X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
Odpowiedz

💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚

Oceń ten wątek:
  • Paprykaa Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Paprykaa czy wreszcie przyszła @? :)

Kochana nie 🤣 ja mam tak cholernego pecha, że to jest szok 🤣 jak nie będzie po weekendzie to pójdę do lekarza, ale szczerze? Mam tego dosyć 🤣
    Serio wszystkie moje plany życiowe się spełniają prócz tych dotyczących ciąży. Nic co zaplanuję nie ma miejsca…

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
    Cytologia ok, USG piersi ok, wymazy + wirusy ok

🙋🏻‍♂️ 29 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    01.25- 1 IUI ? 🙏🏼
  • Paprykaa Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama89wroc wrote:
    Dzięki dziewczyny!! Dzwoniłam i udało mi się umówić do jakiejś Pani Doktor w 11dc w sobotę oraz dzień wcześniej na monitoring. Szczerze wątpię, że dojdzie do inseminacji w tym 11 dc ale muszę sprawdzić pęcherzyk, bo nie da mi to spokoju. A może akurat po stymulacji clo pęcherzyk będzie na tyle duży… już sama nie wiem co mam o tym myśleć. Tak bardzo zależy mi na tej inseminacji, bo to będzie druga i ostatnia. Jak ona nam się nie powiedzie to zaczynamy przygodę z in vitro.
    Dobija mnie myśl, że ostatni cykl był stracony i że teraz też tak może być.

Trzymam ogromne kciuki!!!!

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
    Cytologia ok, USG piersi ok, wymazy + wirusy ok

🙋🏻‍♂️ 29 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    01.25- 1 IUI ? 🙏🏼
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa toż to szok. Gdzie ta @ jest. Powtarzałas test 🫣😆

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
‹‹ 437 438 439 440 441
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ