INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLunka, uwielbiam Cię za tą wiarę w IUI
Ania M może faktycznie warto spróbować jeszcze w kwietniu?
Ja teraz robie trzecią IUI, w kwietniu prawdopodobnie histeroskopia i maj też podchodzę do ivf.
Ojeku, najważniejsze to do dobrego lekarza, ja też przy ciążach biochemicznych straciłam dużo czasu przez pierwszego lekarza. -
Vaina wrote:Jestem po dzisiejszym podglądaniu pęcherzyków - i mam już 19mm, a dziś jest mój 7 dc, nigdy tak wcześnie nie miałam, gonal serio przyśpiesza. Tak więc dziś był pregnyl i jutro trochę na wariata IUI. Na początku byłam wściekła że tak na wariata, ale może to i dobrze To będzie trzecia i ostatnia
-
nick nieaktualnyLunk_a wrote:Mi pomogła to wierze:-)
Zastanawiam się co tu diagnozowac przy cb..na pewno warto pciala na pewne zespoły, krzepnięcie. I pewnie clexane czasem encorton zalecają.
nie wiem co jeszcze - pewnie wymaz w kierunku bakterii w szyjce
boję sie kariotypów, po tym amh uwierzę już we wszystko -
nick nieaktualny
-
Kariotypy nam też wyszły ok.
Jak ma wyjść zle wyjdzie. To nie jest rzecz zmienna.
Krzepnięcie musowo. Lacznie z białkiem c i s.
Pciala w kier zesp antyfosfolip, toczen.
Pcial przeciwplwmnikowych niw warto bo to przy braku ciąży. Ewentualnie plozyskowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 21:51
-
Vaina wrote:endo 11mm, estradiolu nie
Od dużego pęcherzyka do iui minęły 4 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 21:50
-
Ja nigdy, przenigdy nie badałam estradiolu. .. teraz się zastanawiam, dlaczego mój dr mi tego nie zlecił. .
5 lat walki...
3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
Ciąża pozamaciczna 05.2018
NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
05.2019 Naturalsik ❤ -
Hej dziewczyny
jakbyście chciały skorzystac to w diagnostyce znowu są rózne pakiety moze cos Wam sie przyda szczegolnie ten drui pakiet gdzie jest wit D , kwas foliowy
http://www.zyjzdrowo.diag.pl/#!blank-1/yj97cojejku, monika9966 lubią tę wiadomość
-
Estradiol nie do końca świadczy o tym ze na pewno mamy kom jaj. Przy ivf duży Estradiol nie świadczy o ilości dojrzałych pecherzykow. Estradiol wydzielają kom ziarniste zdaje się, w każdym razie struktury pęcherzyka ale dojrzałego. Przy jednym pecherzyku Estradiol świadczy prawie zawsze o jego dojrzałości i tym ze w środku jest kom jaj.
niedoświadczona 32, ojejku lubią tę wiadomość
-
niedoświadczona 32 wrote:Czy są jakieś normy estradiolu, które pozwalają określić, kiedy pęcherzyk jest dojrzały? Szykuję się do AID... i naprawdę chcę zrobić wszystko żeby zwiększyć szanse.. bo to dla mnie wielki stres..
niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja nigdy nie badałam estradiolu, nawet ostatnio chciałam ale lek. stwierdził, że niepotrzebne. U mnie tradycyjnie pod górkę, po zaplanowaniu 1 IUI zaczęłam mieć bardzo duże plamienia, co było wskazaniem do histeroskopii okazało się jednak że muszę przeleczyć gronkowca, potem wyszedł paciorkowiec, który sam przeszedł. Wtedy plamienia mi się zmniejszyły i ale ze względu na święta Bożego Narodzenia przeniosłam IUI na styczeń, następna lutowa odwołana znowu gronkowiec, w marcu następna nie pękł pęcherzyk, teraz 1 dc ale mam nieaktualną cytologię i niestety nie zdążę jej zrobić, więc następna IUI dopiero w maju. Ja się zastanawiam nad tymi przeciwciałami plemnikowymi jeszcze ale znowu co ta wiedza mi da?
Wszytko staramy się robić z mężem jednocześnie wyrabiając każde z nas prawie po dwa etaty...
Mój plan to jeszcze jedna IUI, histeroskopia i in vitro.
A dziś minął dokładnie rok, kiedy po ponad roku starań poszłam do ginekologa (niechętnie mąż mnie zmusił bo ja mam lęk przed białym fartuchem i zawsze w gabinecie mi ciśnienie skacze) i ten mi uświadomił, że to poważna sprawa i od razu wspomniał o ivf, to był szok.Novum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
-
dziewczyny a jest jakis sposób na to by pecherzyk był wiekszy przy owulacji mamy na to wpływ ? podchodze do pierwszej iui na cyklu naturalnym i panikuje czy pecherzyk bedzie mial odpowiednia wielkoscniedoczynnosc tarczycy
amh 0,68
11.06.16 iui
25.10.16 iui
23.11.16 iui stymulacja
30.06.17 iui stymulacja
04/2019 brak komórek jajowych
01/2020 przerwany długi protokół
07/2020 nieudana procedura z jednym zarodkiem -
Moim zdaniem iui na naturalnym pęcherzyku to strata kasy. Asiak, dlaczego nie masz stymulacji? Ovitrelle ani pregnylu tez nie będziesz mieć? Z jakich powodów masz iui?
5 lat walki...
05.2019 Naturalsik ❤ -
monika9966 wrote:migotka ja z kolei nigdy nie badałam AMH...i też się zastanawiam dlaczego żaden z trzech lekarzy mi nie zlecił ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 22:48
5 lat walki...
05.2019 Naturalsik ❤ -
nick nieaktualnyCzytając forum odnoszę wrażenie że chyba tylko ja nie miałam zleconego badania AMH... dziwne że leczyłam się u 3 lekarzy i ani jeden mi tego nie zlecił a dwóch mnie stymulowało ( tzn ten ostatni teraz robi IUI na cyklu stymulowanym)... Ręcę opadaja że sama muszę sobie zlecać badania
-
Ja też nie miałam AMH i do IUI nie mam zamiaru tego badania robic do IVF juz tak , mojej dr wysatczyly FSH,LH estradiol, w 3 dc
wystymulowała mnie dobrze i z efektem a to dla mnie jest najwazniejszeWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 22:57
ojejku, Asia_88 lubią tę wiadomość