Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
Odpowiedz

💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚

Oceń ten wątek:
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale totalnie brak drugiej kreseczki? Ile dni po jesteś ?

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
  • Natoszka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojaKreseczka wrote:
    Nie, robiłam z moczu ale oczywiście biel 🥺 Chociaż oczami wyobraźni widziałam ta kreseczkę 😥
    Niby człowiek wie że nic z tego ale zawsze się łudzi 🥺
    Dziękuję że pytacie 💖

A idziesz na betę ? Może za wcześnie na 3 kreskę ?

17.02.2025- Ovitrelle
    18.02.2025- Inseminacja I
    03.03.2025- beta HCG 124 <3
    05.03.2025 - beta HCG 298 <3
    10.03.2025- beta HCG 3098🥹
    01.04.2025- Pierwsze USG
  • Lillka Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa wrote:
    Lillka i Julia dajcie znać jak inseminacja! Trzymam kciuki!
    U mnie krucho, dzisiaj monitoring, mam 20dc i dopiero 14mm pęcherzyk, w środę decyzja czy podchodzić do IUI.
    Dodatkowo łapie mnie przeziębienie także raczej odpuścimy w tym miesiącu….

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillka to mały jeszcze pęcherzyk . Ale może jeszcze ruszy ale długi cykl się szykuje

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
  • MojaKreseczka Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, Natoszka- raczej nie będę robić bety. Mam żyły zniszczone przez sterydy które brałam 3 lata temu i staram się je oszczędzać 🥺 w zasadzie to jest jakiś 12/13 dpo ale raczej nic tam się nie pojawi bo brzuch od paru dni mnie boli
    Ogólnie kuszą mnie takie dokładniejsze testy co pokazują nawet od 5UI/L ale 30zl za dwa to trochę sporo (plus koszt wysyłki)

• Natoszka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojaKreseczka wrote:
    Aniu, Natoszka- raczej nie będę robić bety. Mam żyły zniszczone przez sterydy które brałam 3 lata temu i staram się je oszczędzać 🥺 w zasadzie to jest jakiś 12/13 dpo ale raczej nic tam się nie pojawi bo brzuch od paru dni mnie boli
    Ogólnie kuszą mnie takie dokładniejsze testy co pokazują nawet od 5UI/L ale 30zl za dwa to trochę sporo (plus koszt wysyłki)

Wiem że Natalii 11 dni po inseminacji wyszedł bladzioch, dopiero 14 dni po inseminacji wyszło coś więcej.

17.02.2025- Ovitrelle
    18.02.2025- Inseminacja I
    03.03.2025- beta HCG 124 <3
    05.03.2025 - beta HCG 298 <3
    10.03.2025- beta HCG 3098🥹
    01.04.2025- Pierwsze USG
  • ZNataliaMa Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natoszka wrote:
    Wiem że Natalii 11 dni po inseminacji wyszedł bladzioch, dopiero 14 dni po inseminacji wyszło coś więcej.
    Potwierdzam.

Jak robiłam ten test 14 dni po, to ta druga kreska nie pojawiła się też jakoś super szybko i też nie była super widoczna, ale była. Zrobiłam ten test, odłożyłam go na bok i zaczęłam się szykować do pracy, bo byłam na 1000% pewna, że nic z tego, bo robiłam kilka dni wcześniej i bladzioch. Ale zerknęłam po chwili i cała trzęsząca się poszłam szybko do męża do sypialni, spytać się czy tylko ja to widzę. Zrobiłam drugi test, też wyszła druga kreska, ale jeszcze słabsza.

Powiem Wam dziewczyny, że ja nadal niedowierzam, że to się mogło udać u mnie za pierwszym razem. Ja poza tym wrogim śluzem mam też wysoką prolaktyne (regulowana lekami - pod kontrolą), jak robiłam badania przed IUI, to wyszły mi lekko podwyższone przeciwciała tarczycowe (kiedyś brałam też Eutyrox, ale potem jakoś to zaniedbałam, byłam młoda i nie myślałam jeszcze o ciąży). Lekarze jednak stwierdzili, że nią są to na tyle duże przeciwciała, żeby brać hormony. Dodatkowo mój stosunek LH/FSH oraz bardzo wysokie AMH wskazują na PCOS. Byłam u kilku lekarzy, jeden mówi że mam, jeden że to PCO, a jeszcze inny że nie mam nic. Więc już sama nie wiem…
    Kilka lat temu jak poszłam do ginekologa na cytologię, to powiedział mi, że mój pęcherzyk nie rośnie prawidłowo (byłam w 14 dni cyklu) i pozostało mi invitro. Załamałam się wtedy…
    Dodatkowo jak dowiedziałam się o tym wrogim śluzie, to zaczęłam kopać w internecie i zaczęłam podejrzewać u siebie ogólne problemy immunologiczne. Bardzo rzadko choruje, co może wskazywać, że mam bardzo dobry układ immunologiczny, który może zagrażać zarodkowi…

Dlatego tak bardzo się boję o tę ciążę 🥺 ale jestem naprawdę dobrej myśli. Z dnia na dzień coraz bardziej wierzę, że może się to udać. Póki co nikt z rodziny nie wie. Planuje poczekać chociaż do 12 tygodnia.

Także dziewczyny musicie wierzyć! Jeśli u mnie się udało, u Was też prędzej czy później się uda! Ja w to wierzę i tule Was i wspieram wszystkie mocno 🍀🤞❤️

• MojaKreseczka Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym wierzyć ale jakoś tak chwilowo mi ciężko 💔
    Strasznie się stresuje wizyta u neurologa, obawiam się że że stresu to się popłakać tam mogę 🫣
    Też tak myślałam że to za szybko może ale i tak przez to jak mnie brzuch boli co jakiś czas to po prostu czuje że nic z tego

• Paprykaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Papryka i jaka obstawa leków :)?

Magnez i no spa, bo ostatnio miałam jakieś bóle brzucha po IUI, ale dzisiaj mnie w sumie nie boli, a nic nie brałam. Biorę też Estrofem 2 g 2 x dziennie, ale to już od kilku dni. A resztę dowiem się w czwartek na monitoringu :)
    Mam nadzieje, że dwa pęcherzyki pękną.
    Później wyjazd na wakacje.
    Ogólnie totalnie nie liczę na tą IUI.
    Dostałam cudowną ofertę pracy i tak mnie to pochłonęło, poczułam taką radość, że w sumie starania zeszły na dalszy plan. 😅

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Wszystko ok 😎

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Wszystko ok poza dfi 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    07.02 IUI 21.02- bhcg 21, 23.02 bhcg 6, 24.02 beta 4, cb 💔
    09.03 Ovitrelle
    10.03 IUI 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillka wrote:
    U mnie krucho, dzisiaj monitoring, mam 20dc i dopiero 14mm pęcherzyk, w środę decyzja czy podchodzić do IUI.
    Dodatkowo łapie mnie przeziębienie także raczej odpuścimy w tym miesiącu….

Ja miałam ciągle takie problemy, ale zaczęłam suplementowac NAC i Miovelie i pęcherzyki mi rosną jak szalone. W dniach kiedy biorę Lamette biorę też NAC- 1200mg i od początku cyklu Miovelię pro.
    Wypróbuj!
    Ten cykl w 13 dniu miałam inseminacje, gdzie swoje miesiączki ZAWSZE miałam 34-35 dni.
    Owulacje późne naturalne ok 18-20 dc.
    Polecam Ci.

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Wszystko ok 😎

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Wszystko ok poza dfi 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    09.03 Ovitrelle
    10.03 IUI 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojaKreseczka wrote:

Ja dopiero 14 dni po inseminacji robiłam test i beta wynosiła 21, co prawda niestety zaczęło spadać, ale wg mnie warto test za 2 dni powtórzyć. Trzymam kciuki.

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Wszystko ok 😎

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Wszystko ok poza dfi 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    09.03 Ovitrelle
    10.03 IUI 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
‹‹ 495 496 497 498 499
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ