💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dziewczyny sytuacja wygląda tak, że wyprosiłam skierowanie na betaHCG, ale dopiero na 06.03… 🫠
Lekarz powiedział mi, że nie ma sensu badać jej tak szybko. Poza tym tutaj w Danii do 13 tyg. “nie uznają ciąży”, jeśli mogę to tak nazwać.
Na szczęście jestem w kontakcie z moją ginekolog z Polski. Jak miesiączka nie przyjdzie w czwartek, to od piątku Progesterone Besins 200g codziennie, mam także zwiększyć dawkę encortolonu z 5mg na 10mg i dodatkowo mam zacząć brać acard 1x dziennie.
Czy jest tu jakaś kobitka, co miała problemy immunologiczne i stosowała zestaw encortolon+acard? I udało się jej donosić ciążę?
Pozdrawiam ciepłoNatoszka, Ang15 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny. U mnie beta <1. Wiec nic nawet nie probowalo zagniezdzic.
Miałam 3 razy monitoring , wszystko było ok. Badania hormonow w tym samym cyklu, co byla iui i bylo wszystko super.
Wiec moze po prostu ja naprawde juz jestem za stara...
Idę po wino
blazi lubi tę wiadomość
-
Gienia40 wrote:Dziewczyny. U mnie beta <1. Wiec nic nawet nie probowalo zagniezdzic.
Miałam 3 razy monitoring , wszystko było ok. Badania hormonow w tym samym cyklu, co byla iui i bylo wszystko super.
Idę po winoMojaKreseczka lubi tę wiadomość
♂️'90 ♀️'94
Starania od 07.2022.
♂️: wizyta u androloga 03.2022: obustronne żylaki powrózka nasiennego❌ ; badanie nasienia 10.2023: upłynnienie, objętość, pH, lepkość, aglutynacja:✅ ; liczba plemników 65,30 mln/ml, 208,96 mln/ejakulat ✅; ruch postępowy 30,78%, ruch całkowity 52,40%✅; morfologia- plemniki o prawidłowej budowie 10%✅; badanie fragmentacji chromatyny DNA plemników 08.2024: 29% plemników z nieprawidłową strukturą ❌.
♀️: 07.2024: glukoza, CRP, TSH, FT4, prolaktyna✅; AMH 1,27✅; sono-HSG 10.2024- jajowody 100% drożne✅
♀️♂️ 4.12.2024- wspólna wizyta w klinice -> niepłodność idiopatyczna z delikatnym wskazaniem na czynnik męski -
Gienia40 wrote:Dziewczyny. U mnie beta <1. Wiec nic nawet nie probowalo zagniezdzic.
Idę po winoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 21:23
Ang15, MojaKreseczka lubią tę wiadomość
-
Idę po wino
Posmuć się i poprzeżywaj tak jak chcesz i jak długo potrzebujesz a później głowa do góry i trzeba próbować dalej☺️
Wiek raczej nie ma aż tak dużego znaczenia, bo jak Amelia96 też jestem młodsza (31l.) i muszę podobnie pocieszać od kilku miesięcy siebie samą 😉
Trzymam kciuki za każdą z Nas Dziewczyny! 🌸Amelia96 lubi tę wiadomość
-
Gienia40 może organizm potrzebuje jeszcze chwilę, może kolejny cykl jeśli poczujesz że tego pragniesz działaj 😘
Mam pytanie do was- jak wygląda inseminacja na cyklu stymulowanym ? Od kiedy się otrzymuje leki ? Jakie itp ? Bo tak sobie myślę, że jest okaże się że się nie udało to kiedy powinnam zostać stymulowana ? Po miesiączce ? Podczas ?
Pozdrawiam17.02.2025- Ovitrelle
18.02.2025- Inseminacja I
03.03.2025- beta HCG ? -
Gienia, jeśli to pierwsza próba, to nie poddawaj się tak szybko 💪
Natoszka, ja brałam Letrozol 2x1 tabl. od 3 do 7 dnia cyklu.
12 dnia cyklu monitoring, pęcherzyk miałam wówczas prawie 22mm więc od razu po powrocie do domu wzięłam zastrzyk Ovitrelle i inseminacja odbyła się dnia następnego w 13 dniu cyklu 👌MoniaB lubi tę wiadomość
-
Hejka Ja po monitoringu. Temat tak wygląda że dziś 8 dzień cyklu pęcherzyki 16 mm i 14 mm no i jest jeszcze trzeci 13 mm. W piątek kolejny podgląd i albo sobota albo maksymalnie poniedziałek inseminacja. Także żeby te dwa pęcherzyki ładnie urosły
MojaKreseczka, Ang15 lubią tę wiadomość
-
Ania 89 wrote:Hejka Ja po monitoringu. Temat tak wygląda że dziś 8 dzień cyklu pęcherzyki 16 mm i 14 mm no i jest jeszcze trzeci 13 mm. W piątek kolejny podgląd i albo sobota albo maksymalnie poniedziałek inseminacja. Także żeby te dwa pęcherzyki ładnie urosły
Trzymam kciuki i czekamy na dalsze postępy w sprawie 🥰 -
Ania 89 wrote:Hejka Ja po monitoringu. Temat tak wygląda że dziś 8 dzień cyklu pęcherzyki 16 mm i 14 mm no i jest jeszcze trzeci 13 mm. W piątek kolejny podgląd i albo sobota albo maksymalnie poniedziałek inseminacja. Także żeby te dwa pęcherzyki ładnie urosły
Ja mam małe nadzieję że może się uda w tym cyklu bez stymulacji, dzisiaj normalnie czułam jak mi pęcherzyk pęka 🤣 koleżance o tym powiedziałam to się śmiała- to co tutaj robisz? Idź do domu, mąż niech też wraca 🤣
Testy owulacyjne piękne tylko martwi mnie totalna mgła mózgowa, ciągle zmęczona jestem... Mam nadzieję że to nie kwestia tarczycy bo oszaleje z nią 🥺 ciągle coś nie tak -
Hejka!
Natalia jestem jestem! Wracam z wyjazdu, podczytywałam Was w międzyczasie ☺️
Ania, ale super jajeczka! Trzymam kciuki za ten cykl! 🍀🍀🍀
Gienia, tak jak dziewczyny piszą, spróbuj jeszcze jeśli masz taką możliwość!
Natoszka, ja od 3 do 7 dc miałam Clostilbegyt 1 raz dziennie. 10 dc monitoring, 14 IUI, a od 17 dc duphaston ☺️
Paprykaa daj znać co u Ciebie 🫂🫂🫂ZNataliaMa lubi tę wiadomość
👧🏻30👦🏻31
Starania od 08.2023
👧🏻
03.2024 Diagnoza endometriozy (torbiele endometrioidalne) i adenomiozy 🩸
08.2024 Histeroskopia (elektroresekcja polipów endometrium) ❌
09.2024 Badanie HSG ✅
10.2024 Cytologia ASC-US❗️HPV (14) ✅
12.2024 Kariotyp ✅ Kolposkopia ✅ Bipsja ✅
11.02.2025 IUI 🥹
Beta HCG: 10 dpo - 11.5; 11 dpo - 20.8; 13 dpo - 56
⌛️
👦🏻
Morfologia 1% ❌ -
Dzięki za odpowiedź! Jesteście kochane !😘😘 jakieś dolegliwości po tych lekach na stymulację ?
Ja już tak pisze jakbym plany na wysoką betę skreśliła a to już w poniedziałek ! 😻 cały czas wymyślam objawy haha co to głowa z nami robi! 😘 Ania trzymam kciuki, tak jak dziewczyny mówią piękna armia ! 😀17.02.2025- Ovitrelle
03.03.2025- beta HCG ? -
Natoszka wrote:Gienia40 może organizm potrzebuje jeszcze chwilę, może kolejny cykl jeśli poczujesz że tego pragniesz działaj 😘
Mam pytanie do was- jak wygląda inseminacja na cyklu stymulowanym ? Od kiedy się otrzymuje leki ? Jakie itp ? Bo tak sobie myślę, że jest okaże się że się nie udało to kiedy powinnam zostać stymulowana ? Po miesiączce ? Podczas ?
Pozdrawiam
Mieliśmy dwa cykle przerwy od zabiegów ( raz nie mogliśmy być w Klinice w odpowiednim terminie, za drugim razem miałam mniejsze pęcherzyki w 14 dc. a Mąż wyjeżdżał więc nie zrobiliśmy zabiegu ). Teraz znowu brałam Lamettę 3- 7 dc i wizyta w klinice w umówiona na poniedziałek. Zobaczymy co wyhodowałam ☺️
Co do objawów, to mam bóle głowy podczas brania tabletek. Czasami jakieś napady gorąca i nerwowość 🙄
-
Ang15 wrote:Ja brałam Lamettę w 3-7 dc. 14 dnia monitoring, pęcherzyk ok. 20 mm o 14 zastrzyk Ovitrelle i następnego dnia IUI. Po chyba dwóch dniach zaczęłam brać Cyclogest aż do negatywnego wyniku bety.
Mieliśmy dwa cykle przerwy od zabiegów ( raz nie mogliśmy być w Klinice w odpowiednim terminie, za drugim razem miałam mniejsze pęcherzyki w 14 dc. a Mąż wyjeżdżał więc nie zrobiliśmy zabiegu ). Teraz znowu brałam Lamettę 3- 7 dc i wizyta w klinice w umówiona na poniedziałek. Zobaczymy co wyhodowałam ☺️
Co do objawów, to mam bóle głowy podczas brania tabletek. Czasami jakieś napady gorąca i nerwowość 🙄
Już tyle za wami 😘
Napewno cos tam urosło ! Mam nadzieje, ze wystarczająco.
A jakie są wasze historie ? Czy macie problem z hormonami czy czynnik męski ? My staraliśmy się rok, ale po badaniach genetycznych wyszedł zespół klinefeltera. Jeden lekarz proponował micro tese, ale 3 innych powiedziało że w tym wieku to szkoda czasu i nerwów i zdrowia. Trochę musiałam to przetrawić i przepłakać.17.02.2025- Ovitrelle
03.03.2025- beta HCG ? -
Natoszka wrote:Gienia40 może organizm potrzebuje jeszcze chwilę, może kolejny cykl jeśli poczujesz że tego pragniesz działaj 😘
PozdrawiamMoniaB lubi tę wiadomość