X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
Odpowiedz

💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚

Oceń ten wątek:
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papryka a co lekarz mówi na tą nieprawidłową fragmentację DNA ?

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
  • Natoszka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZNataliaMa wrote:
    Natoszka ogromne gratulacje 🙌 🥳🍀

Dla wszystkich dziewczyn życzę powodzenia w dalszych podejściach ❤️ jesteście silne babki 💪

Ja w czwartek idę na wyczekiwaną betę. Będę wówczas 24 dni po inseminacji. Robiłam wczoraj znowu test ciążowy i wychodzi pozytywny już po kilkunastu sekundach, także wierzę, że wszystko jest ok 🥹
    Czwartek to będzie emocjonujący dzień, bo mam też egzamin teoretyczny na pawojazdy 🙈 ciekawe, którym wynikiem będę się stresować bardziej 😂

Z objawów to póki co nic szczególnego, co jakiś czas lekkie bóle jak na okres. Lekkie upławy. Lekkie odczuwanie sutków po ich naciśnięciu.

Wizyta serduszkowa zaplanowana na 24.03 ❤️

Daj koniecznie znać jaka beta wyjdzie? Ja troszkę sie obawiam, że jutro powtórzę i będzie spadało...

17.02.2025- Ovitrelle
    18.02.2025- Inseminacja I
    03.03.2025- beta HCG 124 <3
    05.03.2025 - beta HCG ?
    01.04.2025- Pierwsze USG
  • ZNataliaMa Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natoszka wrote:
    Daj koniecznie znać jaka beta wyjdzie? Ja troszkę sie obawiam, że jutro powtórzę i będzie spadało...
    Dam znać ☺️
    Ja też się boję, że to tylko chwila szczęścia. Aczkolwiek miesiączki nie ma, test ciążowy cały czas pozytywny od 24.02 plus jestem obstawiona lekami, więc jestem naprawdę pozytywnie nastawiona 🤞
    Choć powtarzam sobie, że jeśli jest to słaby zarodek, to lepiej, żeby sam się unicestwił. Taka już natura…
    Co ma się wydarzyć i tak się wydarzy i w tej chwili nie mamy już na to wpływu 🤷‍♀️

• Ang15 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Ja po IUI. Oczywiście z przebojami, bo musiałam czekać ponad godzinę na swoją kolej, jakieś opóźnienia w klinice były i zamiast Mnie wzięto na zabiegi Panie na punkcję 🤭 więc chociaż z boku podejrzałam już jak to mniej więcej wygląda 😉

Nie musiałam brać zatrzyku Ovitrelle w tym cyklu, tak stwierdziła Pani gin wczoraj na monitoringu, mówiąc, że w tym cyklu organizm zrobił całą robotę 😁
    Dzisiaj podczas IUI widać było ciałko żółte i ponoć był to idealny moment na zabieg. Za dwa tygodnie beta🤞🥰

Paprykaa nie odpuszczamy! Czekamy i działamy dalej❤️
    Dziewczyny z pozytywną betą, jesteście Naszą nadzieją! ❤️🤞🌸

MojaKreseczka, ZNataliaMa, Ola8999, Szu_szu, Paprykaa lubią tę wiadomość

• MojaKreseczka Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szu_szu wrote:
    Dobra, zrobiłam sobie małą ściągę 😂
    1.03 - IUI Ania89
    4.03 - IUI Ang15
    6.03 - wizyta Julia24
    10.03 IUI Lillka
    Monitoring Ola8999
    Monitoring Szu_szu
    MojaKreseczka - starania naturalne, ale nie wyczytałam kiedy testowanie

Mi od razu lekarka zarządziła stymulacje, mimo, że mam własne owulacje. Ale mam dosyć długie i średnio regularne cykle (czasem 32, czasem 38 itp), a przy ostatniej stymulacji grało jak w zegarku. Zawsze to dodatkowy cykl starań w roku się robi 😂

Ang15 jak tam nastrój po wizycie?

Świetna ściąga! U mnie to w sumie nie wiem kiedy się testować, może jakieś 2 tyg po owu zrobię test (czyli jakoś 10-11.03), betę sobie daruję jak tam nic się nie pojawi.
    Jeju ile postów od wczoraj się pojawiło 🥹 cudowne jest to jakie mamy w sobie wsparcie mimo że się nie znamy 🥹
    Poza tym to mam wrażenie że na wiosnę coraz piękniej się robi tu na forum 🥹 oby bociany i do nas przyleciały 💖

ZNataliaMa lubi tę wiadomość

• MojaKreseczka Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa wrote:
    Kochana przeżyłam to samo tydzień temu.
    Koleżanka zaprosiła nas na kolację- przyszliśmy z mężem, nie widzieliśmy się jakiś rok. A ona na tej wizycie z brzuchem wielkim i zaskoczyła nas ogromnie…
    Szczególnie że to osoba, która nie stroniła od różnych używek… Po czym tydzień później odebrałam wynik bety, która zaczęła spadać- ciąża biochemiczna.
    Czemu tak jest? Nie wiem.
    Bardzo mi przykro, rozumiem Cię i wspieram, jest to okropne…
    Strasznie przykra sytuacja 🥺 znając siebie to bym w pewnym momencie się popłakała w łazience 😔
    Mi się śniło że znajomy na jakimś wyjściu w kółko się chwalił że jego żona jest w ciąży a ja w pewnym momencie powiedziałam do Męża że weź mu coś powiedz bo nie wytrzymam już 🥺💔
    Po cichu jednak mam nadzieję że sen się spełni i ona jest/będzie w ciąży bo już są po jednym cyklu in vitro i dwóch stratach

Paprykaa lubi tę wiadomość

• Paprykaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szu_szu wrote:
    O witaj z powrotem Papryka ❤️ walczymy dalej! Dobrze, że się nie poddajesz, będę trzymać mocno kciuki!
    Jezus, tak na żywca z zaskoczenia, masakra. Ja przynajmniej tylko widziałam wiadomość, nie musiałam zachowywać twarzy przy ludziach tylko swobodnie chlipać pod kołdrą

Nie coś Ty! Nie można się poddawać, musimy walczyć dalej, mimo że to jest ciężkie.
    Ja nawet nie płakałam, powoli się uodparniam na to wszystko i dochodzi do mnie, że w sumie innych dzieci mnie nie interesują, zajmuję się sobą. Może to egoistyczne, ale trzyma mnie przy życiu 🙈

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
    Cytologia ok, USG piersi ok, wymazy + wirusy ok

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    07.02 IUI 21.02- bhcg 21, 23.02 bhcg 6, 24.02 beta 4, cb 💔
    03.24 IUI 🍀
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Papryka a co lekarz mówi na tą nieprawidłową fragmentację DNA ?

Że u nas nie jest aż tak zła, że może się poprawić (w sumie nie robiliśmy kontroli od lipca…), teoretycznie przy takiej fragmentacji w ogóle nie powinno dochodzić do zaplodnienia, a u nas już 3 ciążę w ciągu roku…
    Natomiast jeśli IUI nie wyjdą i fragmentacja się nie poprawi to nie ma się co czarować- zostanie tylko in vitro.
    Które przy złej fragmentacji wcale nie musi się powieść.
    Ciężka sprawa, bo ogólnie poza tym jesteśmy zupełnie zdrowi i nasienie jest bardzo dobre- bardzo duzo plemników, morfologia okej, hba i inne testy okej, tylko ta fragmentacja nieszczęsna.
    O więcej podpytam panią Doktor w czwartek, bo mam wizytę.

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    03.24 IUI 🍀
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ang15 wrote:
    Dziewczyny Ja po IUI. Oczywiście z przebojami, bo musiałam czekać ponad godzinę na swoją kolej, jakieś opóźnienia w klinice były i zamiast Mnie wzięto na zabiegi Panie na punkcję 🤭 więc chociaż z boku podejrzałam już jak to mniej więcej wygląda 😉

Nie musiałam brać zatrzyku Ovitrelle w tym cyklu, tak stwierdziła Pani gin wczoraj na monitoringu, mówiąc, że w tym cyklu organizm zrobił całą robotę 😁
    Dzisiaj podczas IUI widać było ciałko żółte i ponoć był to idealny moment na zabieg. Za dwa tygodnie beta🤞🥰

Paprykaa nie odpuszczamy! Czekamy i działamy dalej❤️
    Dziewczyny z pozytywną betą, jesteście Naszą nadzieją! ❤️🤞🌸

Trzymam kciuki 🍀

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    03.24 IUI 🍀
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że się nie odzywałam, ale spożytkowałam ten czas bardzo dobrze. Mąż na dzień kobiet zrobił mi prezent i kupił serię zabiegów na cellulit, byliśmy 2 x na masażu, było to super relaksujące, wróciłam na siłownię i na ten moment czuję się już bardzo dobrze.
    Zamówiłam kolejne suplementy, planuję wakacje.
    Mam siłę na kolejne IUI i dalszą walkę 💪🏻

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    03.24 IUI 🍀
‹‹ 489 490 491 492 493
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ