*inseminacja 2026*
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas takie wyniki do IUI:
Czas abstynencji: 6dni
Czas upłynnienia. <30 min
Kolor: szaro-opalizujący
Objętość: 3,5 ml
Lepkość: prawidłowa
Liczba komórek okrągłych: <5 x 10 ml
W tym leukocytów m. 1<10 ml
Koncentracja:66,7x 10 mln
Ilość w ejskulacie: 233,5 x10
Ilość A+B 144,8
Ruchliwość A.3%
RuchliwośćB: 59%
Koncentracja: 74,7
Ruchliwość A+B 90%
Ilość A+B 67,2
Jedynie mój wiek obnoszą szanse powodzenia.
Arisia może lepiej rozważyć in vitro żeby nie tracić czasu i dodawać sobie stresu ze względu na brak powodzenia. Trzymam kciuki za decyzję. Dawaj znać co u Ciebie ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca, 08:28
Arisia lubi tę wiadomość
Ja 38 podejrzenie endometriozy
On 37 fragmentacja DNA plemników
I IUI udana ❤️ córka 2019
II IUI udana ❤️córka 2021
III IUI-6.03.2025❌
IV IUI-2.04.2025❌
Maj starania naturalne: aromek + ovrutell
V IUI -cleo+bemfola- 18.07.2026 -
Cześć! W jaki sposób podchodziłyście do inseminacji? Komercyjnie? A może ktoś również jest w rządowym programie kompleksowej ochrony zdrowia prokreacyjnego w Polsce w 2021-2026 r.?
Zastanawiam się jak to wygląda w programie, czy procedura i kontakt, wizyty są ok, czy jak to na nfz
-
Oliwia15 wrote:Cześć! W jaki sposób podchodziłyście do inseminacji? Komercyjnie? A może ktoś również jest w rządowym programie kompleksowej ochrony zdrowia prokreacyjnego w Polsce w 2021-2026 r.?
Zastanawiam się jak to wygląda w programie, czy procedura i kontakt, wizyty są ok, czy jak to na nfz
Ja tylko komercyjnie, jak pytałam u mnie to mówili w klinikach że nie robią tego na NFZ a może i lepiej bo to za poważne sprawy , także nie wiem jak w programie tym i co to za program🙈 musisz dopytać w klinice najlepiej w której jest on prowadzony i czy na pewno aby robią to na NFZ 🙈 -
A odpoczywam i to tak konkretnie bo przespałam caly dzień 🥰 nie wiem czy to po luteinie ( bo dołożyli mi wczoraj 3 razy dziennie po 2 tabletki pod język, plus cyclogest 3 razy po 2 dopochwowo ale go bralam juz wcześniej) ale zmiotło mnie dzis totalnie. Po cyclogescie czułam sie super, a tu ta luteina chyba tak dziala.Daga 654 wrote:Hahaha i co dziś porabiasz? Jak się czujesz? Wszystko Okii? Wolne w pracy wzięte? 🙈😁 odpoczywaj dużo i trzymaj się ciepło!🌞 wysyłam dużo słonka i samych dobrych myśli!💭
Dziękuję Ci za wsparcie ❤️ a ty jak sie czujesz?🌸 Starania od 2024 r. 🌸
🩺 12.2025 ➜ drożność jajowodów ✅
💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
📋 05.2026 ➜ kwalifikacja do IVF ✅
🌙 05.2026 ➜ Gonapeptyl (wyciszanie jajników)
💉 06.2026 ➜ IVF 💊 Bemfola + Menopur + Gonapeptyl
🥚 17.06.2026 ➜ punkcja: 20 komórek
🧬 Zapłodnionych: 6 ❤️
❄️ Mrozaczki 5:
5 doba:🔹 4.1.2 🔹 4.2.2 🔹 3.2.3
6 doba: 🔹 5.2.3 🔹 4.2.3
📅 29.06.2026 ➜ kwalifikacja do transferu 🍀 ✅️
🩵21.07.2026 ➜ transfer blastocysty 4.1.2 ❄️👶✨
⏳🩸 27.07.2026 ➜ 47.8 #1 🧪
⏳🩸 31.07.2026 ➜ Beta HCG #2 🧪 -
HejOliwia15 wrote:Cześć! W jaki sposób podchodziłyście do inseminacji? Komercyjnie? A może ktoś również jest w rządowym programie kompleksowej ochrony zdrowia prokreacyjnego w Polsce w 2021-2026 r.?
Ja tez komercyjnie.
Nawet nie widziałam ze mozna z programu 😁🌸 Starania od 2024 r. 🌸
💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
❄️ Mrozaczki 5:
Anett13 i Riaska98 dzięki za odpowiedzi i chyba macie rację, lepiej przejść do IVF. Będziemy szukać chyba innej kliniki. W aktualnej pomimo wizyt u androloga parametry lecą nam w dół mocno. Dziś odebraliśmy wyniki i załamaliśmy się, chyba będziemy szukać innego miejsca, gdzie mają środki.👩❤️👨 92 ❌ czynnik męski (OAT + DFI⬆️)
Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
05.2025 ⏸️
07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
03.2026 pierwsza wizyta w Invimed
03.2026-07.2026 lametta + ovitrelle ❌ -
Pewnie że tak, lepiej nawet znaleźć jakąś klinikę dalej ale zeby miala srodki, bo to czekanie jest najgorsze😁Arisia wrote:Anett13 i Riaska98 dzięki za odpowiedzi i chyba macie rację, lepiej przejść do IVF. Będziemy szukać chyba innej kliniki. W aktualnej pomimo wizyt u androloga parametry lecą nam w dół mocno. Dziś odebraliśmy wyniki i załamaliśmy się, chyba będziemy szukać innego miejsca, gdzie mają środki.
Powodzenia i jak będziesz miec jakieś pytania to pisz ❤️
Arisia lubi tę wiadomość
🌸 Starania od 2024 r. 🌸
💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
❄️ Mrozaczki 5:
Riaska98 wrote:A odpoczywam i to tak konkretnie bo przespałam caly dzień 🥰 nie wiem czy to po luteinie ( bo dołożyli mi wczoraj 3 razy dziennie po 2 tabletki pod język, plus cyclogest 3 razy po 2 dopochwowo ale go bralam juz wcześniej) ale zmiotło mnie dzis totalnie. Po cyclogescie czułam sie super, a tu ta luteina chyba tak dziala.
Dziękuję Ci za wsparcie ❤️ a ty jak sie czujesz?
O to super, pewnie emocje schodzą i temu też , bo to jednak mega przeżycie duże i potem dobrze to przespać , a też jak się śpi to organizm się regeneruje i odpoczywa dużo
a to może po tych lekach a ten cyclogest i luteinę to na co Ci dali? I przez ile to?
Śpiąca jestem mega i dość szybko się męczę zauważyłam , w sobotę wracam do domku z urlopu i już się doczekać nie mogę szczerze bo te upały tutaj to mnie męczą 🙈 bo gorąc duży tutaj i burze ale Chorwacja piękna 🥰 pogoda cudna , słonko 🌞
Riaska98 lubi tę wiadomość
-
Arisia wrote:Anett13 i Riaska98 dzięki za odpowiedzi i chyba macie rację, lepiej przejść do IVF. Będziemy szukać chyba innej kliniki. W aktualnej pomimo wizyt u androloga parametry lecą nam w dół mocno. Dziś odebraliśmy wyniki i załamaliśmy się, chyba będziemy szukać innego miejsca, gdzie mają środki.
Myślę, że czas jest kluczowy. Ja tak od kilku dni myślę i wpadłam na ciekawy wpis, że endometriozę często diagnozuje się dopiero po 8-10 latach, bo nie jest dobrze widoczna na normalnym USG. Przez ten czas od lekarzy słyszałam, że niepłodność o niewyjaśnionym podłożu, myślę że jednak tę płodność bym inaczej rozplanowała mając diagnozę. Wiem, że wiele z Was jest ode mnie młodszych.Ja 38 podejrzenie endometriozy
III IUI-6.03.2025❌
IV IUI-2.04.2025❌
Cyclogest I luteina to progesteron, ja jestem na cyklu sztucznym i moj organizm naturalnie nie wytwarza progesteronu.🙈Daga 654 wrote:O to super, pewnie emocje schodzą i temu też , bo to jednak mega przeżycie duże i potem dobrze to przespać , a też jak się śpi to organizm się regeneruje i odpoczywa dużo
a to może po tych lekach a ten cyclogest i luteinę to na co Ci dali? I przez ile to?
Śpiąca jestem mega i dość szybko się męczę zauważyłam , w sobotę wracam do domku z urlopu i już się doczekać nie mogę szczerze bo te upały tutaj to mnie męczą 🙈 bo gorąc duży tutaj i burze ale Chorwacja piękna 🥰 pogoda cudna , słonko 🌞
I za nie dlugo zobaczysz swoje maleństwo na usg🥰 dawaj znac odrazu po🌸 Starania od 2024 r. 🌸
💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
❄️ Mrozaczki 5:
Daga 654 wrote:Ja tylko komercyjnie, jak pytałam u mnie to mówili w klinikach że nie robią tego na NFZ a może i lepiej bo to za poważne sprawy , także nie wiem jak w programie tym i co to za program🙈 musisz dopytać w klinice najlepiej w której jest on prowadzony i czy na pewno aby robią to na NFZ 🙈
Tak, w szpitalach wojewódzkich jest prowadzony program
Wykonują potrzebne badania (ja miałam pakiet badań hormonalnych i mąż również, badanie nasienia oraz laparoskopię póki co), są 3 podejścia do inseminacji, a następnie in vitro. - wszystko w ramach rządowego programu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 08:30
-
Aaa okej dobra czaje , to dobrze ze leki bierzeszRiaska98 wrote:Cyclogest I luteina to progesteron, ja jestem na cyklu sztucznym i moj organizm naturalnie nie wytwarza progesteronu.🙈
I za nie dlugo zobaczysz swoje maleństwo na usg🥰 dawaj znac odrazu po
Taaak, juz sie nie mogę doczekać poniedziałku jak zobaczę , ale chyba serduszka jeszcze nie będzie widać nie, insemi miałam 1 lipca to chyba za wcześnie na serce 🙈
anett13 lubi tę wiadomość
-
Daga ile po inseminacji robiłaś test ? Kurcze już nawet nie pamiętam, czy tak wcześnie zobaczysz bicie serca ❤️❤️ ale daj znać jak po wizycie. Jakiś macie odczucia po duphaston ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 17:01
III IUI-6.03.2025❌
IV IUI-2.04.2025❌
Mysle ze jest szansa ze zobaczysz ❤️Daga 654 wrote:Aaa okej dobra czaje , to dobrze ze leki bierzesz

Taaak, juz sie nie mogę doczekać poniedziałku jak zobaczę , ale chyba serduszka jeszcze nie będzie widać nie, insemi miałam 1 lipca to chyba za wcześnie na serce 🙈
Trzymam kciuki 🥰🌸 Starania od 2024 r. 🌸
💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
❄️ Mrozaczki 5:
anett13 wrote:Daga ile po inseminacji robiłaś test ? Kurcze już nawet nie pamiętam, czy tak wcześnie zobaczysz bicie serca ❤️❤️ ale daj znać jak po wizycie. Jakiś macie odczucia po duphaston ?
A wiesz co 10 dni po robiłam i widziałam poświatę a 14 dni po pierwszy raz zobaczyłam kreskę 🥺
Jasne dam znać po
Po duphaston dobrze , mi się tylko spać chciało ale Okii
anett13 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Czy możecie polecić lekarza w województwie śląskim albo w łódzkim, który nie spisuje od razu inseminacji na straty, sugerując in vitro?
U mnie drożność ok, cykle naturalne (ale przed iui przyjmowałam Aromek ), mąż płodny, badania ok, ale jest przeszkoda „mechaniczna” ze strony męża dla naturalnych starań. W związku z tym udaliśmy się do kliniki niepłodności, licząc na pomoc i wsparcie. Lekarz od początku sugerował vitro, nie znając naszej sytuacji i nie widząc wyników badań.
Po zrobieniu wszystkich badań wymaganych od strony formalnej do iui, podeszliśmy do pierwszej (i jedynej na ten moment) inseminacji, gdzie lekarz w trakcie powiedział mi, że jestem już po owulacji… czyli powinien nam chyba podziękować, a została zrobiona inseminacja z oczywiście negatywnym skutkiem (zrobiona w 15 dniu cyklu).
Do drugiej nie podeszłam, bo była umówiona na 16 dzień cyklu (czułam sama po sobie, że jestem już po owulacji 14-tego dnia), mimo że mój cykl trwa 27 dni. A sugestie, że może być za późno, zostały przez lekarza olane.
Ostatni monitoring miałam w piątek rano (pęcherzyki 15 i 17,5 mm), w sobotę po południu czułam po bólach, że mam owulację. Inseminacja umówiona na poniedziałek.
Dodam, że bezpośrednio przed żadną z inseminacji nie miałam badań hormonalnych. Jestem zielona w tym temacie, ale więcej dowiedziałam się z forum, niż od lekarza. Mimo, że zaczęliśmy dopiero 5 miesięcy temu, to jestem już podłamana, chyba najbardziej tym brakiem zrozumienia i zaangażowania w miejscu, gdzie zdajesz się na profesjonalistów.
Czy znacie kogoś, kto specjalizuje się w inseminacji, słucha pacjenta i wykazuje empatię? Nie leci „taśmowo”, tylko ma indywidualne podejście?
Pokierowała mnie tu Lua (dziękuję! Musiałam zmienić tamto dwudniowe konto, bo z braku pomysłu ustawiłam naprawdę debilny nick 😀) -
Lin.ka wrote:Cześć dziewczyny,
Czy możecie polecić lekarza w województwie śląskim albo w łódzkim, który nie spisuje od razu inseminacji na straty, sugerując in vitro?
U mnie drożność ok, cykle naturalne (ale przed iui przyjmowałam Aromek ), mąż płodny, badania ok, ale jest przeszkoda „mechaniczna” ze strony męża dla naturalnych starań. W związku z tym udaliśmy się do kliniki niepłodności, licząc na pomoc i wsparcie. Lekarz od początku sugerował vitro, nie znając naszej sytuacji i nie widząc wyników badań.
Po zrobieniu wszystkich badań wymaganych od strony formalnej do iui, podeszliśmy do pierwszej (i jedynej na ten moment) inseminacji, gdzie lekarz w trakcie powiedział mi, że jestem już po owulacji… czyli powinien nam chyba podziękować, a została zrobiona inseminacja z oczywiście negatywnym skutkiem (zrobiona w 15 dniu cyklu).
Do drugiej nie podeszłam, bo była umówiona na 16 dzień cyklu (czułam sama po sobie, że jestem już po owulacji 14-tego dnia), mimo że mój cykl trwa 27 dni. A sugestie, że może być za późno, zostały przez lekarza olane.
Ostatni monitoring miałam w piątek rano (pęcherzyki 15 i 17,5 mm), w sobotę po południu czułam po bólach, że mam owulację. Inseminacja umówiona na poniedziałek.
Dodam, że bezpośrednio przed żadną z inseminacji nie miałam badań hormonalnych. Jestem zielona w tym temacie, ale więcej dowiedziałam się z forum, niż od lekarza. Mimo, że zaczęliśmy dopiero 5 miesięcy temu, to jestem już podłamana, chyba najbardziej tym brakiem zrozumienia i zaangażowania w miejscu, gdzie zdajesz się na profesjonalistów.
Czy znacie kogoś, kto specjalizuje się w inseminacji, słucha pacjenta i wykazuje empatię? Nie leci „taśmowo”, tylko ma indywidualne podejście?
Pokierowała mnie tu Lua (dziękuję! Musiałam zmienić tamto dwudniowe konto, bo z braku pomysłu ustawiłam naprawdę debilny nick 😀)
Cześć. Ja nie pokieruje bo nie jestem z tego województwa, ale co oznacza przeszkodą mechaniczna ze strony męża? Możesz powiedzieć coś więcej ?
U mnie inseminacja była robiona w 11 dniu cyklu i obawiam się czy jednak nie za wcześnie 😒
Faktycznie, bez sensu że lekarz zrobił IUI.Ja 38 podejrzenie endometriozy
III IUI-6.03.2025❌
IV IUI-2.04.2025❌
anett13 wrote:Cześć. Ja nie pokieruje bo nie jestem z tego województwa, ale co oznacza przeszkodą mechaniczna ze strony męża? Możesz powiedzieć coś więcej ?
U mnie inseminacja była robiona w 11 dniu cyklu i obawiam się czy jednak nie za wcześnie 😒
Faktycznie, bez sensu że lekarz zrobił IUI.
Przepraszam, nie chciałabym wchodzić w szczegóły, bo to trudny temat dla męża, jest po terapii, seksuolog zasugerował inseminację.
Jestem zła, że lekarz wykonał wtedy inseminację, bo wydaliśmy pieniądze a poczuliśmy tylko zawód. Stąd też nie zamierzam tam podejmować kolejnych prób.
Mogę zapytać, ile razy przed inseminacją miałaś monitoring usg? Miałaś badania hormonalne przed zabiegiem? Trzymam kciuki za powodzenie 😊
-
Rozumiem, to są trudne sprawy. Ale pamiętaj że ty możesz się z nami dzielić wszystkim. Nikt cię nie oceni a wysłucha i zrozumie.
Monitoring miałam 2 razy. Żadnych badań oprócz niezbędnych do IUI nie miałam, leczę się już tam 10 lat i oni wszystkie informacje na nasz temat mają. Jeśli teraz się nie uda to chciałabym powtórzyć badanie amh.
Jak miałam 30 lat to mój wyniki był ponad 4 😁 mam nadzieję że niewiele ubyłoWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 07:42
Lin.ka, Monnie lubią tę wiadomość
III IUI-6.03.2025❌
IV IUI-2.04.2025❌
V IUI -cleo+bemfola- 18.07.2026