💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Amelia96 wrote:U mnie w stycznkowej inseminacji od 3 do 7 dc wjechał Aromek 2 x 1, później monitoring mniej więcej między 8 a 10 dc sprawdzalismy jakie są pęcherzyki były dwa więc ustaliliśmy że 12 dc monitoring i zastrzyk Zivafert, który miał mi być podany w klinice natomiast pęcherzyki nie podrosły na tyle wystarczająco, że zastrzyk finalnie musiałam zrobić 13dc nad ranem a 14dc odbyła się inseminacja na dwóch nie pękniętych pęcherzykach. Później od 16 do 26 dc brałam Duphaston 2 x 1 i Cyclogest 2 x 1.
I jakie wyniki kiedy to było ? Czy już się testowałaś ?😘17.02.2025- Ovitrelle
18.02.2025- Inseminacja I
03.03.2025- beta HCG ? -
Ja miałam Aromek 3-7 dc 1x, potem monitoring usg 10-15 dc (wolno rósł pęcherzyk), zastrzyk ovi 15 dc, inseminacja 16 dc, od 18 dc Duphaston.
Jeśli chodzi o objawy:
Aromek - po kilku miesiącach widzę, że powoduje u mnie mniej śluzu, mniejsze libido, duże nabrzmienie i ból piersi od owulacji do miesiączki
Zastrzyk ovi - duży skok temperatury, duży ból głowy, 2 x wymioty, kilka dni mdłości i takiego lekkiego bólu macicy
Inseminacja - 2 dni tak czułam macicę, lekko obolała, ale ogólnie brak objawów
Duphaston - mało skutków, dobre samopoczucie, brak pms, brak bólu piersi, lekka senność i zmęczenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 22:52
Amelia96 lubi tę wiadomość
37💃❤️🏃40
Bez antykoncepcji od 11.2023
Strania intensywne od 08.2024
6 cs z Aromek
1️⃣ IUI 13.02.2025, ovi 12.02, ⚪ 28.02
2️⃣ IUI marzec
Wyniki ok. -
Natoszka wrote:I jakie wyniki kiedy to było ? Czy już się testowałaś ?😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 23:04
-
MoniaB wrote:Ja miałam Aromek 3-7 dc 1x, potem monitoring usg 10-15 dc (wolno rósł pęcherzyk), zastrzyk ovi 15 dc, inseminacja 16 dc, od 18 dc Duphaston.
Jeśli chodzi o objawy:
Aromek - po kilku miesiącach widzę, że powoduje u mnie mniej śluzu, mniejsze libido, duże nabrzmienie i ból piersi od owulacji do miesiączki
Zastrzyk ovi - duży skok temperatury, duży ból głowy, 2 x wymioty, kilka dni mdłości i takiego lekkiego bólu macicy
Inseminacja - 2 dni tak czułam macicę, lekko obolała, ale ogólnie brak objawów
Duphaston - mało skutków, dobre samopoczucie, brak pms, brak bólu piersi, lekka senność i zmęczenie
I jak kochana testujesz już ??MoniaB lubi tę wiadomość
-
Natoszka wrote:Ale test czy beta ? Boże ale emocje ! 😘trzymam kciuki na maksa !!!!!!
Sama nie wiem. Zacznę od sikanego. Potem chyba też betę.37💃❤️🏃40
Bez antykoncepcji od 11.2023
Strania intensywne od 08.2024
6 cs z Aromek
1️⃣ IUI 13.02.2025, ovi 12.02, ⚪ 28.02
2️⃣ IUI marzec
Wyniki ok. -
Ale Wam zazdroszczę tej bety, że możecie wejść do każdego laboratorium i zrobić od ręki … 🥺
Ja powinnam teoretycznie dziś dostać miesiączkę, póki co jej nie ma. Jak nie przyjdzie to jutro rano zrobię test i zobaczę czy ta druga kreska pojawia się szybciej i czy jest mocniejsza, niż w poniedziałek. Tylko to mi pozostało do przyszłego czwartku. Boję się, że to może być ciąża biochemiczna 🤷♀️ -
ZNataliaMa wrote:Ale Wam zazdroszczę tej bety, że możecie wejść do każdego laboratorium i zrobić od ręki … 🥺
Ja powinnam teoretycznie dziś dostać miesiączkę, póki co jej nie ma. Jak nie przyjdzie to jutro rano zrobię test i zobaczę czy ta druga kreska pojawia się szybciej i czy jest mocniejsza, niż w poniedziałek. Tylko to mi pozostało do przyszłego czwartku. Boję się, że to może być ciąża biochemiczna 🤷♀️
Rozumiem Cię doskonale, moje siostry mieszkają za granica i tez nie mogą zrobić wielu rzeczy. To jest pewnie mega frustrujące ! Natalia myśl pozytywnie masz dwie kreseczki, i narazie tego się trzymamy. A nie ma tam jakiś prywatnych punktów żeby zrobili ?17.02.2025- Ovitrelle
03.03.2025- beta HCG ? -
Dziewczyny, czy zawsze zaczynacie stymulację w 3dc? 🤔
Mi kazali przyjść dopiero 4-5dc i wtedy dostanę leki 🫣.💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Obecnie w planie: 1 IUI na cyklu stymulowanym 🍀
Wizyta w klinice: 06/03 🔥- start stymulacji
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Natoszka wrote:Rozumiem Cię doskonale, moje siostry mieszkają za granica i tez nie mogą zrobić wielu rzeczy. To jest pewnie mega frustrujące ! Natalia myśl pozytywnie masz dwie kreseczki, i narazie tego się trzymamy. A nie ma tam jakiś prywatnych punktów żeby zrobili ?
W sumie i tak nic nie mogę zrobić, albo utrzyma się ta ciąża albo nie 🤷♀️ jestem pozytywnie nastawiona ☺️ -
Julia24 wrote:Dziewczyny, czy zawsze zaczynacie stymulację w 3dc? 🤔
Mi kazali przyjść dopiero 4-5dc i wtedy dostanę leki 🫣.
Nie wiem może przez to żebyś była już po miesiączce chcą sprawdzić jak to wszystko wygląda od środka, czy nic nie zostało po poprzednim cyklu , ale to tylko moje przypuszczenia -
Amelia96 wrote:A Ty Natoszka jak tam?bo widzę że podpytujesz co do stymulacji i inseminacji jesteś przed? Wybacz jeśli pisałaś gdzieś wyżej ale mogłam przeoczyć
Idę na betę w poniedziałek tak jak lekarz kazał czyli 14 dni po ovitrelle , 13 dni od inseminacji.. a podpytuje już z lęku, żebym w razie w nie przeczyła nic. Strasznie bolą mnie cycki, ale przed okresem też tak mam więc nie wiem kurczę :p17.02.2025- Ovitrelle
03.03.2025- beta HCG ?