X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
Odpowiedz

💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚

Oceń ten wątek:
  • Paprykaa Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia_em wrote:
    Hej, jestem tu nowa. :)
    Staram się od 2021 , w 2022.10 -puste jajo płodowe.
    Po wielu staraniach zalecono inseminacje .
    Inseminacja była 10 dc , 30.12.2024.
    14 dni po IUI (13.01) beta hcg 90 , progesteron 44
    W dniu wczorajszym 20.01 beta 1550 a progesteron 33.. lekarza dopiero mam w piątek a już stresuje się tym ze progesteron spadł :( biorę 3x duphaston i 1x cyclogest 400 mg. Czy mam się martwić ?:(

Ja też myślę że wykłada to całkiem dobrze, trzymam kciuki 😎

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
    Cytologia ok, USG piersi ok, wymazy + wirusy ok

🙋🏻‍♂️ 29 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    01.25 IUI 🙏🏼?
  • Ang15 Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    I jak dziewczyny u Was :)? Kto teraz pierwszy do inseminacji się szykuje:)? Ja liczę że jutro okres dostanę ale póki co zero oznak 🤔

Ja mam 5 dzień okresu i od 3 dni biorę Lamettę. Głowa mi pęka 🙄 Wizyta na monitoring w klinice umówiona na 29 stycznia czyli mój 13dc 🙂

jpm lubi tę wiadomość

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa co się dzieje z Twoim okresem. Jakby wcale Ci nie wywoływało okresu odstawienie progesteronu. A masz możliwość skontaktować się z lekarzem? Może by coś innego przepisał . Ang15 Ja czekam na okres i od 2 dnia cyklu włączam CLO. A monitoring planuje w 7 dniu cyklu. Liczę że jutro pojawi się @ ;)

Ang15 lubi tę wiadomość

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
  • jpm Znajoma

Wysłany: 21 stycznia, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ang15 wrote:
    Ja mam 5 dzień okresu i od 3 dni biorę Lamettę. Głowa mi pęka 🙄 Wizyta na monitoring w klinice umówiona na 29 stycznia czyli mój 13dc 🙂

Też jednego dnia głowa mnie bolała od lametty . Brałam 5 dni a teraz Fostimon. Jutro wizyta - USG i sprawdzimy czy jest pęcherzyk

Ang15 lubi tę wiadomość

• Bubu2024 Znajoma

Wysłany: 21 stycznia, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    U mnie w piątek wizyta w klinice, mam nadzieję że doktor rozpisze plan na pierwszą IUI. Kolejna owulacja w okolicach walentynek, więc może okażą się udane 🥰🥰🥰

Ang15, Ola8999 lubią tę wiadomość

👧🏻30👦🏻31

Starania od 08.2023
    👧🏻
    03.2024 diagnoza endometriozy (torbiele endometrioidalne) i adenomiozy 🩸
    08.2024 Histeroskopia (elektroresekcja polipów endometrium) ❌
    09.2024 Badanie HSG ✅
    10.2024 Cytologia ASC-US❗️HPV (14) ✅
    12.2024 Kariotyp ✅ Kolposkopia ✅ bipsja❔

👦🏻
    Morfologia 1% ❌
  • Klaudia94 Nowa

Wysłany: 21 stycznia, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa wrote:
    Mnie niestety na Lametcie 1 x 1 też nie rosły pęcherzyki. Teraz już 45 dzien cyklu i nadal czekam na 🐒…
    Mam dosyć 😩 naturalnie zawsze miałam owulację, czasem późno, ale nigdy nie aż tak późno…

Ja naturalnie nie zawsze miałam owulację ze względu na niewydolność ciałka żółtego :/ a w przyszłym cyklu Lamette 2x dziennie mam brać

• Ola8999 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Byłam na wizycie i jest plan zacząć przygotowania do inseminacji na początku marca, jak tylko będę mieć wyniki histeroskopii, w sensie wycinka hist pat. Gin mówi, że muszę mieć stymulację lametta, a widziałam chyba że niektóre z was podchodziły bez stymulacji ? Ostatnio po lameccie urosły mi 4 pęcherzyki, oby nie było powtórki.

♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
    Starania od 06.2023
    AMH 1.2
    Seminogram morfo 2% ruch postępowy 22% (47mln)
    5 cykli stymulowanych ❌
    Drożność ☑️
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1 😐
    ➡️ 14.02 Histeroskopia z biopsją kontrolną
    ➡️ IUI ❓
‹‹ 441 442 443 444 445
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ