*inseminacja 2026*
-
WIADOMOŚĆ
-
Przesyłam duzo siły na ten ciężki czas 😓Takatam wrote:Mi się nie udało
o 3 w nocy wstałam z bólem i okazało sie ze mam okres. Moja psycha już tego nie znosi zbyt dobrze. I nie wiem czy mam jeszcze sens kolejna inseminacja zwieksza nadzieje jedynie w głowie a potem łamie serducho💔
🌸 Starania od 2024 r. 🌸
🩺 12.2025 ➜ drożność jajowodów ✅
💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
📋 05.2026 ➜ kwalifikacja do IVF ✅
🌙 05.2026 ➜ Gonapeptyl (wyciszanie jajników)
💉 06.2026 ➜ IVF 💊 Bemfola + Menopur + Gonapeptyl
🥚 17.06.2026 ➜ punkcja: 20 komórek
🧬 Zapłodnionych: 6 ❤️
❄️ Mrozaczki 5:
5 doba:🔹 4.1.2 🔹 4.2.2 🔹 3.2.3
6 doba: 🔹 5.2.3 🔹 4.2.3
📅 29.06.2026 ➜ kwalifikacja do transferu 🍀 ✅️
🩵21.07.2026 ➜ transfer blastocysty 4.1.2 ❄️👶✨
⏳🩸 27.07.2026 ➜ 47.8 #1 🧪
⏳🩸 31.07.2026 ➜ 288.1 #2 🧪
⏳🩸 07.08.2026 ➜ 3760.0 #3 🧪

-
Takatam wrote:Mi się nie udało
o 3 w nocy wstałam z bólem i okazało sie ze mam okres. Moja psycha już tego nie znosi zbyt dobrze. I nie wiem czy mam jeszcze sens kolejna inseminacja zwieksza nadzieje jedynie w głowie a potem łamie serducho💔
Tak jak pisałaś, daj sobie czas, przytulam 🫂🫂🫂Endometrioza, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski
Starania od 07.2025
12.06.2026 - 1 konsultacja w klinice
8.07.2026 - sono-HSG (jajowody drożne, łukowata macica
7.09.2026 - IUI, 1 próba -
Takatam wrote:Daga dziekuje nadal walczę i będę! Ten pierwszy dzień okresu to jest jakby cały świat był przeciwko ale nie umiem się pogadać, nie umiem odpuścić, troche się tego boję że nigdy nie odpuszczę. Mam nadzieje że moja historia się skończy jak u Ciebie pozytywnie - dziekuje ❤️🩹
pamiętaj to tylko 2 tyg i potem mozesz wystartowac z dwojona sila i moca do dzialania, ważne zeby poprawic korone jak sie to mowi i isc dalej , nie poddawaj sie i walcz, glowa do góry! 2 tyg zleca i ino sie obejrzysz nadejdzie ten piekny dzien inseminacji, i wtedy wszystkie nadzieje wraacaaja a potem tylko szukac tych dobrych oznak ciazy , ja szukalam,nawet jak rwalam chwasty to czulam ze bede w ciazy bo tak strasznie chcialam zeby sie udaloi wierzylam ze w koncu sie uda<3 i czasami nawet caly swiat jest przeciwko nam, mowi Ci ze to nie dla Ciebie i ze to szkoda Twojego czasu to waznego zebys tego nie sluchala i dalej robila swoje i nawet jak ktos Ci mowi ze moze sie nie udac to Ty dalej wierz ze kiedys sie uda
a i przy 2 pecherzykach jest podwojna szansa, i u mnie to byla ta udana, pamietam na insemi2 jak najlepszy lekarz w Krk z artvimed powiedzial ; mam nadzieje ze sie juz nie spotkamy i mysle ze tym razem sie uda, i sie udalo dzieki niemu tez
dobrego weekendu -
Meegi91 wrote:Artvimed. Zapisaliśmy się na listę już na nowy rok jakoś ok kwietnia maja. Okazało się jednak, że pojawiły się środki już teraz więc działamy.
najlepsza klinika w krk, ja polecam calym sercem :)a najbardziej Pana Dyrektora kliniki ktory zrobil mi 2 udana inseminacje, myślę ze nie ma slow ktore by można powiedziec aby okazac wdziecznosc jemu ze sie udalo , malo kiedy się udaje za 2 razem, jemu sie udalo bo jest naprawde dobry i teraz przeszlam do jego drugiej kliniki i jestem baardzo zadowolona -
Daga 654 wrote:i tez bylam tam zapisana na in vitro , ale zaczelam od inseminacji

A jak to wygląda, umówiłam się na kwalifikację i was nie zakwalifikowano bo zaproponowano insemiancje czy inaczej?
Ja też tam jestem. Czekam na kwalifikacje, ale jeszcze podchodzę do inseminacji. Myślimy o 2 bo 1 miałam, ale teraz zmieniliśmy mocno plan przygotowania do niej. I myślę czy zdążymy do kwalfikacji czy ew. można ją opóźnić? -
Jus.tyna wrote:A jak to wygląda, umówiłam się na kwalifikację i was nie zakwalifikowano bo zaproponowano insemiancje czy inaczej?
Ja też tam jestem. Czekam na kwalifikacje, ale jeszcze podchodzę do inseminacji. Myślimy o 2 bo 1 miałam, ale teraz zmieniliśmy mocno plan przygotowania do niej. I myślę czy zdążymy do kwalfikacji czy ew. można ją opóźnić?
Lekarz zaproponował in vitro a ja zaproponowałam że chce spróbować inseminacje najpierw kilka razy bo to bardziej naturalna metoda i nie ma aż takiej ingerencji w ciało kobiety , on powiedział że max 3, i tak ustaliliśmy, także zapisałam się na listę na in vitro najpierw , zakwalifikowano nas i lekarz powiedział że trzyma nam tam miejsce bo po 3 próbach idziemy robić in vitro , także to zależy od lekarza i trzeba to z nim ustalić , ale on nam trzymał miejsce -
Daga 654 wrote:Lekarz zaproponował in vitro a ja zaproponowałam że chce spróbować inseminacje najpierw kilka razy bo to bardziej naturalna metoda i nie ma aż takiej ingerencji w ciało kobiety , on powiedział że max 3, i tak ustaliliśmy, także zapisałam się na listę na in vitro najpierw , zakwalifikowano nas i lekarz powiedział że trzyma nam tam miejsce bo po 3 próbach idziemy robić in vitro , także to zależy od lekarza i trzeba to z nim ustalić , ale on nam trzymał miejsce
Także jedno nie wyklucza drugiego, ja bym szła dwutorowo , i szła do insemi i podeszła do kwalifikacji -
A u nas bylo trochę inaczej, po nie udanych IUI mielismy wizyte kwalifikacyjna do invitro, i wtedy dopiero podpisywaliśmy dokumenty. Ale mysle ze moglo byc tak bo lekarz wiedział ze w klinice sa srodki i narazie sie nie skończą, moze dlatego nie musieliśmy szybciej "rezerwować" miejscaDaga 654 wrote:Także jedno nie wyklucza drugiego, ja bym szła dwutorowo , i szła do insemi i podeszła do kwalifikacji🌸 Starania od 2024 r. 🌸
🩺 12.2025 ➜ drożność jajowodów ✅
💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
📋 05.2026 ➜ kwalifikacja do IVF ✅
🌙 05.2026 ➜ Gonapeptyl (wyciszanie jajników)
💉 06.2026 ➜ IVF 💊 Bemfola + Menopur + Gonapeptyl
🥚 17.06.2026 ➜ punkcja: 20 komórek
🧬 Zapłodnionych: 6 ❤️
❄️ Mrozaczki 5:
5 doba:🔹 4.1.2 🔹 4.2.2 🔹 3.2.3
6 doba: 🔹 5.2.3 🔹 4.2.3
📅 29.06.2026 ➜ kwalifikacja do transferu 🍀 ✅️
🩵21.07.2026 ➜ transfer blastocysty 4.1.2 ❄️👶✨
⏳🩸 27.07.2026 ➜ 47.8 #1 🧪
⏳🩸 31.07.2026 ➜ 288.1 #2 🧪
⏳🩸 07.08.2026 ➜ 3760.0 #3 🧪

-