X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
Odpowiedz

💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚

Oceń ten wątek:
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa wrote:
    Mam wynik Dziewczyny. Bhcg 6. Więc to ciąża biochemiczna, tak jak myślałam.
    Paprykaa, Gienia przykro mi ściskam was 🫂🫂

Natalia gratulacje.

Marcowe dziewczyny trzymam kciuki za was i siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 15:25

Ang15, MojaKreseczka lubią tę wiadomość

♀️'89 ♂️'87
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Owulacje ☑️
    Drożność ☑️
    Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
    Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
    7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28%
    KIR BX 2ds1 2ds3 2ds4del 2ds5 3ds1, brak 2ds2 i 2ds4norm
    Kariotypy prawidłowe ✅
    13.06 kwalifikacja in vitro ✅
    16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
    17.06 beta 132,58 prog 33,8
    20.06 beta 544,35 🥰
    23.06 beta 1849,89 🎉
    24.06 jest pęcherzyk 🥳
  • Gienia40 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Dziewczyny gratulacje:) Oby ten cykl i dla mnie okazał się szczęśliwy. I czy Wy w czasie około owulacyjnym miałyście płodny śluz? Bo gdzieś mi to mentalnie nie daje spokoju a żeby znowu czegoś nie przeoczyć. Przy pierwszej próbie w czasie owulacyjnym (oczywiście za późno zrobionej )miałam mega płodny śluz a tak samo brałam CLO i potem Ovitrelle . A w tym cyklu miałam sucho jak nigdy w dni płodne. Może teraz po inseminacji zapisze się na wizytę czy w ogóle była owulacja żeby móc na spokojnie brać progesteron

Ania89 , mnie po ovitrelle sluz sie zmienil, w ogóle nie wygladal na plodny ten sluz. Zastrzyk o polnocy, rano wstalsm i sluz byl juz dziwnie niewygladajacy na plodny. Ale poszłam na monitoring i pevherzyk byl, piękny duzy 22mm.
    Podobno niektorym ovitrelle zmienia sluz .
    Pozdr

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za informację:) czuje jajniki więc mam nadzieję że jakiś pęcherzyk dominujący rośnie :) niedługo monitoring to będę cokolwiek więcej wiedziała. Papryka daj znać co u Ciebie? Kontaktowałas się z lekarz prowadzącą?

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze raz chłopczyk 💙 raz dziewczynka🩷
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe ☺️❤️
    preg.png
  • Amelia96 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy również macie mało śluzu? Ja gdyby nie NAC to byłoby ciężko :/

2023
    HSG ✅
    Laparoskopia - endometrioza II stopnia ❌
    3 stymulacje bez efektu

2024
    Zmiana lekarza
    Dodatkowe badania:
    *Hormonalne ✅
    *Biopsja endometrium ✅
    *Badanie infekcyjne ❌ -Wyleczona Ureaplasma
    6 stymulacji bez efektu

2025 (styczen-kwiecien)
    Leczenie w Klinice
    3 nieudane IUI
    (Czerwiec)
    Zmiana lekarza
  • MojaKreseczka Koleżanka

Wysłany: 24 lutego, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro dziewczyny ze się nie udało w tym cyklu ❤️‍🩹 trzymam kciuki żeby w końcu nie było pod górkę
    Czytałam że komuś się udało - gratulacje! Przepraszam ale ginie się czasami w tych nickach 🫣
    My staramy się sami, robiłam sobie testy owulacyjne dzisiaj i wczoraj - widać różnicę w grubości kresek. Zrobię jeszcze jutro i pojutrze bo na tyle mam testów.
    Ostatnio słabiej się czuje i zastanawiam się nad badaniami z krwi, głównie TSH i ferrytyna ale może przy okazji lh sprawdzę... Chociaż nie wiem czy to cokolwiek da 🤷🏻‍♀️
    Co do śluzu to ogólnie ja mam raczej sucho :/ chociaż w ostatnim cyklu i ogólnie bywało tak że czułam jakby się woda że mnie lała 🫣 ponoć olej z wiesiołka dobrze działa na śluz, tak mi mówił ginekolog endokrynolog
    Wgl chciałam się pochwalic tymi kreskami na testach owulacyjnych ale nie wiem jak, podpowie ktoś? 😅
    Btw stwierdziłam że będę te wszystkie testy zbierać razem z lekami itd i zapakuje w jakiś wazon czy cokolwiek żeby mieć "pamiątkę" starań

Wysłany: 24 lutego, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    Czy wy również macie mało śluzu? Ja gdyby nie NAC to byłoby ciężko :/
    Wogle ja to w przyszłym cyklu chce to wypróbować bo w tym za późno się zorientowałam że powinnam zacząć brać
    Macie jeszcze jakieś suple co mogą pomóc?
    U mnie to inozytol, kwas foliowy, witamina d, magnez i melatonina na spanie (bo mam z tym problem od lat)
    A i olej dla mamy z olini

• Amelia96 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojaKreseczka wrote:
    Wogle ja to w przyszłym cyklu chce to wypróbować bo w tym za późno się zorientowałam że powinnam zacząć brać
    Macie jeszcze jakieś suple co mogą pomóc?
    U mnie to inozytol, kwas foliowy, witamina d, magnez i melatonina na spanie (bo mam z tym problem od lat)
    A i olej dla mamy z olini
    Ja jem tak po jednej dziennie w terminie przed owu i w trakcie żeby wspomóc troszkę starania bo po NACu tak jak pisałam bardzo mam sucho nawet podczas stosunku jest nie za ciekawie ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 22:24

2023
    HSG ✅
    Laparoskopia - endometrioza II stopnia ❌
    3 stymulacje bez efektu

2024
    Zmiana lekarza
    Dodatkowe badania:
    *Hormonalne ✅
    *Biopsja endometrium ✅
    *Badanie infekcyjne ❌ -Wyleczona Ureaplasma
    6 stymulacji bez efektu

2025 (styczen-kwiecien)
    Leczenie w Klinice
    3 nieudane IUI
    (Czerwiec)
    Zmiana lekarza
  • Natoszka Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do was , czy podczas brania progesteronu w tabletach PO inseminacji bolą was piersi ?

17.02.2025- Ovitrelle
    18.02.2025- Inseminacja I
    03.03.2025- beta HCG 124 <3
    05.03.2025 - beta HCG 298 <3
    10.03.2025- beta HCG 3098🥹
    15.03.2025- beta HCG 18783
    01.04.2025- Pierwsze USG
    12.05.2025- Wyniki SANCO- wszystko dobrze, córeczka<3
    23.06.2025- Połówkowe
  • MoniaB Ekspertka

Wysłany: 25 lutego, 01:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie bolą, mam mniejsze niż zawsze w tej fazie, takie puste.

38💃💛🏃40

Bez antykoncepcji od 11.2022
    Strania od 04.2024
    2024/2025 6 cykli stymulowanych ⚪⚪⚪⚪⚪⚪

1️⃣ IUI 13.02.25, Aromek + ovi ⚪
    🔄 marzec - lekarz na urlopie, naturalnie ⚪
    🔄 kwiecień - przeziębienie, naturalnie ⚪
    2️⃣ IUI 1.05 - Mensinorm + Zivafert, Lustork ⚪
    🔄 maj - badania, suple
    3️⃣ IUI czerwiec?

AMH dobre 🥚 Ładne owulacje 🍳 Celiaklia 🌾 Drożność dobra 🎢 Wymazy czyste 💯 TSH dobre - 1,8 🔅 Nasienie lekko obniżone 💦 Inne wyniki moje i męża ok 😇
  • Avkaaa Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Postanowiłam, że dołączę do waszej grupy.

Staramy się o dziecko już ponad rok, w październiku 2023 straciłam ciążę w 17 tc, później w marcu 2024 straciłam kolejna ciążę w 5tc.

W tym roku podjęliśmy decyzję o sztucznym zaplodnieniu i po wszystkich badaniach zdecydowaliśmy się na IUI, mieszkamy na Islandii więc wszystko wygląda trochę inaczej, nie mam wglądu to ilości plemników czy badań krwi. W piątek 14 lutego miałam monitoring i mój pęcherzyk miał 21mm, w sobotę wyszedł mi pozytywny test owulacyjny i w niedzielę 16 lutego przeszłam iui.

Embriolog powiedział, że próbka mojego męża jest bardzo dobra i nawet pokazał nam ją pod mikroskopem ( wyglądało to naprawdę bardzo dobrze).

Po samej IUI nie miałam żadnych boli, lekkie krwawienie które było widoczne na papierze.

3 dpo zaczęłam odczuwać lekkie skurcze, okropny ból głowy i temperatura wygladała dość imponująco przy wcześniejszych cyklach kiedy nie odnotowałam ani razu podwyższenia temperatury po owulacji.

Jestem teraz 9dpiui i spadła mi trochę temperatura u zaczęłam się martwić, czy może któraś spojrzeć na mój wykres i ocenić? Wiem, że wy dużo lepiej się na tym znacie i ogarniacie temat. Czy jest jakaś szansa?

Jeżeli nie uda się IUI, czeka nas procedura invitro.

d1702a74a0328453483bb14cadbcd2e3.png

• Madlen_90 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuję Waszej rady. Jesteśmy zakwalifikowani do in vitro, ale czekamy jeszcze na kilka wyników badań. Jesteśmy po dwóch próbach inseminacji. Z racji, że swoje owulacje mam prawidłowe to chcemy jeszcze ten cykl wykorzystać najlepiej jak się da naturalnie. Dziś na kontroli pęcherzyk 17 mm, dostałam orvitrelle i mam go zrobić w czwartek, wtedy pęcherzyk będzie miał około 21 mm.
    Czy dobrze pamiętam, że to estradiol pokazuje kiedy pęcherzyk jest dojrzały? Myślicie, że w czwartek powinnam jeszcze zbadać go przed zastrzykiem czy walić w ciemno bo powinno być ok? Jeśli robić estradiol to jaki poziom powinien mieć?

👩🏼34
    AMH 2,30
    HSG, hormony, biochemia, witaminy ✔️
    Trombofilia wykluczona ✔️
    KIR AA , brak implantacyjnych ❌

👦🏻37
    Morfologia 6%
    HBA, SCD, MiOXSYS ✔️
    Kariotypy oboje ✔️

Starania od 12.2023
    10.2024 - IUI 1 -> ❌
    11.2024 - IUI 2 -> ❌

START IVF: 18.02.2025
    10 🥚 zamrożonych
    ❌6.05 - FET 4BA - 10dpt: 10,1, 13dpt: 1,5 😥

CBA, IMK, ANA, ASA, CD138, CD56 ⏳

❤️ Luty.2022 Synuś - naturalnie

Wysłany: 25 lutego, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    Ja jem tak po jednej dziennie w terminie przed owu i w trakcie żeby wspomóc troszkę starania bo po NACu tak jak pisałam bardzo mam sucho nawet podczas stosunku jest nie za ciekawie ;p
    Ja używam żelu który powinien wspomagać plemniki. Nie wiem czy działa czy szkodzi bo w ciąży jeszcze nie jestem 😅 nie pamiętam firmy niestety
    Ponoć to kwestia niskiego estradiolu jeśli się nie mylę ale nie musi to być to

• MoniaB Ekspertka

Wysłany: 25 lutego, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avkaaa wrote:
    Hej

Postanowiłam, że dołączę do waszej grupy.

Staramy się o dziecko już ponad rok, w październiku 2023 straciłam ciążę w 17 tc, później w marcu 2024 straciłam kolejna ciążę w 5tc.

W tym roku podjęliśmy decyzję o sztucznym zaplodnieniu i po wszystkich badaniach zdecydowaliśmy się na IUI, mieszkamy na Islandii więc wszystko wygląda trochę inaczej, nie mam wglądu to ilości plemników czy badań krwi. W piątek 14 lutego miałam monitoring i mój pęcherzyk miał 21mm, w sobotę wyszedł mi pozytywny test owulacyjny i w niedzielę 16 lutego przeszłam iui.

Embriolog powiedział, że próbka mojego męża jest bardzo dobra i nawet pokazał nam ją pod mikroskopem ( wyglądało to naprawdę bardzo dobrze).

Po samej IUI nie miałam żadnych boli, lekkie krwawienie które było widoczne na papierze.

3 dpo zaczęłam odczuwać lekkie skurcze, okropny ból głowy i temperatura wygladała dość imponująco przy wcześniejszych cyklach kiedy nie odnotowałam ani razu podwyższenia temperatury po owulacji.

Jestem teraz 9dpiui i spadła mi trochę temperatura u zaczęłam się martwić, czy może któraś spojrzeć na mój wykres i ocenić? Wiem, że wy dużo lepiej się na tym znacie i ogarniacie temat. Czy jest jakaś szansa?

Jeżeli nie uda się IUI, czeka nas procedura invitro.

d1702a74a0328453483bb14cadbcd2e3.png

A czemu masz IUI skoro zachodzisz w ciążę naturalnie? IUI jest najbardziej dla tych, którzy nie mogą zajść. Wiadomo skąd te poronienia? Moja siostra takie miała i okazało się, że jest nosicielką jakiejś wady genetycznej i ok połowa zarodków będzie z wadą i się poroni. U Was było to zdiagnozowane? Trzymam kciuki!! 💛

Jeszcze chciałam dopytać czy miałaś zastrzyk ovi przed IUI? On daje takie objawy jak piszesz. Taki ból głowy i temp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 11:13

38💃💛🏃40

Strania od 04.2024

🔄 maj - badania, suple
    3️⃣ IUI czerwiec?

AMH dobre 🥚 Ładne owulacje 🍳 Celiaklia 🌾 Drożność dobra 🎢 Wymazy czyste 💯 TSH dobre - 1,8 🔅 Nasienie lekko obniżone 💦 Inne wyniki moje i męża ok 😇

Wysłany: 25 lutego, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natoszka wrote:
    Mam pytanie do was , czy podczas brania progesteronu w tabletach PO inseminacji bolą was piersi ?
    Ja ogólnie mam wrażliwe piersi ale po progesteronie zawsze jakieś takie tkliwsze są, czasami aż bolesne :(

• MoniaB Ekspertka

Wysłany: 25 lutego, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_90 wrote:
    Dziewczyny potrzebuję Waszej rady. Jesteśmy zakwalifikowani do in vitro, ale czekamy jeszcze na kilka wyników badań. Jesteśmy po dwóch próbach inseminacji. Z racji, że swoje owulacje mam prawidłowe to chcemy jeszcze ten cykl wykorzystać najlepiej jak się da naturalnie. Dziś na kontroli pęcherzyk 17 mm, dostałam orvitrelle i mam go zrobić w czwartek, wtedy pęcherzyk będzie miał około 21 mm.
    Czy dobrze pamiętam, że to estradiol pokazuje kiedy pęcherzyk jest dojrzały? Myślicie, że w czwartek powinnam jeszcze zbadać go przed zastrzykiem czy walić w ciemno bo powinno być ok? Jeśli robić estradiol to jaki poziom powinien mieć?

A masz szansę iść jeszcze na monitoring? Nie znam się na badaniu estradiolu. Ale ja np. miałam taką sytuację, ze miałam 16 mm, po 2 dniach niby miało już być ponad 20 i zastrzyk, a poszłam na monitoring, a tam 17 mm. Było kilka dni opóźnienia i dopiero urósł.

38💃💛🏃40

Strania od 04.2024

🔄 maj - badania, suple
    3️⃣ IUI czerwiec?

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu i pije siemnie lniane i biorę olej z wiesiołka do czasu inseminacji. Już jutro monitoring więc zobaczymy czy jakiś pęcherzyk urósł :)

MojaKreseczka lubi tę wiadomość

06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe ☺️❤️
    preg.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natoszka tak normalnie bolą mnie piersi ale w tym cyklu późno zaczęły boleć. A u mnie zawsze w drugiej fazie bolą mnie piersi. Nawet jak w styczniu miałam bezowulacyjny to też po pewnym czasie brania proga zaczęły boleć mnie piersi. Ale każda dziewczyna jest inna :)

06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe ☺️❤️
    preg.png
  • Avkaaa Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaB wrote:
    A czemu masz IUI skoro zachodzisz w ciążę naturalnie? IUI jest najbardziej dla tych, którzy nie mogą zajść. Wiadomo skąd te poronienia? Moja siostra takie miała i okazało się, że jest nosicielką jakiejś wady genetycznej i ok połowa zarodków będzie z wadą i się poroni. U Was było to zdiagnozowane? Trzymam kciuki!! 💛

Jeszcze chciałam dopytać czy miałaś zastrzyk ovi przed IUI? On daje takie objawy jak piszesz. Taki ból głowy i temp.

Mamy IUI ponieważ nie mogę zajść w ciążę naturalnie od roku a mam 35 lat. Syn miał wadę serca ale po diagnozie i badaniach genetycznych nie stwierdzono u nas obciążenia genetycznego.

Nie dostawałam żadnego zastrzyku, jestem na naturalnym cyklu, progresteron też nie przyjmuje

• Natoszka Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Natoszka tak normalnie bolą mnie piersi ale w tym cyklu późno zaczęły boleć. A u mnie zawsze w drugiej fazie bolą mnie piersi. Nawet jak w styczniu miałam bezowulacyjny to też po pewnym czasie brania proga zaczęły boleć mnie piersi. Ale każda dziewczyna jest inna :)

A ok, bo wiecie jak jest ja już mam bzika;p im bliżej 3.03, tym więcej emocji. Myślicie, że nie ma sensu wcześniej testować?

17.02.2025- Ovitrelle
    18.02.2025- Inseminacja I
    03.03.2025- beta HCG 124 <3
    05.03.2025 - beta HCG 298 <3
    10.03.2025- beta HCG 3098🥹
    15.03.2025- beta HCG 18783
    01.04.2025- Pierwsze USG
    12.05.2025- Wyniki SANCO- wszystko dobrze, córeczka<3
    23.06.2025- Połówkowe
  • ZNataliaMa Ekspertka

Wysłany: 25 lutego, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natoszka wrote:
    A ok, bo wiecie jak jest ja już mam bzika;p im bliżej 3.03, tym więcej emocji. Myślicie, że nie ma sensu wcześniej testować?
    Ja osobiście odradzam, testowałam 11 dni po IUI, nic nie wyszło. Natomiast test 14 dni po IUI pokazał dwie kreski :)

Natoszka lubi tę wiadomość

‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ