*inseminacja 2025*
-
WIADOMOŚĆ
-
Lula (bliźniaki ♥️) Natoszka, Ania i Budyń cieszę się że wszystko ok.
Ania ja chyba nie w temacie, narzeczony się nie cieszy z dziecka ?
Kwiecista a używasz wkładek ? Ja tak bo globulka wypływa i też w zeszłym miesiącu mnie piekło więc przestałam. Teraz używam i nic mi nie jest.
2 dni mnie bolał brzuch tak jakbym się struła nie wiem czy to dobry znak czy nie. Dziś jest lepiej, eksplorujemy do poniedziałku i wracamy.
Lily planujecie następna iui?
Kto jeszcze testuje w przyszłym tygodniu oprócz mnie i N@talii?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja, 18:24
Cukrzycowa, Nat@laa lubią tę wiadomość
♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
🍀 7.05 IUI ⏳🤞🤞
Koncentracja 46mln ruch A+B 28%
➡️ koniec maja klinika ivf ❓ 🙈 -
Ola8999 wrote:Lula (bliźniaki ♥️) Natoszka, Ania i Budyń cieszę się że wszystko ok.
Kwiecista a używasz wkładek ? Ja tak bo globulka wypływa i też w zeszłym miesiącu mnie piekło więc przestałam. Teraz używam i nic mi nie jest.
2 dni mnie bolał brzuch tak jakbym się struła nie wiem czy to dobry znak czy nie. Dziś jest lepiej, eksplorujemy do poniedziałku i wracamy.
Kto jeszcze testuje w przyszłym tygodniu oprócz mnie i N@talii?
Planujemy kolejną IUI (i ostatnią przed IVF)tylko czekam na @... Miała przyjść dzisiaj ale zapomniała 😅
Kiedy dokładnie się testujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja, 19:09
Ola8999 lubi tę wiadomość
On & Ona 30 lat
Starania od września 2023 r.
Styczeń 2024 - 💔 8 tyg 4 dni
Grudzień 2024 - IUI pierwsze podejście
Luty 2025 - IUI podejście drugie -
We wtorek.
Dziewczyny właśnie przeczytałam że w klinice do której miałam iść na kwalifikacje in vitro skończyły się środki 🤣 to już druga klinika 🤣 no nic czekam do wtorku i najwyżej będę się umawiać gdzie indziej.Lily1234 lubi tę wiadomość
♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
🍀 7.05 IUI ⏳🤞🤞
Ola8999 wrote:Lula (bliźniaki ♥️) Natoszka, Ania i Budyń cieszę się że wszystko ok.
Ja się testuje pod koniec przyszłego tygodnia 😊 -
Hej dziewczyny! Bardzo się cieszę, że znalazłam świeży wątek z inseminacją. 😊
Staramy się o rodzeństwo dla naszego syna, w maju podeszłam z mężem do pierwszej IUI.
Więcej opowiem o sobie zaraz, ale najpierw zadam pytanie, bo umrę do jutra.
Tydzień temu 6.05 podałam Ovitrelle o 14:00, kolejnego dnia, czyli 7.05 miałam o 13:00 inseminacje. Pierwszy test zrobiłam w niedzielę, była lekka kreska. Dodam, w tą środę zrobiłam kolejny i tutaj już praktycznie nic nie było widać. Mąż twierdzi, że nic tam nie ma, ale ja mam jakieś zwidy. Testy robiłam, żeby zobaczyć jak szybko wypłukuje się zastrzyk. Testy były tej samej firmy (facelle). Dzisiaj mi jakoś tak dziwnie na dole i gorąco na twarzy. Zrobiłam test, niestety innej firmy i od razu wyszła blada kreska. Dzisiejszy test był firmy Pink. Przypomniało mi się, że mam przecież jaszcze jeden z firmy facelle, zrobiłam go i tutaj nic nie ma.
Czy to możliwe, że jednak to już ciąża? Czy jednak pink jeszcze coś wyłapał a facelle już nie?
Jadę jutro zbadać progesteron i betę. W poprzednio ciąży wyłapałam w 9dpo ciążę i teraz jakoś się też tak nastawiam, mimo, że wiem, że to zgubne… poratujcie odpowiedzią 🌸Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja, 20:39
ona 29 PCOS i CT1, on 30 obniżone parametry nasienia
12.2021 - usunięcie mięśniaka podśluzówkowego (Swissmed Gdańsk)
05.2022 początek starań o pierwszego 👶🏼
08.2022 badania nasienia - 0% plemników o prawidłowej budowie, słaba ruchliwość, AMH 10,3
08.2022 szczęśliwy cykl 🍀
09.09.2022 ⏸️
12.09 beta 68
14.09 beta 196
26.09.2022 mamy ❤️ 6+1tc
13.12.2022 zdrowy chłopiec 🩵
04.05.2023 Julian jest z Nami (37+4)
09.2024 starania o drugiego 👶🏼
10.02.2025 Klinika Bocian Gdańsk
28.02.2025 HSG (niedrożny lewy jajowód)
*większość owulacji po lewej stronie*
07.05.2025 pierwsza IUI 🥺 -
Ania przykro mi, spróbuj z nim pogadać może, żeby jakoś się dogadać, spróbować coś zrobić ?
Budyń gratulacje !! Cudownie, że serduszko bije boziu !!!
😘😘😘😘😘BudyńŚmietankowy lubi tę wiadomość
17.02.2025- Ovitrelle
18.02.2025- Inseminacja I
03.03.2025- beta HCG 124
05.03.2025 - beta HCG 298
10.03.2025- beta HCG 3098🥹
15.03.2025- beta HCG 18783
01.04.2025- Pierwsze USG -
Ja też miałam 7.05 inseminacje. 😊
Oficjalnie mam testować w środę
Lily1234 lubi tę wiadomość
ona 29 PCOS i CT1, on 30 obniżone parametry nasienia
12.2021 - usunięcie mięśniaka podśluzówkowego (Swissmed Gdańsk)
05.2022 początek starań o pierwszego 👶🏼
08.2022 badania nasienia - 0% plemników o prawidłowej budowie, słaba ruchliwość, AMH 10,3
08.2022 szczęśliwy cykl 🍀
09.09.2022 ⏸️
12.09 beta 68
14.09 beta 196
26.09.2022 mamy ❤️ 6+1tc
13.12.2022 zdrowy chłopiec 🩵
04.05.2023 Julian jest z Nami (37+4)
09.2024 starania o drugiego 👶🏼
10.02.2025 Klinika Bocian Gdańsk
28.02.2025 HSG (niedrożny lewy jajowód)
*większość owulacji po lewej stronie*
07.05.2025 pierwsza IUI 🥺 -
Kwiecista94 wrote:Kurde, wcześniej brałam dupka. W tym cuklu luteina dopochowo i dziś , tydzień od brania czuję że chyba dostałam infekcji? Miała któraś z Was tak? Udać się do gina czy poczekać bo może to skutek uboczny że mnie lekko piecze? Zapach i śluz ok
Już sama nie wiem ale dziwne
Ooo, mamy to samo. Też mam dopochwowo progesteron i wczoraj mnie już jakby odparzyło, jakby zapalenie, czerwone, suche i boli. Te tabletki ciągle wypływają jako maź, stale mokro, podrażniają, zmieniają pH.
Mój ginekolog na urlopie. Ale chyba nie mam infekcji grzybiczej, tylko podrażnienie wielkie.
Pani w aptece dała mi do złagodzenie maść Cicatridina i pomaga bardzo.
Można też zawsze na teleporadzie online poprosić o receptę na glubulki jeśli jest zakażenie grzybicze. Ale to trudno online trafić na dobrą globulkę. Chyba że masz znane to można o konkretne poprosić.
Ja już mam łatwiej, bo wczoraj miałam negatywną betę o inseminacji, więc nie muszę się bać, że zaszkodzę.37💃❤️🏃40
Bez antykoncepcji od 11.2022
Strania od 04.2024
6 cs z Aromek ⚪⚪⚪⚪⚪⚪
1️⃣ IUI 13.02.2025, Aromek + ovi 12.02, ⚪ 28.02
🔄 IUI marzec - odwołane, lekarz na urlopie, naturalnie ⚪
🔄 IUI kwiecień - odwołane, przeziębienie, naturalnie ⚪
2️⃣ IUI 1.05 - Mensinorm + Zivafert, Lustork ⚪
AMH dobre
Celiaklia
Nasienie lekko obniżone
Inne wyniki moje i męża ok -
Cukrzycowa wrote:Hej dziewczyny! Bardzo się cieszę, że znalazłam świeży wątek z inseminacją. 😊
Staramy się o rodzeństwo dla naszego syna, w maju podeszłam z mężem do pierwszej IUI.
Więcej opowiem o sobie zaraz, ale najpierw zadam pytanie, bo umrę do jutra.
Tydzień temu 6.05 podałam Ovitrelle o 14:00, kolejnego dnia, czyli 7.05 miałam o 13:00 inseminacje. Pierwszy test zrobiłam w niedzielę, była lekka kreska. Dodam, w tą środę zrobiłam kolejny i tutaj już praktycznie nic nie było widać. Mąż twierdzi, że nic tam nie ma, ale ja mam jakieś zwidy. Testy robiłam, żeby zobaczyć jak szybko wypłukuje się zastrzyk. Testy były tej samej firmy (facelle). Dzisiaj mi jakoś tak dziwnie na dole i gorąco na twarzy. Zrobiłam test, niestety innej firmy i od razu wyszła blada kreska. Dzisiejszy test był firmy Pink. Przypomniało mi się, że mam przecież jaszcze jeden z firmy facelle, zrobiłam go i tutaj nic nie ma.
Czy to możliwe, że jednak to już ciąża? Czy jednak pink jeszcze coś wyłapał a facelle już nie?
Jadę jutro zbadać progesteron i betę. W poprzednio ciąży wyłapałam w 9dpo ciążę i teraz jakoś się też tak nastawiam, mimo, że wiem, że to zgubne… poratujcie odpowiedzią 🌸(dodatni test po zastrzyku do około 9 dnia po ) Możesz jutro zrobić test tej samej firmy i zobaczyć czy kreska ciut ciemniejszą a najlepiej wiadomo … iść na betę. Narazie postaraj się tak bardzo nie analizować
(wiem, że to okropnie trudne ) oczywiście życzę Ci dodatniej bety 😘 daj znać jak sytuacja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja, 23:20
10.04.25 IUI pierwsze (aromek, ovitrelle, luteina) ❌ 06. 05.25 IUI drugie (aromek,zivafert, luteina) , 20.05 testowanie (Obniżone parametry nasienia) Staramy się o rodzeństwo. 💊(ona) koenzym q10, biosteron, Ten fertil Amh, kwasy Dha, kolagen primabiotic 💊(on) ferti duo, kolagen, Wit d, testavan gel -
Ola8999 wrote:We wtorek.
Dziewczyny właśnie przeczytałam że w klinice do której miałam iść na kwalifikacje in vitro skończyły się środki 🤣 to już druga klinika 🤣 no nic czekam do wtorku i najwyżej będę się umawiać gdzie indziej.
Ojej 🫣 a masz gdzieś blisko inną klinikę? Właśnie dlatego chciałam teraz już podejść do IVF bo boje się, że środki się skończą... Ale lekarz jeszcze nie wyraża zgodyOn & Ona 30 lat
Starania od września 2023 r.
Styczeń 2024 - 💔 8 tyg 4 dni
Grudzień 2024 - IUI pierwsze podejście
Luty 2025 - IUI podejście drugie -
W Katowicach jeszcze ze trzy się znajdą. Będę dzwonic jak coś po testowaniu ale kurde coś mi się to nie podoba.
Monia 🫂 planujecie kolejne iui?
Cukrzycowa mogla być kreska fabryczna czy coś. No to trzymam kciuki za betę.MoniaB lubi tę wiadomość
♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
🍀 7.05 IUI ⏳🤞🤞
Natoszka powiem Ci że nawet mi się rozmawiać nie chce. Tyle co już przeplakalam:( cholernie się boje jak to będzie:(
-
Budyń super że jest serduszko i niech bobasio zdrowo rośnie ❤️
BudyńŚmietankowy lubi tę wiadomość
-
Ania właśnie tak czekałam na Twoje prenatalne, bo widziałam, że jakoś niedługo, super, że bobasek zdrowy ❤️ ściskam mocno żeby chłop się ogarnął 🫂
Natoszka ojaa dziewczynka ❤️❤️ też gratuluję
Strasznie płaczliwa się zrobiłam dziewczyny i jak sobie przypominam Wasze emocje, chwilę przed moimi, a teraz już po prenatalnych to łezka aż leci 🥹 Ja już w przyszłym tygodniu!
Budyń też widzę, że elegancko idzie, super !
Za pozostałe dziewczyny mocno trzymam kciuki 🤞 swoją drogą jestem oburzona, że już mówicie o braku środków na dofinansowanie in vitro. Nawet połowy roku nie ma, masakra. A tak się reklamują 🫣 oby się udało znaleźć odpowiednie miejscaOla8999, Lily1234, BudyńŚmietankowy lubią tę wiadomość
-
Ola8999 wrote:W Katowicach jeszcze ze trzy się znajdą. Będę dzwonic jak coś po testowaniu ale kurde coś mi się to nie podoba.
Monia 🫂 planujecie kolejne iui?
Cukrzycowa mogla być kreska fabryczna czy coś. No to trzymam kciuki za betę.
Tak, teraz czekam na miesiączkę. Potem dorobię trochę badań i trzecia inseminacja. Mam nadzieję, że zdążę w tym cyklu, ale mój lekarz poszedł na 10 dni urlopu teraz i przez to nie mam pewności..
Ola8999, Lily1234 lubią tę wiadomość
37💃❤️🏃40
Bez antykoncepcji od 11.2022
Strania od 04.2024
6 cs z Aromek ⚪⚪⚪⚪⚪⚪
1️⃣ IUI 13.02.2025, Aromek + ovi 12.02, ⚪ 28.02
🔄 IUI marzec - odwołane, lekarz na urlopie, naturalnie ⚪
🔄 IUI kwiecień - odwołane, przeziębienie, naturalnie ⚪
2️⃣ IUI 1.05 - Mensinorm + Zivafert, Lustork ⚪
AMH dobre
Celiaklia
Nasienie lekko obniżone
Inne wyniki moje i męża ok -
Ja właśnie po pierwszym IUI, które odbyło się wczoraj. Mam zrobić betę w Dzień Matki, więc mam nadzieję, że to dobry zwiastun 🍀😁
Jednak martwi mnie, że po pytaniu o luteinę, doktor powiedziała, że nie mają w zwyczaju jej przepisywać na zaś i że ewentualnie jak chce, to mogę we wtorek oznaczyć proga i ewentualnie wtedy wrócić do nich z informacją i zdecydujemy. A wydawało mi się, że przy moich przetrwałych pęcherzykach i krótkich cyklach (25/26 dni), to będzie must have.
Czy u Was luteina to standard przy każdej próbie?Starania od sierpnia 2023
🧔♂️ 35
👩🦰 30
AMH: 1,74
HSG ✅ oba jajowody drożne
Lekko obniżona ruchliwość plemników
Reszta w normie
Diagnoza: bezpłodność idiopatyczna
16.05.25 r. I IUI (letrozol+ovitrelle) -