X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
Odpowiedz

💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚

Oceń ten wątek:
  • Natoszka Koleżanka

Wysłany: 26 lutego, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    U mnie w stycznkowej inseminacji od 3 do 7 dc wjechał Aromek 2 x 1, później monitoring mniej więcej między 8 a 10 dc sprawdzalismy jakie są pęcherzyki były dwa więc ustaliliśmy że 12 dc monitoring i zastrzyk Zivafert, który miał mi być podany w klinice natomiast pęcherzyki nie podrosły na tyle wystarczająco, że zastrzyk finalnie musiałam zrobić 13dc nad ranem a 14dc odbyła się inseminacja na dwóch nie pękniętych pęcherzykach. Później od 16 do 26 dc brałam Duphaston 2 x 1 i Cyclogest 2 x 1. :)

I jakie wyniki kiedy to było ? Czy już się testowałaś ?😘

17.02.2025- Ovitrelle
    18.02.2025- Inseminacja I
    03.03.2025- beta HCG ?
  • MoniaB Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam Aromek 3-7 dc 1x, potem monitoring usg 10-15 dc (wolno rósł pęcherzyk), zastrzyk ovi 15 dc, inseminacja 16 dc, od 18 dc Duphaston.

Jeśli chodzi o objawy:

Aromek - po kilku miesiącach widzę, że powoduje u mnie mniej śluzu, mniejsze libido, duże nabrzmienie i ból piersi od owulacji do miesiączki

Zastrzyk ovi - duży skok temperatury, duży ból głowy, 2 x wymioty, kilka dni mdłości i takiego lekkiego bólu macicy

Inseminacja - 2 dni tak czułam macicę, lekko obolała, ale ogólnie brak objawów

Duphaston - mało skutków, dobre samopoczucie, brak pms, brak bólu piersi, lekka senność i zmęczenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 22:52

Amelia96 lubi tę wiadomość

37💃❤️🏃40

Bez antykoncepcji od 11.2023
    Strania intensywne od 08.2024
    6 cs z Aromek

1️⃣ IUI 13.02.2025, ovi 12.02, ⚪ 28.02
    2️⃣ IUI marzec

Wyniki ok.
  • Amelia96 Znajoma

Wysłany: 26 lutego, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natoszka wrote:
    I jakie wyniki kiedy to było ? Czy już się testowałaś ?😘
    Niestety wynik negatywny, w lutym miałam mieć drugie podejście, ale przyszłam ciut za późno bo już pęcherzyk był pęknięty więc przełożyliśmy na marzec. I teraz nie wiem czy nie pękł przypadkiem dopiero jeden z tych pęcherzyków jeszcze z tamtego cyklu bo lekarz zweryfikował że był dokładnie w tym samym miejscu co wcześniej, ale że nie monitorowalam tego pod koniec cyklu ani nie zdążyłam początkiem to możemy tylko zgadywać 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 23:04

• Amelia96 Znajoma

Wysłany: 26 lutego, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaB wrote:
    Ja miałam Aromek 3-7 dc 1x, potem monitoring usg 10-15 dc (wolno rósł pęcherzyk), zastrzyk ovi 15 dc, inseminacja 16 dc, od 18 dc Duphaston.

Jeśli chodzi o objawy:

Aromek - po kilku miesiącach widzę, że powoduje u mnie mniej śluzu, mniejsze libido, duże nabrzmienie i ból piersi od owulacji do miesiączki

Zastrzyk ovi - duży skok temperatury, duży ból głowy, 2 x wymioty, kilka dni mdłości i takiego lekkiego bólu macicy

Inseminacja - 2 dni tak czułam macicę, lekko obolała, ale ogólnie brak objawów

Duphaston - mało skutków, dobre samopoczucie, brak pms, brak bólu piersi, lekka senność i zmęczenie

I jak kochana testujesz już ?? :)

MoniaB lubi tę wiadomość

• MoniaB Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro rano 😬

37💃❤️🏃40

6 cs z Aromek

2️⃣ IUI marzec

Wyniki ok.
  • Natoszka Koleżanka

Wysłany: 26 lutego, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaB wrote:
    Jutro rano 😬

Ale test czy beta ? Boże ale emocje ! 😘trzymam kciuki na maksa !!!!!!

MoniaB lubi tę wiadomość

17.02.2025- Ovitrelle
    03.03.2025- beta HCG ?
  • MoniaB Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natoszka wrote:

Sama nie wiem. Zacznę od sikanego. Potem chyba też betę.

37💃❤️🏃40

6 cs z Aromek

2️⃣ IUI marzec

Wyniki ok.
  • ZNataliaMa Koleżanka

Wysłany: 27 lutego, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę tej bety, że możecie wejść do każdego laboratorium i zrobić od ręki … 🥺
    Ja powinnam teoretycznie dziś dostać miesiączkę, póki co jej nie ma. Jak nie przyjdzie to jutro rano zrobię test i zobaczę czy ta druga kreska pojawia się szybciej i czy jest mocniejsza, niż w poniedziałek. Tylko to mi pozostało do przyszłego czwartku. Boję się, że to może być ciąża biochemiczna 🤷‍♀️

• ZNataliaMa Koleżanka

Wysłany: 27 lutego, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaB wrote:
    Sama nie wiem. Zacznę od sikanego. Potem chyba też betę.
    Trzymam kciuki 🤞🍀 😍
    I czekamy tutaj na wynik ☺️

MoniaB lubi tę wiadomość

• Natoszka Koleżanka

Wysłany: 27 lutego, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia jak tam 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻

MoniaB lubi tę wiadomość

17.02.2025- Ovitrelle
    03.03.2025- beta HCG ?
  • Natoszka Koleżanka

Wysłany: 27 lutego, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZNataliaMa wrote:
    Ale Wam zazdroszczę tej bety, że możecie wejść do każdego laboratorium i zrobić od ręki … 🥺
    Ja powinnam teoretycznie dziś dostać miesiączkę, póki co jej nie ma. Jak nie przyjdzie to jutro rano zrobię test i zobaczę czy ta druga kreska pojawia się szybciej i czy jest mocniejsza, niż w poniedziałek. Tylko to mi pozostało do przyszłego czwartku. Boję się, że to może być ciąża biochemiczna 🤷‍♀️

Rozumiem Cię doskonale, moje siostry mieszkają za granica i tez nie mogą zrobić wielu rzeczy. To jest pewnie mega frustrujące ! Natalia myśl pozytywnie masz dwie kreseczki, i narazie tego się trzymamy. A nie ma tam jakiś prywatnych punktów żeby zrobili ?

17.02.2025- Ovitrelle
    03.03.2025- beta HCG ?
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy zawsze zaczynacie stymulację w 3dc? 🤔

Mi kazali przyjść dopiero 4-5dc i wtedy dostanę leki 🫣.

💃'95🕴️'90

⌛10cs naturalnie ✖️

Obecnie w planie: 1 IUI na cyklu stymulowanym 🍀
    Wizyta w klinice: 06/03 🔥- start stymulacji

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
    ➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • ZNataliaMa Koleżanka

Wysłany: 27 lutego, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natoszka wrote:
    Rozumiem Cię doskonale, moje siostry mieszkają za granica i tez nie mogą zrobić wielu rzeczy. To jest pewnie mega frustrujące ! Natalia myśl pozytywnie masz dwie kreseczki, i narazie tego się trzymamy. A nie ma tam jakiś prywatnych punktów żeby zrobili ?
    Znalazłam jakąś prywatną klinikę niedaleko mnie, koszt takiego badania to ponad 800zł 😂 więc poczekam już do czwartku 🫠
    W sumie i tak nic nie mogę zrobić, albo utrzyma się ta ciąża albo nie 🤷‍♀️ jestem pozytywnie nastawiona ☺️

• ZNataliaMa Koleżanka

Wysłany: 27 lutego, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:

Ja zaczynałam stymulację od 3 dnia 😌

• Amelia96 Znajoma

Wysłany: 27 lutego, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:

Zwykle stymulacja zaczyna się od 2/3 dc, o późniejszej stymulacji jeszcze nie słyszałam.
    Nie wiem może przez to żebyś była już po miesiączce chcą sprawdzić jak to wszystko wygląda od środka, czy nic nie zostało po poprzednim cyklu , ale to tylko moje przypuszczenia :)

• Amelia96 Znajoma

Wysłany: 27 lutego, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaB wrote:
    Jutro rano 😬

Czekamy na pozytywne wieści 🤞🍀

MoniaB lubi tę wiadomość

• Amelia96 Znajoma

Wysłany: 27 lutego, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natoszka wrote:
    A Ty Natoszka jak tam?bo widzę że podpytujesz co do stymulacji i inseminacji jesteś przed? Wybacz jeśli pisałaś gdzieś wyżej ale mogłam przeoczyć :)

• Natoszka Koleżanka

Wysłany: 27 lutego, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    A Ty Natoszka jak tam?bo widzę że podpytujesz co do stymulacji i inseminacji jesteś przed? Wybacz jeśli pisałaś gdzieś wyżej ale mogłam przeoczyć :)

Idę na betę w poniedziałek tak jak lekarz kazał czyli 14 dni po ovitrelle , 13 dni od inseminacji.. a podpytuje już z lęku, żebym w razie w nie przeczyła nic. Strasznie bolą mnie cycki, ale przed okresem też tak mam więc nie wiem kurczę :p

17.02.2025- Ovitrelle
    03.03.2025- beta HCG ?
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi jajniki pracują. Mam nadzieję że ładnie pęcherzyki rosną i od tego :) jutro wieczorem kontrol i decyzja kiedy inseminacja :)

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaB jak test :) Nataszka trzymamy kciuki za poniedziałek:)

MoniaB lubi tę wiadomość

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ