💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Paprykaa wrote:Ja w ogóle kocham dzisiejszy świat i tą możliwość, że możemy w ogóle rozważać IVF i to jeszcze refundowane. Jestem za to ogromnie wszieczna, ze żyje w takich czasach ❤️Paprykaa wrote:Owszem, zdecydowałam 😎 szykuję się urlopik w marcu 😍
Ja póki co nie widzialam się z koleżanką która niedawno urodziła, ale chętnie wpadnę jak się trochę ogarną. Oni akurat wiem, że nie mieli łatwo, ale nie wiem ile to trwało. Druga która jest teraz w ciąży wie że walczymy już jakiś czas, więc też nie ma problemu. Ale w jakimś większym gronie jak ktoś porusza temat dzieci to nie lubię bo tylko czekam na pytanie "a wy co" i się wtedy wkurzam, bo nie każdy wie że się w ogóle staramy i nie chce żeby wiedział. Trzecia to przyjaciółka więc normalnie gadamy i siedzę z młodym na rękach. Pozostałe dwie dalsze koleżanki jakoś nie było okazji się jeszcze spotkać. Trochę się nazbierało tych dzieci w zeszłym roku.Paprykaa lubi tę wiadomość
♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
Starania od 06.2023
AMH 1.2
Seminogram morfo 2% ruch postępowy 22% (47mln)
5 cykli stymulowanych ❌
Drożność ☑️
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1 😐
➡️ 14.02 Histeroskopia z biopsją kontrolną
➡️ IUI ❓ -
Paprykaa wrote:A spotykacie się z tymi znajomymi co są w ciąży, mają dzieci? U mnie na razie mało jeszcze takich znajomych, ale ja wszystkich w ciąży i z małymi dziećmi unikam jak ognia… To nie fair, ale nie umiem inaczej.
Ja się spotykam. Teraz koleżanka jest w ciąży a reszta ma już min. 1 dziecko.
Unikam tylko jednej koleżanki, ponieważ z nią można porozmawiać tylko o dzieciach mimo, że sama starała się o pierwsze kilka lat. I wiem, że to podłe ale wkurzają mnie jej teksty do mnie o MacierzyństwiePaprykaa lubi tę wiadomość
-
Kama89wroc wrote:Ja się spotykam. Teraz koleżanka jest w ciąży a reszta ma już min. 1 dziecko.
Unikam tylko jednej koleżanki, ponieważ z nią można porozmawiać tylko o dzieciach mimo, że sama starała się o pierwsze kilka lat. I wiem, że to podłe ale wkurzają mnie jej teksty do mnie o MacierzyństwiePaprykaa lubi tę wiadomość
♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
Starania od 06.2023
AMH 1.2
5 cykli stymulowanych ❌
Drożność ☑️
➡️ IUI ❓ -
Ania 89 wrote:Paprykaa no w końcu 😅 Ja jutro ostatni raz biorę luteinę i czekam na @ . Liczę że maksymalnie w środę będzie 😅
Miałam 41 dniowy cykl, masakra jakaś!
I pomyśleć, że zanim zaczęłam się starać nie miałam takich problemów 🫠🫠🫠Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
Cytologia ok, USG piersi ok, wymazy + wirusy ok
🙋🏻♂️ 29 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
01.25 IUI 🙏🏼? -
Ze mną coś się psychicznie stało po poronieniu- nie jestem w stanie się ogarnąć i zobaczyć z małymi dziećmi.
A już kobiety w ciąży mnie strasznie triggerują w moim otoczeniu. Ja wiem, że to nie fair, biorę leki od psychiatry, chodzę do psychologa, ale nie jestem w stanie się przemóc… Jak mam się zobaczyć z jedną znajomą co urodziła aż mam dreszcze i wpadam w atak paniki…Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
Cytologia ok, USG piersi ok, wymazy + wirusy ok
🙋🏻♂️ 29 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
01.25 IUI 🙏🏼? -
Przykro mi @Paprykaa, podobno czas leczy rany.♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
Starania od 06.2023
AMH 1.2
5 cykli stymulowanych ❌
Drożność ☑️
➡️ IUI ❓ -