Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2026*
Odpowiedz

*inseminacja 2026*

Oceń ten wątek:
  • Riaska98 Autorytet

Wysłany: 4 września, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takatam wrote:
    Mi się nie udało :( o 3 w nocy wstałam z bólem i okazało sie ze mam okres. Moja psycha już tego nie znosi zbyt dobrze. I nie wiem czy mam jeszcze sens kolejna inseminacja zwieksza nadzieje jedynie w głowie a potem łamie serducho💔
    Przesyłam duzo siły na ten ciężki czas 😓

🌸 Starania od 2024 r. 🌸
    🩺 12.2025 ➜ drożność jajowodów ✅
    💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
    💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
    📋 05.2026 ➜ kwalifikacja do IVF ✅
    🌙 05.2026 ➜ Gonapeptyl (wyciszanie jajników)
    💉 06.2026 ➜ IVF 💊 Bemfola + Menopur + Gonapeptyl
    🥚 17.06.2026 ➜ punkcja: 20 komórek
    🧬 Zapłodnionych: 6 ❤️
    ❄️ Mrozaczki 5:
    5 doba:🔹 4.1.2 🔹 4.2.2 🔹 3.2.3
    6 doba: 🔹 5.2.3 🔹 4.2.3
    📅 29.06.2026 ➜ kwalifikacja do transferu 🍀 ✅️
    🩵21.07.2026 ➜ transfer blastocysty 4.1.2 ❄️👶✨
    ⏳🩸 27.07.2026 ➜ 47.8 #1 🧪
    ⏳🩸 31.07.2026 ➜ 288.1 #2 🧪
    ⏳🩸 07.08.2026 ➜ 3760.0 #3 🧪
    preg.png
  • mistyreal Przyjaciółka

Wysłany: 4 września, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takatam wrote:
    Mi się nie udało :( o 3 w nocy wstałam z bólem i okazało sie ze mam okres. Moja psycha już tego nie znosi zbyt dobrze. I nie wiem czy mam jeszcze sens kolejna inseminacja zwieksza nadzieje jedynie w głowie a potem łamie serducho💔

Tak jak pisałaś, daj sobie czas, przytulam 🫂🫂🫂

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski

Starania od 07.2025

12.06.2026 - 1 konsultacja w klinice
    8.07.2026 - sono-HSG (jajowody drożne, łukowata macica
    7.09.2026 - IUI, 1 próba
  • Daga 654 Ekspertka

Wysłany: 4 września, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takatam wrote:
    Daga dziekuje nadal walczę i będę! Ten pierwszy dzień okresu to jest jakby cały świat był przeciwko ale nie umiem się pogadać, nie umiem odpuścić, troche się tego boję że nigdy nie odpuszczę. Mam nadzieje że moja historia się skończy jak u Ciebie pozytywnie - dziekuje ❤️‍🩹

pamiętaj to tylko 2 tyg i potem mozesz wystartowac z dwojona sila i moca do dzialania, ważne zeby poprawic korone jak sie to mowi i isc dalej , nie poddawaj sie i walcz, glowa do góry! 2 tyg zleca i ino sie obejrzysz nadejdzie ten piekny dzien inseminacji, i wtedy wszystkie nadzieje wraacaaja a potem tylko szukac tych dobrych oznak ciazy , ja szukalam,nawet jak rwalam chwasty to czulam ze bede w ciazy bo tak strasznie chcialam zeby sie udaloi wierzylam ze w koncu sie uda<3 i czasami nawet caly swiat jest przeciwko nam, mowi Ci ze to nie dla Ciebie i ze to szkoda Twojego czasu to waznego zebys tego nie sluchala i dalej robila swoje i nawet jak ktos Ci mowi ze moze sie nie udac to Ty dalej wierz ze kiedys sie uda :) a i przy 2 pecherzykach jest podwojna szansa, i u mnie to byla ta udana, pamietam na insemi2 jak najlepszy lekarz w Krk z artvimed powiedzial ; mam nadzieje ze sie juz nie spotkamy i mysle ze tym razem sie uda, i sie udalo dzieki niemu tez
    dobrego weekendu

• Daga 654 Ekspertka

Wysłany: 4 września, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meegi91 wrote:
    Artvimed. Zapisaliśmy się na listę już na nowy rok jakoś ok kwietnia maja. Okazało się jednak, że pojawiły się środki już teraz więc działamy.

najlepsza klinika w krk, ja polecam calym sercem :)a najbardziej Pana Dyrektora kliniki ktory zrobil mi 2 udana inseminacje, myślę ze nie ma slow ktore by można powiedziec aby okazac wdziecznosc jemu ze sie udalo , malo kiedy się udaje za 2 razem, jemu sie udalo bo jest naprawde dobry i teraz przeszlam do jego drugiej kliniki i jestem baardzo zadowolona

• Daga 654 Ekspertka

Wysłany: 4 września, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meegi91 wrote:
    Artvimed. Zapisaliśmy się na listę już na nowy rok jakoś ok kwietnia maja. Okazało się jednak, że pojawiły się środki już teraz więc działamy.

i tez bylam tam zapisana na in vitro , ale zaczelam od inseminacji :D

• Jus.tyna Debiutantka

Wysłany: 4 września, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    i tez bylam tam zapisana na in vitro , ale zaczelam od inseminacji :D

A jak to wygląda, umówiłam się na kwalifikację i was nie zakwalifikowano bo zaproponowano insemiancje czy inaczej?

Ja też tam jestem. Czekam na kwalifikacje, ale jeszcze podchodzę do inseminacji. Myślimy o 2 bo 1 miałam, ale teraz zmieniliśmy mocno plan przygotowania do niej. I myślę czy zdążymy do kwalfikacji czy ew. można ją opóźnić?

• Daga 654 Ekspertka

Wysłany: 5 września, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus.tyna wrote:
    A jak to wygląda, umówiłam się na kwalifikację i was nie zakwalifikowano bo zaproponowano insemiancje czy inaczej?

Ja też tam jestem. Czekam na kwalifikacje, ale jeszcze podchodzę do inseminacji. Myślimy o 2 bo 1 miałam, ale teraz zmieniliśmy mocno plan przygotowania do niej. I myślę czy zdążymy do kwalfikacji czy ew. można ją opóźnić?

Lekarz zaproponował in vitro a ja zaproponowałam że chce spróbować inseminacje najpierw kilka razy bo to bardziej naturalna metoda i nie ma aż takiej ingerencji w ciało kobiety , on powiedział że max 3, i tak ustaliliśmy, także zapisałam się na listę na in vitro najpierw , zakwalifikowano nas i lekarz powiedział że trzyma nam tam miejsce bo po 3 próbach idziemy robić in vitro , także to zależy od lekarza i trzeba to z nim ustalić , ale on nam trzymał miejsce

• Daga 654 Ekspertka

Wysłany: 5 września, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Lekarz zaproponował in vitro a ja zaproponowałam że chce spróbować inseminacje najpierw kilka razy bo to bardziej naturalna metoda i nie ma aż takiej ingerencji w ciało kobiety , on powiedział że max 3, i tak ustaliliśmy, także zapisałam się na listę na in vitro najpierw , zakwalifikowano nas i lekarz powiedział że trzyma nam tam miejsce bo po 3 próbach idziemy robić in vitro , także to zależy od lekarza i trzeba to z nim ustalić , ale on nam trzymał miejsce

Także jedno nie wyklucza drugiego, ja bym szła dwutorowo , i szła do insemi i podeszła do kwalifikacji

• Riaska98 Autorytet

Wysłany: 5 września, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Także jedno nie wyklucza drugiego, ja bym szła dwutorowo , i szła do insemi i podeszła do kwalifikacji
    A u nas bylo trochę inaczej, po nie udanych IUI mielismy wizyte kwalifikacyjna do invitro, i wtedy dopiero podpisywaliśmy dokumenty. Ale mysle ze moglo byc tak bo lekarz wiedział ze w klinice sa srodki i narazie sie nie skończą, moze dlatego nie musieliśmy szybciej "rezerwować" miejsca

🌸 Starania od 2024 r. 🌸
    🩺 12.2025 ➜ drożność jajowodów ✅
    💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
    💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
    📋 05.2026 ➜ kwalifikacja do IVF ✅
    🌙 05.2026 ➜ Gonapeptyl (wyciszanie jajników)
    💉 06.2026 ➜ IVF 💊 Bemfola + Menopur + Gonapeptyl
    🥚 17.06.2026 ➜ punkcja: 20 komórek
    🧬 Zapłodnionych: 6 ❤️
    ❄️ Mrozaczki 5:
    5 doba:🔹 4.1.2 🔹 4.2.2 🔹 3.2.3
    6 doba: 🔹 5.2.3 🔹 4.2.3
    📅 29.06.2026 ➜ kwalifikacja do transferu 🍀 ✅️
    🩵21.07.2026 ➜ transfer blastocysty 4.1.2 ❄️👶✨
    ⏳🩸 27.07.2026 ➜ 47.8 #1 🧪
    ⏳🩸 31.07.2026 ➜ 288.1 #2 🧪
    ⏳🩸 07.08.2026 ➜ 3760.0 #3 🧪
    preg.png
‹‹ 71 72 73 74 75
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ