Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2026*
Odpowiedz

*inseminacja 2026*

Oceń ten wątek:
  • anett13 Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas takie wyniki do IUI:
    Czas abstynencji: 6dni
    Czas upłynnienia. <30 min
    Kolor: szaro-opalizujący
    Objętość: 3,5 ml
    Lepkość: prawidłowa
    Liczba komórek okrągłych: <5 x 10 ml
    W tym leukocytów m. 1<10 ml
    Koncentracja:66,7x 10 mln
    Ilość w ejskulacie: 233,5 x10
    Ilość A+B 144,8
    Ruchliwość A.3%
    RuchliwośćB: 59%
    Koncentracja: 74,7
    Ruchliwość A+B 90%
    Ilość A+B 67,2

Jedynie mój wiek obnoszą szanse powodzenia.
    Arisia może lepiej rozważyć in vitro żeby nie tracić czasu i dodawać sobie stresu ze względu na brak powodzenia. Trzymam kciuki za decyzję. Dawaj znać co u Ciebie ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca, 08:28

Arisia lubi tę wiadomość

Ja 38 podejrzenie endometriozy
    On 37 fragmentacja DNA plemników

I IUI udana ❤️ córka 2019
    II IUI udana ❤️córka 2021

III IUI-6.03.2025❌
    IV IUI-2.04.2025❌
    Maj starania naturalne: aromek + ovrutell
    V IUI -cleo+bemfola- 18.07.2026
  • Daga 654 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Szczerze nie mam planów 😁 jedynie to nie zwariować 🤣

Hahaha i co dziś porabiasz? Jak się czujesz? Wszystko Okii? Wolne w pracy wzięte? 🙈😁 odpoczywaj dużo i trzymaj się ciepło!🌞 wysyłam dużo słonka i samych dobrych myśli!💭

• Oliwia15 Nowa

Wysłany: 22 lipca, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! W jaki sposób podchodziłyście do inseminacji? Komercyjnie? A może ktoś również jest w rządowym programie kompleksowej ochrony zdrowia prokreacyjnego w Polsce w 2021-2026 r.?
    Zastanawiam się jak to wygląda w programie, czy procedura i kontakt, wizyty są ok, czy jak to na nfz ;)

• Daga 654 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia15 wrote:
    Cześć! W jaki sposób podchodziłyście do inseminacji? Komercyjnie? A może ktoś również jest w rządowym programie kompleksowej ochrony zdrowia prokreacyjnego w Polsce w 2021-2026 r.?
    Zastanawiam się jak to wygląda w programie, czy procedura i kontakt, wizyty są ok, czy jak to na nfz ;)

Ja tylko komercyjnie, jak pytałam u mnie to mówili w klinikach że nie robią tego na NFZ a może i lepiej bo to za poważne sprawy , także nie wiem jak w programie tym i co to za program🙈 musisz dopytać w klinice najlepiej w której jest on prowadzony i czy na pewno aby robią to na NFZ 🙈

• Riaska98 Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Hahaha i co dziś porabiasz? Jak się czujesz? Wszystko Okii? Wolne w pracy wzięte? 🙈😁 odpoczywaj dużo i trzymaj się ciepło!🌞 wysyłam dużo słonka i samych dobrych myśli!💭
    A odpoczywam i to tak konkretnie bo przespałam caly dzień 🥰 nie wiem czy to po luteinie ( bo dołożyli mi wczoraj 3 razy dziennie po 2 tabletki pod język, plus cyclogest 3 razy po 2 dopochwowo ale go bralam juz wcześniej) ale zmiotło mnie dzis totalnie. Po cyclogescie czułam sie super, a tu ta luteina chyba tak dziala.
    Dziękuję Ci za wsparcie ❤️ a ty jak sie czujesz?

🌸 Starania od 2024 r. 🌸
    🩺 12.2025 ➜ drożność jajowodów ✅
    💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
    💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
    📋 05.2026 ➜ kwalifikacja do IVF ✅
    🌙 05.2026 ➜ Gonapeptyl (wyciszanie jajników)
    💉 06.2026 ➜ IVF 💊 Bemfola + Menopur + Gonapeptyl
    🥚 17.06.2026 ➜ punkcja: 20 komórek
    🧬 Zapłodnionych: 6 ❤️
    ❄️ Mrozaczki 5:
    5 doba:🔹 4.1.2 🔹 4.2.2 🔹 3.2.3
    6 doba: 🔹 5.2.3 🔹 4.2.3
    📅 29.06.2026 ➜ kwalifikacja do transferu 🍀 ✅️
    🩵21.07.2026 ➜ transfer blastocysty 4.1.2 ❄️👶✨
    ⏳🩸 27.07.2026 ➜ 47.8 #1 🧪
    ⏳🩸 31.07.2026 ➜ Beta HCG #2 🧪
  • Riaska98 Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia15 wrote:
    Hej
    Ja tez komercyjnie.
    Nawet nie widziałam ze mozna z programu 😁

🌸 Starania od 2024 r. 🌸
    💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
    💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
    ❄️ Mrozaczki 5:
  • Arisia Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett13 i Riaska98 dzięki za odpowiedzi i chyba macie rację, lepiej przejść do IVF. Będziemy szukać chyba innej kliniki. W aktualnej pomimo wizyt u androloga parametry lecą nam w dół mocno. Dziś odebraliśmy wyniki i załamaliśmy się, chyba będziemy szukać innego miejsca, gdzie mają środki.

👩‍❤️‍👨 92 ❌ czynnik męski (OAT + DFI⬆️)
    Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
    05.2025 ⏸️
    07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
    03.2026 pierwsza wizyta w Invimed
    03.2026-07.2026 lametta + ovitrelle ❌
  • Riaska98 Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:
    Anett13 i Riaska98 dzięki za odpowiedzi i chyba macie rację, lepiej przejść do IVF. Będziemy szukać chyba innej kliniki. W aktualnej pomimo wizyt u androloga parametry lecą nam w dół mocno. Dziś odebraliśmy wyniki i załamaliśmy się, chyba będziemy szukać innego miejsca, gdzie mają środki.
    Pewnie że tak, lepiej nawet znaleźć jakąś klinikę dalej ale zeby miala srodki, bo to czekanie jest najgorsze😁
    Powodzenia i jak będziesz miec jakieś pytania to pisz ❤️

Arisia lubi tę wiadomość

🌸 Starania od 2024 r. 🌸
    💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
    💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
    ❄️ Mrozaczki 5:
  • Daga 654 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    A odpoczywam i to tak konkretnie bo przespałam caly dzień 🥰 nie wiem czy to po luteinie ( bo dołożyli mi wczoraj 3 razy dziennie po 2 tabletki pod język, plus cyclogest 3 razy po 2 dopochwowo ale go bralam juz wcześniej) ale zmiotło mnie dzis totalnie. Po cyclogescie czułam sie super, a tu ta luteina chyba tak dziala.
    Dziękuję Ci za wsparcie ❤️ a ty jak sie czujesz?

O to super, pewnie emocje schodzą i temu też , bo to jednak mega przeżycie duże i potem dobrze to przespać , a też jak się śpi to organizm się regeneruje i odpoczywa dużo :) a to może po tych lekach a ten cyclogest i luteinę to na co Ci dali? I przez ile to?
    Śpiąca jestem mega i dość szybko się męczę zauważyłam , w sobotę wracam do domku z urlopu i już się doczekać nie mogę szczerze bo te upały tutaj to mnie męczą 🙈 bo gorąc duży tutaj i burze ale Chorwacja piękna 🥰 pogoda cudna , słonko 🌞

Riaska98 lubi tę wiadomość

• anett13 Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:

Myślę, że czas jest kluczowy. Ja tak od kilku dni myślę i wpadłam na ciekawy wpis, że endometriozę często diagnozuje się dopiero po 8-10 latach, bo nie jest dobrze widoczna na normalnym USG. Przez ten czas od lekarzy słyszałam, że niepłodność o niewyjaśnionym podłożu, myślę że jednak tę płodność bym inaczej rozplanowała mając diagnozę. Wiem, że wiele z Was jest ode mnie młodszych.

III IUI-6.03.2025❌
    IV IUI-2.04.2025❌
  • Riaska98 Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    O to super, pewnie emocje schodzą i temu też , bo to jednak mega przeżycie duże i potem dobrze to przespać , a też jak się śpi to organizm się regeneruje i odpoczywa dużo :) a to może po tych lekach a ten cyclogest i luteinę to na co Ci dali? I przez ile to?
    Śpiąca jestem mega i dość szybko się męczę zauważyłam , w sobotę wracam do domku z urlopu i już się doczekać nie mogę szczerze bo te upały tutaj to mnie męczą 🙈 bo gorąc duży tutaj i burze ale Chorwacja piękna 🥰 pogoda cudna , słonko 🌞
    Cyclogest I luteina to progesteron, ja jestem na cyklu sztucznym i moj organizm naturalnie nie wytwarza progesteronu.🙈
    I za nie dlugo zobaczysz swoje maleństwo na usg🥰 dawaj znac odrazu po

🌸 Starania od 2024 r. 🌸
    💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
    💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
    ❄️ Mrozaczki 5:
  • Oliwia15 Nowa

Wysłany: 23 lipca, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Ja tylko komercyjnie, jak pytałam u mnie to mówili w klinikach że nie robią tego na NFZ a może i lepiej bo to za poważne sprawy , także nie wiem jak w programie tym i co to za program🙈 musisz dopytać w klinice najlepiej w której jest on prowadzony i czy na pewno aby robią to na NFZ 🙈

Tak, w szpitalach wojewódzkich jest prowadzony program :) Wykonują potrzebne badania (ja miałam pakiet badań hormonalnych i mąż również, badanie nasienia oraz laparoskopię póki co), są 3 podejścia do inseminacji, a następnie in vitro. - wszystko w ramach rządowego programu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 08:30

• Daga 654 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Cyclogest I luteina to progesteron, ja jestem na cyklu sztucznym i moj organizm naturalnie nie wytwarza progesteronu.🙈
    I za nie dlugo zobaczysz swoje maleństwo na usg🥰 dawaj znac odrazu po
    Aaa okej dobra czaje , to dobrze ze leki bierzesz :)
    Taaak, juz sie nie mogę doczekać poniedziałku jak zobaczę , ale chyba serduszka jeszcze nie będzie widać nie, insemi miałam 1 lipca to chyba za wcześnie na serce 🙈

anett13 lubi tę wiadomość

• anett13 Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga ile po inseminacji robiłaś test ? Kurcze już nawet nie pamiętam, czy tak wcześnie zobaczysz bicie serca ❤️❤️ ale daj znać jak po wizycie. Jakiś macie odczucia po duphaston ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 17:01

III IUI-6.03.2025❌
    IV IUI-2.04.2025❌
  • Riaska98 Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Aaa okej dobra czaje , to dobrze ze leki bierzesz :)
    Taaak, juz sie nie mogę doczekać poniedziałku jak zobaczę , ale chyba serduszka jeszcze nie będzie widać nie, insemi miałam 1 lipca to chyba za wcześnie na serce 🙈
    Mysle ze jest szansa ze zobaczysz ❤️
    Trzymam kciuki 🥰

🌸 Starania od 2024 r. 🌸
    💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
    💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
    ❄️ Mrozaczki 5:
  • Daga 654 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett13 wrote:
    Daga ile po inseminacji robiłaś test ? Kurcze już nawet nie pamiętam, czy tak wcześnie zobaczysz bicie serca ❤️❤️ ale daj znać jak po wizycie. Jakiś macie odczucia po duphaston ?

A wiesz co 10 dni po robiłam i widziałam poświatę a 14 dni po pierwszy raz zobaczyłam kreskę 🥺
    Jasne dam znać po :)
    Po duphaston dobrze , mi się tylko spać chciało ale Okii

anett13 lubi tę wiadomość

• Lin.ka Debiutantka

Wysłany: 23 lipca, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć dziewczyny,

Czy możecie polecić lekarza w województwie śląskim albo w łódzkim, który nie spisuje od razu inseminacji na straty, sugerując in vitro?

U mnie drożność ok, cykle naturalne (ale przed iui przyjmowałam Aromek ), mąż płodny, badania ok, ale jest przeszkoda „mechaniczna” ze strony męża dla naturalnych starań. W związku z tym udaliśmy się do kliniki niepłodności, licząc na pomoc i wsparcie. Lekarz od początku sugerował vitro, nie znając naszej sytuacji i nie widząc wyników badań.

Po zrobieniu wszystkich badań wymaganych od strony formalnej do iui, podeszliśmy do pierwszej (i jedynej na ten moment) inseminacji, gdzie lekarz w trakcie powiedział mi, że jestem już po owulacji… czyli powinien nam chyba podziękować, a została zrobiona inseminacja z oczywiście negatywnym skutkiem (zrobiona w 15 dniu cyklu).

Do drugiej nie podeszłam, bo była umówiona na 16 dzień cyklu (czułam sama po sobie, że jestem już po owulacji 14-tego dnia), mimo że mój cykl trwa 27 dni. A sugestie, że może być za późno, zostały przez lekarza olane.
    Ostatni monitoring miałam w piątek rano (pęcherzyki 15 i 17,5 mm), w sobotę po południu czułam po bólach, że mam owulację. Inseminacja umówiona na poniedziałek.

Dodam, że bezpośrednio przed żadną z inseminacji nie miałam badań hormonalnych. Jestem zielona w tym temacie, ale więcej dowiedziałam się z forum, niż od lekarza. Mimo, że zaczęliśmy dopiero 5 miesięcy temu, to jestem już podłamana, chyba najbardziej tym brakiem zrozumienia i zaangażowania w miejscu, gdzie zdajesz się na profesjonalistów.

Czy znacie kogoś, kto specjalizuje się w inseminacji, słucha pacjenta i wykazuje empatię? Nie leci „taśmowo”, tylko ma indywidualne podejście?

Pokierowała mnie tu Lua (dziękuję! Musiałam zmienić tamto dwudniowe konto, bo z braku pomysłu ustawiłam naprawdę debilny nick 😀)

• anett13 Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lin.ka wrote:
    Cześć dziewczyny,

Czy możecie polecić lekarza w województwie śląskim albo w łódzkim, który nie spisuje od razu inseminacji na straty, sugerując in vitro?

U mnie drożność ok, cykle naturalne (ale przed iui przyjmowałam Aromek ), mąż płodny, badania ok, ale jest przeszkoda „mechaniczna” ze strony męża dla naturalnych starań. W związku z tym udaliśmy się do kliniki niepłodności, licząc na pomoc i wsparcie. Lekarz od początku sugerował vitro, nie znając naszej sytuacji i nie widząc wyników badań.

Po zrobieniu wszystkich badań wymaganych od strony formalnej do iui, podeszliśmy do pierwszej (i jedynej na ten moment) inseminacji, gdzie lekarz w trakcie powiedział mi, że jestem już po owulacji… czyli powinien nam chyba podziękować, a została zrobiona inseminacja z oczywiście negatywnym skutkiem (zrobiona w 15 dniu cyklu).

Do drugiej nie podeszłam, bo była umówiona na 16 dzień cyklu (czułam sama po sobie, że jestem już po owulacji 14-tego dnia), mimo że mój cykl trwa 27 dni. A sugestie, że może być za późno, zostały przez lekarza olane.
    Ostatni monitoring miałam w piątek rano (pęcherzyki 15 i 17,5 mm), w sobotę po południu czułam po bólach, że mam owulację. Inseminacja umówiona na poniedziałek.

Dodam, że bezpośrednio przed żadną z inseminacji nie miałam badań hormonalnych. Jestem zielona w tym temacie, ale więcej dowiedziałam się z forum, niż od lekarza. Mimo, że zaczęliśmy dopiero 5 miesięcy temu, to jestem już podłamana, chyba najbardziej tym brakiem zrozumienia i zaangażowania w miejscu, gdzie zdajesz się na profesjonalistów.

Czy znacie kogoś, kto specjalizuje się w inseminacji, słucha pacjenta i wykazuje empatię? Nie leci „taśmowo”, tylko ma indywidualne podejście?

Pokierowała mnie tu Lua (dziękuję! Musiałam zmienić tamto dwudniowe konto, bo z braku pomysłu ustawiłam naprawdę debilny nick 😀)

Cześć. Ja nie pokieruje bo nie jestem z tego województwa, ale co oznacza przeszkodą mechaniczna ze strony męża? Możesz powiedzieć coś więcej ?

U mnie inseminacja była robiona w 11 dniu cyklu i obawiam się czy jednak nie za wcześnie 😒

Faktycznie, bez sensu że lekarz zrobił IUI.

III IUI-6.03.2025❌
    IV IUI-2.04.2025❌
  • Lin.ka Debiutantka

Wysłany: 23 lipca, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett13 wrote:
    Cześć. Ja nie pokieruje bo nie jestem z tego województwa, ale co oznacza przeszkodą mechaniczna ze strony męża? Możesz powiedzieć coś więcej ?

U mnie inseminacja była robiona w 11 dniu cyklu i obawiam się czy jednak nie za wcześnie 😒

Faktycznie, bez sensu że lekarz zrobił IUI.

Przepraszam, nie chciałabym wchodzić w szczegóły, bo to trudny temat dla męża, jest po terapii, seksuolog zasugerował inseminację.

Jestem zła, że lekarz wykonał wtedy inseminację, bo wydaliśmy pieniądze a poczuliśmy tylko zawód. Stąd też nie zamierzam tam podejmować kolejnych prób.

Mogę zapytać, ile razy przed inseminacją miałaś monitoring usg? Miałaś badania hormonalne przed zabiegiem? Trzymam kciuki za powodzenie 😊

• anett13 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, to są trudne sprawy. Ale pamiętaj że ty możesz się z nami dzielić wszystkim. Nikt cię nie oceni a wysłucha i zrozumie.

Monitoring miałam 2 razy. Żadnych badań oprócz niezbędnych do IUI nie miałam, leczę się już tam 10 lat i oni wszystkie informacje na nasz temat mają. Jeśli teraz się nie uda to chciałabym powtórzyć badanie amh.
    Jak miałam 30 lat to mój wyniki był ponad 4 😁 mam nadzieję że niewiele ubyło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 07:42

Lin.ka, Monnie lubią tę wiadomość

III IUI-6.03.2025❌
    IV IUI-2.04.2025❌
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ