X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
Odpowiedz

💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚

Oceń ten wątek:
  • Ola8999 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa wrote:
    Ja w ogóle kocham dzisiejszy świat i tą możliwość, że możemy w ogóle rozważać IVF i to jeszcze refundowane. Jestem za to ogromnie wszieczna, ze żyje w takich czasach ❤️
    Ja też. I mam zamiar skorzystać jeśli będzie potrzeba. Ale czy komuś powiem, napewno dwóm najbliższym przyjaciółkom. Innym nie wiem.
    Paprykaa wrote:
    Owszem, zdecydowałam 😎 szykuję się urlopik w marcu 😍
    Super!! :) trzeba korzystać jak jest możliwość.

Ja póki co nie widzialam się z koleżanką która niedawno urodziła, ale chętnie wpadnę jak się trochę ogarną. Oni akurat wiem, że nie mieli łatwo, ale nie wiem ile to trwało. Druga która jest teraz w ciąży wie że walczymy już jakiś czas, więc też nie ma problemu. Ale w jakimś większym gronie jak ktoś porusza temat dzieci to nie lubię bo tylko czekam na pytanie "a wy co" i się wtedy wkurzam, bo nie każdy wie że się w ogóle staramy i nie chce żeby wiedział. Trzecia to przyjaciółka więc normalnie gadamy i siedzę z młodym na rękach. Pozostałe dwie dalsze koleżanki jakoś nie było okazji się jeszcze spotkać. Trochę się nazbierało tych dzieci w zeszłym roku.

Paprykaa lubi tę wiadomość

♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
    Starania od 06.2023
    AMH 1.2
    Seminogram morfo 2% ruch postępowy 22% (47mln)
    5 cykli stymulowanych ❌
    Drożność ☑️
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1 😐
    ➡️ 14.02 Histeroskopia z biopsją kontrolną
    ➡️ IUI ❓
  • Kama89wroc Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa wrote:
    A spotykacie się z tymi znajomymi co są w ciąży, mają dzieci? U mnie na razie mało jeszcze takich znajomych, ale ja wszystkich w ciąży i z małymi dziećmi unikam jak ognia… To nie fair, ale nie umiem inaczej.

Ja się spotykam. Teraz koleżanka jest w ciąży a reszta ma już min. 1 dziecko.
    Unikam tylko jednej koleżanki, ponieważ z nią można porozmawiać tylko o dzieciach mimo, że sama starała się o pierwsze kilka lat. I wiem, że to podłe ale wkurzają mnie jej teksty do mnie o Macierzyństwie

• Ola8999 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama89wroc wrote:
    Ja się spotykam. Teraz koleżanka jest w ciąży a reszta ma już min. 1 dziecko.
    Unikam tylko jednej koleżanki, ponieważ z nią można porozmawiać tylko o dzieciach mimo, że sama starała się o pierwsze kilka lat. I wiem, że to podłe ale wkurzają mnie jej teksty do mnie o Macierzyństwie
    Tez mam taką jedna, ale u nich oboje dzieci po 2-3 miesiącach 😏 Te dwie z którymi się nie widziałam też szybko. Przyjaciółka z rok, a ta co teraz jest w ciąży w sumie nie wiem, chyba parę miesięcy i raz poroniła.

♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
    Starania od 06.2023
    AMH 1.2
    5 cykli stymulowanych ❌
    Drożność ☑️
    ➡️ IUI ❓
  • Paprykaa Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Paprykaa no w końcu 😅 Ja jutro ostatni raz biorę luteinę i czekam na @ . Liczę że maksymalnie w środę będzie 😅

Miałam 41 dniowy cykl, masakra jakaś!
    I pomyśleć, że zanim zaczęłam się starać nie miałam takich problemów 🫠🫠🫠

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
    Cytologia ok, USG piersi ok, wymazy + wirusy ok

🙋🏻‍♂️ 29 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    01.25 IUI 🙏🏼?
  • Paprykaa Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mną coś się psychicznie stało po poronieniu- nie jestem w stanie się ogarnąć i zobaczyć z małymi dziećmi.
    A już kobiety w ciąży mnie strasznie triggerują w moim otoczeniu. Ja wiem, że to nie fair, biorę leki od psychiatry, chodzę do psychologa, ale nie jestem w stanie się przemóc… Jak mam się zobaczyć z jedną znajomą co urodziła aż mam dreszcze i wpadam w atak paniki…

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
    Cytologia ok, USG piersi ok, wymazy + wirusy ok

🙋🏻‍♂️ 29 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    01.25 IUI 🙏🏼?
  • Ola8999 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi @Paprykaa, podobno czas leczy rany.

♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
    Starania od 06.2023
    AMH 1.2
    5 cykli stymulowanych ❌
    Drożność ☑️
    ➡️ IUI ❓
‹‹ 439 440 441 442 443
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ