*inseminacja 2025*
-
WIADOMOŚĆ
-
Przychodzę z aktualizacją - ostatnie kilka dni miałam brunatne plamienia... Przez wyjazd nie miałam kiedy i gdzie się zgłosić, uspokajałam się, że sporo dziewczyn na reddicie pisało że to jest normalne, że póki nie ma żywej krwi to jest ok. Dzisiaj zrobiłam betę i przyrost jest marny - a może już zaczęła spadać? Progesteron też niższy niż w czwartek, chociaż badałam go na zlecenie dietetyka, bo lekarz w ogóle nie był tym zainteresowany i mówił że badanie go nie ma sensu.
Idę dzisiaj na kontrolę do gina i mam nadzieję, że czegoś się dowiem. Mam już szczerze dosyć robienia mi nadziei, kiedy beta wzrosła późno, pojawiły się plamienia, teraz dwudniowy przyrost na poziomie 55% i od początku czułam że to nie idzie dobrze... Jak znowu usłyszę "nigdy nic nie wiadomo" "a może jeszcze się uda" "może to pójść w dwie strony" to naprawdę, nie wytrzymam tego dłużej... To jest naprawdę straszne, że niepewność i oczekiwanie jest tak bardzo dla mnie nie do zniesienia, że wolałabym złą wiadomość👩 PCOS fenotyp D + endometrioza I st. + adenomioza
👨 morfologia 0%
2025.08 - stymulacja letrozolem
2025.08.25 - ovitrelle
2025.09.14 - beta 129,40
2025.09.15 - beta 251,40
2025.09.17 - beta 590,08
2025.09.22 - beta 1768,20
2025.09.24 - beta 3169,22 -
Peachy wrote:Przychodzę z aktualizacją - ostatnie kilka dni miałam brunatne plamienia... Przez wyjazd nie miałam kiedy i gdzie się zgłosić, uspokajałam się, że sporo dziewczyn na reddicie pisało że to jest normalne, że póki nie ma żywej krwi to jest ok. Dzisiaj zrobiłam betę i przyrost jest marny - a może już zaczęła spadać? Progesteron też niższy niż w czwartek, chociaż badałam go na zlecenie dietetyka, bo lekarz w ogóle nie był tym zainteresowany i mówił że badanie go nie ma sensu.
Idę dzisiaj na kontrolę do gina i mam nadzieję, że czegoś się dowiem. Mam już szczerze dosyć robienia mi nadziei, kiedy beta wzrosła późno, pojawiły się plamienia, teraz dwudniowy przyrost na poziomie 55% i od początku czułam że to nie idzie dobrze... Jak znowu usłyszę "nigdy nic nie wiadomo" "a może jeszcze się uda" "może to pójść w dwie strony" to naprawdę, nie wytrzymam tego dłużej... To jest naprawdę straszne, że niepewność i oczekiwanie jest tak bardzo dla mnie nie do zniesienia, że wolałabym złą wiadomość
oj @peachy, bardzo mi przykro, że tak to wygląda
faktycznie, niepewność jest najgorsza, wierzę że dzisiejsza wizyta coś rozjaśni. Nie rozumiem też dlaczego lekarz twierdził, że badanie progesteronu nie ma sensu..
Daj znać po wizycie 🙏🏻Peachy lubi tę wiadomość
♀29 Regularne cykle, owulacje pomimo PCOS✔️
drożność ✔️ KIR Bx (5/5) ✔️ AMH 3,6 ✔️ PAI hetero ❌ niedoczynność tarczycy❌
♂37 hormony, nasienie✔️
DFI 10% ✔️ HBA 80% ✔️ stres oxy ❌
12 cykli naturalnych, 5 cykli stymulowanych❌
wyleczona ureaplasma ✔️
❌ 1. IUI 09/2025
⏳ 2. IUI 10/2025 -
@peachy daj znać jak po wizycie u gina, mam nadzieję że powie Ci jasno, czego możesz się spodziewać, zamiast owijać w bawełnę.
Ja mam dzisiaj dola dziewczyny, psiapsi z roboty, która wie o naszych długich staraniach, dzisiaj mi wyznała że jest w 10 tygodniu ciąży. Na dodatek dodała, że to był przypadek, po pijaku po imprezie raz spróbowała z chłopakiem i to była jedyna próba w tym cyklu, 3 dni przed owulka i się udało za pierwszym razem.
Jak to jest, że innym się udaje bez problemu, a my tak długo walczymy bez skutkuPeachy, clara lubią tę wiadomość
♀️91 ♂️87
Starania od: 01.2024
♀️AMH 4.17 (06.2024) ✅, TSH 1.00 (09.2024)=> 2.91 (01.2025)=>2.21 (09.2025) ✅, celiakia✅, V Leiden ✅, Protrombina ✅, Kariotyp ⏳
Sono HSG (obydwa jajowody drożne) ✅, biopsja endometrium✅, cykle regularne ✅
💊olej z wiesiołka (do owu) , zioła ojca sroki (do owu), NAC (3dc-7dc),inozytol 4000 mg, Wit D, omega 3, kwas foliowy, magnez, koenzym Q10
♂️ ŻPN (II stopień) ❌, morfologia 3.7% (06.2024) => 3% (09.2024) ❌, fragmentacja DNA ✅, przewlekłe niebakteryjne zapalenie prostaty ❌, nadciśnienie ❌
💊olej z czarnuszki, Wit D, koenzym Q10, prostamol uno, triplixam, zioła na prostatę, Omnic ocas
04.2025 stymulacja I Lametta+Zivafert+Luteina ❌
05.2025 stymulacja II Lametta+Zivafert+Luteina ❌
29.09.2025 IUI 1 ⏳ -
Dziewczyny , czy jak podczas zabiegu IUI są trzy pęcherzyki ale jeden dominujący a dwa takiej samej wielkości ale sporo mniejsze to jest możliwość ciąży mnogiej? Właściwie nie dopytałam lekarki bo skupiła się na tym że robimy dziś zabieg i dopiero teraz się zastanawiam 😅Ona 35
On 32
Jedna 👧 z nami
Starania o rodzeństwo od 4 lat 😔
22.09 IUI -
Sylaada wrote:A co to znaczy pomiędzy? Nam jedna lekarka przy 1 IUI zalecała przytulanki po IUI tego samego dnia, bo podobno chodziło o mięśnie macicy i nie musiało to być nawet z zakończeniem 😅 chodziło o pracę mięśni tak podpowiadam 😊
Hejka Sylaada,
Jak tam twoje IUI? Jak twoje endometrium???
U mnie wszystko dobrze. Rano czułam jak prawy jajnik mnie kłuje, ale to jest tak dziwne, bo ja zwykle nie mam takich objawów owulacji. Zastanawiam sie czy to zasługa Otrivelle. Ogolnie Doktor super(bo inny robił mi inseminacje niż moja prowadząca). Potwierdził, że pecherzyk własnie pęka- wiec idealny czas na inseminację. Dodatkowo powiedział żeby poprawić w domku naturalnie:).Ja 29, dodatnie ANA, podejrzenie twardziny ukladowej, jajowody drożne, AMH 8,8 , cykle owulacyjne, starania od 08.2024r.
On 31, orchidektomia(2,5r temu), seminogram 2% prawidłowej budowy, reszta w normie.
09.25 Przygotowania do IUI, aromek 3dc do 7dc+(8-10dc) 2x1, encorton 5mg, acard 75mg. -
Dziewczyny, a ile ogólnie spędzacie czasu w klinice podczas IUI?
Ja idę w piątek na monitoring, to będzie 10dc, zobaczymy jak tam się sytuacja rozwija 🤞wtedy mamy ustalić co dalej.
W ogóle obudziłam się dzisiaj ze strasznym bólem gardła. Łykam jakieś prochy, żeby stanąć na nogi. Pewnie nie można IUI jak się jest przeziębionym...♀️91 ♂️87
♀️AMH 4.17 (06.2024) ✅, TSH 1.00 (09.2024)=> 2.91 (01.2025)=>2.21 (09.2025) ✅, celiakia✅, V Leiden ✅, Protrombina ✅, Kariotyp ⏳
💊olej z wiesiołka (do owu) , zioła ojca sroki (do owu), NAC (3dc-7dc),inozytol 4000 mg, Wit D, omega 3, kwas foliowy, magnez, koenzym Q10
♂️ ŻPN (II stopień) ❌, morfologia 3.7% (06.2024) => 3% (09.2024) ❌, fragmentacja DNA ✅, przewlekłe niebakteryjne zapalenie prostaty ❌, nadciśnienie ❌
💊olej z czarnuszki, Wit D, koenzym Q10, prostamol uno, triplixam, zioła na prostatę, Omnic ocas
29.09.2025 IUI 1 ⏳ -
Nie ma pęcherzyka, jest krwiak, najprawdopodobniej wystąpiło wczesne poronienie. W środę idę na kolejną betę żeby sprawdzić czy spada, za tydzień kontrola.
No nic, mam co chciałam, mogę się w końcu wypłakać i iść do przodu. Mam nadzieję że szybko wrócę do normy.👩 PCOS fenotyp D + endometrioza I st. + adenomioza
👨 morfologia 0%
2025.08 - stymulacja letrozolem
2025.08.25 - ovitrelle
2025.09.14 - beta 129,40
2025.09.15 - beta 251,40
2025.09.17 - beta 590,08
2025.09.22 - beta 1768,20
2025.09.24 - beta 3169,22 -
tosiekk wrote:Tak, były dwa pęcherzyki, równiutko rosły, zastrzyk dostałam jak jeden miał 20 mm, a drugi 21 mm. Po 24h przyjechałam na IUI to jeszcze nie pękły, ale mocno podrosły bo miały już 22 i 24 mm. I dopiero na drugi dzień nad ranem pękły, bo bolało najpierw z lewej, a po godzinie z prawej strony 🤭
Ja coś czuję, że u nas skończy się niepowodzeniem, czuję się tak samo jak w każdym innym cyklu, nic nowego, żadnych nawet subtelnych zmian typu ból piersi, jakiś inny śluz - jest tak samo jak zawsze było w tym dniu cyklu, więc nastawiam siebie i męża na biel we wtorek. Szkoda mi go, on takie nadzieje pokłada w tym IUI, chociaż tłumaczę że ta skuteczność jest tak marna i i tak czeka nas in vitro 🙄
@Sylaada, @Britkaa trzymam jutro za Was kciuki, niech się dzieje magia 🤞🏻❤️ dajcie znać czy wszystko poszło zgodnie z planem
Nam też lekarka zasugerowała, żeby poprawić „naturalnie” po IUI, ale nie dałam rady. Bolało mnie pół dnia podbrzusze po zabiegu, chyba cewnik coś podrażnił
Yeeeey, to fajne pęcherzyki. No to czekamy, zobaczymy co będzie- dużo dziewczyn pisze, ze nie ma zadnych objawow i to tez jest objaw ☺️😁
U nas mega dobrze poszło 40mln żołnierzyków, a po 'kapacytacji' 28mln. Doktor chwalił, ze po orchidektomii to super wynik.
I ogólnie to chciałam Wam się tu pochwalic, ze moj maz mial lepki ejakulat(co nie bylo norma, ale nikt nie zwracał na to uwagi). Taki ejakulat duzo ciezej zapladnia i nie ma możności dotarcia tam gdzie trzeba.
Po mojej analizie i szukania rozwiązania mąż brał codziennie bromelaine i witamine C 1000....i - po raz pierwszy dzisiaj wynik lepkość PRAWIDŁOWA😀 Ale jestem dumna z siebie😂
@Olalexa - IUI w trakcie pękania pęcherzyka- więc idealnie ☺️☺️
Buziaki dziewczyny 😘😘Sylaada lubi tę wiadomość
Ja 29, dodatnie ANA, podejrzenie twardziny ukladowej, jajowody drożne, AMH 8,8 , cykle owulacyjne, starania od 08.2024r.
On 31, orchidektomia(2,5r temu), seminogram 2% prawidłowej budowy, reszta w normie.
09.25 Przygotowania do IUI, aromek 3dc do 7dc+(8-10dc) 2x1, encorton 5mg, acard 75mg. -
Peachy wrote:Nie ma pęcherzyka, jest krwiak, najprawdopodobniej wystąpiło wczesne poronienie. W środę idę na kolejną betę żeby sprawdzić czy spada, za tydzień kontrola.
No nic, mam co chciałam, mogę się w końcu wypłakać i iść do przodu. Mam nadzieję że szybko wrócę do normy.
Kurcze.....przykro mi bardzo Peachy.
Jestem z tobą, wiadomo, ze to trudne i zapewne potrzebujesz teraz czasu 😔😔😔
Może zrób coś co Ci pomaga- sprawia przyjemność albo relaksuje?
Nie wiem co Ci doradzic, ale bardzo wspolczuję i tulę mocno..😘😘😔😔Peachy lubi tę wiadomość
Ja 29, dodatnie ANA, podejrzenie twardziny ukladowej, jajowody drożne, AMH 8,8 , cykle owulacyjne, starania od 08.2024r.
Peachy wrote:Nie ma pęcherzyka, jest krwiak, najprawdopodobniej wystąpiło wczesne poronienie. W środę idę na kolejną betę żeby sprawdzić czy spada, za tydzień kontrola.
No nic, mam co chciałam, mogę się w końcu wypłakać i iść do przodu. Mam nadzieję że szybko wrócę do normy.
Bardzo mi przykro, trzymaj się i tulę. Zrób dzisiaj coś dla siebie i pozwól sobie na płacz i żal, ten etap jest potrzebny by pójść dalejPeachy lubi tę wiadomość
♀️91 ♂️87
29.09.2025 IUI 1 ⏳ -
Britkaa wrote:Yeeeey, to fajne pęcherzyki. No to czekamy, zobaczymy co będzie- dużo dziewczyn pisze, ze nie ma zadnych objawow i to tez jest objaw ☺️😁
U nas mega dobrze poszło 40mln żołnierzyków, a po 'kapacytacji' 28mln. Doktor chwalił, ze po orchidektomii to super wynik.
I ogólnie to chciałam Wam się tu pochwalic, ze moj maz mial lepki ejakulat(co nie bylo norma, ale nikt nie zwracał na to uwagi). Taki ejakulat duzo ciezej zapladnia i nie ma możności dotarcia tam gdzie trzeba.
Po mojej analizie i szukania rozwiązania mąż brał codziennie bromelaine i witamine C 1000....i - po raz pierwszy dzisiaj wynik lepkość PRAWIDŁOWA😀 Ale jestem dumna z siebie😂
@Olalexa - IUI w trakcie pękania pęcherzyka- więc idealnie ☺️☺️
Buziaki dziewczyny 😘😘
My też mamy ten problem ze zbyt lepkim ejakulatem, ale nikt nigdy tego nie skomentował! Jak długo Twój mąż brał Wit C i bromelaine?♀️91 ♂️87
29.09.2025 IUI 1 ⏳ -
@Vendigo, o nie, te wiadomości o ciążach „wpadkach” z pierwszego cyklu bolą jakoś inaczej. Bo tu człowiek prawie na głowie staje, grube tysiące zostawia w klinikach i nic..
Co do czasu w klinice to mąż musiał być 2h przede mną, on pojechał na 14, ja dojechałam na 16 i 16:20 było po wszystkim. 5 minut leżenia na fotelu, omówiliśmy wyniki nasienia po preparacji i do domku
@Britkaa ale mieliście super timing na IUI, w sam środeczek owulacji, niech się tam teraz ładnie dzieje 🙏🏻
wyniki męża też super, tym bardziej po zabiegu który przeszedł - WOW! Jak Twoje odczucia? czujesz jakiś dyskomfort po inseminacji?
co do zwiększonej lepkości to jeszcze wydaje mi się, że kiedyś czytałam, że doraźnie można spróbować pić ACC na rozrzedzenie 🤔 chyba że coś pomieszałam 🙈♀29 Regularne cykle, owulacje pomimo PCOS✔️
♂37 hormony, nasienie✔️
wyleczona ureaplasma ✔️
❌ 1. IUI 09/2025
⏳ 2. IUI 10/2025 -
Bardzo, bardzo mi przykro 💔
Ciężko znaleźć jakiekolwiek słowa na pocieszenie, po prostu wirtualnie przytulam 🫂Peachy lubi tę wiadomość
♂37 hormony, nasienie✔️
wyleczona ureaplasma ✔️
❌ 1. IUI 09/2025
⏳ 2. IUI 10/2025 -
@Vendigo, łączę się w traumie, dziś też się dowiedziałam, że przyjaciółka jest w drugiej ciąży, a zaczęłyśmy starania podobniepół dnia przeryczałam
Vendigo lubi tę wiadomość
♀️32 ♂️42
starania naturalne z przerwami od: 07.2023
w klinice od: 03.2025
w sumie cykli starań: ➡️24
08.2024 AMH 2,16
01.2025 drożność OK
20: 03.2025 Ovitrelle + Duphaston
21: 04.2025 CLO + Ovitrelle
00: 05.2025 histeroskopia OK
22: 06.2025 CLO + Ovitrelle + Duphaston
23: 07.2025 IUI odwołana, pęcherzyki pękły wcześniej
24: 08.2025 1 IUI, CLO + Ovitrelle + Duphaston
00: 09.2025 cykl bez starań, torbiel
25: 10.2025 2 IUI?⌛ -
U mnie 12 dpo bez zaskoczenia - biało.
Niby wiedziałam, że tak będzie, nastawiłam się ale jednak po inseminacji ta biel boli jakoś inaczej.
Bo tyle przygotowań, czasu, logistyki z kliniką, pieniędzy, a efekt jak zwykle… 🥲
Także w piątek powinnam dostać okres i pewnie ruszymy z drugą próbą, mam nadzieję ostatnią i przejdziemy do in vitro 🙏🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września, 07:03
♂37 hormony, nasienie✔️
wyleczona ureaplasma ✔️
❌ 1. IUI 09/2025
⏳ 2. IUI 10/2025 -
Cześć dziewczyny, przytulam bardzo mocno Peachy, Tosiekk ogromnie mi przykro ;(.
Ja byłam wczoraj na monitoringu i jeden pęcherzyk 26mm drugi 16mm dziś mam zastrzyk, jutro o 12 IUI. Lekarz niby uspokajał że nie są za duże ale też powiedział że może tak być że odwołamy. I też jestem trochę rozczarowana po w każdej innej stymulacja były max 22 a teraz taki psikus. I pytanie czy miałyscie jeszcze monitoring po IUI czy faktycznie pękły pęcherzyki?
Miłego dnia dziewczynki30 & 34
▪️starania od 11.2021
▪️AMH
2022-2,83
2024 -2,44
▪️Hormony w normie
▪️MUCH -OK
▪️ Drożności jajowodów z użyciem pianki EXEM FOAM - OK
▪️USG w kierunku endometriozy i ademiozy - nie wykryto
▪️PAI-1 4G/5G wykazano obecność polimorfizmu w układzie heterozygotycznym
▪️MTHFR C677T C/T
▪️STYMULACJE
12.24 Lametta+Owitrelle+Duphaston
01.25 Lametta+Owitrelle+Duphaston
04.2025 Laparoskopia + Histeroskopia?
ON
ŻPN
2024 zabieg -
@Tosiekk współczuję i ściskam, trzeba mieć dużo szczęścia by udało się przy pierwszym IUI. Będziesz też robić betę mimo bieli na teście?
♀️91 ♂️87
29.09.2025 IUI 1 ⏳ -
Vendigo wrote:My też mamy ten problem ze zbyt lepkim ejakulatem, ale nikt nigdy tego nie skomentował! Jak długo Twój mąż brał Wit C i bromelaine?
Wiesz co, przynajmniej z 3 czy 4 miesiące. Ale to musi być to, bo nic innego nie zmienił od czasu ostatniego badania nasienia.
Wlasnie tez dlatego to piszę, bo moze komuś się przyda ta wiedza(i to, ze mozna cos zmienic) ☺️☺️☺️Vendigo lubi tę wiadomość
tosiekk wrote:@Vendigo, o nie, te wiadomości o ciążach „wpadkach” z pierwszego cyklu bolą jakoś inaczej. Bo tu człowiek prawie na głowie staje, grube tysiące zostawia w klinikach i nic..
Co do czasu w klinice to mąż musiał być 2h przede mną, on pojechał na 14, ja dojechałam na 16 i 16:20 było po wszystkim. 5 minut leżenia na fotelu, omówiliśmy wyniki nasienia po preparacji i do domku
@Britkaa ale mieliście super timing na IUI, w sam środeczek owulacji, niech się tam teraz ładnie dzieje 🙏🏻
wyniki męża też super, tym bardziej po zabiegu który przeszedł - WOW! Jak Twoje odczucia? czujesz jakiś dyskomfort po inseminacji?
co do zwiększonej lepkości to jeszcze wydaje mi się, że kiedyś czytałam, że doraźnie można spróbować pić ACC na rozrzedzenie 🤔 chyba że coś pomieszałam 🙈
Wiesz co, zabieg nie trwał dlugo. Najdluzej czekanie w klinice az wszystko przygotuja(mieli tez dosc sporo zabiegow wiec w klinice prawie 2h łącznie bylismy).
Troche mnie bolalo, ale nie jakos tragicznie. Ja wgl po baaaardzo bolesnym HSG w szpitalu(gdzie prawie zemdlalam, a potem na korytarzu z 20 minut ryczałam po tym bólu- co nie jest w moim stylu) mam jakas kurcze traume teraz jak mi cos robią w tych miejscach..
Moze tak byc, ze ACC bedzie rozrzedzac- tez dobra rada
Teraz progesteron 2x1 100mg przez 10 dni i chyba testuję Bete.
Mamy z mezem duzo nadziei, oby to nie skonczylo sie placzem..
Milego dnia!
Vendigo wrote:@Tosiekk współczuję i ściskam, trzeba mieć dużo szczęścia by udało się przy pierwszym IUI. Będziesz też robić betę mimo bieli na teście?
Nie, szkoda zachodu. Gdyby był jakiś cień na teście to pewnie bym się pokusiła, ale tak to uważam że nie ma sensu 😏♀29 Regularne cykle, owulacje pomimo PCOS✔️
♂37 hormony, nasienie✔️
wyleczona ureaplasma ✔️
❌ 1. IUI 09/2025
⏳ 2. IUI 10/2025