💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Natoszkaa gratulacje ! I to za pierwszym podejściem 🎉🎉🎉
Ang15 trzymam kciuki ✊
Mi przez to że okres przyszedł mega wcześnie rozjechały się wizyty, a moja gin jest na urlopie w tym tygodniu, miała mi przepisać leki do stymulacji pod iui. Teraz nie wiem czy będę podchodzic w tym miesiącu, idę na monitoring w poniedziałek, póki co pije zioła sroki, biorę nać i q10.
Wy dziewczyny miałyście stymulację do IUI czy naturalnie ?
Dla mnie też kazda wiadomość o ciąży znajomych jest szokiem. Zwłaszcza jak ktoś się nie starał, ale też nie każdy o tym mówi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 23:26
♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
Starania od 06.2023
Z pomocą medyczną od 07.2024
AMH 1.2 🤔 hormony ☑️ wymazy ☑️
Seminogram morfo 2% ruch postępowy 22% (47 z 210 mln) 🤔
Drożność ☑️
5 cykli stymulowanych ❌
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1 😐
💊 Unidox
14.02 Histeroskopia z biopsją kontrolną, wyniki ❓🙏
➡️ IUI ❓
Prolaktyna, glukoza i cholesterol do obniżenia 😏 -
@Natoszkaa pięknie! 😍 Gratulację! 🎉 Dajesz nadzieję! ❤️
@Bubu2024 wpadasz tu jeszcze? ☺️ Jak u Ciebie? Mam nadzieję, że już wizyty serduszkowej wyczekujesz! ✊🏻
U mnie idzie zgodnie z planem- przyszła @, w czwartek idę do kliniki i zaczynamy stymulację 🤗. Pewnie pod koniec następnego tygodnia IUI.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 23:59
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Obecnie w planie: 1 IUI na cyklu stymulowanym 🍀
Wizyta w klinice: 06/03 🔥- start stymulacji
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Ja od jutra startuje z 2x1 dupkiem i do tego mam brać cyclogest 2x1 . No już na nic wpływu nie mam. Co ma być to będzie. Jak się nie uda to nie wiem kiedy w ogóle wrócimy do starań z pomocą medyczną. Zbyt dużo finansowo to Nas pochłonęło. A narzeczony niestety nie uznaje in vitro:( także tak . Póki co 2 tygodnie nadziei
-