X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
Odpowiedz

💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚

Oceń ten wątek:
  • Kama89wroc Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ang15 wrote:
    My też staramy się żyć normalnie, ale to ciągłe czekanie 'na coś' mnie osłabia🙄 w lutym zaczynamy budowę domu, więc cieszę się, że coś w końcu ruszy do przodu w naszym życiu. Może zniknie to uczucie stagnacji...
    Co do IVF bierzemy pod uwagę, ale mamy nadzieję, że wystarczy IUI. U Nas nikt nie wie, że mamy problemy z zajściem w ciążę.
    Mieszkamy za granicą, więc rodzina nie wie też o naszych wizytach w klinice w Polsce a jeżeli już musieliśmy coś tłumaczyć, bo byliśmy na miejscu to zganialiśmy na Mnie i moje kontrole po zabiegu, który miałam w ubiegłym roku🤭

Ale super, że zaczynacie budowę domu. Będzie się dużo działo i na pewno zamieszkacie w nim ze swoim ukochanym dzieckiem.
    U nas wie 1 osobą z rodziny, najbliżsi znajomi którzy nas wspierają 🥰
    My bardzo pragniemy dziecka ale niestety nie mamy ani 1 plemnika i stąd ciężka decyzja o dawcy… dlatego IVF nam nie straszne.

Ang15, jpm, Paprykaa lubią tę wiadomość

👩🏽 36 l.
    AMH 1,72
    ✅ Jajowody drożne
    ✅ Kariotyp
    ✅ Naturalne owulacje
    ✅ Wszystkie wyniki dotychczas dobre

👱🏽‍♂️ 36 l.
    ❌AZOOSPERMIA

❌ IUI 12.2024
    ❌ IUI 01.2025

✅ 03.2025 Kwalifikacja do IVF
    ✅ 05.05.2025 start stymulacji - krótki protokół
    💉 Gonal-f, Orgalutran
    17.05.2025 Punkcja (16 pęcherzyków, pobrano 5 komórek, żadna nie nadawała się do zapłodnienia )

Czerwiec i lipiec - suplementacja
  • Kama89wroc Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jpm wrote:
    U mnie lametta 1x1 nic nie dała. Jestem po wizycie właśnie i po USG i pęcherzyków brak . Mówiłam doktorowi ze kiedyś (u innego dr) brałam po dwie lametty dziennie ale on jednak prosił brać jedną…tak czułam, że nic się nie zadzieje 🤪 Dzisiaj stwierdził że zadziałamy mocniej i dostałam zastrzyk Fostimon. Później mam podać sobie jeszcze dwa - w niedzielę i we wtorek . Któraś z Was to brała ?
    W środę kolejna wizyta i będziemy sprawdzać . Jak coś urośnie to jest szansa na pierwszą inseminację.
    Co do przekładania rzeczy w związku z planowaną ciążą to w ogóle nie polecam !! Do tej pory wszystkie podróże i koncerty, które zaplanowała z wyprzedzeniem zrealizowałam i bawiłam się świetnie bez brzucha..😝😜 Wychodzę z założenia że zawsze można coś przełożyć lub odsprzedać . Na ten rok już zaplanowałam kolejne wyjazdy i koncerty pomimo tego że chcemy podejść do inseminacji. Wcześniej IUI nigdy nie robiliśmy .
    Nasze starania, takie „poważne”, trwały od listopada 2022 do listopada 2023. Cały rok 2024 daliśmy na luz . Co wbrew złotym radom „jak się wyluzujecie to zajdziecie w ciążę” totalnie nie zadziałało…😝 W tym roku od stycznia jesteśmy w klinice Bocian. Zobaczymy czy IUI zadziała . Jak nie to najprawdopodobniej będziemy podchodzić do IVF . Jednak z IVF mam mieszane uczucia…. jakieś ideologiczne wątpliwości mam… . Rozmawiałam też z mężem i mówiłam, że nie chciałabym aby ktokolwiek wiedział o IVF. Boję się że w przyszłości dziecko może mieć jakieś nieprzyjemności z tego powodu . Jakie jest wasze podejście do IVF?

Moje podejście jest takie, że nie mamy innego wyjścia. My nie mamy ani 1 plemnika… więc sprawa jest „prosta” albo dawca nasienia i próby inseminacji a potem IVF, albo zero szans na dziecko.
    Chyba nie muszę mówić jak ciężko było nam podjąć decyzję i jakie obawy nam towarzyszą…

jpm lubi tę wiadomość

👩🏽 36 l.
    AMH 1,72
    ✅ Jajowody drożne
    ✅ Kariotyp
    ✅ Naturalne owulacje

👱🏽‍♂️ 36 l.
    ❌AZOOSPERMIA

❌ IUI 12.2024
    ❌ IUI 01.2025

💉 Gonal-f, Orgalutran
    17.05.2025 Punkcja (16 pęcherzyków, pobrano 5 komórek, żadna nie nadawała się do zapłodnienia )

• Ang15 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, marzę o tym❤️
    My nie znamy przyczyny niepowodzeń.
    A nasza droga w sumie do wszystkiego jest długa i kręta, więc pocieszam się myślą, że na najlepsze rzeczy w życiu po prostu trzeba dłużej czekać 😊

Kama89wroc, jpm, Paprykaa lubią tę wiadomość

• Ang15 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama89wroc wrote:
    Moje podejście jest takie, że nie mamy innego wyjścia. My nie mamy ani 1 plemnika… więc sprawa jest „prosta” albo dawca nasienia i próby inseminacji a potem IVF, albo zero szans na dziecko.
    Chyba nie muszę mówić jak ciężko było nam podjąć decyzję i jakie obawy nam towarzyszą…

Możemy się tylko domyślać przez co przechodzicie... Sama nie wiem jakie jeszcze decyzje przyjdzie nam podjąć. Ale znając swoje uczucia i odczucia w ogóle wokół wszystkich tematów dotyczących ciąży, szczerze nam wszystkim współczuję tego co przeżywamy. Ktoś, kto nie ma takich problemów, nawet nie zdaje sobie sprawy przez co musimy przechodzić i co dzieje się w naszych głowach 😔

jpm, Paprykaa, kamilja lubią tę wiadomość

• Kama89wroc Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ang15 wrote:
    Możemy się tylko domyślać przez co przechodzicie... Sama nie wiem jakie jeszcze decyzje przyjdzie nam podjąć. Ale znając swoje uczucia i odczucia w ogóle wokół wszystkich tematów dotyczących ciąży, szczerze nam wszystkim współczuję tego co przeżywamy. Ktoś, kto nie ma takich problemów, nawet nie zdaje sobie sprawy przez co musimy przechodzić i co dzieje się w naszych głowach 😔

To prawda. Jak to mówią „syty głodnego nie zrozumie”.
    Wiesz, ja Itak jestem wdzięczna za to z kim przyszło mi przechodzić to wszystko.
    Wkurza mnie tylko podejście innych kobiet - matek, które potrafią powiedzieć np. Adoptujcie sobie, albo nie wiesz ile to roboty przy dzieciach,fajnie macie możecie podróżować, albo tekst hit męża mojej koleżanki że wystarczy zainstalować aplikację która pokaże mi owulację i wtedy działać… a przecież u nas problem jest z brakiem plemników. Jak opowiadałam koleżance o przebiegu hsg (a ona ma 2 dzieci) to powiedziała, że ona nie przypomina sobie żeby w ciąży miała takie badanie…
    Myślę, że za parę lat społeczeństwo będzie bardziej doinformowane w tych tematach ale teraz ciężko rozmawia sie o tym z kim kto naturalnie zaszedł w ciążę. Dlatego to forum to zbawienie.

Ang15, jpm, Ola8999 lubią tę wiadomość

👩🏽 36 l.
    AMH 1,72
    ✅ Jajowody drożne
    ✅ Kariotyp
    ✅ Naturalne owulacje

👱🏽‍♂️ 36 l.
    ❌AZOOSPERMIA

❌ IUI 12.2024
    ❌ IUI 01.2025

💉 Gonal-f, Orgalutran

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ang super że ruszycie z budową:) w końcu muszą przyjść lepsze dni :) Kama jak mogę zapytac wiadomo dlaczego mąż nie ma żadnego plemnika ? Co do Nas to mamy wspólnie 1 córę i wspólnie wychowujemy mojego niepełnosprawnego syna. Póki co próbujemy z inseminacja ale niestety z nasieniem dawcy bo u mojego są pojedyncze plemniki a in vitro póki co mój nie uznaje. Pragniemy jeszcze jednego dziecka i dlatego po 6.5roku bezskutecznych starań zdecydowaliśmy zrobić taki krok..a raczej mój narzeczony zdecydowal. Choć dla Nas była to trudna decyzja.

Ang15, Paprykaa lubią tę wiadomość

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    preg.png
  • jpm Znajoma

Wysłany: 18 stycznia, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ang15 wrote:
    My też staramy się żyć normalnie, ale to ciągłe czekanie 'na coś' mnie osłabia🙄 w lutym zaczynamy budowę domu, więc cieszę się, że coś w końcu ruszy do przodu w naszym życiu. Może zniknie to uczucie stagnacji...
    Co do IVF bierzemy pod uwagę, ale mamy nadzieję, że wystarczy IUI. U Nas nikt nie wie, że mamy problemy z zajściem w ciążę.
    Mieszkamy za granicą, więc rodzina nie wie też o naszych wizytach w klinice w Polsce a jeżeli już musieliśmy coś tłumaczyć, bo byliśmy na miejscu to zganialiśmy na Mnie i moje kontrole po zabiegu, który miałam w ubiegłym roku🤭

ang15 dokładnie - uczucie stagnacji - dopadło i mnie . Mam wrażenie w ogóle że jakoś od grudnia dopadła mnie depresja w związku z tym. Wszystko w życiu idzie do przodu tylko to nie…. Nadal dziecka brak. Jeszcze dodatkowo u mnie dookoła wszystkie koleżanki rodzą albo są w ciąży !😰 To dodatkowo przytłacza . Moj mąż tez „łapie doły”. Już dawno chciał dziecko . Klinika bocian i działanie z IUI budzi w nas na nowo nadzieję 🫶🏻 Też mamy nadzieję że wystarczy IUI😿😮‍💨

Ang15 lubi tę wiadomość

• Kama89wroc Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jpm wrote:
    ang15 dokładnie - uczucie stagnacji - dopadło i mnie . Mam wrażenie w ogóle że jakoś od grudnia dopadła mnie depresja w związku z tym. Wszystko w życiu idzie do przodu tylko to nie…. Nadal dziecka brak. Jeszcze dodatkowo u mnie dookoła wszystkie koleżanki rodzą albo są w ciąży !😰 To dodatkowo przytłacza . Moj mąż tez „łapie doły”. Już dawno chciał dziecko . Klinika bocian i działanie z IUI budzi w nas na nowo nadzieję 🫶🏻 Też mamy nadzieję że wystarczy IUI😿😮‍💨

U nas ze znajmowych i rodziny tylko my nie mamy dzieci… więc wiem co czujesz 😞 Dla nas wizyta w klinice to ciagle nowa nadzieja. Nie poddajemy się, działamy, czekamy kolejny cykl, staramy się żyć normalnie ale z tyłu głowy mam to, że w tym roku „muszę” być w ciąży.

jpm, Ang15 lubią tę wiadomość

👩🏽 36 l.
    AMH 1,72
    ✅ Jajowody drożne
    ✅ Kariotyp
    ✅ Naturalne owulacje

👱🏽‍♂️ 36 l.
    ❌AZOOSPERMIA

❌ IUI 12.2024
    ❌ IUI 01.2025

💉 Gonal-f, Orgalutran

• Kama89wroc Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Ang super że ruszycie z budową:) w końcu muszą przyjść lepsze dni :) Kama jak mogę zapytac wiadomo dlaczego mąż nie ma żadnego plemnika ? Co do Nas to mamy wspólnie 1 córę i wspólnie wychowujemy mojego niepełnosprawnego syna. Póki co próbujemy z inseminacja ale niestety z nasieniem dawcy bo u mojego są pojedyncze plemniki a in vitro póki co mój nie uznaje. Pragniemy jeszcze jednego dziecka i dlatego po 6.5roku bezskutecznych starań zdecydowaliśmy zrobić taki krok..a raczej mój narzeczony zdecydowal. Choć dla Nas była to trudna decyzja.

Niestety nie wiemy :(

👩🏽 36 l.
    AMH 1,72
    ✅ Jajowody drożne
    ✅ Kariotyp
    ✅ Naturalne owulacje

👱🏽‍♂️ 36 l.
    ❌AZOOSPERMIA

❌ IUI 12.2024
    ❌ IUI 01.2025

💉 Gonal-f, Orgalutran

• jpm Znajoma

Wysłany: 18 stycznia, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama89wroc wrote:
    U nas ze znajmowych i rodziny tylko my nie mamy dzieci… więc wiem co czujesz 😞 Dla nas wizyta w klinice to ciagle nowa nadzieja. Nie poddajemy się, działamy, czekamy kolejny cykl, staramy się żyć normalnie ale z tyłu głowy mam to, że w tym roku „muszę” być w ciąży.

Hah też mam takie postanowienie na ten rok! „W 2025 będę w ciąży”. I żeby nie było że się nakręcam - to pierwsze rok kiedy tak sobie powiedziałam o pierwszy raz mam aż takie zaparcie . Jeszcze rok temu mówiła „będzie to będzie „ a teraz jak widzę małe dziecko to już się wzruszam i czuję że mój instynkt macierzyński obudził się na maxa 😬😧 Mam nadzieję że to tylko pomoże….

Kama89wroc, Ola8999, Paprykaa, Ang15 lubią tę wiadomość

• Ola8999 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak mam .. poczucie stagnacji. I na to że zostanę mama w 2025 już nie liczę, ale na bycie w ciąży owszem. Jakoś nie umiem odpuścić tego myślenia. Ten miesiąc odpuszczamy bo wyjeżdżamy na wakacje, za miesiąc histeroskopia, może podziałamy jeszcze coś naturalnie i ruszamy z inseminacja 🍀

@Paprykaa czy zdecydowałas się na wyjazd ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 13:34

Kama89wroc, Paprykaa, Ang15 lubią tę wiadomość

♀️'89 ♂️'87
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Owulacje ✅
    Drożność ✅
    Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
    Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
    7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28%
    KIR BX 2ds1 2ds3 2ds4del 2ds5 3ds1 ✅, brak 2ds2 i 2ds4norm
    Kariotypy prawidłowe ✅
    13.06 kwalifikacja in vitro ✅
    16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
    17.06 beta 132,58 prog 33,8
    20.06 beta 544,35 🥰
    23.06 beta 1849,89 🎉
    24.06 jest pęcherzyk 🥳
    30.06 jest zarodek CRL 2,8mm z echem 😍
    8.07 CRL 6mm i bijące ♥️
    14.07 7+3 CRL 1,5cm tętno 154/min 🤞
    preg.png
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Ang15 a masz stymulacje cyklu ? Paprykaa i rozkręciła się @ ? A brałaś kiedyś luteinę? Może z luteiną by tak długo nie trzeba było czekać na @ ?

Luteiny nigdy nie brałam, podpytam moją Panią ginekolog 😎
    Dzisiaj dopiero zaczęło się krwawienie więc liczę to jak 1 dzień cyklu. 3-5 Lametta i jedziemy z tym cyklem 😎

Ola8999, Kama89wroc, Ang15 lubią tę wiadomość

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Wszystko ok 😎

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Wszystko ok poza dfi 31%
    Poprawa dfi po 6 miesiącach! 19% ☺️

02.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    07.02 IUI 21.02- bhcg 21, 23.02 bhcg 6, 24.02 beta 4, cb 💔
    09.03 Ovitrelle
    10.03 IUI ❌ pęcherzyk nie pękł ❌
    31.03 IUI- 14.04.25 beta ujemna, koniec przygody z IUI ❌

30.04 wizyta kwalifikacyjna do IVF 🚀
    8.05 kwalifikacja do IVF ✅
    18.05 stymulacja 🪄
    27.05 18 🥚
    31.05 punkcja 💉
    Pobrano 15 🥚—> 13 dojrzałych 🪺—-> 12 zapłodnionych i 1 w obserwacji —-> ostatecznie 5 ❄️ do PGTA 🥰 i pozostały 2 ❄️—->
    3 prawidłowe zarodki po PGTA ❄️❄️❄️
    16.06.25 HISTEROSKOPIA - bez polipów, zrostów, ale ZAPALENIE ENDOMETRIUM 😩
    23.06- 7.07 antybiotyki ✅
    12.07 cykl regeneracyjny 🧘🏻‍♀️
    31.07 monitoring cyklu

Wiem, że się uda ♥️🍀👶🏻
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama89wroc wrote:
    U nas kilka lat. Najpierw nieudolna diagnostyka tylko mnie. Bo przecież jak kobieta jest szczupła z natury to na pewno jej wina… Potem diagnostyka męża, szpikowanie lekami jak wyszło że ma azoospermie. Potem nowotwór piersi, przez który mieliśmy rok przerwy. W między czasie też była przerwa ze względu na finanse. No ciężka ta nasza przeprawa. Kiedy mój doktorek stwierdził, że musimy przystąpić do in vitro i jeszcze wprowadzili program rządowy to byliśmy przeszczęśliwi. Czekaliśmy długo na pierwszą wizytę i nagle doktor wymyślił 2-3 IUI, inaczej nas nie dopuści do procedury. W grudniu była pierwsza inseminacja, później stracony cykl i teraz czekamy na drugą (i tak nie wiadomo czy uda się ją zrobić w tym cyklu).

Ja się czasem zastanawiam po co niektórzy lekarze naciskają na tą IUI… U mojego męża wyszła zła fragmentacja DNA (31%)- teoretycznie każdy mówi, że jeśli to się nie poprawi to tylko in vitro.
    Ale nasza pani dr też się upiera przy 3 x IUI, może ze względu na nasz młody wiek i krótki okres starań?
    Dla mnie 30 lat to nadal jak nastoletnia ciąża 🤣

Kama89wroc lubi tę wiadomość

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Wszystko ok 😎

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Wszystko ok poza dfi 31%

02.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    09.03 Ovitrelle

18.05 stymulacja 🪄
    27.05 18 🥚
    31.05 punkcja 💉
    Pobrano 15 🥚—> 13 dojrzałych 🪺—-> 12 zapłodnionych i 1 w obserwacji —-> ostatecznie 5 ❄️ do PGTA 🥰 i pozostały 2 ❄️—->
    31.07 monitoring cyklu

Wiem, że się uda ♥️🍀👶🏻
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama89wroc wrote:
    Kochana bardzo dobrze robisz! My mimo starań w zeszłym roku postawiliśmy na siebie. Zaliczyliśmy 3 piękne podróże, spotykaliśmy się ze znajomymi, chodziliśmy po górach, teatrach, stand upach, trenowaliśmy 3 razy w tygodniu i czuję, że cały rok był bardzo produktywny i aktywny.

Cudownie! To mój plan na 2025 rok 😍

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Wszystko ok 😎

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Wszystko ok poza dfi 31%

02.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    09.03 Ovitrelle

18.05 stymulacja 🪄
    27.05 18 🥚
    31.05 punkcja 💉
    31.07 monitoring cyklu

Wiem, że się uda ♥️🍀👶🏻
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jpm wrote:
    U mnie lametta 1x1 nic nie dała. Jestem po wizycie właśnie i po USG i pęcherzyków brak . Mówiłam doktorowi ze kiedyś (u innego dr) brałam po dwie lametty dziennie ale on jednak prosił brać jedną…tak czułam, że nic się nie zadzieje 🤪 Dzisiaj stwierdził że zadziałamy mocniej i dostałam zastrzyk Fostimon. Później mam podać sobie jeszcze dwa - w niedzielę i we wtorek . Któraś z Was to brała ?
    W środę kolejna wizyta i będziemy sprawdzać . Jak coś urośnie to jest szansa na pierwszą inseminację.
    Co do przekładania rzeczy w związku z planowaną ciążą to w ogóle nie polecam !! Do tej pory wszystkie podróże i koncerty, które zaplanowała z wyprzedzeniem zrealizowałam i bawiłam się świetnie bez brzucha..😝😜 Wychodzę z założenia że zawsze można coś przełożyć lub odsprzedać . Na ten rok już zaplanowałam kolejne wyjazdy i koncerty pomimo tego że chcemy podejść do inseminacji. Wcześniej IUI nigdy nie robiliśmy .
    Nasze starania, takie „poważne”, trwały od listopada 2022 do listopada 2023. Cały rok 2024 daliśmy na luz . Co wbrew złotym radom „jak się wyluzujecie to zajdziecie w ciążę” totalnie nie zadziałało…😝 W tym roku od stycznia jesteśmy w klinice Bocian. Zobaczymy czy IUI zadziała . Jak nie to najprawdopodobniej będziemy podchodzić do IVF . Jednak z IVF mam mieszane uczucia…. jakieś ideologiczne wątpliwości mam… . Rozmawiałam też z mężem i mówiłam, że nie chciałabym aby ktokolwiek wiedział o IVF. Boję się że w przyszłości dziecko może mieć jakieś nieprzyjemności z tego powodu . Jakie jest wasze podejście do IVF?

Ja co do IVF mam totalnie cudowne podejście i moje jedyne marzenie jest takie, że jeśli IUI nie zadziała to błagam żeby IVF się udało.
    Dla mnie nie ma znaczenia zupełnie jak będę miała dziecko, byleby się tylko udało ☺️
    Natomiast nie wiem czy innych będziemy o tym informować, może rodziców, natomiast wychodzę z założenia, że to nie jest nikogo interes tylko nasz.
    Po ślubie od razu nie chcieliśmy dzieci i każe takie pytanie mnie wkurzało „o dzieci”, nawet jak tego jeszcze w planach nie miałam.

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Wszystko ok 😎

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Wszystko ok poza dfi 31%

02.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    09.03 Ovitrelle

18.05 stymulacja 🪄
    27.05 18 🥚
    31.05 punkcja 💉
    31.07 monitoring cyklu

Wiem, że się uda ♥️🍀👶🏻
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle kocham dzisiejszy świat i tą możliwość, że możemy w ogóle rozważać IVF i to jeszcze refundowane. Jestem za to ogromnie wszieczna, ze żyje w takich czasach ❤️

Ola8999, Kama89wroc, Karolove, Ang15 lubią tę wiadomość

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Wszystko ok 😎

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Wszystko ok poza dfi 31%

02.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    09.03 Ovitrelle

18.05 stymulacja 🪄
    27.05 18 🥚
    31.05 punkcja 💉
    31.07 monitoring cyklu

Wiem, że się uda ♥️🍀👶🏻
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ang15 wrote:

Też tak myślę, ale staram się sobie tłumaczyć, że dzięki temu jesteśmy silniejsze. I będziemy super mamami 🥰

Kama89wroc, Ang15 lubią tę wiadomość

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Wszystko ok 😎

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Wszystko ok poza dfi 31%

02.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    09.03 Ovitrelle

18.05 stymulacja 🪄
    27.05 18 🥚
    31.05 punkcja 💉
    31.07 monitoring cyklu

Wiem, że się uda ♥️🍀👶🏻
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama89wroc wrote:

A spotykacie się z tymi znajomymi co są w ciąży, mają dzieci? U mnie na razie mało jeszcze takich znajomych, ale ja wszystkich w ciąży i z małymi dziećmi unikam jak ognia… To nie fair, ale nie umiem inaczej.

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Wszystko ok 😎

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Wszystko ok poza dfi 31%

02.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    09.03 Ovitrelle

18.05 stymulacja 🪄
    27.05 18 🥚
    31.05 punkcja 💉
    31.07 monitoring cyklu

Wiem, że się uda ♥️🍀👶🏻
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Tez tak mam .. poczucie stagnacji. I na to że zostanę mama w 2025 już nie liczę, ale na bycie w ciąży owszem. Jakoś nie umiem odpuścić tego myślenia. Ten miesiąc odpuszczamy bo wyjeżdżamy na wakacje, za miesiąc histeroskopia, może podziałamy jeszcze coś naturalnie i ruszamy z inseminacja 🍀

@Paprykaa czy zdecydowałas się na wyjazd ?

Owszem, zdecydowałam 😎 szykuję się urlopik w marcu 😍

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Wszystko ok 😎

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Wszystko ok poza dfi 31%

02.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    09.03 Ovitrelle

18.05 stymulacja 🪄
    27.05 18 🥚
    31.05 punkcja 💉
    31.07 monitoring cyklu

Wiem, że się uda ♥️🍀👶🏻
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa no w końcu 😅 Ja jutro ostatni raz biorę luteinę i czekam na @ . Liczę że maksymalnie w środę będzie 😅

Paprykaa lubi tę wiadomość

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    preg.png
‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ