💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Paprykaa wrote:My znamy przyczynę- zła fragmentacja dna w nasieniu.
Zamierzamy powtórzyć badanie, jeśli ta fragmentacja będzie bardzo zła to będę nalegać na in vitro.
Papryka, jaką ma fragmentację? U nas też jest ten problem, lekarka przepisała mężowi dużo witamin, dodatkowo zaleciła dietę keto. Mówiła że po tym polepszy się ta fragmentacja.
👰♀️29 🤵32
Starania od 2021
Z pomocą medyczną od 2024 👩⚕️
07.04 sonoHSG
3x IUI ❌
04.06 ⏸️ 😍
05.06 Hcg 3355 mlU/ml, prog 29
07.06 Hcg 6259 mlU/ml
💊pueria, duphaston -
Natoszka wrote:Cześć dziewczyny
Jestem po 1 inseminacji na 1 pęcherzyku który miał bodajże 20 mm i już pękał - 18.02dzień wcześniej ovitrelle- teraz biorę progesteron. Mam się testować 03.03:p
Czy jest tu ktoś po 1 udanej inseminacji ?
Tyle we mnie emocji:)
Pozdrawiam 😘
Super, trzymam kciuki żeby się udało
Ja po pierwszej ale niestety nie wyszło, zbieram siły i podchodzę do drugiej na początku marca 💪🏻👰♀️29 🤵32
Starania od 2021
07.04 sonoHSG
3x IUI ❌
04.06 ⏸️ 😍
07.06 Hcg 6259 mlU/ml
💊pueria, duphaston -
Lillka wrote:Super, trzymam kciuki żeby się udało
Ja po pierwszej ale niestety nie wyszło, zbieram siły i podchodzę do drugiej na początku marca 💪🏻
@Lilka jestem z Tobąi tez druga u mnie będzie w marcu tylko gdzieś pewnie w połowie jak wszystko dobrze pójdzie 😊
@Natoszka Trzymam kciuki może wylamiesz się na grupie i uda Ci się za pierwszymczekam na pozytywne informacje za 2 tygodnie 🍀✨🤞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 22:50
2023
HSG ✅
Laparoskopia - endometrioza II stopnia ❌
3 stymulacje bez efektu
2024
Zmiana lekarza
Dodatkowe badania:
*Hormonalne ✅
*Biopsja endometrium ✅
*Badanie infekcyjne ❌ -Wyleczona Ureaplasma
6 stymulacji bez efektu
2025 (styczen-kwiecien)
Leczenie w Klinice
3 nieudane IUI
(Czerwiec)
Zmiana lekarza -
Ja dziewczyny mam nadzieję że pęcherzyk lub pęcherzyk dobrze rosną i że do inseminacji kolejnej podejdę już maksymalnie w sobotę. Oby do tego czasu pęcherzyk był gotowy:) bo niedziela nieczynne. A monitoring w środę w 8 dniu cyklu:)
Ang15 lubi tę wiadomość
-
Ale miło, że tak szybko odpisujecie. Przepatrzyłam już tyle grup i czasem się zdarza za 1 razem, ale wiadomo jeśli nie to walczymy dalej
Teraz miałam na naturalnym cyklu, ten kolejny ma być na stymulowanym. U nas czynnik męski , mąż ma zespół klinefeltera, dowiedzieliśmy się pół roku temu i korzystamy z dawcy.
Trzymam za was kciuki mocno, gdzie się leczycie ? Ja invimed17.02.2025- Ovitrelle
18.02.2025- Inseminacja I
03.03.2025- beta HCG 124
05.03.2025 - beta HCG 298
10.03.2025- beta HCG 3098🥹
15.03.2025- beta HCG 18783
01.04.2025- Pierwsze USG
12.05.2025- Wyniki SANCO- wszystko dobrze, córeczka<3
23.06.2025- Połówkowe -
Hej dziewczyny!
Ja też po pierwszej inseminacji 10.02. W piątek zrobiłam test z ciekawości, to był 11 dzień po inseminacji, była biel. Dziś jest właściwy dzień testowania, 14 dzień po inseminacji, poniżej zdjęcie… 🫢
https://zapodaj.net/plik-dN3g7LdxkA
Ściskam Was wszystkie
Bubu2024, Ang15, Julia24, Natoszka, Wixa🌸, Amelia96, Ola8999, Pauuulaa, MojaKreseczka lubią tę wiadomość
-
ZNataliaMa wrote:Hej dziewczyny!
Ja też po pierwszej inseminacji 10.02. W piątek zrobiłam test z ciekawości, to był 11 dzień po inseminacji, była biel. Dziś jest właściwy dzień testowania, 14 dzień po inseminacji, poniżej zdjęcie… 🫢
Ściskam Was wszystkie
Badasz betę? ☺️ZNataliaMa lubi tę wiadomość
Starania od 08.2023
Endometrioza, adenomioza
02.2025 IUI ❤️
Beta HCG: 10 dpo - 11.5; 11 dpo - 20.8; 13 dpo - 56 -
Bubu2024 wrote:Ale kreski solidne!!!! Gratuluję!
Badasz betę? ☺️
Dziękuję ❤️ ale boję się jeszcze zbierać gratulacje 🙈 przyjmuje to na chłodno.
Jestem pierwszy raz w takiej sytuacji, to są moje pierwsze testy w życiu. Napisałam do Kliniki, czy mam zbadać bhcg z krwi. Mieszkam w Danii i nie wiem do końca jak to funkcjonuje tutaj 🫢 -
Ściskam Was wszystkieZNataliaMa lubi tę wiadomość
👰♀️29 🤵32
Starania od 2021
07.04 sonoHSG
3x IUI ❌
04.06 ⏸️ 😍
07.06 Hcg 6259 mlU/ml
💊pueria, duphaston -
Ściskam Was wszystkieZNataliaMa lubi tę wiadomość
-
Lillka wrote:Super, trzymam kciuki żeby się udało
Ja po pierwszej ale niestety nie wyszło, zbieram siły i podchodzę do drugiej na początku marca 💪🏻
03.03 mamy wizytę w klinice, będzie to 14 dc, znowu biorę Lamettę i liczę na udany zabieg☺️Lillka lubi tę wiadomość
-
Ściskam Was wszystkie
O wow gratulacje !
Chyba trzeba lecieć na betę i potwierdzać przyrost ? Tak mi się wydaje:)
U mnie dzis 6 dzień po inseminacji, jak wariatka dotykam się po piersiach, brzuchu i szukam czegoś innego co by wskazywało na ciążę 🤣
ZNataliaMa lubi tę wiadomość
17.02.2025- Ovitrelle
03.03.2025- beta HCG 124
01.04.2025- Pierwsze USG
23.06.2025- Połówkowe -
Natoszka wrote:O wow gratulacje !
Chyba trzeba lecieć na betę i potwierdzać przyrost ? Tak mi się wydaje:)
U mnie dzis 6 dzień po inseminacji, jak wariatka dotykam się po piersiach, brzuchu i szukam czegoś innego co by wskazywało na ciążę 🤣
Napisałam do rodzinnego, mam nadzieję że wyrazi zgodę na pobieranie krwi
Ja dopiero wczoraj zaczęłam czuć lekkie ciepło w brzuchu, coś podobnego jak na okres. I dziś dalej to czuję. A tak poza tym to nic szczególnego 🤔
Dziwne to wszystko, bo mam wrażenie, że zaraz okres dostanę 😂 -
Hej. Idę jutro na betę juz zupelnie bez nadziei, bo dzis test sikany wyszedl negatywny.
Nie rozumiem, dawca mlody, parametry ok. U mnie pecherzyk 22, ovitrelle podane, endo piekne 13mm. Wynkki badan wszystkich hormonow w 2-3dc rewelacyjne, podrecznikowe. AMH 3.8. Teoretycznie, wszystko powinno zagrac.
Ale to doświadczenie mnie tez czegos nauczylo: zobaczylam, jak to ciężkie wszystko jest mentalnie. Podziwiam was za to, że tak dlugo sue staracie i tak dzielnie to znosicie.
Ja raczej odpuszczam kolejne starania , moze po czterdziestce to rzeczywiście zbyt pozno i moze wszechswiat mi pokazuje, by się jednak w samotne macierzynstwo nie pchac. Wycieczki za granice sa logistycznie ciężkie, drogie i nie bede ich kontynuowac.
Będę Was tu podczytywać, bo przywiązałam sie do was, kibicuje wam no i bede sprawdzac, co tam u was:)
Zrobie dla spokoju tè krew rano, ale raczej dla swietego spokojuWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 11:28
-
Gienia40 wrote:Hej. Idę jutro na betę juz zupelnie bez nadziei, bo dzis test sikany wyszedl negatywny.
Nie rozumiem, dawca mlody, parametry ok. U mnie pecherzyk 22, ovitrelle podane, endo piekne 13mm. Wynkki badan wszystkich hormonow w 2-3dc rewelacyjne, podrecznikowe. AMH 3.8. Teoretycznie, wszystko powinno zagrac.
Ale to doświadczenie mnie tez czegos nauczylo: zobaczylam, jak to ciężkie wszystko jest mentalnie. Podziwiam was za to, że tak dlugo sue staracie i tak dzielnie to znosicie.
Ja raczej odpuszczam kolejne starania , moze po czterdziestce to rzeczywiście zbyt pozno i moze wszechswiat mi pokazuje, by się jednak w samotne macierzynstwo nie pchac. Wycieczki za granice sa logistycznie ciężkie, drogie i nie bede ich kontynuowac.
Będę Was tu podczytywać, bo przywiązałam sie do was, kibicuje wam no i bede sprawdzac, co tam u was:)
Zrobie dla spokoju tè krew rano, ale raczej dla swietego spokoju
Hej Gienia, czasem głowa nas blokuje może…
Jeśli czujesz że ta decyzja jest zgodna z tobą to rob jak czujesz, ale jeśli jest jakaś nadzieja na bycie mamą w środku… to może jeśli masz fundusze podchodź do tych inseminacji na totalnym luzie ?
Myślałaś o invitro ?
Pozdrawiam 😘17.02.2025- Ovitrelle
03.03.2025- beta HCG 124
01.04.2025- Pierwsze USG
23.06.2025- Połówkowe -
Gienia40 wrote:Hej. Idę jutro na betę juz zupelnie bez nadziei, bo dzis test sikany wyszedl negatywny.
Zrobie dla spokoju tè krew rano, ale raczej dla swietego spokojuOla8999, Ang15, MojaKreseczka, MoniaB lubią tę wiadomość
2023
HSG ✅
Laparoskopia - endometrioza II stopnia ❌
3 stymulacje bez efektu
2024
Zmiana lekarza
Dodatkowe badania:
*Hormonalne ✅
*Biopsja endometrium ✅
*Badanie infekcyjne ❌ -Wyleczona Ureaplasma
6 stymulacji bez efektu
2025 (styczen-kwiecien)
Leczenie w Klinice
3 nieudane IUI
(Czerwiec)
Zmiana lekarza -
Nie wytrzymałam do jutra, zrobiłam przed chwilą sikańca. Nic, nawet cienia cienia nie ma. Pójdę jutro zrezygnowana na te betę, bo i tak klinika tak kazała, ale już na nic nie liczę.
Dziś równo 14 dni od iui, więc cokolwiek powinno się pokazać, nawet z późniejszego moczu. Czemu my mamy tak pod górkę dziewczyny -
Dziewczyny gratulacje:) Oby ten cykl i dla mnie okazał się szczęśliwy. I czy Wy w czasie około owulacyjnym miałyście płodny śluz? Bo gdzieś mi to mentalnie nie daje spokoju a żeby znowu czegoś nie przeoczyć. Przy pierwszej próbie w czasie owulacyjnym (oczywiście za późno zrobionej )miałam mega płodny śluz a tak samo brałam CLO i potem Ovitrelle . A w tym cyklu miałam sucho jak nigdy w dni płodne. Może teraz po inseminacji zapisze się na wizytę czy w ogóle była owulacja żeby móc na spokojnie brać progesteron