Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2026*
Odpowiedz

*inseminacja 2026*

Oceń ten wątek:
  • Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Ja sie z jednej strony tak bardzo cieszę, a z drugiej strony bardzo sie boje ze sie nie uda i nie wiem jak ja bym dala rade to znieść 😢
    A Ty jak samopoczucie?

Wiesz nie nastawiaj się na nic, ale myśl pozytywnie że się uda :) i ciesz się tym czasem oczekiwania
    A ja okej , nie nastawiam się i żyję normalnie , staram się o tym nie myśleć choć ciężko

• Riaska98 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Wiesz nie nastawiaj się na nic, ale myśl pozytywnie że się uda :) i ciesz się tym czasem oczekiwania
    A ja okej , nie nastawiam się i żyję normalnie , staram się o tym nie myśleć choć ciężko
    Staram sie myslec tak jak piszesz,mam taka nadzieje ze to juz końcówka tych starań i wkoncu przyjdzie ten czas..
    A kiedy bedziesz testowac? ❤️

🌸 Starania od 2024 r. 🌸
    🩺 12.2025 ➜ drożność jajowodów ✅
    💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
    💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
    📋 05.2026 ➜ kwalifikacja do IVF ✅
    🌙 05.2026 ➜ Gonapeptyl (wyciszanie jajników)
    💉 06.2026 ➜ IVF 💊 Bemfola + Menopur + Gonapeptyl
    🥚 17.06.2026 ➜ punkcja: 20 komórek
    🧬 Zapłodnionych: 6 ❤️
    ❄️ Mrozaczki 5:
    5 doba:🔹 4.1.2 🔹 4.2.2 🔹 3.2.3
    6 doba: 🔹 5.2.3 🔹 4.2.3
    📅 29.06.2026 ➜ kwalifikacja do transferu 🍀 ✅️
    🤍 5 blastek czeka na transfer 🍀👶
  • Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Staram sie myslec tak jak piszesz,mam taka nadzieje ze to juz końcówka tych starań i wkoncu przyjdzie ten czas..
    A kiedy bedziesz testowac? ❤️
    ja czuje ze sie uda , serio, 5 blastek to mega wynik, napewno sie uda, duza bardzo szansa,ja dzis mam straszne ciagniecia na dol i bol podbrzucha i plecow a testowac za 2 tygodnie rowne bede , jeszcze we wtorek mialam zastrzyk takze narazie nie chce robic, zreszta wgl jakos mi sie nie spieszy bo sie boje ze będzie jak ostatnio

Riaska98 lubi tę wiadomość

• Lua Koleżanka

Wysłany: 7 lipca, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    ja czuje ze sie uda , serio, 5 blastek to mega wynik, napewno sie uda, duza bardzo szansa,ja dzis mam straszne ciagniecia na dol i bol podbrzucha i plecow a testowac za 2 tygodnie rowne bede , jeszcze we wtorek mialam zastrzyk takze narazie nie chce robic, zreszta wgl jakos mi sie nie spieszy bo sie boje ze będzie jak ostatnio
    Robisz test w domu czy od razu beta? Wysyłam ciepłe myśli na ten czas "pomiędzy"...

Riaska, masz już jakąś orientacyjną datę transferu?

09.2024 IUI ❌️
    10.2024 IUI ❌️
    11.2024 IUI cykl stymulowany❌️
    12.2024 IUI cykl stymulowany 🙏🌟
    01.2025 - jest jedno ❤️ i jedno puste jajo...

09.2025 👶

06.2026 - ruszamy po rodzeństwo!
    06.2026 - cykl-niespodzianka: brak owulacji mimo stymulacji...
  • Riaska98 Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Dziękuję za Twoje wsparcie ❤️
    Nooo ja robiłam tak ze testowałam od np 10 dnia po IUI I codziennie widziałam jak sie ta kreska zmienia(bo byla wlasnie początkowo po ovitrelle I z dnia na dzien byla mniejsza) I jak bys widziala ze ci ciemnieje to mega super znak 🫶🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca, 11:20

🌸 Starania od 2024 r. 🌸
    💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
    💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
    ❄️ Mrozaczki 5:
  • Riaska98 Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lua wrote:
    Robisz test w domu czy od razu beta? Wysyłam ciepłe myśli na ten czas "pomiędzy"...

W tym tygodniu od 20-24.07 🫶
    14.07 na wizycie może juz bedzie dokładnie wiadomo 😄

🌸 Starania od 2024 r. 🌸
    💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
    💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
    ❄️ Mrozaczki 5:
  • Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lua wrote:

W domu w domu będę robić, bety nie będę robic narazie bo jak nie wyjdzie na teście to po co tam iść , a ja jeszcze mam problem i nigdy mi krew nie leci i z dłoni muszą a też po co się nastawiać i nakręcać , nie dziękuję! Żeby nie zapeszyć!🙈 a w nocy miałam plamienie i nie wiem czy to dobry czy zły znak i nie wiem czy to nie plamienie wynikające z podrażnienia przez insemi 🙈 kija wie

• Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    W tym tygodniu od 20-24.07 🫶
    14.07 na wizycie może juz bedzie dokładnie wiadomo 😄

Wooow to już niedługo Ojaacie 😻

• Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Dziękuję za Twoje wsparcie ❤️
    Nooo ja robiłam tak ze testowałam od np 10 dnia po IUI I codziennie widziałam jak sie ta kreska zmienia(bo byla wlasnie początkowo po ovitrelle I z dnia na dzien byla mniejsza) I jak bys widziala ze ci ciemnieje to mega super znak 🫶🤞

Dobra dzięki wielkie to może spróbuję 🥺 a Ty też miałaś Iui na 2 pęcherzykach ? Czy na 1 ? Bo ja np wcześniej pierwszą próbę miałam na 1 a teraz mam na 2 i myślę że to chyba podwójna szansa

• Riaska98 Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Dobra dzięki wielkie to może spróbuję 🥺 a Ty też miałaś Iui na 2 pęcherzykach ? Czy na 1 ? Bo ja np wcześniej pierwszą próbę miałam na 1 a teraz mam na 2 i myślę że to chyba podwójna szansa
    Ja mialam zawsze na 1, tak wiec u Ciebie faktycznie większa szansa, a moze i podwójne szczęście?😄🥰 trzymam kciuki mocno mocno

🌸 Starania od 2024 r. 🌸
    💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
    💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
    ❄️ Mrozaczki 5:
  • MonikaMadzia Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my byliśmy na wizycie kwalifikacyjnej do invitro, jesteśmy zakwalifikowani, pobrali nam krew na badania.
    W piątek mam kontrolną histeroskopie, mam nadzieję że okaże się że to wszystko się już wyleczyło
    Lekarz powiedział że to mogło być przyczyną niepowodzeń i że może teraz warto spróbować dwa cykle naturalnych starań, jak się nie uda to podejść na procedury
    Ale ja nie wiem czy mam siłę na dalsze rozczarowania :(
    Byłam nastawiona że jak się okaże w piątek że jest wszystko ok, to będziemy od następnego cyklu startować z procedurą

👩‍🦰30👨30
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    02.2026 drożność ✅
    03.2026 I IUI cykl naturalny❌
    04.2026 II IUI cykl naturalny ❌
    05.2026 III IUI cykl stymulowany ❌
    06.2026 histeroskopia ⏳
  • Lua Koleżanka

Wysłany: 7 lipca, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    Dziewczyny my byliśmy na wizycie kwalifikacyjnej do invitro, jesteśmy zakwalifikowani, pobrali nam krew na badania.
    W piątek mam kontrolną histeroskopie, mam nadzieję że okaże się że to wszystko się już wyleczyło
    Lekarz powiedział że to mogło być przyczyną niepowodzeń i że może teraz warto spróbować dwa cykle naturalnych starań, jak się nie uda to podejść na procedury
    Byłam nastawiona że jak się okaże w piątek że jest wszystko ok, to będziemy od następnego cyklu startować z procedurą

Totalnie rozumiem, że miesiąc czy dwa "przerwy" i czekania, czy coś się wydarzy "samo" może wydawać się wiecznością... Rozpoczęcie procedury dałoby Ci pewnie poczucie, że zbliżacie się jakoś do celu?

09.2024 IUI ❌️
    10.2024 IUI ❌️

09.2025 👶

• Lua Koleżanka

Wysłany: 7 lipca, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    U mnie udana IUI na 2 pęcherzykach. To zdecydowanie podwójna szansa :)

09.2024 IUI ❌️
    10.2024 IUI ❌️

09.2025 👶

• Riaska98 Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    Moze powiedz szczerze lekarzowi ze wolala bys nie czekac, tylko odrazu ruszać z invitro? Myślę ze on tez powinien to zrozumieć 🫶

🌸 Starania od 2024 r. 🌸
    💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
    💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
    ❄️ Mrozaczki 5:
  • Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Ja mialam zawsze na 1, tak wiec u Ciebie faktycznie większa szansa, a moze i podwójne szczęście?😄🥰 trzymam kciuki mocno mocno

Hahaha 🥰 nie dziękuję ! Ja też bardzo trzymam kciuki za Ciebie! Nie wiem co się dzieje ale mam tak świetny humor od wczoraj, boje się kurde że za chwilę się obudzę 🙈 jutro chyba kupię test , czy tydzień to za mało nie? Bo chciałam już jutro spróbować

• Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:

Ja bym napewno spróbowała naturalnie, gdybyśmy tylko mogli to w życiu bym nie myślała o in vitro, próbowałabym naturalnie, najpiękniejsze co może być to właśnie naturalne zajście, trzymam mocno kciuki, ja bym spróbowała , nic nie tracisz , co to są 2 miesiące przy tylu miesiącach prób , ja gdybym mogła zmienić bieg wydarzeń i zmienić los to napewno bym chciała zajść naturalnie najbardziej, 2 miesiące to nic, a in vitro to też masa wyrzeczeń czasu i załatwień, punkcja, transfer itp, rób jak czujesz i jak serce podpowiada ale no ja bym spróbowała 🥰

• Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lua wrote:
    U mnie udana IUI na 2 pęcherzykach. To zdecydowanie podwójna szansa :)

Właśnie pamiętam i tego się trzymam!🫶🫶

• Riaska98 Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Hahaha 🥰 nie dziękuję ! Ja też bardzo trzymam kciuki za Ciebie! Nie wiem co się dzieje ale mam tak świetny humor od wczoraj, boje się kurde że za chwilę się obudzę 🙈 jutro chyba kupię test , czy tydzień to za mało nie? Bo chciałam już jutro spróbować
    I super i niech ten humor Cie nie opuszcza juz 🥹 nooo ja bym jeszcze poczekała do tego 10 dnia po IUI bo po tygodniu moglo jeszcze nie byc zagniezdzenia ❤️

🌸 Starania od 2024 r. 🌸
    💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
    💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
    ❄️ Mrozaczki 5:
  • Lua Koleżanka

Wysłany: 8 lipca, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Tydzień to za wcześnie, choć znam takie, co po prostu robiły codziennie testy i najpierw kreska bladła po zastrzyku i potem czekały, czy znowu się pojawia i ciemnieje. Ale ja nie miałabym na to psychy, po tym, jak raz test mnie oszukał (to znaczy nie do końca oszukał: był biały, ale kreska się pojawiła po czasie i wszyscy mi mówili, że to na pewno coś znaczy, a nic nie znaczyło, beta była 0,2) i w kolejnych próbach czekałam te 2 tygodnie i szłam na betę, bo robienie testów mnie wykańczało psychicznie, nie mogłam spać w nocy i tak dalej🫣

A w cyklu, w którym się udało, planowałam zrobić betę 2 tygodnie po inseminacji, ale tak się złożyło, że 10 dni po mieliśmy wizytę kwalifikacyjną do IVF i pani doktor zleciła wtedy betę i wynik pojawił się w trakcie wizyty, i pani doktor po rozpisaniu stymulacji i wytłumaczeniu nam wszystkiego, spojrzała w komputer i powiedziała "No i niepotrzebnie się naprodukowałam. Beta 56". Cudowne było to, że nie miałam napięcia związanego z czekaniem i że ta informacja pojawiła się tak niespodziewanie (nie wiedziałam, że doktor zleci betę tego dnia). Tego dnia miałam już bladą kreskę na teście, ale równie dobrze mogłaby to być kreska po zastrzyku.

Ja zawsze miałam tak, że pierwszy tydzień po inseminacji to był spokój i uczucie ulgi, ale w drugim już byłam kłębkiem nerwów.

09.2024 IUI ❌️
    10.2024 IUI ❌️

09.2025 👶

• Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    I super i niech ten humor Cie nie opuszcza juz 🥹 nooo ja bym jeszcze poczekała do tego 10 dnia po IUI bo po tygodniu moglo jeszcze nie byc zagniezdzenia ❤️

Dobra to poczekam 🤣 pewnie masz racje, jestem taka śpiąca że szok, śpię na siedząco w pracy 🤣 i oczy mi się tak zamykają, nie wiem czy to przez progesteron czy jak 🙈

‹‹ 48 49 50 51 52
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ