*inseminacja 2026*
-
WIADOMOŚĆ
-
A ty kiedy masz spotkanie z bobaskiem? ❤️Daga 654 wrote:Koniecznie kup, w aptece są np tej Doz, także ja polecam trochę pomagają i są pyszne! Nawet humor poprawiają, i zawsze to trochę lepiej, ale i tak fajnie że w dzień nie masz mdłości
trzeba doceniać małe rzeczy słuchaj 😘 koniecznie w dzień śpij jak w nocy Ci spać nie dają mdłości i zapytaj lekarza co na spanie i na tą bezsenność, bo ja słyszałam o takim leku też na mdłości bonjesta ale to na mdłości jest i podobno mega pomaga, jak będę teraz szła to popytam o to
I dużo wody trzeba pić bo to też pomaga na mdłości , podobno 2.5 litry
To czwartek już nie długo , zleci szybko i będzie spotkanie z dzieciątkiem ☺️ ja to normalnie odliczam od wizyty do wizyty, narazie 2 miałam ale już nie mogę się doczekać 3 wizyty 🙈
Aaa okej rozumiem, słyszałam o tym ale to tylko do pewnego momentu się bierze te leki także chociaż tyle bo potem to się ten prog odstawia ☺️ a to leki są nie zastrzyki? Za chwilę zaczniesz produkować , nic się nie martw
Ja akurat cale szczęście zastrzyków nie mam tylko dopochwowo 😄 chociaż nie wiem co gorsze juz bo 2 razy tymi dopochwowymi sie podraznilam tam w środku i 2 razy miałam przez to plamienia. Jednak musze aplikować 9 tabletek dziennie 🙈🌸 Starania od 2024 r. 🌸
🩺 12.2025 ➜ drożność jajowodów ✅
💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
📋 05.2026 ➜ kwalifikacja do IVF ✅
🌙 05.2026 ➜ Gonapeptyl (wyciszanie jajników)
💉 06.2026 ➜ IVF 💊 Bemfola + Menopur + Gonapeptyl
🥚 17.06.2026 ➜ punkcja: 20 komórek
🧬 Zapłodnionych: 6 ❤️
❄️ Mrozaczki 5:
5 doba:🔹 4.1.2 🔹 4.2.2 🔹 3.2.3
6 doba: 🔹 5.2.3 🔹 4.2.3
📅 29.06.2026 ➜ kwalifikacja do transferu 🍀 ✅️
🩵21.07.2026 ➜ transfer blastocysty 4.1.2 ❄️👶✨
⏳🩸 27.07.2026 ➜ 47.8 #1 🧪
⏳🩸 31.07.2026 ➜ 288.1 #2 🧪
⏳🩸 07.08.2026 ➜ 3760.0 #3 🧪

-
Riaska98 wrote:A ty kiedy masz spotkanie z bobaskiem? ❤️
Ja akurat cale szczęście zastrzyków nie mam tylko dopochwowo 😄 chociaż nie wiem co gorsze juz bo 2 razy tymi dopochwowymi sie podraznilam tam w środku i 2 razy miałam przez to plamienia. Jednak musze aplikować 9 tabletek dziennie 🙈
Ja mam jutro o 19 🥰 i już się nie mogę doczekać , juz odliczam 🥹 nie widziałam 3 tygodnie . I pomimo mdłości dużych , bo z dnia na dzień mam coraz bardziej i to w ciągu dnia z małymi przerwami , to i tak myślę sobie że to super że są bo przynajmniej czuję że jestem w ciąży , i wiem że dam radę pomimo wszystko 🤍
Już się zaczęłam łapać na tym że jak ich nie mam to się zaczynam martwić czy wszystko Okk🙈😁 ahh ten czas niesamowity, i ja nie wiem jak to możliwe że człowiek i tak na koniec dnia się uśmiecha pomimo że musi z tylu rzeczy zrezygnować 🥹🙈 ja na przykład uwielbiam na rowerze jeździć ale w tym roku jeszcze nie byłam i już nie będę bo nie można i brakuje mi tego baardzo ale wiem że za rok w lecie będę jeździć i sobie myślę że to tylko kilka miesięcy i będę mogła znowu to robić 🙈 -
Riaska98 wrote:A ty kiedy masz spotkanie z bobaskiem? ❤️
Ja akurat cale szczęście zastrzyków nie mam tylko dopochwowo 😄 chociaż nie wiem co gorsze juz bo 2 razy tymi dopochwowymi sie podraznilam tam w środku i 2 razy miałam przez to plamienia. Jednak musze aplikować 9 tabletek dziennie 🙈
Wiesz co ja i tak uważam że takie są lepsze niż zastrzyki serio, ja jak musiałam je dawać to się zawsze bałam czy dobrze to dałam czy wszystko poszło i stres okropny i zawsze mi przy tym słabo było i mąż mi zawsze pomagał i wspierał bo dla mnie to było naprawdę wielkie chwile -
Dziewczyny, co słychać?
U mnie naprawdę kiepska forma, nawet zaczęłam dzisiaj się zastanawiać, czy wystarczająco kiepska, by rozważyć powrót na antydepresanty... Ale może dam sobie jeszcze chwilkę...09.2024 IUI ❌️ (nasienie dawcy)
10.2024 IUI ❌️
11.2024 IUI cykl stymulowany❌️
12.2024 IUI cykl stymulowany 🙏🌟
01.2025 - jest jedno ❤️ i jedno puste jajo...
09.2025 👶

06.2026 - ruszamy po rodzeństwo!
06.2026 - cykl-niespodzianka: brak owulacji mimo stymulacji...
07.2026 - owulacja na wakacjach w 30 dc😅
08.2026 - IUI nr 5 - cb💔 -
Lua wrote:Dziewczyny, co słychać?
U mnie naprawdę kiepska forma, nawet zaczęłam dzisiaj się zastanawiać, czy wystarczająco kiepska, by rozważyć powrót na antydepresanty... Ale może dam sobie jeszcze chwilkę...
Dzisiaj miałam podobne przemyślenia i chwilę podłamania. Z zamyślenia wyrwał mnie telefon z kliniki, że są nowe środki i możemy 15 wrzesnia przyjść na kwalifikacje do IVF. Jak się rozłączyłam to takie były emocje, że najpierw się popłakałam a potem mnie rozbolała głowa 🙈
mistyreal lubi tę wiadomość
-
Meegi91 wrote:Dzisiaj miałam podobne przemyślenia i chwilę podłamania. Z zamyślenia wyrwał mnie telefon z kliniki, że są nowe środki i możemy 15 wrzesnia przyjść na kwalifikacje do IVF. Jak się rozłączyłam to takie były emocje, że najpierw się popłakałam a potem mnie rozbolała głowa 🙈
Jaka Klinika? Długo czekałaś? Ja zapisałam sie miesiac temu na listę rezerwowa👱🏻♀️32 👨33
starania od 05.2024
Wszystko gra a ciąży dwa lata nie ma
TSH: 2,55 ⬆️ Euthyrox50
Jajowody drożne ✅️
Estradiol (4 dc): 63,90 (30,90–90,40)✅️
FSH (3 dc) 5,75 (3,5–12,5)✅️
LH (3 dc) 10,00 (2,4–12,6)✅️
AMH 9,84 ng/ml ❓️
Prolaktyna 384,0 (102,0–496,0) ✅️
Testosteron (5 dc): 66,50 ✅
CA-125 (5 dc): 14 ✅
FT3: 2,79 FT4: 1,28 ✅
Ferrytyna: 74 ✅
Żelazo: 17,3 ✅
Wit D : 40,80 ✅️
Glukoza: 88,10 ✅
Partner – nasienie: 4% morfologia
Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego -
Takatam wrote:Ja jestem 8 dni po aktualnie po 27 cyklach. To moje drugie podejscie
Powodzonka życzę 🫶
Dziewczyny a wy też miałyście tak że po zastrzyku sutki bolą i są nabrzmiałe? 🤔
Bolą mnie od 8 dni od dnia po zastrzyku i mysle ze to moze od hcg wiec jak nie przestaną bolec to jest szansa ze hcg jest produkowane 🤭
Dzięki! Dzisiaj ostatni dzień lametty i całe szczęście, bo nie za dobrze na mnie działa.
Trzymam kciuki za powodzenie u Ciebie w takim razie! 🤞🤞🤞
Takatam lubi tę wiadomość
Endometrioza, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski
Starania od 07.2025
12.06.2026 - 1 konsultacja w klinice
8.07.2026 - sono-HSG (jajowody drożne, łukowata macica
7.09.2026 - IUI, 1 próba -
Lua wrote:Dziewczyny, co słychać?
U mnie naprawdę kiepska forma, nawet zaczęłam dzisiaj się zastanawiać, czy wystarczająco kiepska, by rozważyć powrót na antydepresanty... Ale może dam sobie jeszcze chwilkę...
A brałaś jakieś leki przed ostatnią IUI? Może daj sobie chwilę, żeby organizm doszedł do siebie? 🫂🫂Endometrioza, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski
Starania od 07.2025
Brałam leki dawno. Ostatnio 3 lata temu.mistyreal wrote:A brałaś jakieś leki przed ostatnią IUI? Może daj sobie chwilę, żeby organizm doszedł do siebie? 🫂🫂
Teraz dostałam receptę w czerwcu, ale wydawało mi się, że nie jest jeszcze aż tak źle... Poza tym mam jakiś opór przed braniem leków w potencjalnym okresie prekoncepcyjnym, ale... sama nie wiem09.2024 IUI ❌️ (nasienie dawcy)
10.2024 IUI ❌️
09.2025 👶

08.2026 - IUI nr 5 - cb💔 -
Lua wrote:Brałam leki dawno. Ostatnio 3 lata temu.
Teraz dostałam receptę w czerwcu, ale wydawało mi się, że nie jest jeszcze aż tak źle... Poza tym mam jakiś opór przed braniem leków w potencjalnym okresie prekoncepcyjnym, ale... sama nie wiem
Rozumiem, czyli ten kiepski stan psychiczny to już dłużej trwa 🫂 Myślałam jeszcze może, że to skutek stymulacji lekami (u mnie np. jest duża wrażliwość na leki hormonalne i pojawiają się stany depresyjne). Ogólnie uważam jednak, że Twoje zdrowie psychiczne jest w tym momencie najważniejsze. Są leki uznawane za bezpieczne w ciąży (sama brałam w okresie starań lek z sertraliną). Może odpocznij sobie kilka dni, odpuść wszystko, co można i zdecyduj..Endometrioza, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski
Starania od 07.2025
Może dla pewności skonsultuj to z lekarzem? Chociaż, jeśli już brałaś to pewnie mniej więcej wiesz, kiedy znowu mogą być potrzebne.Lua wrote:Dziewczyny, co słychać?
U mnie też bywało lepiej - w weekend spora kłótnia z mężem, niedługo "okienko starań" a nastroje mocno średnie... pierwszy raz mam też tak, że już przed owulacją dopadają mnie myśli typu po co nam to, pewnie kolejny raz nic z tego nie będzie itp. Dotychczas zwykle pesymizm pojawiał się dopiero po nieudanych testach.
Jakiś czas temu rozważałam wizytę u psychologa - bywają momenty kiedy naprawdę z byle powodu pojawia się płacz (raz rozpłakałam się będąc samemu w domu i słysząc malutkie dziecko płaczące pod blokiem), ogólne poczucie beznadziei. W czasie naszych starań w bliskim otoczeniu pojawiło się 6 ciąż... w tym ostatnio u siostry męża - wiecie - pierwszy maluch w rodzinie, pierwsza wnuczka... eh nie wiem jak długo u nas to jeszcze potrwa, ile jeszcze psychicznie wytrzymam.
Mąż tego tak nie przeżywa, raczej jest nastawiony, że będzie jak ma być - ale pewnie łatwiej mu, kiedy to nie on pilnuje wizyt, badań, kupowania i dzielenia supli itd. więc w tej kwestii raczej stara się być dla mnie wyrozumiały ale też nie wiem kiedy stwierdzi, że już za bardzo przeżywam...Starania od 12.2025
01.2026 cb ❤️🩹
w klinice od 06.2026
10.08.2026 - I IUI + fertile chip ❌️
👱♀️34
MTHFR A1298C heterozygotyczny
PAI-1 homozygotyczny
Gen protrombiny G20210A heterozygotyczny
Sono hsg (lipiec 2026) - obustronna drożność ✅️
regularne cykle ✅️
owulacja ✅️
HOMA-IR ✅️
Suplememtacja; leki: acard 150, po owulacji neoparin 0,4
👱♂️35
lekka IO (glucophage 1000)
Dfi 30%
Żpn III stopień (embilizacja 21.08.2026)
morfologia 3%
pozostałe wyniki ✅️
suplementacja z dużą ilością antyoksydantów -
lucy_here wrote:Może dla pewności skonsultuj to z lekarzem? Chociaż, jeśli już brałaś to pewnie mniej więcej wiesz, kiedy znowu mogą być potrzebne.
U mnie też bywało lepiej - w weekend spora kłótnia z mężem, niedługo "okienko starań" a nastroje mocno średnie... pierwszy raz mam też tak, że już przed owulacją dopadają mnie myśli typu po co nam to, pewnie kolejny raz nic z tego nie będzie itp. Dotychczas zwykle pesymizm pojawiał się dopiero po nieudanych testach.
Jakiś czas temu rozważałam wizytę u psychologa - bywają momenty kiedy naprawdę z byle powodu pojawia się płacz (raz rozpłakałam się będąc samemu w domu i słysząc malutkie dziecko płaczące pod blokiem), ogólne poczucie beznadziei. W czasie naszych starań w bliskim otoczeniu pojawiło się 6 ciąż... w tym ostatnio u siostry męża - wiecie - pierwszy maluch w rodzinie, pierwsza wnuczka... eh nie wiem jak długo u nas to jeszcze potrwa, ile jeszcze psychicznie wytrzymam.
Mąż tego tak nie przeżywa, raczej jest nastawiony, że będzie jak ma być - ale pewnie łatwiej mu, kiedy to nie on pilnuje wizyt, badań, kupowania i dzielenia supli itd. więc w tej kwestii raczej stara się być dla mnie wyrozumiały ale też nie wiem kiedy stwierdzi, że już za bardzo przeżywam...
🫂🫂 To wszystko jest takie trudne... Ale chyba nie ma czegoś takiego jak przeżywanie za bardzo, emocje się pojawiają i trzeba je przeżyć, lepiej tak niż udawać, że wszystko jest ok. A rozmowa z psychologiem lub terapeutą faktycznie może być pomocna ☺️Endometrioza, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski
Starania od 07.2025
Takatam wrote:Jaka Klinika? Długo czekałaś? Ja zapisałam sie miesiac temu na listę rezerwowa
Artvimed. Zapisaliśmy się na listę już na nowy rok jakoś ok kwietnia maja. Okazało się jednak, że pojawiły się środki już teraz więc działamy.
Takatam lubi tę wiadomość
-
Mi się nie udało
o 3 w nocy wstałam z bólem i okazało sie ze mam okres. Moja psycha już tego nie znosi zbyt dobrze. I nie wiem czy mam jeszcze sens kolejna inseminacja zwieksza nadzieje jedynie w głowie a potem łamie serducho💔
👱🏻♀️32 👨33
starania od 05.2024
Jajowody drożne ✅️
AMH 9,84 ng/ml ❓️
Takatam wrote:Mi się nie udało
o 3 w nocy wstałam z bólem i okazało sie ze mam okres. Moja psycha już tego nie znosi zbyt dobrze. I nie wiem czy mam jeszcze sens kolejna inseminacja zwieksza nadzieje jedynie w głowie a potem łamie serducho💔
Moja pierwsza też była nie udana i też mi się świat na chwilę załamał, i pamiętam dokładnie ten dzień jak było mi meeega ciężko, i pamiętam jak na spacerze tylko o tym myślałam, ale otrzepałam się i potem wyszłam za mąż , dostałam okres dzień po ślubie i po okresie miałam insemi kolejna i to była ta udana 🥹 do tej pory nie wierzę że to pisze ale tak, także nie załamuj się i leć do przodu, z każdą kolejną szansa rośnie 🫢 ważne to nie przestać i iść dalej dalej, nie załamywać się
Takatam, mistyreal lubią tę wiadomość
-
Współczuję😞 Kiedy pisałaś o potencjalnych objawach, myślałam, że może jednak komuś się udało.Takatam wrote:Mi się nie udało
Na Twoim miejscu - jeśli jeszcze nie rozważacie ivf i macie środki - próbowałabym dalej iui. Jednak na naturalnych staraniach z 2 lata Wam zleciały i nic z tego - więc myślę, że może iui coś zmieni, pomoże.Starania od 12.2025
01.2026 cb ❤️🩹
w klinice od 06.2026
10.08.2026 - I IUI + fertile chip ❌️
👱♀️34
MTHFR A1298C heterozygotyczny
PAI-1 homozygotyczny
Gen protrombiny G20210A heterozygotyczny
Sono hsg (lipiec 2026) - obustronna drożność ✅️
regularne cykle ✅️
owulacja ✅️
HOMA-IR ✅️
Suplememtacja; leki: acard 150, po owulacji neoparin 0,4
👱♂️35
lekka IO (glucophage 1000)
Dfi 30%
Żpn III stopień (embilizacja 21.08.2026)
morfologia 3%
pozostałe wyniki ✅️
suplementacja z dużą ilością antyoksydantów -
Daga dziekuje nadal walczę i będę! Ten pierwszy dzień okresu to jest jakby cały świat był przeciwko ale nie umiem się pogadać, nie umiem odpuścić, troche się tego boję że nigdy nie odpuszczę. Mam nadzieje że moja historia się skończy jak u Ciebie pozytywnie - dziekuje ❤️🩹
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 21:57
👱🏻♀️32 👨33
starania od 05.2024
Jajowody drożne ✅️
AMH 9,84 ng/ml ❓️
Na invitro czekamy na liscie rezerwowych ale wątpię że w tym roku coś sie uda. Inseminacje robimy polki co na nfz z programu i chyba tal zrobimy jak mowisz, podjedziemy 3 raz ale zrobimy sobie jeden cykl przerwy, musze troche dać sobie czasu i przerwe od lekarzylucy_here wrote:Współczuję😞 Kiedy pisałaś o potencjalnych objawach, myślałam, że może jednak komuś się udało.
Na Twoim miejscu - jeśli jeszcze nie rozważacie ivf i macie środki - próbowałabym dalej iui. Jednak na naturalnych staraniach z 2 lata Wam zleciały i nic z tego - więc myślę, że może iui coś zmieni, pomoże.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 22:01
👱🏻♀️32 👨33
starania od 05.2024
Jajowody drożne ✅️
AMH 9,84 ng/ml ❓️
Przytulam🫂Takatam wrote:Mi się nie udało
o 3 w nocy wstałam z bólem i okazało sie ze mam okres. Moja psycha już tego nie znosi zbyt dobrze. I nie wiem czy mam jeszcze sens kolejna inseminacja zwieksza nadzieje jedynie w głowie a potem łamie serducho💔09.2024 IUI ❌️ (nasienie dawcy)
10.2024 IUI ❌️
09.2025 👶

08.2026 - IUI nr 5 - cb💔