobotę i powiem w jakim celu, bo klinika jest czynna od 8.00 do 14.00 i też muszą mieć czas na moje usg i przygotowanie nasienia.
    Trzymam kciuki i mam nadzieję, że Twój cykl nie będzie stracony 🤞🤞🤞
    A co do obłożenia w klinice, to u nas to samo. Też mnóstwo par na IVF

👱‍♀️ 33l👦🏻35l

12.2022 💔 CP usunięta laparoskopowo, jajowód zachowany
    04.2023 ✅️ badanie HSG (oba jajowody drożne)
    10.2023 Początek leczenia niepłodności
    11.2023 ✅️ histeroskopia
    Hormony ✅️
    12.2023 - 03.2024 stymulacja owulacji (clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
    10.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
    11.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ zivafert +cyclogest)
    12.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ ovitrelle +cyclogest)

_________
    02.01.2025 ✅️ wizyta kwalifikacyjna IVF
‹‹ 436 437 438 439 440
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ