X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2025*
Odpowiedz

*inseminacja 2025*

Oceń ten wątek:
  • BudyńŚmietankowy Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@laa wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. W czwartek mam iść na betę i USG do kliniki ale wszystkie znaki na ziemi i niebie przepowiadają, że dostane okres.( jestem 10 dni po inseminacji) Ponieważ nigdy nie miałam stymulowanego cyklu i jest to moja pierwsza inseminacja (i stymulacja) … czy mam się spodziewać czegoś bardziej intensywnego i bolesnego ? czy u Was raczej jest tak jak zwykle?Pytam, bo od 3 dni boli mnie brzuch (właściwie tak jak bym już ta miesiączka miała, nawet mocniej) . Dodam jeszcze, że biorę luteinę więc może stad te bole ? Przyznam, że jest to dość męczące . Normalnie przed okresem miewam bóle brzucha, ale nigdy tak intensywne.

Podczas stymulacji clo, miałam dużo bardziej bolseny i męczący okres. Przy aromku i potem luteinie (miałam pierwszy raz to połączenie w poprzednim cyklu) wręcz przeciwnie. Czuję brzuch przed, fakt, to dla mnie norma, ale w trakcie przynajmniej nie mdlałam z bólu (a normalnie tak mam...).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia, 23:14

31 👩🏻2017 🧔🏻‍♂️ 34 = Alicja 2019 🩷

Starania o rodzeństwo od 01.2024
    ON - obniżone parametry nasienia
    ONA - endometrioza, lekko podwyższony testosteron, torbiele na jajniku

Ovitrelle 10.2024 ❌
    Clostibegyt + Ovitrelle 11.2024 ❌
    Clostibegyt + Ovitrelle 12.2024 ❌
    Clostibegyt 01.2025 ❌
    Przeniesienie do Ovikliniki ➡️
    AMH 3,47 ✅️
    Drożność jajowodów - drożne 02.2025 ✅️
    Zivafert 02.2025 ❌
    Aromek + Zivafert + IUI (I) 03.2025 ❌️
    Aromek + Zivafert + IUI (II) 04.2025 ✅️ ⏸️
    10 dpo beta 43,6 🥹🍀prog 38,64
    12 dpo beta 152,3 prog 61,83
    14 dpo beta 360,6
    19 dpo beta 3335,6
    21 dpo beta 7685,9
    Usg - 16.05 - jest bijące serduszko ❤️🍀

preg.png
  • Nat@laa Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka94 wrote:
    Ja przez wszystkie cykle stymulowane właśnie tak miałam, kilka dni przed okresem już skurcze straszne, a pierwszy i drugi dzień to aż wymiotuję z bólu, masakra. Generalnie przed stymulacją też nie było kompletnie bez bólu, ale nie aż tak, i normalnie tak tylko przez jeden dzień podczas okresu.
    Dziękuję za odpowiedź… chyba muszę przygotować się na bolesny okres. Rano zrobie test ale czuje, że nic z tego :( nastawiam się na drugie podejście 💪💪💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia, 23:36

10.04.25 IUI pierwsze (aromek, ovitrelle, luteina) ❌ 06. 05.25 IUI drugie (aromek,zivafert, luteina) , 20.05 testowanie (Obniżone parametry nasienia) Staramy się o rodzeństwo. 💊(ona) koenzym q10, biosteron, Ten fertil Amh, kwasy Dha, kolagen primabiotic 💊(on) ferti duo, kolagen, Wit d, testavan gel
  • Nat@laa Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BudyńŚmietankowy wrote:
    Podczas stymulacji clo, miałam dużo bardziej bolseny i męczący okres. Przy aromku i potem luteinie (miałam pierwszy raz to połączenie w poprzednim cyklu) wręcz przeciwnie. Czuję brzuch przed, fakt, to dla mnie norma, ale w trakcie przynajmniej nie mdlałam z bólu (a normalnie tak mam...).
    Ja miałam właśnie aromek i luteinę… przynajmniej przy kolejnym razie będę wiedzieć jak ewentualnie mogę się czuć i nie będzie to dla mnie nowością :) pozdrawiam Was Wszystkie 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia, 23:37

10.04.25 IUI pierwsze (aromek, ovitrelle, luteina) ❌ 06. 05.25 IUI drugie (aromek,zivafert, luteina) , 20.05 testowanie (Obniżone parametry nasienia) Staramy się o rodzeństwo. 💊(ona) koenzym q10, biosteron, Ten fertil Amh, kwasy Dha, kolagen primabiotic 💊(on) ferti duo, kolagen, Wit d, testavan gel
  • Fiolek100 Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze jestem 10 dni po ovitrelle i iui i kiepsko sie czuje. W tym cyklu biore utrogestan i stawiam, ze to moze byc to.. od dwoch dni zmeczenie i lekkie mdlosci 💀

Na ciazowe objawy jeszcze za wczesnie, a szkoda 🫠

♀️35 ♂️35
    05.21 - córka

👩🏻 IO, nadczynność tarczycy (choroba gravesa basedowa, wyniki w miare pod kontrola)

AMH 0.4
    Drożność ☑️

starania naturalne o rodzeństwo od 2024, z pomocą medyczną od 03.2025

12.03 - 1 IUI (aromek, ovitrelle, luteina) ❌ (cb)
    11.04 - 2 IUI (aromek, ovitrelle, utrogestan) ❌
    12.05 - 3 IUI (aromek, utrogestan) 🍀
    15.05 - wizyta dot. IVF
  • Nat@laa Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolek100 wrote:
    Powiem Wam, ze jestem 10 dni po ovitrelle i iui i kiepsko sie czuje. W tym cyklu biore utrogestan i stawiam, ze to moze byc to.. od dwoch dni zmeczenie i lekkie mdlosci 💀

Maiłam inseminacje dzień wcześniej niż Ty :) dziś rano zrobiłam test ale jedna kreska :( kiedy będziesz testować ?

• Fiolek100 Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje sie testowac 😞 ostatni cykl mnie przetyral psychicznie i teraz czuje scisk na sama mysl ze mialam zrobic test.. chyba miaradojany powinien wyjsc w piatek, 14 dni po ovitrelle 😬

Przykro mi, ze u Ciebie jedna kreska, ale mysle, ze jest jest troche czasu.. bedziesz robila bete?

♀️35 ♂️35
    05.21 - córka

👩🏻 IO, nadczynność tarczycy (choroba gravesa basedowa, wyniki w miare pod kontrola)

AMH 0.4
    Drożność ☑️

15.05 - wizyta dot. IVF
  • Nat@laa Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolek100 wrote:
    Boje sie testowac 😞 ostatni cykl mnie przetyral psychicznie i teraz czuje scisk na sama mysl ze mialam zrobic test.. chyba miaradojany powinien wyjsc w piatek, 14 dni po ovitrelle 😬

Przykro mi, ze u Ciebie jedna kreska, ale mysle, ze jest jest troche czasu.. bedziesz robila bete?
    Poczekam do czwartku na wizytę i betę w klinice .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia, 14:07

Fiolek100 lubi tę wiadomość

• anuulla93 Nowa

Wysłany: 21 kwietnia, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Po bataliach przez 2 lata z dwoma lekarzami, mam nadzieję że do trzeciego którego trafiłam szczęście się do mnie uśmiechnie.
    Po diagnostyce okazało się że mam cykle bezowulacyjne. Od wczoraj zaczęłam przyjmować clo, później monitoring i czekanie co dalej, na czerwiec mam zaplanowane przyjęcie do szpitala na pełną diagnostykę. U męża też wyniki niedokonca dobre natomiast dostał już leki i lekarz jest dobrej myśli że to wystarczy na poprawę jego wyników.
    Jak u was z skutkami ubocznymi przy stosowaniu cło?
    U mnie drugi dzień i czuję się "napompowana", obrzmiałe nogi i ręce i jeszcze jakiś siniak na dłoni pojawił się dzisiaj z nikąd 🤷
    Dajcie znać!

• Szu_szu Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natoszka wrote:
    Jak się czujesz ? Kiedy kolejna wizyta ?😘

Powoli oswajam się z tematem, chociaż do radości pewnie jeszcze chwila. Wizyta za tydzień, mam nadzieję, że już u docelowej lekarki.
    A Ty jak się czujesz? :)

👩🏻👦🏻😺😺🐶

Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025

12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
    23.03 ⏸️
    24.03 betaHcG 213 mIU/ml
    26.03 betaHCG 577 mIU/ml

9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯

11.05 🍓🍓🍓 rosną, 3,87 cm, 3,85 i 3,34 cm dzieciaczków

27.05 prenatalne usg

preg.png
  • BudyńŚmietankowy Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuulla93 wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Po bataliach przez 2 lata z dwoma lekarzami, mam nadzieję że do trzeciego którego trafiłam szczęście się do mnie uśmiechnie.
    Po diagnostyce okazało się że mam cykle bezowulacyjne. Od wczoraj zaczęłam przyjmować clo, później monitoring i czekanie co dalej, na czerwiec mam zaplanowane przyjęcie do szpitala na pełną diagnostykę. U męża też wyniki niedokonca dobre natomiast dostał już leki i lekarz jest dobrej myśli że to wystarczy na poprawę jego wyników.
    Jak u was z skutkami ubocznymi przy stosowaniu cło?
    U mnie drugi dzień i czuję się "napompowana", obrzmiałe nogi i ręce i jeszcze jakiś siniak na dłoni pojawił się dzisiaj z nikąd 🤷
    Dajcie znać!

Tak, przy clo wiele z nas ma podobne objawy jeśli chodzi o wzdęcia, opuchnięcia, zawroty i bóle głowy. O siniakach chyba nie czytałam jeszcze u żadnej z nas na wątku.

31 👩🏻2017 🧔🏻‍♂️ 34 = Alicja 2019 🩷

Starania o rodzeństwo od 01.2024
    ON - obniżone parametry nasienia
    ONA - endometrioza, lekko podwyższony testosteron, torbiele na jajniku

Ovitrelle 10.2024 ❌
    Clostibegyt + Ovitrelle 11.2024 ❌
    Clostibegyt + Ovitrelle 12.2024 ❌
    Clostibegyt 01.2025 ❌
    Przeniesienie do Ovikliniki ➡️
    AMH 3,47 ✅️
    Drożność jajowodów - drożne 02.2025 ✅️
    Zivafert 02.2025 ❌
    Aromek + Zivafert + IUI (I) 03.2025 ❌️
    Aromek + Zivafert + IUI (II) 04.2025 ✅️ ⏸️
    10 dpo beta 43,6 🥹🍀prog 38,64
    12 dpo beta 152,3 prog 61,83
    14 dpo beta 360,6
    19 dpo beta 3335,6
    21 dpo beta 7685,9
    Usg - 16.05 - jest bijące serduszko ❤️🍀

preg.png
  • Lily1234 Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny stało się 😞 🐒 przyszła wczoraj. Także rozpoczynam jutro kolejną stymulację. Najgorsze jest to, że chyba znowu nie uda się z inseminacją bo nie wiem czy owulacja nie wyjdzie w majówkę

On & Ona 30 lat

Starania od września 2023 r.
    Styczeń 2024 - 💔 8 tyg 4 dni

Grudzień 2024 - IUI pierwsze podejście
    Luty 2025 - IUI podejście drugie
  • Nat@laa Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily1234 wrote:
    Dziewczyny stało się 😞 🐒 przyszła wczoraj. Także rozpoczynam jutro kolejną stymulację. Najgorsze jest to, że chyba znowu nie uda się z inseminacją bo nie wiem czy owulacja nie wyjdzie w majówkę
    Bardzo mi przykro :( ale nie ma wyjscia, trzeba walczyć dalej 💪

Lily1234, Szczęściara1 lubią tę wiadomość

• Daga121222 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily1234 wrote:
    Przykro mi 🥺🫂

Lily1234 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30
    🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od: 02.2023
    Leczenie w klinice od 10.2024

Jajowody drożne ✅
    AMH 5,20 ✅

Parametry nasienia ✅
    Aglutynacja (III) ❌

01.2025 (aromek+ovitrelle)❌
    26.03 ➡️ IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    18.04 ➡️ II IUI ❌(aromek+ovilrelle+luteina)

12.05 ➡️ spotkanie kwalifikacyjne IVF ✅
    28.05 ➡️ spotkanie z lekarzem 📝🤞🏻
  • Lilut Debiutantka

Wysłany: 21 kwietnia, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolek100 wrote:

Miałam tak samo 10 dni po i myślałam że to cyclogest, a okazało się że ciąża. Więc trzymam kciuki🥰
    Ja jutro idę na betę sprawdzić czy rośnie. Boję się klasycznie. 🥲
    Lily1234 przykro mi😔

Fler, Fiolek100 lubią tę wiadomość

Ona 34 👩🏻 | On 35 🧔🏻‍♂️
    Starania od 2020 🗓️

🔸 01.2022 – IUI ➡️ ciąża biochemiczna 💔
    🔸 02.2022 – IUI ➡️ nieudana ❌
    🔸 04.2022 – IUI ➡️ udana 🎉
    👶 12.2022 – narodziny córeczki ❤️

Od 01.2024 – starania o rodzeństwo 👣
    🔹 10.2024 – IUI ➡️ nieudana ❌
    🔹 11.2024 – IUI ➡️ nieudana ❌
    🔹 03.04.2025 – IUI (Encorton, Acard, Cyclogest) 🤞
    15.04.2025 – beta 50,82 💫
    17.04.-beta 106,36
    22.04 - beta 719,99
  • Lula_love Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny dziwna sprawa, muszę się z Wami podzielić bo zwariuje z myślami. W czwartek 10dc zastrzyk Ovitrelle, w piątek 11dc inseminacja. Od wczoraj rana biorę Duphaston2x1 tabletka. Niedawno wstałam się wysikac, podcieram się a na papierze sporo takiego jasnoróżowego śluzu a mamy dopiero 15 dc. Nie jest to spozniona owulacja bo czulam ja w piatek, ponadto od niedzieli juz mam malo sluzu i zrobil sie on mleczny czyli typowy sluz nieplodny. Miałam już parę razy Ovitrelle, Duphaston też już brałam kilka razy i nigdy nic podobnego nie miało miejsca. Mam taki mętlik w głowie, że sobie nie wyobrażacie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia, 04:50

Starania od 02.2023

♀️33 lata
    10.24 HSG ✅️
    10-12.24 stymulacja Etruzil+ Ovitrelle, 4 niepowodzenia ⬇️
    Niedoczynność tarczycy ⬇️

♂️32
    Wszystkie badania w normie ✅️

Niepłodnosc idiopatyczna

03.25 klinika Gameta
    04.25 Lametta+Ovitrelle +Duphaston
    18.04 pierwsze IUI 🥰😍 🤞
    28.04 ⏸️❤️❤️❤️
    02.05 Progesteron 57,9 ng/ml❤️
    Beta 267 mlU/ml ❤️
    05.05 Beta 1093 mlU/ml ❤️🥰
    12.05 beta 11552 mlU/ml, progesteron 49,1 ng/ml 😍
    14.05 2 kropeczki na USG 😍
    29.05 ➡️ USG, czekamy na serduszka ❤️❤️

preg.png
  • Aluska88 Debiutantka

Wysłany: 22 kwietnia, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś biel vizira, więc kolejny raz lipa :(
    Trzymam kciuki za pozostałą ekipę, która miała dziś testowac, oby u Was się udało!! ✊🤞

• Nat@laa Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_love wrote:
    Kurde dziewczyny dziwna sprawa, muszę się z Wami podzielić bo zwariuje z myślami. W czwartek 10dc zastrzyk Ovitrelle, w piątek 11dc inseminacja. Od wczoraj rana biorę Duphaston2x1 tabletka. Niedawno wstałam się wysikac, podcieram się a na papierze sporo takiego jasnoróżowego śluzu a mamy dopiero 15 dc. Nie jest to spozniona owulacja bo czulam ja w piatek, ponadto od niedzieli juz mam malo sluzu i zrobil sie on mleczny czyli typowy sluz nieplodny. Miałam już parę razy Ovitrelle, Duphaston też już brałam kilka razy i nigdy nic podobnego nie miało miejsca. Mam taki mętlik w głowie, że sobie nie wyobrażacie...
    Poczytaj o plamieniu implanatcyjnym :) może to jest właśnie to !

• Nat@laa Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aluska88 wrote:
    U mnie dziś biel vizira, więc kolejny raz lipa :(
    Trzymam kciuki za pozostałą ekipę, która miała dziś testowac, oby u Was się udało!! ✊🤞
    Przykro mi … miałaś inseminacje dzień przede mną 09.04 ? U mnie wczoraj test także ujemny :( teraz już nie sprawdzam, czekam do czwartku na wizytę w klinice i betę . I nastawiłam się na drugie podejście :) 💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia, 10:00

• Aluska88 Debiutantka

Wysłany: 22 kwietnia, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@laa wrote:
    Przykro mi … miałaś inseminacje dzień przede mną 09.04 ? U mnie wczoraj test także ujemny :( teraz już nie sprawdzam, czekam do czwartku na wizytę w klinice i betę . nastawiłam się na drugie podejście :) 💪

Tak, inseminacja była 9.04 i tak jak piszesz, trzeba poprawić koronę i cisnąć dalej

• Fiolek100 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal nie testuje, boje sie 😭

♀️35 ♂️35
    05.21 - córka

AMH 0.4
    Drożność ☑️

15.05 - wizyta dot. IVF
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ