X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
Odpowiedz

💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚

Oceń ten wątek:
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 3 marca, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natoszkaa gratulacje ! I to za pierwszym podejściem 🎉🎉🎉
    Ang15 trzymam kciuki ✊
    Mi przez to że okres przyszedł mega wcześnie rozjechały się wizyty, a moja gin jest na urlopie w tym tygodniu, miała mi przepisać leki do stymulacji pod iui. Teraz nie wiem czy będę podchodzic w tym miesiącu, idę na monitoring w poniedziałek, póki co pije zioła sroki, biorę nać i q10.
    Wy dziewczyny miałyście stymulację do IUI czy naturalnie ?

Dla mnie też kazda wiadomość o ciąży znajomych jest szokiem. Zwłaszcza jak ktoś się nie starał, ale też nie każdy o tym mówi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 23:26

♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
    Starania od 06.2023
    Z pomocą medyczną od 07.2024
    AMH 1.2 🤔 hormony ☑️ wymazy ☑️
    Seminogram morfo 2% ruch postępowy 22% (47 z 210 mln) 🤔
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1 😐
    💊 Unidox
    14.02 Histeroskopia z biopsją kontrolną, wyniki ❓🙏
    ➡️ IUI ❓

Prolaktyna, glukoza i cholesterol do obniżenia 😏
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 3 marca, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Natoszkaa pięknie! 😍 Gratulację! 🎉 Dajesz nadzieję! ❤️

@Bubu2024 wpadasz tu jeszcze? ☺️ Jak u Ciebie? Mam nadzieję, że już wizyty serduszkowej wyczekujesz! ✊🏻

U mnie idzie zgodnie z planem- przyszła @, w czwartek idę do kliniki i zaczynamy stymulację 🤗. Pewnie pod koniec następnego tygodnia IUI.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 23:59

💃'95🕴️'90

⌛10cs naturalnie ✖️

Obecnie w planie: 1 IUI na cyklu stymulowanym 🍀
    Wizyta w klinice: 06/03 🔥- start stymulacji

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
    ➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 powodzenia:) ale ostatnio dużo udanych inseminacji było :) Oby mój cykl okazał się też szczęśliwy :) 🍀

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od jutra startuje z 2x1 dupkiem i do tego mam brać cyclogest 2x1 . No już na nic wpływu nie mam. Co ma być to będzie. Jak się nie uda to nie wiem kiedy w ogóle wrócimy do starań z pomocą medyczną. Zbyt dużo finansowo to Nas pochłonęło. A narzeczony niestety nie uznaje in vitro:( także tak . Póki co 2 tygodnie nadziei :)

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
‹‹ 488 489 490 491 492
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ