💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Paprykaa wrote:Mam wynik Dziewczyny. Bhcg 6. Więc to ciąża biochemiczna, tak jak myślałam.
Natalia gratulacje.
Marcowe dziewczyny trzymam kciuki za was i siebie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 15:25
Ang15, MojaKreseczka lubią tę wiadomość
♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28%
KIR BX 2ds1 2ds3 2ds4del 2ds5 3ds1, brak 2ds2 i 2ds4norm
Kariotypy prawidłowe ✅
13.06 kwalifikacja in vitro ✅
16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
17.06 beta 132,58 prog 33,8
20.06 beta 544,35 🥰
23.06 beta 1849,89 🎉
24.06 jest pęcherzyk 🥳 -
Ania 89 wrote:Dziewczyny gratulacje:) Oby ten cykl i dla mnie okazał się szczęśliwy. I czy Wy w czasie około owulacyjnym miałyście płodny śluz? Bo gdzieś mi to mentalnie nie daje spokoju a żeby znowu czegoś nie przeoczyć. Przy pierwszej próbie w czasie owulacyjnym (oczywiście za późno zrobionej )miałam mega płodny śluz a tak samo brałam CLO i potem Ovitrelle . A w tym cyklu miałam sucho jak nigdy w dni płodne. Może teraz po inseminacji zapisze się na wizytę czy w ogóle była owulacja żeby móc na spokojnie brać progesteron
Ania89 , mnie po ovitrelle sluz sie zmienil, w ogóle nie wygladal na plodny ten sluz. Zastrzyk o polnocy, rano wstalsm i sluz byl juz dziwnie niewygladajacy na plodny. Ale poszłam na monitoring i pevherzyk byl, piękny duzy 22mm.
Podobno niektorym ovitrelle zmienia sluz .
Pozdr -
Dziękuję za informację
czuje jajniki więc mam nadzieję że jakiś pęcherzyk dominujący rośnie
niedługo monitoring to będę cokolwiek więcej wiedziała. Papryka daj znać co u Ciebie? Kontaktowałas się z lekarz prowadzącą?
-
Czy wy również macie mało śluzu? Ja gdyby nie NAC to byłoby ciężko2023
HSG ✅
Laparoskopia - endometrioza II stopnia ❌
3 stymulacje bez efektu
2024
Zmiana lekarza
Dodatkowe badania:
*Hormonalne ✅
*Biopsja endometrium ✅
*Badanie infekcyjne ❌ -Wyleczona Ureaplasma
6 stymulacji bez efektu
2025 (styczen-kwiecien)
Leczenie w Klinice
3 nieudane IUI
(Czerwiec)
Zmiana lekarza -
Bardzo mi przykro dziewczyny ze się nie udało w tym cyklu ❤️🩹 trzymam kciuki żeby w końcu nie było pod górkę
Czytałam że komuś się udało - gratulacje! Przepraszam ale ginie się czasami w tych nickach 🫣
My staramy się sami, robiłam sobie testy owulacyjne dzisiaj i wczoraj - widać różnicę w grubości kresek. Zrobię jeszcze jutro i pojutrze bo na tyle mam testów.
Ostatnio słabiej się czuje i zastanawiam się nad badaniami z krwi, głównie TSH i ferrytyna ale może przy okazji lh sprawdzę... Chociaż nie wiem czy to cokolwiek da 🤷🏻♀️
Co do śluzu to ogólnie ja mam raczej suchochociaż w ostatnim cyklu i ogólnie bywało tak że czułam jakby się woda że mnie lała 🫣 ponoć olej z wiesiołka dobrze działa na śluz, tak mi mówił ginekolog endokrynolog
Wgl chciałam się pochwalic tymi kreskami na testach owulacyjnych ale nie wiem jak, podpowie ktoś? 😅
Btw stwierdziłam że będę te wszystkie testy zbierać razem z lekami itd i zapakuje w jakiś wazon czy cokolwiek żeby mieć "pamiątkę" starań -
Amelia96 wrote:Czy wy również macie mało śluzu? Ja gdyby nie NAC to byłoby ciężko
Macie jeszcze jakieś suple co mogą pomóc?
U mnie to inozytol, kwas foliowy, witamina d, magnez i melatonina na spanie (bo mam z tym problem od lat)
A i olej dla mamy z olini -
MojaKreseczka wrote:Wogle ja to w przyszłym cyklu chce to wypróbować bo w tym za późno się zorientowałam że powinnam zacząć brać
Macie jeszcze jakieś suple co mogą pomóc?
U mnie to inozytol, kwas foliowy, witamina d, magnez i melatonina na spanie (bo mam z tym problem od lat)
A i olej dla mamy z oliniWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 22:24
2023
HSG ✅
Laparoskopia - endometrioza II stopnia ❌
3 stymulacje bez efektu
2024
Zmiana lekarza
Dodatkowe badania:
*Hormonalne ✅
*Biopsja endometrium ✅
*Badanie infekcyjne ❌ -Wyleczona Ureaplasma
6 stymulacji bez efektu
2025 (styczen-kwiecien)
Leczenie w Klinice
3 nieudane IUI
(Czerwiec)
Zmiana lekarza -
Mam pytanie do was , czy podczas brania progesteronu w tabletach PO inseminacji bolą was piersi ?17.02.2025- Ovitrelle
18.02.2025- Inseminacja I
03.03.2025- beta HCG 124
05.03.2025 - beta HCG 298
10.03.2025- beta HCG 3098🥹
15.03.2025- beta HCG 18783
01.04.2025- Pierwsze USG
12.05.2025- Wyniki SANCO- wszystko dobrze, córeczka<3
23.06.2025- Połówkowe -
Mnie nie bolą, mam mniejsze niż zawsze w tej fazie, takie puste.38💃💛🏃40
Bez antykoncepcji od 11.2022
Strania od 04.2024
2024/2025 6 cykli stymulowanych ⚪⚪⚪⚪⚪⚪
1️⃣ IUI 13.02.25, Aromek + ovi ⚪
🔄 marzec - lekarz na urlopie, naturalnie ⚪
🔄 kwiecień - przeziębienie, naturalnie ⚪
2️⃣ IUI 1.05 - Mensinorm + Zivafert, Lustork ⚪
🔄 maj - badania, suple
3️⃣ IUI czerwiec?
AMH dobre 🥚 Ładne owulacje 🍳 Celiaklia 🌾 Drożność dobra 🎢 Wymazy czyste 💯 TSH dobre - 1,8 🔅 Nasienie lekko obniżone 💦 Inne wyniki moje i męża ok 😇 -
Hej
Postanowiłam, że dołączę do waszej grupy.
Staramy się o dziecko już ponad rok, w październiku 2023 straciłam ciążę w 17 tc, później w marcu 2024 straciłam kolejna ciążę w 5tc.
W tym roku podjęliśmy decyzję o sztucznym zaplodnieniu i po wszystkich badaniach zdecydowaliśmy się na IUI, mieszkamy na Islandii więc wszystko wygląda trochę inaczej, nie mam wglądu to ilości plemników czy badań krwi. W piątek 14 lutego miałam monitoring i mój pęcherzyk miał 21mm, w sobotę wyszedł mi pozytywny test owulacyjny i w niedzielę 16 lutego przeszłam iui.
Embriolog powiedział, że próbka mojego męża jest bardzo dobra i nawet pokazał nam ją pod mikroskopem ( wyglądało to naprawdę bardzo dobrze).
Po samej IUI nie miałam żadnych boli, lekkie krwawienie które było widoczne na papierze.
3 dpo zaczęłam odczuwać lekkie skurcze, okropny ból głowy i temperatura wygladała dość imponująco przy wcześniejszych cyklach kiedy nie odnotowałam ani razu podwyższenia temperatury po owulacji.
Jestem teraz 9dpiui i spadła mi trochę temperatura u zaczęłam się martwić, czy może któraś spojrzeć na mój wykres i ocenić? Wiem, że wy dużo lepiej się na tym znacie i ogarniacie temat. Czy jest jakaś szansa?
Jeżeli nie uda się IUI, czeka nas procedura invitro.
-
Dziewczyny potrzebuję Waszej rady. Jesteśmy zakwalifikowani do in vitro, ale czekamy jeszcze na kilka wyników badań. Jesteśmy po dwóch próbach inseminacji. Z racji, że swoje owulacje mam prawidłowe to chcemy jeszcze ten cykl wykorzystać najlepiej jak się da naturalnie. Dziś na kontroli pęcherzyk 17 mm, dostałam orvitrelle i mam go zrobić w czwartek, wtedy pęcherzyk będzie miał około 21 mm.
Czy dobrze pamiętam, że to estradiol pokazuje kiedy pęcherzyk jest dojrzały? Myślicie, że w czwartek powinnam jeszcze zbadać go przed zastrzykiem czy walić w ciemno bo powinno być ok? Jeśli robić estradiol to jaki poziom powinien mieć?👩🏼34
AMH 2,30
HSG, hormony, biochemia, witaminy ✔️
Trombofilia wykluczona ✔️
KIR AA , brak implantacyjnych ❌
👦🏻37
Morfologia 6%
HBA, SCD, MiOXSYS ✔️
Kariotypy oboje ✔️
Starania od 12.2023
10.2024 - IUI 1 -> ❌
11.2024 - IUI 2 -> ❌
START IVF: 18.02.2025
10 🥚 zamrożonych
❌6.05 - FET 4BA - 10dpt: 10,1, 13dpt: 1,5 😥
CBA, IMK, ANA, ASA, CD138, CD56 ⏳
❤️ Luty.2022 Synuś - naturalnie -
Amelia96 wrote:Ja jem tak po jednej dziennie w terminie przed owu i w trakcie żeby wspomóc troszkę starania bo po NACu tak jak pisałam bardzo mam sucho nawet podczas stosunku jest nie za ciekawie ;p
Ponoć to kwestia niskiego estradiolu jeśli się nie mylę ale nie musi to być to -
Avkaaa wrote:Hej
Postanowiłam, że dołączę do waszej grupy.
Staramy się o dziecko już ponad rok, w październiku 2023 straciłam ciążę w 17 tc, później w marcu 2024 straciłam kolejna ciążę w 5tc.
W tym roku podjęliśmy decyzję o sztucznym zaplodnieniu i po wszystkich badaniach zdecydowaliśmy się na IUI, mieszkamy na Islandii więc wszystko wygląda trochę inaczej, nie mam wglądu to ilości plemników czy badań krwi. W piątek 14 lutego miałam monitoring i mój pęcherzyk miał 21mm, w sobotę wyszedł mi pozytywny test owulacyjny i w niedzielę 16 lutego przeszłam iui.
Embriolog powiedział, że próbka mojego męża jest bardzo dobra i nawet pokazał nam ją pod mikroskopem ( wyglądało to naprawdę bardzo dobrze).
Po samej IUI nie miałam żadnych boli, lekkie krwawienie które było widoczne na papierze.
3 dpo zaczęłam odczuwać lekkie skurcze, okropny ból głowy i temperatura wygladała dość imponująco przy wcześniejszych cyklach kiedy nie odnotowałam ani razu podwyższenia temperatury po owulacji.
Jestem teraz 9dpiui i spadła mi trochę temperatura u zaczęłam się martwić, czy może któraś spojrzeć na mój wykres i ocenić? Wiem, że wy dużo lepiej się na tym znacie i ogarniacie temat. Czy jest jakaś szansa?
Jeżeli nie uda się IUI, czeka nas procedura invitro.
A czemu masz IUI skoro zachodzisz w ciążę naturalnie? IUI jest najbardziej dla tych, którzy nie mogą zajść. Wiadomo skąd te poronienia? Moja siostra takie miała i okazało się, że jest nosicielką jakiejś wady genetycznej i ok połowa zarodków będzie z wadą i się poroni. U Was było to zdiagnozowane? Trzymam kciuki!! 💛
Jeszcze chciałam dopytać czy miałaś zastrzyk ovi przed IUI? On daje takie objawy jak piszesz. Taki ból głowy i temp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 11:13
38💃💛🏃40
Strania od 04.2024
🔄 maj - badania, suple
3️⃣ IUI czerwiec?
AMH dobre 🥚 Ładne owulacje 🍳 Celiaklia 🌾 Drożność dobra 🎢 Wymazy czyste 💯 TSH dobre - 1,8 🔅 Nasienie lekko obniżone 💦 Inne wyniki moje i męża ok 😇 -
Madlen_90 wrote:Dziewczyny potrzebuję Waszej rady. Jesteśmy zakwalifikowani do in vitro, ale czekamy jeszcze na kilka wyników badań. Jesteśmy po dwóch próbach inseminacji. Z racji, że swoje owulacje mam prawidłowe to chcemy jeszcze ten cykl wykorzystać najlepiej jak się da naturalnie. Dziś na kontroli pęcherzyk 17 mm, dostałam orvitrelle i mam go zrobić w czwartek, wtedy pęcherzyk będzie miał około 21 mm.
Czy dobrze pamiętam, że to estradiol pokazuje kiedy pęcherzyk jest dojrzały? Myślicie, że w czwartek powinnam jeszcze zbadać go przed zastrzykiem czy walić w ciemno bo powinno być ok? Jeśli robić estradiol to jaki poziom powinien mieć?
A masz szansę iść jeszcze na monitoring? Nie znam się na badaniu estradiolu. Ale ja np. miałam taką sytuację, ze miałam 16 mm, po 2 dniach niby miało już być ponad 20 i zastrzyk, a poszłam na monitoring, a tam 17 mm. Było kilka dni opóźnienia i dopiero urósł.38💃💛🏃40
Strania od 04.2024
🔄 maj - badania, suple
3️⃣ IUI czerwiec?
Ja w tym cyklu i pije siemnie lniane i biorę olej z wiesiołka do czasu inseminacji. Już jutro monitoring więc zobaczymy czy jakiś pęcherzyk urósł
MojaKreseczka lubi tę wiadomość
-
Natoszka tak normalnie bolą mnie piersi ale w tym cyklu późno zaczęły boleć. A u mnie zawsze w drugiej fazie bolą mnie piersi. Nawet jak w styczniu miałam bezowulacyjny to też po pewnym czasie brania proga zaczęły boleć mnie piersi. Ale każda dziewczyna jest inna
-
MoniaB wrote:A czemu masz IUI skoro zachodzisz w ciążę naturalnie? IUI jest najbardziej dla tych, którzy nie mogą zajść. Wiadomo skąd te poronienia? Moja siostra takie miała i okazało się, że jest nosicielką jakiejś wady genetycznej i ok połowa zarodków będzie z wadą i się poroni. U Was było to zdiagnozowane? Trzymam kciuki!! 💛
Jeszcze chciałam dopytać czy miałaś zastrzyk ovi przed IUI? On daje takie objawy jak piszesz. Taki ból głowy i temp.
Mamy IUI ponieważ nie mogę zajść w ciążę naturalnie od roku a mam 35 lat. Syn miał wadę serca ale po diagnozie i badaniach genetycznych nie stwierdzono u nas obciążenia genetycznego.
Nie dostawałam żadnego zastrzyku, jestem na naturalnym cyklu, progresteron też nie przyjmuje
-
Ania 89 wrote:Natoszka tak normalnie bolą mnie piersi ale w tym cyklu późno zaczęły boleć. A u mnie zawsze w drugiej fazie bolą mnie piersi. Nawet jak w styczniu miałam bezowulacyjny to też po pewnym czasie brania proga zaczęły boleć mnie piersi. Ale każda dziewczyna jest inna
A ok, bo wiecie jak jest ja już mam bzika;p im bliżej 3.03, tym więcej emocji. Myślicie, że nie ma sensu wcześniej testować?17.02.2025- Ovitrelle
18.02.2025- Inseminacja I
03.03.2025- beta HCG 124
05.03.2025 - beta HCG 298
10.03.2025- beta HCG 3098🥹
15.03.2025- beta HCG 18783
01.04.2025- Pierwsze USG
12.05.2025- Wyniki SANCO- wszystko dobrze, córeczka<3
23.06.2025- Połówkowe -
Natoszka wrote:A ok, bo wiecie jak jest ja już mam bzika;p im bliżej 3.03, tym więcej emocji. Myślicie, że nie ma sensu wcześniej testować?
Natoszka lubi tę wiadomość