💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Wixa🌸 wrote:Robiłaś jeszcze jakąś aktualizację? Betę lub kolejny test?
Robiłam dzisiaj test- biel.
Jutro potwierdzę jeszcze to betą.
Od wielu dni brzuch boli mnie jakbym była w trakcie @, mam nadzieję, że po odstawieniu progesteronu @ szybko się pojawi bo w planach mam kolejne IUI, a mąż ciągle jest w rozjazdach.
Już chyba nawet nie czuje smutku. -
Kurcze dziewczyny szkoda bardzo. Na prawdę bardzo zła passa . Oby szybko została przełamana.
Ang15 lubi tę wiadomość
-
MojaKreseczka wrote:Tak, właśnie dostałam wynik negatywny... Niby czułam że nic z tego bo brzuch mnie zaczynał boleć ale zawsze się człowiek łudzi.
Byleby @ przyszła w miarę szybko bo 1-3 marca mąż wyjeżdża a nie chciałabym czekać całego kolejnego miesiąca bo wiem że to nie będzie odpoczynek tylko podświadome liczenie dni cyklu 😔MojaKreseczka lubi tę wiadomość
-
Nowa987 wrote:Robiłam dzisiaj test- biel.
Od wielu dni brzuch boli mnie jakbym była w trakcie @, mam nadzieję, że po odstawieniu progesteronu @ szybko się pojawi bo w planach mam kolejne IUI, a mąż ciągle jest w rozjazdach.
Już chyba nawet nie czuje smutku.
Podzielam Twoje uczucie, My od pierwszej IUI mamy już dwa cykle przerwy i to strasznie dołujące 🙄
Z drugiej strony, nie można się poddawać, ale mamy też prawo czuć smutek🍀 -
Aqkaracza wrote:Hej dziewczyny. Chciałam wam napisać, abyście nie traciły nadziei i wiary. Ja jestem właśnie po badaniu bety(wynik 337- czy nie za maly?). Okres spóźniał mi się ponad 8 dni. W 9 i 10 dniu dostalam male plamienie. Potem cisza. Byłam na wyjeździe(totalny luz, w ogóle nie myślałam o ciąży, w czasie dni płodnych jak sprawdziłam to dwa dni przed i w dniu owulacji robota została wykonana;). Na tych wakacjach totalny luz, niestety pilam tez alko, wiec mam nadzieje, ze nic nie zaszkodzi...
Test zrobiłam po powrocie już w domu. Poszły 4 testy w obieg i na każdym II kreski 🤭
Z mezem staralismy sie jakies 1.5 roku bez spiny
W zeszłym roku 3 nieudane inseminacje. Mam.lewy niedrozny jajowod(parę lat temu ciąża pozamaciczna), maz wczesniaj zylaki powrozka nasiennego, teraz dodatkowo doszedl wodniak jadra. W styczniu wizyta u lekarza i decyzja o invitro. Chyba mi popuscilo i rozluznilo w glowie, jak weszło.info o invitro
Nie wiem czy nie za wcześnie, ale od razu umówiłam się do lekarza na wizytę jutro.
Robiłam tylko wynik bety, bez progesteronu.
Życzę lekkiej ciąży i pozytywnego rozwiązania ❤️ -
Nie wiem co to może oznaczać i lepiej, aby nie było to nic złego, ale mniej więcej od dni płodnych ciągle czuję jajniki, ciągle coś tam na dole mi się dzieje. Czasami bolą, kłują🤔 Miałyście podobnie?
Staraliśmy się naturalnie w tym cyklu, ale chyba nie do końca wtedy co trzeba, bo Mąż musiał wyjechać wcześniej a po wizycie w klinice ustaliliśmy, że moje pęcherzyki są jeszcze małe jak na tamten moment. Dostałam jednak zastrzyk i Pani Gin. zaleciła aby działać, bo nic nie jest przecież stracone...
Mam nadzieję, że to tylko jakieś dolegliwości po stymulacji i ovitrelle.
Zastanawiałam się też ostatnio nad tym jak długo można stymulować cykle? Są jakieś ograniczenia? -
Nowa987 wrote:Robiłam dzisiaj test- biel.
Już chyba nawet nie czuje smutku. -
Ja dziewczyny będę testować około 16 lutego. Ale coś mam przeczucie że to tylko będzie formalność
-
Ang15 wrote:Nie wiem co to może oznaczać i lepiej, aby nie było to nic złego, ale mniej więcej od dni płodnych ciągle czuję jajniki, ciągle coś tam na dole mi się dzieje. Czasami bolą, kłują🤔 Miałyście podobnie?
Staraliśmy się naturalnie w tym cyklu, ale chyba nie do końca wtedy co trzeba, bo Mąż musiał wyjechać wcześniej a po wizycie w klinice ustaliliśmy, że moje pęcherzyki są jeszcze małe jak na tamten moment. Dostałam jednak zastrzyk i Pani Gin. zaleciła aby działać, bo nic nie jest przecież stracone...
Mam nadzieję, że to tylko jakieś dolegliwości po stymulacji i ovitrelle.
Zastanawiałam się też ostatnio nad tym jak długo można stymulować cykle? Są jakieś ograniczenia?
. Ja też tak Miałam w tym cyklu po stymulacji i zastrzyku. Do tego bardzo tkliwe Sutki.
Mi doktor mówił, że stymulacje Clostilbegyt można powtarzać do max 6 miesięcyAng15 lubi tę wiadomość
👩🏽 36 l.
AMH 1,72
✅ Jajowody drożne
✅ Kariotyp
✅ Naturalne owulacje
✅ Wszystkie wyniki dotychczas dobre
👱🏽♂️ 36 l.
❌AZOOSPERMIA
❌ IUI 12.2024
❌ IUI 01.2025
✅ 03.2025 Kwalifikacja do IVF
✅ 05.05.2025 start stymulacji - krótki protokół
💉 Gonal-f, Orgalutran
17.05.2025 Punkcja (16 pęcherzyków, pobrano 5 komórek, żadna nie nadawała się do zapłodnienia ) -
Ania 89 wrote:Ja dziewczyny będę testować około 16 lutego. Ale coś mam przeczucie że to tylko będzie formalność
Ania oby to był początek wyspu Pozytywnych wiadomości 🍀👩🏽 36 l.
AMH 1,72
✅ Jajowody drożne
✅ Kariotyp
✅ Naturalne owulacje
✅ Wszystkie wyniki dotychczas dobre
👱🏽♂️ 36 l.
❌AZOOSPERMIA
❌ IUI 12.2024
❌ IUI 01.2025
✅ 03.2025 Kwalifikacja do IVF
✅ 05.05.2025 start stymulacji - krótki protokół
💉 Gonal-f, Orgalutran
17.05.2025 Punkcja (16 pęcherzyków, pobrano 5 komórek, żadna nie nadawała się do zapłodnienia ) -
Aqkaracza wrote:Hej dziewczyny. Chciałam wam napisać, abyście nie traciły nadziei i wiary. Ja jestem właśnie po badaniu bety(wynik 337- czy nie za maly?). Okres spóźniał mi się ponad 8 dni. W 9 i 10 dniu dostalam male plamienie. Potem cisza. Byłam na wyjeździe(totalny luz, w ogóle nie myślałam o ciąży, w czasie dni płodnych jak sprawdziłam to dwa dni przed i w dniu owulacji robota została wykonana;). Na tych wakacjach totalny luz, niestety pilam tez alko, wiec mam nadzieje, ze nic nie zaszkodzi...
Test zrobiłam po powrocie już w domu. Poszły 4 testy w obieg i na każdym II kreski 🤭
Z mezem staralismy sie jakies 1.5 roku bez spiny
W zeszłym roku 3 nieudane inseminacje. Mam.lewy niedrozny jajowod(parę lat temu ciąża pozamaciczna), maz wczesniaj zylaki powrozka nasiennego, teraz dodatkowo doszedl wodniak jadra. W styczniu wizyta u lekarza i decyzja o invitro. Chyba mi popuscilo i rozluznilo w glowie, jak weszło.info o invitro
Nie wiem czy nie za wcześnie, ale od razu umówiłam się do lekarza na wizytę jutro.
Robiłam tylko wynik bety, bez progesteronu.
Bardzo dziękuję za ten wpis 💖 i zazdroszczę że umiałaś się wyłączyć na wakacje, ja nawet na urlopie mimowolnie liczyłam dni cyklu 🥺 jakoś nie umiem inaczej...
W kwietniu wyjazd do czech, może jak się nie uda do tego czasu to może wtedy trochę mi głowa odpuści 🥺 -
Człowiek przez weekend nie wchodził, a tu dwie strony przybyły 😂
Nowa, kreseczka przytulam Was, ta biel to strasznie dołująca rzecz 🫂
Aqkaracza trochę nam rzuciłaś coś pozytywnego, obyś nas pozarażała ciążowymi wirusikami!
Ania89 mimo wszystko trzymam kciuki! 🍀
Ja dziś po IUI, poszło ekspresowo, w pracy powiedziałam, że będę później, a tu 15 minut i po robocie. Przynajmniej sobie poszłam na lancz do knajpki, trzeba sobie coś miłego fundować przy tych przykrościach, zmartwiło mnie tylko lekkie plamienie, to normalne? Dostałam zalecenie na betę 25 lutego, ciekawe jak wytrzymam do tego czasu 😂Bubu2024, Paprykaa, Ang15, MojaKreseczka, Kama89wroc lubią tę wiadomość
-
Czy kliniki wymuszają robienie bety po IUI? Nie widzę sensu chodzenia na badanie krwi, jeśli sikańce nie wychodzą 😅
Wixa🌸 lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
Starania od 04/2024.
2 IUI ✖️
Plan:
02/07 Kwalifikacja do IVF
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
❌ Brak wszystkich kirów implantacyjnych
➖ IO, BMI 23,3 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto, biopsja endometrium CD56 i Cd138 OK
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Szu_szu wrote:Człowiek przez weekend nie wchodził, a tu dwie strony przybyły 😂
Aqkaracza trochę nam rzuciłaś coś pozytywnego, obyś nas pozarażała ciążowymi wirusikami!
Ja dziś po IUI, poszło ekspresowo, w pracy powiedziałam, że będę później, a tu 15 minut i po robocie. Przynajmniej sobie poszłam na lancz do knajpki, trzeba sobie coś miłego fundować przy tych przykrościach, zmartwiło mnie tylko lekkie plamienie, to normalne? Dostałam zalecenie na betę 25 lutego, ciekawe jak wytrzymam do tego czasu 😂
Ja mam jutro IUI, także Ci powinien czy to plamienie to norma 😆
Szu_szu lubi tę wiadomość
Starania od 08.2023
Endometrioza, adenomioza
02.2025 IUI ❤️
Beta HCG: 10 dpo - 11.5; 11 dpo - 20.8; 13 dpo - 56 -
Szu_szu wrote:Człowiek przez weekend nie wchodził, a tu dwie strony przybyły 😂
Ja dziś po IUI, poszło ekspresowo, w pracy powiedziałam, że będę później, a tu 15 minut i po robocie. Przynajmniej sobie poszłam na lancz do knajpki, trzeba sobie coś miłego fundować przy tych przykrościach, zmartwiło mnie tylko lekkie plamienie, to normalne? Dostałam zalecenie na betę 25 lutego, ciekawe jak wytrzymam do tego czasu 😂
Dostałaś informację, ile plemniczków Ci wpuścili? U nas 15 mln. Zastanawiam się czy to dużo czy mało 🤔Bubu2024 lubi tę wiadomość
-
ZNataliaMa wrote:Ja też dzisiaj po IUI. Nie miałam żadnego plamienia 😌
Dostałaś informację, ile plemniczków Ci wpuścili? U nas 15 mln. Zastanawiam się czy to dużo czy mało 🤔
A pamiętacie dziewczyny jakie miałyście jajeczka dzisiaj? Pęcherzyki pęknięte czy nie? Bo chyba wczoraj miałyście 💉💉💉 - dobrze pamiętam?Starania od 08.2023
Endometrioza, adenomioza
02.2025 IUI ❤️
Beta HCG: 10 dpo - 11.5; 11 dpo - 20.8; 13 dpo - 56