X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2025*
Odpowiedz

*inseminacja 2025*

Oceń ten wątek:
  • Lula_love Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora13 wrote:
    U mnie dziś dwa pęcherzyki - 19 i 20 mm. Dostałam zastrzyk. Jutro o 11 inseminacja. Odetchnęłam też, bo lekarz kazał mi przyjechać jeśli dostanę miesiączki od razu na wizytę kwalifikacyjną do in vitro z rozpisaniem stymulacji. 🥹
    Trzymamy jutro kciuki 🥰🤞 I super, że jest ewentualnie dalszy plan 🙂

Starania od 02.2023

♀️32 lata
    10.24 HSG ✅️
    10-12.24 stymulacja Etruzil+ Ovitrelle, 4 niepowodzenia ⬇️
    Niedoczynność tarczycy ⬇️

♂️32
    Wszystkie badania w normie ✅️

Niepłodnosc idiopatyczna

03.25 klinika Gameta
    04.25 Lametta+Ovitrelle +Duphaston
    18.04 pierwsze IUI 🥰😍 🤞
    02.05 testowanie 🤞🤞🤞
  • Lily1234 Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny, bo tylko Wy mnie zrozumiecie, że nie chcę jechać do rodziny na święta. Wcześniej słyszałam od najbliższych, że nie mogę zajść w ciążę bo za dużo się stresuje, teraz, że za bardzo chcę. Ale i tak najgorsze są wizyty wujków docinających, że chyba nasza kolej na dzieci i zachęcających żebyśmy się brali do roboty. Na dodatek w najbliższej rodzinie jest dziewczyna, która była w ciąży praktycznie w tym samym czasie co ja i urodziła. Cieszę się ich szczęściem ale nie mogę się zmusić żeby się z nimi spotkać. Choć to przecież kompletnie nie ich wina. Jak Wy sobie z tym wszystkim radzicie?

Nelcia08, MoniaB lubią tę wiadomość

On & Ona 30 lat

Starania od września 2023 r.
    Styczeń 2024 - 💔 8 tyg 4 dni

Grudzień 2024 - IUI pierwsze podejście
    Luty 2025 - IUI podejście drugie
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora13 wrote:
    U mnie dziś dwa pęcherzyki - 19 i 20 mm. Dostałam zastrzyk. Jutro o 11 inseminacja. Odetchnęłam też, bo lekarz kazał mi przyjechać jeśli dostanę miesiączki od razu na wizytę kwalifikacyjną do in vitro z rozpisaniem stymulacji. 🥹
    Super! Trzymam mocno kciuki 😊

natalka94 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30
    🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od: 02.2023

💊 magnez, olej z wiesiołka, wit D, omega 3, kwas foliowy, cynk

Leczenie w klinice ➡️ 10.2024
    18.11 badanie drożności jajowodów
    Jajowody drożne ✅

AMH 5,20 ✅

Parametry nasienia ✅
    Aglutynacja (III) ❌

01.2025 (aromek+ovitrelle)❌
    26.03 ➡️ IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    18.04 ➡️ II IUI (aromek+ovilrelle+luteina)
  • BudyńŚmietankowy Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily1234 wrote:
    Powiem Wam dziewczyny, bo tylko Wy mnie zrozumiecie, że nie chcę jechać do rodziny na święta. Wcześniej słyszałam od najbliższych, że nie mogę zajść w ciążę bo za dużo się stresuje, teraz, że za bardzo chcę. Ale i tak najgorsze są wizyty wujków docinających, że chyba nasza kolej na dzieci i zachęcających żebyśmy się brali do roboty. Na dodatek w najbliższej rodzinie jest dziewczyna, która była w ciąży praktycznie w tym samym czasie co ja i urodziła. Cieszę się ich szczęściem ale nie mogę się zmusić żeby się z nimi spotkać. Choć to przecież kompletnie nie ich wina. Jak Wy sobie z tym wszystkim radzicie?

Szczerze to bym się nie zmuszała. Jeśli ta wizyta ma być dla Ciebie niekomfortowa, bolesna... to bym sobie odpuściła. Kto zrozumie to zrozumie. Nie warto się przejmować wszystkimi, niezależnie od stopnia pokrewieństwa. Myśl przede wszystkim o sobie. To taki zdrowy egoizm w tym przypadku.

Lily1234 lubi tę wiadomość

30 👩🏻2017 🧔🏻‍♂️ 33 = 🩷 Alicja 2019 🩷

Starania o rodzeństwo od 01.2024
    ON - obniżone parametry nasienia
    ONA - endometrioza, lekko podwyższony testosteron, torbiele na jajniku

Ovitrelle 10.2024 ❌
    Clostibegyt + Ovitrelle 11.2024 ❌
    Clostibegyt + Ovitrelle 12.2024 ❌
    Clostibegyt 01.2025 ❌
    Przeniesienie do Ovikliniki ➡️
    AMH 3,47 ✅️
    Drożność jajowodów - drożne 02.2025 ✅️
    Zivafert 02.2025 ❌
    Aromek + Zivafert + IUI (I) 03.2025 ❌️
    Aromek + Zivafert + IUI (II) 04.2025 ✅️ ⏸️
    11 dpo beta 43,6 🥹🍀
  • Nelcia08 Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily1234 wrote:

Rozumiem Cię 😔 te spotkania rodzinne nie są łatwe. U nas w rodzinie każdy wie, że chcemy, a nie możemy, więc docinek nie ma. Aktualnie spotykamy się z najbliższą rodziną. Unikam spotkań z kuzynkami męża, które mają małe dzieci i są w ciąży.

Staranie o ciążę od sierpnia 2016r
    11.02- pierwsza IUI - nieudana❌️
    11.03- druga IUI- nieudana❌️
    5.04- trzecia IUI- 🍀 testowanie w piątek 18.04 - trzecia nieudana ❌️
    Próby na cyklu naturalnym.

👧 - ona: 30 lat
    🧔‍♂️ - on: 34 lata
    Niepłodność czynnik męski- morfologia 0 plemników, po biopsji całkowitej nie udało się niż znaleźć
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia08 wrote:
    Na jutro mam umówioną wizytę, bo cały czas biorę Duphastron. Teraz miała być próba na stymulowanym, ale kolejna owu wypada na majówkę. Sama nie wiem co robić. Myślałam, żeby odpuścić i spróbować podczas urlopu w innej klinice. Mam mętlik w głowie.
    W mojej klinice podczas inseminacji nigdy nie zrobili monitoringu. Widzę, że u Was to wygląda zupełnie inaczej.
    Możesz pobrać duphaston kilka dni dłużej i przedłużysz sobie cykl. Ale oczywiście lepiej dopytać lekarza.

♀️35 ♂️37
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Morfo 2% ruch 3+19+7% koncentracja 116mln dfi 3,5 hba 82 mar 13
    Owulacje ☑️
    Drożność ☑️
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
    Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
    ➡️ maj IUI ❓
    ➡️ koniec maja kwalifikacja ivf ❓ 🙈
  • Lily1234 Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny ❤️ dziękuję za to, że jesteście i że można na Was liczyć

Nelcia08 lubi tę wiadomość

On & Ona 30 lat

• Daga121222 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily1234 wrote:
    Rozumiem Cię.. i przykro mi, że przez to przechodzisz 🥺 jeśli nie czujesz się na siłach i nie masz ochoty to warto odpuścić.

👱🏻‍♀️30
    🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od: 02.2023

💊 magnez, olej z wiesiołka, wit D, omega 3, kwas foliowy, cynk

Leczenie w klinice ➡️ 10.2024
    18.11 badanie drożności jajowodów
    Jajowody drożne ✅

AMH 5,20 ✅

Parametry nasienia ✅
    Aglutynacja (III) ❌

01.2025 (aromek+ovitrelle)❌
    26.03 ➡️ IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    18.04 ➡️ II IUI (aromek+ovilrelle+luteina)
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily1234 wrote:
    Ja Cię rozumiem. Też bym nie miałam ochoty na takie spotkania. Wprawdzie z rodziną nie mam takich sytuacji, bo nie mam żadnych wujków ciotek, tylko takie dalsze- siostry babci ale nie ma takiej tradycji żeby się wszyscy spotykali na święta. Mąż ma wujka i dwie ciotki ale wszyscy są bezdzietni. Na święta czasem przychodzą do teściów ale my nie lubimy takiego siedzenia za stołem, więc nie siedzimy z nimi. Wigilia raz w roku wystarczy. I raz na parę lat jedziemy do ciotki posiedzieć ale oni nie mają dzieci nie wiem z jakiego powodu więc nie ma tematu. Moje siostry mają już duże dzieci.
    Natomiast niektórych znajomych unikam żeby nie słuchać tekstów "dziecko se zróbcie" itp. po co mi tacy znajomi. Najgorzej jak rzadko się kogoś widzi i ktoś wyskakuje z takim tekstem. Nie wiadomo co odpowiedzieć. No kurde trochę taktu 🥴

♀️35 ♂️37
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Morfo 2% ruch 3+19+7% koncentracja 116mln dfi 3,5 hba 82 mar 13
    Owulacje ☑️
    Drożność ☑️
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
    Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
    ➡️ maj IUI ❓
    ➡️ koniec maja kwalifikacja ivf ❓ 🙈
  • Szu_szu Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilut wrote:
    Mam wyniki! Beta 106 czyli podwoiła się. Wynik idealny!! 🥰🥰🥰 Udało się!!!!! Teraz ja będę trzymać kciuki za was 🫶🏻 i nie znikam z tej grupy!!! 😊

Lilut super ❤️❤️ gratulacje

Lilut, natalka94, aCytrynka lubią tę wiadomość

👩🏻👦🏻😺😺🐶

Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025

12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
    23.03 ⏸️
    24.03 betaHcG 213 mIU/ml
    26.03 betaHCG 577 mIU/ml

9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯

Następna wizyta 28.04

preg.png
  • Nelcia08 Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u ginekologa. Propozycja, aby kolejny cykl był stymulowany, żeby zwiększyć szansę. Dostałam Clostilbegyt- na 5 dni po jednej tabletce. Która z Was bierze? Jak się czujecie?

Staranie o ciążę od sierpnia 2016r
    11.02- pierwsza IUI - nieudana❌️
    11.03- druga IUI- nieudana❌️
    5.04- trzecia IUI- 🍀 testowanie w piątek 18.04 - trzecia nieudana ❌️
    Próby na cyklu naturalnym.

👧 - ona: 30 lat
    🧔‍♂️ - on: 34 lata
    Niepłodność czynnik męski- morfologia 0 plemników, po biopsji całkowitej nie udało się niż znaleźć
  • Aurora13 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mój prezent wielkanocny już zaaplikowany - zobaczymy czy zakiełkuje. Oba pęcherzyki pękają podobno, a jak wracaliśmy z kliniki to kołowały nad nami 2 bociany. Stary trochę przerażony, ale mówi, że jeśli będą dwa to znaczy, że tak było Nam pisane 🤭

Lula_love, Nelcia08, Fiolek100, Julia24, Lily1234, BudyńŚmietankowy, natalka94, Lillka, Ola8999, Daga121222, dzenixa, Ang15, Wixa🌸, Fler, Amelia96, Nat@laa, Szu_szu lubią tę wiadomość

👩31l.
    🧔31l.

starania od 01.2023

08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód

1.02.2025 - I IUI ❌
    22.03.2025 - II IUI ❌
    19.04.2025 - III IUI 🍀🙏

🔜 05.2025 - In vitro 💉

feel, heal, and know you're not alone.
  • Lula_love Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora13 wrote:
    Dziewczynki mój prezent wielkanocny już zaaplikowany - zobaczymy czy zakiełkuje. Oba pęcherzyki pękają podobno, a jak wracaliśmy z kliniki to kołowały nad nami 2 bociany. Stary trochę przerażony, ale mówi, że jeśli będą dwa to znaczy, że tak było Nam pisane 🤭
    No to czekamy i trzymamy mocno kciuki za nasze prezenty wielkanocne 🥰🤞😀 my jadąc tez widzieliśmy bociany 🤣 ale my akurat za bliźniaki byśmy się nie pogniewali 😀 inseminacje robiła nam inna lekarka niż nasza prowadząca i pyta czy wiemy, że jest ryzyko ciazy mnogiej a my, że oczywiście i że nam by to pasowało 🤣

Nelcia08, natalka94, Ola8999, Wixa🌸 lubią tę wiadomość

Starania od 02.2023

♀️32 lata
    10.24 HSG ✅️
    10-12.24 stymulacja Etruzil+ Ovitrelle, 4 niepowodzenia ⬇️
    Niedoczynność tarczycy ⬇️

♂️32
    Wszystkie badania w normie ✅️

Niepłodnosc idiopatyczna

03.25 klinika Gameta
    04.25 Lametta+Ovitrelle +Duphaston
    18.04 pierwsze IUI 🥰😍 🤞
    02.05 testowanie 🤞🤞🤞
  • Natoszka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szu_szu wrote:
    Lilut super ❤️❤️ gratulacje

Jak się czujesz ? Kiedy kolejna wizyta ?😘

17.02.2025- Ovitrelle
    18.02.2025- Inseminacja I
    03.03.2025- beta HCG 124 <3
    05.03.2025 - beta HCG 298 <3
    10.03.2025- beta HCG 3098🥹
    15.03.2025- beta HCG 18783
    01.04.2025- Pierwsze USG
  • Natoszka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily1234 wrote:

Jeśli masz jak nie jechać i czujesz że nie dasz rady nic się nie zmuszaj. Posiedź pod kocem z mężem, cokolwiek zróbcie tak byś czuła się komfortowo 😘

17.02.2025- Ovitrelle
    18.02.2025- Inseminacja I
    03.03.2025- beta HCG 124 <3
    05.03.2025 - beta HCG 298 <3
    10.03.2025- beta HCG 3098🥹
    15.03.2025- beta HCG 18783
    01.04.2025- Pierwsze USG
  • Lily1234 Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za ogrom wsparcia ❤️ jesteście wspaniałe!

Która z Was się testuje w Święta? :) dajcie znać jak wyniki :)

On & Ona 30 lat

• BudyńŚmietankowy Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia08 wrote:
    Jestem po wizycie u ginekologa. Propozycja, aby kolejny cykl był stymulowany, żeby zwiększyć szansę. Dostałam Clostilbegyt- na 5 dni po jednej tabletce. Która z Was bierze? Jak się czujecie?

Ja brałam przez 3 cykle clo. Nie sugeruj się moją odpowiedzią za bardzo, bo ja ogólnie źle znoszę zarówno stymulacje jak i zastrzyki i potem progesteron. Po clo miałam duże zawroty i bóle głowy, ale nie pamiętam czy przy jednej tabletce dziennie, bo najbardziej zapadł mi w głowę cykl z clo, gdzie brałam w systemie 3,3,2,2,2. Taki sam system miałam teraz z aromkiem również i jednak jak tak sobie wspominam clo, to aromka znoszę o niebo lepiej. No i przy aromku lepiej mi rosną pęcherzyki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia, 16:28

30 👩🏻2017 🧔🏻‍♂️ 33 = 🩷 Alicja 2019 🩷

Starania o rodzeństwo od 01.2024
    ON - obniżone parametry nasienia
    ONA - endometrioza, lekko podwyższony testosteron, torbiele na jajniku

Ovitrelle 10.2024 ❌
    Clostibegyt + Ovitrelle 11.2024 ❌
    Clostibegyt + Ovitrelle 12.2024 ❌
    Clostibegyt 01.2025 ❌
    Przeniesienie do Ovikliniki ➡️
    AMH 3,47 ✅️
    Drożność jajowodów - drożne 02.2025 ✅️
    Zivafert 02.2025 ❌
    Aromek + Zivafert + IUI (I) 03.2025 ❌️
    Aromek + Zivafert + IUI (II) 04.2025 ✅️ ⏸️
    11 dpo beta 43,6 🥹🍀
  • dzenixa Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia08 wrote:

Ja zaczęłam się nim stymulować w tym cyklu. Pierwsza tabletka tylko zadziała na mnie kiepsko. Zawroty głowy dość mocne, a potem każdego kolejnego dnia zupełnie nic się nie działo. Bierz na noc, to prześpisz najgorsze.

💁‍♀️32 🤦‍♂️30
    Od 2020 starania na luzie
    05.22 drożność 🆗
    03.25 start klinika leczenia niepłodności
    13.04 ovitrelle (od 5dc Clostilbegyt)
    14.04 inseminacja
    ——————————-
    Ona: AMH: 2,71✅ TSH: 1,39 ✅ Prolaktyna: 37,11 - Hiperprolaktynemia czynnościowa ❌ Cykle bezowulacyjne ❌
    💊 Dostinex, Pregna DHA, Ovarin, Wit. D 2000, Collagen
    On: morfologia 2%, koncentracja 22mln/ml, ŁZS
    💊 Bimzelx, Wit. B,D, Omega
  • Nat@laa Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. W czwartek mam iść na betę i USG do kliniki ale wszystkie znaki na ziemi i niebie przepowiadają, że dostane okres.( jestem 10 dni po inseminacji) Ponieważ nigdy nie miałam stymulowanego cyklu i jest to moja pierwsza inseminacja (i stymulacja) … czy mam się spodziewać czegoś bardziej intensywnego i bolesnego ? czy u Was raczej jest tak jak zwykle?Pytam, bo od 3 dni boli mnie brzuch (właściwie tak jak bym już ta miesiączka miała, nawet mocniej) . Dodam jeszcze, że biorę luteinę więc może stad te bole ? Przyznam, że jest to dość męczące . Normalnie przed okresem miewam bóle brzucha, ale nigdy tak intensywne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia, 22:42

natalka94 lubi tę wiadomość

10.04.25 IUI pierwsze (aromek, ovitrelle, luteina) ❌ 05.25 IUI drugie (w trakcie stymulacji ). (Obniżone parametry nasienia) Staramy się o rodzeństwo. 💊(ona) koenzym q10, biosteron, Ten fertil Amh, kwasy Dha, kolagen primabiotic 💊(on) ferti duo, kolagen, Wit d, testavan gel
  • natalka94 Znajoma

Wysłany: 20 kwietnia, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@laa wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. W czwartek mam iść na betę i USG do kliniki ale wszystkie znaki na ziemi i niebie przepowiadają, że dostane okres.( jestem 10 dni po inseminacji) Ponieważ nigdy nie miałam stymulowanego cyklu i jest to moja pierwsza inseminacja (i stymulacja) … czy mam się spodziewać czegoś bardziej intensywnego i bolesnego ? czy u Was raczej jest tak jak zwykle?Pytam, bo od 3 dni boli mnie brzuch (właściwie tak jak bym już ta miesiączka miała, nawet mocniej) . Dodam jeszcze, że biorę luteinę więc może stad te bole ? Przyznam, że jest to dość męczące . Normalnie przed okresem miewam bóle brzucha, ale nigdy tak intensywne.

Ja przez wszystkie cykle stymulowane właśnie tak miałam, kilka dni przed okresem już skurcze straszne, a pierwszy i drugi dzień to aż wymiotuję z bólu, masakra. Generalnie przed stymulacją też nie było kompletnie bez bólu, ale nie aż tak, i normalnie tak tylko przez jeden dzień podczas okresu.

👱🏻‍♀️30
    🧑🏻‍🦱32

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2018
    💍2021
    💒14.08.2022

Starania od: 09.2022

Stymulowane cykle od: 09.2023

Niedoczynność tarczycy, PCOS, insulinooporność

Suplementacja: magnez, wit D, omega 3-6-9, kwas foliowy, cholina, inozytol, ashwaganda, berberyna, probiotyk

06.2024 badanie drożności jajowodów - Jajowody drożne

Parametry nasienia - bardzo dobre

09.2023 - 05.2024 cykle stymulowane (Aromek+Ovitrelle+Duphaston)

06.2024 wynik pozytywny 12 DPO, kilka dni później już negatywny
    09.2024 1. IUI (Aromek+Ovitrelle+Duphaston) wynik pozytywny 14 DPO, kilka dni później negatywny
    19.03.2025 2. IUI (Aromek|+Ovitrelle+Progesterone Besins)
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ