Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2026*
Odpowiedz

*inseminacja 2026*

Oceń ten wątek:
  • MonikaMadzia Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett13 wrote:
    Rozumiem, to są trudne sprawy. Ale pamiętaj że ty możesz się z nami dzielić wszystkim. Nikt cię nie oceni a wysłucha i zrozumie.

Monitoring miałam 2 razy. Żadnych badań oprócz niezbędnych do IUI nie miałam, leczę się już tam 10 lat i oni wszystkie informacje na nasz temat mają. Jeśli teraz się nie uda to chciałabym powtórzyć badanie amh.
    Jak miałam 30 lat to mój wyniki był ponad 4 😁 mam nadzieję że niewiele ubyło
    A czy miałaś może podejrzenie PCOS z uwagi na taki wynik AMH w wieku 30lat?

👩‍🦰30👨30
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    02.2026 drożność ✅
    03.2026 I IUI cykl naturalny❌
    04.2026 II IUI cykl naturalny ❌
    05.2026 III IUI cykl stymulowany ❌
    06.2026 histeroskopia -> mikropolipowatość i zapalenie endometrium, CD138 -> plazmocyty do 4/mm kw
    07.2026 ponowna histeroskopia -> ⏳
    07.2026 kwalifikacja IVF
  • Daga 654 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    I jak tam masz wyniki z endo? Działacie już z ivf? 🥰

• Daga 654 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Mysle ze jest szansa ze zobaczysz ❤️
    Trzymam kciuki 🥰

Serio? 😮 bo to nawet nie mina 4 tyg a czytałam na necie że dopiero od 6 tyg 🙈

• anett13 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:

Nie miałam do 5 podobno to bardzo wysoki wynik, powyżej 5 to może sugerować pcos.

Ja 38 podejrzenie endometriozy
    On 37 fragmentacja DNA plemników

I IUI udana ❤️ córka 2019
    II IUI udana ❤️córka 2021

III IUI-6.03.2025❌
    IV IUI-2.04.2025❌
    Maj starania naturalne: aromek + ovrutell
    V IUI -cleo+bemfola- 18.07.2026

Wysłany: 24 lipca, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    I jak tam masz wyniki z endo? Działacie już z ivf? 🥰
    Na wyniki histero jeszcze czekam, myślę że powinny być około wtorku lub środy, klinika ma dzwonić
    Od wyniku zależy co dalej

👩‍🦰30👨30
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    02.2026 drożność ✅
    06.2026 histeroskopia -> mikropolipowatość i zapalenie endometrium, CD138 -> plazmocyty do 4/mm kw
    07.2026 kwalifikacja IVF
  • Lua Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Serio? 😮 bo to nawet nie mina 4 tyg a czytałam na necie że dopiero od 6 tyg 🙈
    Od 6 tyg ciąży, czyli zazwyczaj ok. 4 tyg po zapłodnieniu. Tak jak pisałam, u mnie dokładnie miesiąc po inseminacji serduszko już było.

09.2024 IUI ❌️ (nasienie dawcy)
    10.2024 IUI ❌️
    11.2024 IUI cykl stymulowany❌️
    12.2024 IUI cykl stymulowany 🙏🌟
    01.2025 - jest jedno ❤️ i jedno puste jajo...

09.2025 👶

age.png

06.2026 - ruszamy po rodzeństwo!
    06.2026 - cykl-niespodzianka: brak owulacji mimo stymulacji...
    07.2026 - owulacja na wakacjach w 30 dc😅
    W oczekiwaniu na nowy cykl❤️
  • Lin.ka Debiutantka

Wysłany: 24 lipca, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett13 wrote:
    Rozumiem, to są trudne sprawy. Ale pamiętaj że ty możesz się z nami dzielić wszystkim. Nikt cię nie oceni a wysłucha i zrozumie.

Monitoring miałam 2 razy. Żadnych badań oprócz niezbędnych do IUI nie miałam, leczę się już tam 10 lat i oni wszystkie informacje na nasz temat mają. Jeśli teraz się nie uda to chciałabym powtórzyć badanie amh.
    Jak miałam 30 lat to mój wyniki był ponad 4 😁 mam nadzieję że niewiele ubyło

Dziękuję. Tak, widzę że tu jest bardzo wspierająca społeczność, bardzo się cieszę, że tu trafiłam.
    Rozumiem, moje AMH sprzed czterech miesięcy to 1,45 (mam 34 lata), więc szału nie ma, czas leci, a my stoimy w martwym punkcie, bo nie wiem, do kogo mamy się udać :(

Widzę, że u Ciebie super wynik po inseminacjach (trzymam kciuki za kolejny udany :)) mogę wiedzieć, w jakiej klinice się leczysz?

anett13 lubi tę wiadomość

• Lua Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lin.ka wrote:
    Dziękuję. Tak, widzę że tu jest bardzo wspierająca społeczność, bardzo się cieszę, że tu trafiłam.
    Rozumiem, moje AMH sprzed czterech miesięcy to 1,45 (mam 34 lata), więc szału nie ma, czas leci, a my stoimy w martwym punkcie, bo nie wiem, do kogo mamy się udać :(

Widzę, że u Ciebie super wynik po inseminacjach (trzymam kciuki za kolejny udany :)) mogę wiedzieć, w jakiej klinice się leczysz?
    Lin.ka, trafiłam na polecenie lek. Anny Wajdy z Katowic. Poczytaj sobie opinie i zobacz, czy to może być osoba, która mogłaby Wam pomóc. Znam internetowo kogoś, kto ma 2 dzieci z inseminacji i leczył się u niej :)

10.2024 IUI ❌️

09.2025 👶

age.png

• anett13 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lin.ka wrote:

Ja się leczę w Parens Rzeszów, 2 inseminacje miałam u dr Magonia i potem dwie nieudane IUI też u niego w bocianie. Teraz wróciłam do parensa do pani dr kluz.

Ja 38 podejrzenie endometriozy
    On 37 fragmentacja DNA plemników

I IUI udana ❤️ córka 2019
    II IUI udana ❤️córka 2021

III IUI-6.03.2025❌
    IV IUI-2.04.2025❌
    Maj starania naturalne: aromek + ovrutell
    V IUI -cleo+bemfola- 18.07.2026
  • Lin.ka Debiutantka

Wysłany: 24 lipca, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lua wrote:
    Lin.ka, trafiłam na polecenie lek. Anny Wajdy z Katowic. Poczytaj sobie opinie i zobacz, czy to może być osoba, która mogłaby Wam pomóc. Znam internetowo kogoś, kto ma 2 dzieci z inseminacji i leczył się u niej :)

Do Katowic mam 2 godziny drogi, więc jeszcze nie tak źle. Teoretycznie chciałam kogoś bliżej miejsca zamieszkania, mając w zamyśle dojazd na monitoringi przed iui, ale mieszkam w takim miejscu, że wszędzie jest kawałek, więc to chyba nierealne znaleźć kogoś w okolicach. Jak tak czytam posty, to głównie w większych miastach dziewczyny się leczą. Wiadomo, większa dostępność fachowców.

Nie chciałabym znów udawać się do sieciówki, bo boję się takiego podejścia jak tam gdzie byliśmy.

W takim razie poczytam o Pani Wajdzie, dziękuję za wskazówkę :)

• Lin.ka Debiutantka

Wysłany: 24 lipca, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett13 wrote:
    Ja się leczę w Parens Rzeszów, 2 inseminacje miałam u dr Magonia i potem dwie nieudane IUI też u niego w bocianie. Teraz wróciłam do parensa do pani dr kluz.

To już kawał drogi ode mnie. Ja właśnie po bocianie szukam nowego miejsca, a właściwie osoby

• Lua Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lin.ka wrote:
    Do Katowic mam 2 godziny drogi, więc jeszcze nie tak źle. Teoretycznie chciałam kogoś bliżej miejsca zamieszkania, mając w zamyśle dojazd na monitoringi przed iui, ale mieszkam w takim miejscu, że wszędzie jest kawałek, więc to chyba nierealne znaleźć kogoś w okolicach. Jak tak czytam posty, to głównie w większych miastach dziewczyny się leczą. Wiadomo, większa dostępność fachowców.

Nie chciałabym znów udawać się do sieciówki, bo boję się takiego podejścia jak tam gdzie byliśmy.

W takim razie poczytam o Pani Wajdzie, dziękuję za wskazówkę :)
    Rzeczywiście odległość od kliniki ma znaczenie... ja mieszkam na drugim końcu miasta od mojej kliniki i w godzinach szczytu dojazd zajmuje 1h, a i tak uważam to za bardzo uciążliwe... może jednak uda się znaleźć kogoś sensownego jak najbliżej Ciebie?

10.2024 IUI ❌️

09.2025 👶

age.png

• Lin.ka Debiutantka

Wysłany: 25 lipca, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lua wrote:
    Rzeczywiście odległość od kliniki ma znaczenie... ja mieszkam na drugim końcu miasta od mojej kliniki i w godzinach szczytu dojazd zajmuje 1h, a i tak uważam to za bardzo uciążliwe... może jednak uda się znaleźć kogoś sensownego jak najbliżej Ciebie?

Niestety nie znalazłam nikogo. Nawet trafiłam na fb na zapytanie dziewczyny o polecanego lekarza w miejscowości niedaleko mnie i odpowiedzi były praktycznie takie same - nie ma w tym mieście nikogo dobrego :(

Wysłany: 25 lipca, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lin.ka wrote:
    Niestety nie znalazłam nikogo. Nawet trafiłam na fb na zapytanie dziewczyny o polecanego lekarza w miejscowości niedaleko mnie i odpowiedzi były praktycznie takie same - nie ma w tym mieście nikogo dobrego :(
    My jeździmy do Krakowa i mamy podobną odległość jak piszesz, trzeba liczyć 2h jazdy :( jak mieliśmy inseminacje to jeździłam sama na monitoringi, czasem 3-4 razy w ciągu tygodnia razem z wykonywaną iui, było to dość uciążliwe, najgorzej że nie przyniosło efektu i dalej trzeba jeździć
    Na szczęście mam taką pracę że mogłam sobie pozwolić na jeżdżenie

👩‍🦰30👨30
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    02.2026 drożność ✅
    07.2026 kwalifikacja IVF
  • Lua Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chyba oszaleję, 3 dzień z rzędu wydaje mi się, że dosłownie już mam okres, a dalej go nie mam!!!🙄 No fakt, sama pisałam, że chcę, żeby przyszedł jak najpóźniej, ale chyba już wystarczy...🫣

To mój 45 dc 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca, 19:19

10.2024 IUI ❌️

09.2025 👶

age.png

• Lin.ka Debiutantka

Wysłany: 25 lipca, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    My jeździmy do Krakowa i mamy podobną odległość jak piszesz, trzeba liczyć 2h jazdy :( jak mieliśmy inseminacje to jeździłam sama na monitoringi, czasem 3-4 razy w ciągu tygodnia razem z wykonywaną iui, było to dość uciążliwe, najgorzej że nie przyniosło efektu i dalej trzeba jeździć
    Na szczęście mam taką pracę że mogłam sobie pozwolić na jeżdżenie

Ja nie pracuję zdalnie, jedynie co to bez problemu mogę wziąć urlop. Tyle że słaby ze mnie kierowca, duże miasta mnie stresują, ale chyba nie będzie innego wyjścia, bo nic bliżej nie znajdziemy, a jednak chciałabym teraz dobrze trafić.
    Trzymam za Ciebie kciuki! Chyba najważniejsze to działać, a my właśnie stoimy w miejscu…

• Lin.ka Debiutantka

Wysłany: 25 lipca, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lua wrote:
    Dziewczyny, chyba oszaleję, 3 dzień z rzędu wydaje mi się, że dosłownie już mam okres, a dalej go nie mam!!!🙄 No fakt, sama pisałam, że chcę, żeby przyszedł jak najpóźniej, ale chyba już wystarczy...🫣

To mój 45 dc 😆

O jej, to oby przyszedł jak najszybciej. A miewałaś tak wcześniej?

• Daga 654 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lua wrote:

To mój 45 dc 😆

Lepiej tak niż za wcześnie 🤣 ewidentnie coś mu się pomieszało, musisz mu dać czas żeby doszedł do siebie i żeby organizm się ustabilizował 🙈 napewno przyjdzie lada dzień, daj znać jak dostaniesz 😁😁

• Daga 654 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    A odpoczywam i to tak konkretnie bo przespałam caly dzień 🥰 nie wiem czy to po luteinie ( bo dołożyli mi wczoraj 3 razy dziennie po 2 tabletki pod język, plus cyclogest 3 razy po 2 dopochwowo ale go bralam juz wcześniej) ale zmiotło mnie dzis totalnie. Po cyclogescie czułam sie super, a tu ta luteina chyba tak dziala.
    Dziękuję Ci za wsparcie ❤️ a ty jak sie czujesz?

Heej jak tam? Jak się czujesz? Testowałaś już czy dopiero już beta? 😁 bo pamiętam że jutro beta 😀

• Lua Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest okres!!! 1 dc bez żadnych wątpliwości! 😃

Czuję powiew nadziei po tym najdłuższym i najdziwniejszym cyklu mojego życia! To znaczy, że we wtorek zaczynam lamettę :)

Lin.ka - opisywałam tu wcześniej moje dziwne przygody poprzedniego cyklu - miałam mieć inseminację pod koniec czerwca, ale mój organizm zupełnie niespodziewanie nie dość, że jakby w ogóle nie zareagował na lamettę, to jeszcze tak jakby się zupełnie zatrzymał i ostatecznie owulacja przyszła dopiero w 30 dc, ale byłam wtedy na wakacjach, więc nie mogliśmy skorzystać 😆

Daga - jak się masz przed jutrem? O której usg?

Anett - kiedy testujesz?

Riaska, testujesz dziś czy czekasz na jutro? Jak się czujesz?

MonikaMadzia - masz już wyniki?

Riaska98 lubi tę wiadomość

10.2024 IUI ❌️

09.2025 👶

age.png

‹‹ 57 58 59 60 61
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ