💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Barbar.a wrote:Cześć.
Mija już 8 lat starań i nie zachodzę w ciążę naturalnie. Nigdy nie miałam styczności z inseminacją, byłam skierowana od razu na in vitro. Lekarz twierdzi, że wszystko u nas w normie, ale w ostatnich latach prób in vitro było 5 i za każdym razem poroniłam (7-8 tydzień).
Powoli odpuszczam temat posiadania dziecka, ale zastanawiam się czy jest sens spróbować inseminacji chociaż raz? Co myślicie na ten temat?30l🙎♀️ 34l🙎
-12.2022 początek starań
-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
-10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
-11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5🥚❌
-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
-02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
-22.01 drożność sono hsg ✔
-25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle) -
Barbar.a wrote:Cześć.
Mija już 8 lat starań i nie zachodzę w ciążę naturalnie. Nigdy nie miałam styczności z inseminacją, byłam skierowana od razu na in vitro. Lekarz twierdzi, że wszystko u nas w normie, ale w ostatnich latach prób in vitro było 5 i za każdym razem poroniłam (7-8 tydzień).
Powoli odpuszczam temat posiadania dziecka, ale zastanawiam się czy jest sens spróbować inseminacji chociaż raz? Co myślicie na ten temat?
A czy przebadaliście się pod kątem immunologicznym? -
Cześć 😊 pierwszy raz pisze ale forum śledzę od paru tygodni. Jestem po inseminacji (28.02), jutro czeka mnie beta ale boje się strasznie 🥺 na początku tygodnia kusiły mnie zwykle testy ale teraz to boje się je robić
Miałam 2 cykle stymulowane, od września/października, po 1 miałam przerwę bo nie pękły ani nie wchłonęły mi się wszystkie pęcherzyki, po 2 cyklu nieudanym były święta więc nie było jak na wizytę nawet pójść i stwierdziłam że może dobrze będzie odpocząć... Nie nie było, strasznie ciężki czas dla mnie mimo że niby nikt nie pytał z rodziny o dzieci 😔
Może rano zrobię test ale boje się że jak będzie negatywny to zapadnę się w sobie i spóźnię się na badania i do pracy 🥺Paprykaa lubi tę wiadomość
-
MojaKreseczka wrote:Cześć 😊 pierwszy raz pisze ale forum śledzę od paru tygodni. Jestem po inseminacji (28.02), jutro czeka mnie beta ale boje się strasznie 🥺 na początku tygodnia kusiły mnie zwykle testy ale teraz to boje się je robić
Miałam 2 cykle stymulowane, od września/października, po 1 miałam przerwę bo nie pękły ani nie wchłonęły mi się wszystkie pęcherzyki, po 2 cyklu nieudanym były święta więc nie było jak na wizytę nawet pójść i stwierdziłam że może dobrze będzie odpocząć... Nie nie było, strasznie ciężki czas dla mnie mimo że niby nikt nie pytał z rodziny o dzieci 😔
Może rano zrobię test ale boje się że jak będzie negatywny to zapadnę się w sobie i spóźnię się na badania i do pracy 🥺
Trzymam kciuki powodzenia!🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 19:42
30l🙎♀️ 34l🙎
-12.2022 początek starań
Wixa, tak brałam. Budziłam się o 2 w nocy w poniedziałek razem z mężem żeby mi zrobił Ovitrelle 😅 robiłam w środę test bo nie wytrzymałam i nic nie wyszło (co w sumie było głupim pomysłem, robienie jakiś tydzień po owulacji xd)
Jakąś tam nadzieję jeszcze mam...
Niby brzuch mnie nie boli jak w poprzednich cyklach ale w styczniu byłam 3 razy u fizjo urogin i ćwiczyłam trochę więc może dlatego nic nie czuję... Boje się strasznie jutra ale wiem że mam wsparcie w koleżankach z pracy więc nawet jak pójdzie coś nie tak to nie utone ❤️🩹
Dziękuję za kciuki 💖Wixa🌸, Bubu2024 lubią tę wiadomość
-
MojaKreseczka wrote:Wixa, tak brałam. Budziłam się o 2 w nocy w poniedziałek razem z mężem żeby mi zrobił Ovitrelle 😅 robiłam w środę test bo nie wytrzymałam i nic nie wyszło (co w sumie było głupim pomysłem, robienie jakiś tydzień po owulacji xd)
Jakąś tam nadzieję jeszcze mam...
Niby brzuch mnie nie boli jak w poprzednich cyklach ale w styczniu byłam 3 razy u fizjo urogin i ćwiczyłam trochę więc może dlatego nic nie czuję... Boje się strasznie jutra ale wiem że mam wsparcie w koleżankach z pracy więc nawet jak pójdzie coś nie tak to nie utone ❤️🩹
Dziękuję za kciuki 💖MojaKreseczka lubi tę wiadomość
👧🏻30👦🏻31
Starania od 08.2023
👧🏻
03.2024 Diagnoza endometriozy (torbiele endometrioidalne) i adenomiozy 🩸
08.2024 Histeroskopia (elektroresekcja polipów endometrium) ❌
09.2024 Badanie HSG ✅
10.2024 Cytologia ASC-US❗️HPV (14) ✅
12.2024 Kariotyp ✅ Kolposkopia ✅ Bipsja ✅
11.02.2025 IUI ⏳(Clo, Ovi 💉)
👦🏻
Morfologia 1% ❌ -
Dziewczyny ja na chwilkę opuściłam forum ale czytam co u Was i trzymam kciuki za wszystkie inseminacje jak i za dziewczyny, które testują w najbliższym czasie 🍀💚
Wszystkie jesteście bardzo dzielne!
A ja znowu czekam… tym razem na @ ma być we wtorek i na telefon z kliniki z terminem wizyty kwalifikacyjnej do IVF.
Bubu2024, Wixa🌸, Ang15, Paprykaa lubią tę wiadomość
-
Kama89wroc wrote:Dziewczyny ja na chwilkę opuściłam forum ale czytam co u Was i trzymam kciuki za wszystkie inseminacje jak i za dziewczyny, które testują w najbliższym czasie 🍀💚
A ja znowu czekam… tym razem na @ ma być we wtorek i na telefon z kliniki z terminem wizyty kwalifikacyjnej do IVF.👧🏻30👦🏻31
Starania od 08.2023
👧🏻
03.2024 Diagnoza endometriozy (torbiele endometrioidalne) i adenomiozy 🩸
08.2024 Histeroskopia (elektroresekcja polipów endometrium) ❌
09.2024 Badanie HSG ✅
10.2024 Cytologia ASC-US❗️HPV (14) ✅
12.2024 Kariotyp ✅ Kolposkopia ✅ Bipsja ✅
11.02.2025 IUI ⏳(Clo, Ovi 💉)
👦🏻
Morfologia 1% ❌ -
Kama89wroc wrote:Dziewczyny ja na chwilkę opuściłam forum ale czytam co u Was i trzymam kciuki za wszystkie inseminacje jak i za dziewczyny, które testują w najbliższym czasie 🍀💚
A ja znowu czekam… tym razem na @ ma być we wtorek i na telefon z kliniki z terminem wizyty kwalifikacyjnej do IVF.
Przyznam, że czasami podglądam forum dziewczyn o IVF, które wcześniej 'poznałam' tutaj... Szkoda, że IUI jest tak mało skuteczna 😔 i jeszcze nie wiem co przede Mną.
-
Bubu2024 wrote:Dzięki Kama! A jeszcze zapytam, u którego lekarza jesteś? Będę śledzić Twoją drogę i posty, bo mam nadzieję, że za trzy miesiące też podejdę do IVF.
Ja chodzę do doktora L……..ego ale przy in vitro chciałabym go zmienić. Ale zobaczymy kogo mi da Klinika.
Mam nadzieję, że nie spotkamy się na tamtym wątku i do tego czasu zajdziesz w ciążę 😁 -
Ang15 wrote:Kama trzymam kciuki za Ciebie! 🍀 Niech przyjdzie @ i zaczniesz nowy cykl z nowym nastawieniem ☺️
Przyznam, że czasami podglądam forum dziewczyn o IVF, które wcześniej 'poznałam' tutaj... Szkoda, że IUI jest tak mało skuteczna 😔 i jeszcze nie wiem co przede Mną.
To prawda, Sporo jest tam dziewczyn z tego wątku i z tego co podczytuję to super drogę przeszły i są już coraz bliżej 🥰
IUI jest mało skuteczna ale jednak jest wiele kobiet którym się udaje! Ja pokładałam w niej spore nadzieje a przyznam, że optymistka nie jestem 😅
Ja po cichu liczę, że zaraz posypią się dobre nowiny, bo dawno dwóch kreseczek tutaj nie miałyśmy 😔Ang15 lubi tę wiadomość
-
Nowa987 wrote:Jeszcze nie spisuję tego cyklu na straty, ciągle mam nadzieję 🥹30l🙎♀️ 34l🙎
-12.2022 początek starań
MojaKreseczka wrote:Cześć 😊 pierwszy raz pisze ale forum śledzę od paru tygodni. Jestem po inseminacji (28.02), jutro czeka mnie beta ale boje się strasznie 🥺 na początku tygodnia kusiły mnie zwykle testy ale teraz to boje się je robić
Może rano zrobię test ale boje się że jak będzie negatywny to zapadnę się w sobie i spóźnię się na badania i do pracy 🥺30l🙎♀️ 34l🙎
-12.2022 początek starań
Wixa🌸 wrote:I jak sytuacja testowałaś się? 🤞
Tak, właśnie dostałam wynik negatywny... Niby czułam że nic z tego bo brzuch mnie zaczynał boleć ale zawsze się człowiek łudzi.
Byleby @ przyszła w miarę szybko bo 1-3 marca mąż wyjeżdża a nie chciałabym czekać całego kolejnego miesiąca bo wiem że to nie będzie odpoczynek tylko podświadome liczenie dni cyklu 😔 -
MojaKreseczka wrote:Tak, właśnie dostałam wynik negatywny... Niby czułam że nic z tego bo brzuch mnie zaczynał boleć ale zawsze się człowiek łudzi.
Byleby @ przyszła w miarę szybko bo 1-3 marca mąż wyjeżdża a nie chciałabym czekać całego kolejnego miesiąca bo wiem że to nie będzie odpoczynek tylko podświadome liczenie dni cyklu 😔30l🙎♀️ 34l🙎
-12.2022 początek starań
MojaKreseczka wrote:Tak, właśnie dostałam wynik negatywny... Niby czułam że nic z tego bo brzuch mnie zaczynał boleć ale zawsze się człowiek łudzi.
Byleby @ przyszła w miarę szybko bo 1-3 marca mąż wyjeżdża a nie chciałabym czekać całego kolejnego miesiąca bo wiem że to nie będzie odpoczynek tylko podświadome liczenie dni cyklu 😔30l🙎♀️ 34l🙎
-12.2022 początek starań
Hej dziewczyny. Chciałam wam napisać, abyście nie traciły nadziei i wiary. Ja jestem właśnie po badaniu bety(wynik 337- czy nie za maly?). Okres spóźniał mi się ponad 8 dni. W 9 i 10 dniu dostalam male plamienie. Potem cisza. Byłam na wyjeździe(totalny luz, w ogóle nie myślałam o ciąży, w czasie dni płodnych jak sprawdziłam to dwa dni przed i w dniu owulacji robota została wykonana;). Na tych wakacjach totalny luz, niestety pilam tez alko, wiec mam nadzieje, ze nic nie zaszkodzi...
Test zrobiłam po powrocie już w domu. Poszły 4 testy w obieg i na każdym II kreski 🤭
Z mezem staralismy sie jakies 1.5 roku bez spiny
W zeszłym roku 3 nieudane inseminacje. Mam.lewy niedrozny jajowod(parę lat temu ciąża pozamaciczna), maz wczesniaj zylaki powrozka nasiennego, teraz dodatkowo doszedl wodniak jadra. W styczniu wizyta u lekarza i decyzja o invitro. Chyba mi popuscilo i rozluznilo w glowie, jak weszło.info o invitro
Nie wiem czy nie za wcześnie, ale od razu umówiłam się do lekarza na wizytę jutro.
Robiłam tylko wynik bety, bez progesteronu.ZNataliaMa, Licząc na cud, Ang15, MojaKreseczka, Szu_szu lubią tę wiadomość
-
Wixa🌸 wrote:A jaki masz plan na kolejny cykl? Podchodzisz do IUI?
Będę jutro z lekarka rozmawiać, może jakaś genetykę zrobimy czy cokolwiek dodatkowego (bo wszystkie badania u mnie prawidłowe, u męża to nawet wybitnie dobre (najbardziej się bałam fragmentacji ale wyszła super))