X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
Odpowiedz

💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚

Oceń ten wątek:
  • ZNataliaMa Koleżanka

Wysłany: 25 lutego, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczyny sytuacja wygląda tak, że wyprosiłam skierowanie na betaHCG, ale dopiero na 06.03… 🫠
    Lekarz powiedział mi, że nie ma sensu badać jej tak szybko. Poza tym tutaj w Danii do 13 tyg. “nie uznają ciąży”, jeśli mogę to tak nazwać.
    Na szczęście jestem w kontakcie z moją ginekolog z Polski. Jak miesiączka nie przyjdzie w czwartek, to od piątku Progesterone Besins 200g codziennie, mam także zwiększyć dawkę encortolonu z 5mg na 10mg i dodatkowo mam zacząć brać acard 1x dziennie.

Czy jest tu jakaś kobitka, co miała problemy immunologiczne i stosowała zestaw encortolon+acard? I udało się jej donosić ciążę?

Pozdrawiam ciepło

Natoszka, Ang15 lubią tę wiadomość

• Gienia40 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. U mnie beta <1. Wiec nic nawet nie probowalo zagniezdzic.
    Miałam 3 razy monitoring , wszystko było ok. Badania hormonow w tym samym cyklu, co byla iui i bylo wszystko super.

Wiec moze po prostu ja naprawde juz jestem za stara...

Idę po wino

blazi lubi tę wiadomość

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gieniu przykro ale nie łam się. Ja mam dzieci a mimo wszystko inseminacja się jeszcze nie udała. Także nie ma reguły. Nowy cykl nowe nadzieje. Grunt to finansowo jeszcze dać radę

Gienia40 lubi tę wiadomość

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
  • blazi Debiutantka

Wysłany: 25 lutego, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gienia40 wrote:
    Miałam 3 razy monitoring , wszystko było ok. Badania hormonow w tym samym cyklu, co byla iui i bylo wszystko super.

Idę po wino
    Przepraszam, przez przypadek polubiłem post. Jak byliśmy z żoną w klinice, lekarz mówił nam, że nie każda komórka jajowa jest tą właściwą, która w połączeniu z plemnikiem da dziecko... Statystycznie nawet co czwarta, piąta. Stąd propozycje 5-6 podejść do inseminacji. Może to po prostu nie był Twój cykl.. nie poddawaj się 💪

MojaKreseczka lubi tę wiadomość

♂️'90 ♀️'94

Starania od 07.2022.

♂️: wizyta u androloga 03.2022: obustronne żylaki powrózka nasiennego❌ ; badanie nasienia 10.2023: upłynnienie, objętość, pH, lepkość, aglutynacja:✅ ; liczba plemników 65,30 mln/ml, 208,96 mln/ejakulat ✅; ruch postępowy 30,78%, ruch całkowity 52,40%✅; morfologia- plemniki o prawidłowej budowie 10%✅; badanie fragmentacji chromatyny DNA plemników 08.2024: 29% plemników z nieprawidłową strukturą ❌.

♀️: 07.2024: glukoza, CRP, TSH, FT4, prolaktyna✅; AMH 1,27✅; sono-HSG 10.2024- jajowody 100% drożne✅

♀️♂️ 4.12.2024- wspólna wizyta w klinice -> niepłodność idiopatyczna z delikatnym wskazaniem na czynnik męski
  • Gienia40 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :*

• Amelia96 Znajoma

Wysłany: 25 lutego, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gienia40 wrote:

Idę po wino
    Nie przejmuj się ja jestem przed 30 stką walczę z niepłodnością od 3 lat także nie ma zależności. Też miałam już inseminację która nie przyniosła efektów. Rozumiem Cię bo jest to ciężkie do ogarnięcia .Tym bardziej że inni mają na pstryknięcie za pierwszym, drugim podejściem a tu suple, monitoringi, wspomagacze, pilnowanie się na każdym kroku i co się okazuje.. życie jest nie fair. Daje tym którzy nie chcą bądź mogliby jeszcze chwilkę poczekać a odbiera najbardziej potrzebującym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 21:23

Ang15, MojaKreseczka lubią tę wiadomość

• Ang15 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gienia40 wrote:

Idę po wino
    Nie załamuj się, może warto spróbować kolejny raz?
    Posmuć się i poprzeżywaj tak jak chcesz i jak długo potrzebujesz a później głowa do góry i trzeba próbować dalej☺️
    Wiek raczej nie ma aż tak dużego znaczenia, bo jak Amelia96 też jestem młodsza (31l.) i muszę podobnie pocieszać od kilku miesięcy siebie samą 😉

Trzymam kciuki za każdą z Nas Dziewczyny! 🌸

Amelia96 lubi tę wiadomość

• Gienia40 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie wspierające posty.
    Jesteście super!
    Miłego dzionka!

MojaKreseczka, Ang15, Amelia96, MoniaB lubią tę wiadomość

• Natoszka Koleżanka

Wysłany: 26 lutego, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gienia40 może organizm potrzebuje jeszcze chwilę, może kolejny cykl jeśli poczujesz że tego pragniesz działaj 😘

Mam pytanie do was- jak wygląda inseminacja na cyklu stymulowanym ? Od kiedy się otrzymuje leki ? Jakie itp ? Bo tak sobie myślę, że jest okaże się że się nie udało to kiedy powinnam zostać stymulowana ? Po miesiączce ? Podczas ?

Pozdrawiam

17.02.2025- Ovitrelle
    18.02.2025- Inseminacja I
    03.03.2025- beta HCG ?
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natoszka zazwyczaj stymulacje zaczyna się w 2 bądź 3 dniu cyklu. Tutaj lekarz decyduje. :) a Ja np CLO biorę. Ale tutaj też różnie bywa:)

MoniaB lubi tę wiadomość

• ZNataliaMa Koleżanka

Wysłany: 26 lutego, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gienia, jeśli to pierwsza próba, to nie poddawaj się tak szybko 💪

Natoszka, ja brałam Letrozol 2x1 tabl. od 3 do 7 dnia cyklu.
    12 dnia cyklu monitoring, pęcherzyk miałam wówczas prawie 22mm więc od razu po powrocie do domu wzięłam zastrzyk Ovitrelle i inseminacja odbyła się dnia następnego w 13 dniu cyklu 👌

MoniaB lubi tę wiadomość

• ZNataliaMa Koleżanka

Wysłany: 26 lutego, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szuszu, Bubu co u Was? Kojarzę, że miałyście inseminacje w podobnym terminie co ja?

Papryka jak się trzymasz? Podejrzewam, że większość dziewczyn tutaj czeka na wieści od Ciebie 🥹❤️

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Ja po monitoringu. Temat tak wygląda że dziś 8 dzień cyklu pęcherzyki 16 mm i 14 mm no i jest jeszcze trzeci 13 mm. W piątek kolejny podgląd i albo sobota albo maksymalnie poniedziałek inseminacja. Także żeby te dwa pęcherzyki ładnie urosły :)

MojaKreseczka, Ang15 lubią tę wiadomość

• ZNataliaMa Koleżanka

Wysłany: 26 lutego, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Hejka Ja po monitoringu. Temat tak wygląda że dziś 8 dzień cyklu pęcherzyki 16 mm i 14 mm no i jest jeszcze trzeci 13 mm. W piątek kolejny podgląd i albo sobota albo maksymalnie poniedziałek inseminacja. Także żeby te dwa pęcherzyki ładnie urosły :)
    Ale ładną armię wyhodowałaś 🙈 na pewno minimum jeden urośnie do pożądanych rozmiarów!
    Trzymam kciuki i czekamy na dalsze postępy w sprawie 🥰

• MojaKreseczka Koleżanka

Wysłany: 26 lutego, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Uuu pięknie! Trzymamy kciuki kochana! 💖
    Ja mam małe nadzieję że może się uda w tym cyklu bez stymulacji, dzisiaj normalnie czułam jak mi pęcherzyk pęka 🤣 koleżance o tym powiedziałam to się śmiała- to co tutaj robisz? Idź do domu, mąż niech też wraca 🤣
    Testy owulacyjne piękne tylko martwi mnie totalna mgła mózgowa, ciągle zmęczona jestem... Mam nadzieję że to nie kwestia tarczycy bo oszaleje z nią 🥺 ciągle coś nie tak

• Bubu2024 Koleżanka

Wysłany: 26 lutego, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    Natalia jestem jestem! Wracam z wyjazdu, podczytywałam Was w międzyczasie ☺️
    Ania, ale super jajeczka! Trzymam kciuki za ten cykl! 🍀🍀🍀
    Gienia, tak jak dziewczyny piszą, spróbuj jeszcze jeśli masz taką możliwość!
    Natoszka, ja od 3 do 7 dc miałam Clostilbegyt 1 raz dziennie. 10 dc monitoring, 14 IUI, a od 17 dc duphaston ☺️
    Paprykaa daj znać co u Ciebie 🫂🫂🫂

ZNataliaMa lubi tę wiadomość

👧🏻30👦🏻31

Starania od 08.2023
    👧🏻
    03.2024 Diagnoza endometriozy (torbiele endometrioidalne) i adenomiozy 🩸
    08.2024 Histeroskopia (elektroresekcja polipów endometrium) ❌
    09.2024 Badanie HSG ✅
    10.2024 Cytologia ASC-US❗️HPV (14) ✅
    12.2024 Kariotyp ✅ Kolposkopia ✅ Bipsja ✅

11.02.2025 IUI 🥹
    Beta HCG: 10 dpo - 11.5; 11 dpo - 20.8; 13 dpo - 56
    ⌛️

👦🏻
    Morfologia 1% ❌
  • Natoszka Koleżanka

Wysłany: 26 lutego, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź! Jesteście kochane !😘😘 jakieś dolegliwości po tych lekach na stymulację ?

Ja już tak pisze jakbym plany na wysoką betę skreśliła a to już w poniedziałek ! 😻 cały czas wymyślam objawy haha co to głowa z nami robi! 😘 Ania trzymam kciuki, tak jak dziewczyny mówią piękna armia ! 😀

17.02.2025- Ovitrelle
    03.03.2025- beta HCG ?
  • Ang15 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natoszka wrote:
    Gienia40 może organizm potrzebuje jeszcze chwilę, może kolejny cykl jeśli poczujesz że tego pragniesz działaj 😘

Mam pytanie do was- jak wygląda inseminacja na cyklu stymulowanym ? Od kiedy się otrzymuje leki ? Jakie itp ? Bo tak sobie myślę, że jest okaże się że się nie udało to kiedy powinnam zostać stymulowana ? Po miesiączce ? Podczas ?

Pozdrawiam
    Ja brałam Lamettę w 3-7 dc. 14 dnia monitoring, pęcherzyk ok. 20 mm o 14 zastrzyk Ovitrelle i następnego dnia IUI. Po chyba dwóch dniach zaczęłam brać Cyclogest aż do negatywnego wyniku bety.
    Mieliśmy dwa cykle przerwy od zabiegów ( raz nie mogliśmy być w Klinice w odpowiednim terminie, za drugim razem miałam mniejsze pęcherzyki w 14 dc. a Mąż wyjeżdżał więc nie zrobiliśmy zabiegu ). Teraz znowu brałam Lamettę 3- 7 dc i wizyta w klinice w umówiona na poniedziałek. Zobaczymy co wyhodowałam ☺️
    Co do objawów, to mam bóle głowy podczas brania tabletek. Czasami jakieś napady gorąca i nerwowość 🙄

• Natoszka Koleżanka

Wysłany: 26 lutego, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ang15 wrote:
    Ja brałam Lamettę w 3-7 dc. 14 dnia monitoring, pęcherzyk ok. 20 mm o 14 zastrzyk Ovitrelle i następnego dnia IUI. Po chyba dwóch dniach zaczęłam brać Cyclogest aż do negatywnego wyniku bety.
    Mieliśmy dwa cykle przerwy od zabiegów ( raz nie mogliśmy być w Klinice w odpowiednim terminie, za drugim razem miałam mniejsze pęcherzyki w 14 dc. a Mąż wyjeżdżał więc nie zrobiliśmy zabiegu ). Teraz znowu brałam Lamettę 3- 7 dc i wizyta w klinice w umówiona na poniedziałek. Zobaczymy co wyhodowałam ☺️
    Co do objawów, to mam bóle głowy podczas brania tabletek. Czasami jakieś napady gorąca i nerwowość 🙄

Już tyle za wami 😘
    Napewno cos tam urosło ! Mam nadzieje, ze wystarczająco.
    A jakie są wasze historie ? Czy macie problem z hormonami czy czynnik męski ? My staraliśmy się rok, ale po badaniach genetycznych wyszedł zespół klinefeltera. Jeden lekarz proponował micro tese, ale 3 innych powiedziało że w tym wieku to szkoda czasu i nerwów i zdrowia. Trochę musiałam to przetrawić i przepłakać.

17.02.2025- Ovitrelle
    03.03.2025- beta HCG ?
  • Amelia96 Znajoma

Wysłany: 26 lutego, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natoszka wrote:

Pozdrawiam
    U mnie w stycznkowej inseminacji od 3 do 7 dc wjechał Aromek 2 x 1, później monitoring mniej więcej między 8 a 10 dc sprawdzalismy jakie są pęcherzyki były dwa więc ustaliliśmy że 12 dc monitoring i zastrzyk Zivafert, który miał mi być podany w klinice natomiast pęcherzyki nie podrosły na tyle wystarczająco, że zastrzyk finalnie musiałam zrobić 13dc nad ranem a 14dc odbyła się inseminacja na dwóch nie pękniętych pęcherzykach. Później od 16 do 26 dc brałam Duphaston 2 x 1 i Cyclogest 2 x 1. :)

MoniaB lubi tę wiadomość

‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ