INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Wydaje mi się, że inofem itd nie miało na to wpływu. A brałaś już tym cyklu clo? Ja od kiedy biorę clo mam cykl idealnie 28 dni zamiast 33 dni. Ale kto wie.... A ja dziewczyny po drugiej IUI zabieram się i z mężem lecimy do Bułgarii...Dosyć tego siedzenia i odliczenia 14 dni do testowania. Na nic się nie nastawiam ale mam dobre przeczucia co do II podejścia. 23 maja monitoring zobaczymy co słychać.
niedoświadczona 32, bajka_ lubią tę wiadomość
-
Nie brałam clo.. dopiero jutro mam zacząć.. naprawdę nie wiem jak to się stało, ale nawet objaw śluzu miałam tak wyraźny jak nigdy w życiu..a taki cykl 28 dni to normalnie od kiedy miesiączkuję chyba nie miałam!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 19:30
niedoświadczona 32 -
No to jest szansa, że jakiś może niedobór został uzupełniony i organizm zaczyna inaczej pracować. Niby czytałam lekarską prezentację na temat inofemu i ma on ogólnoustrojowy wpływ ale jakoś w to nie wierzyłam, bo to suplement aczkolwiek sama biorę 2x1 bo nie chce brać sioforu/metoformaxu (mam stan przedcukrzycowy). Mi tak naprawdę branie clo zbiegło sie z inofemem więc nie wiem jak bym zareagowała na sam inofem.
-
Faktem jest, że długo go już popijam..plus te inne regulatory
wklejam link, który znalazłam o tym suplemencie:
http://establopharma.com/wp-content/uploads/2015/03/Inofem-Badanie-kliniczne.pdf
tak bym chciała żeby inseminacja się udała..niedoświadczona 32 -
niedoświadczona 32 wrote:Faktem jest, że długo go już popijam..plus te inne regulatory
wklejam link, który znalazłam o tym suplemencie:
http://establopharma.com/wp-content/uploads/2015/03/Inofem-Badanie-kliniczne.pdf
tak bym chciała żeby inseminacja się udała.. -
Może pora na podsumowanie. Wzięłam pod uwagę 26 dziewczyn, czyli tylko te, gdzie znamy wynik inseminacji.
A czy ktoś wie jaki % był w marcu? Nie mogę znaleźć.
2015 rok:
KWIECIEŃ 3 IUI/1 udane=33%
MAJ 20 IUI/5 udane=25%
CZERWIEC 15 IUI/4 udane=26%
LIPIEC 22 IUI/3 udane=13%
SIERPIEŃ 12 IUI/2 udane=16%
WRZESIEŃ 10 IUI/1 udana=10%
PAŹDZIERNIK 6 IUI/2 udane=33%
LISTOPAD 17 IUI/4 udane=24%
GRUDZIEŃ 13 IUI/2 udane=16%
2016 ROK:
STYCZEŃ 21 IUI/2 udane=9,5%
LUTY 12 IUI/1 udane=8,4%
KWIECIEŃ 26 IUI/4 udane= 15,38%Alcea lubi tę wiadomość
-
Hej! Moja inseminacje można oznaczyć jako nieudana. Po 14 dniach test jest nadal negatywny. Dzisiaj, zgodnie z zaleceniami lekarza, odstawiam progesteron i czekam na @.
Mam nadzieję, ze tym samym wyczerpałam limit smutnych buziek dla majowych inseminacji i ze całej reszcie sie uda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 06:26
-
Płatek szkarłatny wrote:Może pora na podsumowanie. Wzięłam pod uwagę 26 dziewczyn, czyli tylko te, gdzie znamy wynik inseminacji.
A czy ktoś wie jaki % był w marcu? Nie mogę znaleźć.
2015 rok:
KWIECIEŃ 3 IUI/1 udane=33%
MAJ 20 IUI/5 udane=25%
CZERWIEC 15 IUI/4 udane=26%
LIPIEC 22 IUI/3 udane=13%
SIERPIEŃ 12 IUI/2 udane=16%
WRZESIEŃ 10 IUI/1 udana=10%
PAŹDZIERNIK 6 IUI/2 udane=33%
LISTOPAD 17 IUI/4 udane=24%
GRUDZIEŃ 13 IUI/2 udane=16%
2016 ROK:
STYCZEŃ 21 IUI/2 udane=9,5%
LUTY 12 IUI/1 udane=8,4%
KWIECIEŃ 26 IUI/4 udane= 15,38%
W marcu, to chyba było 0% niestety...
Pozdrawiam Was dziewczyny
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Też mi się wydaje,że w marcu nikomu się nie udało...
Oby teraz statystyka tylko rosła. Trzeba pobić zeszłoroczny majowy wynikWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 12:16
Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość
Podejście do drugiej ciaży:
4 IUI nieudane... -
Hej hej:)
Wlasnie wrocilam ze szpitala..mialam HSG i oba jajowody drozne:) czyli mozemy podchodzic do kolejnej iui, a poki co..w tym cyklu tylko sex. Juz sie nie moge doczekacAlcea, bajka_, niedoświadczona 32, monika9966 lubią tę wiadomość
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
nick nieaktualnyWitam, ja przed obserwowaniem się miałam cykle okolo 28-30 dni a odkad jezdze po lekarzach, licze dni plodne itd to cykle mi sie wachaja miedzy 25-35 dni. pilam inofem 3 miesiace i nie zauwazylam poprawy. wiem tylko ze w tym czasie pecherzyki mialam duze bo do 30mm. Myślę, że na dlugosc cykli wplywa tez stres, owulacja sie przesuwa itd.
-
Wszystko wskazuje, że załapię się na majową rundę.. dziś pierwszy dzień clo.. zaczynam się naprawdę denerwować tą całą sytuacją. Jak sobie radzicie ze stresem przed inseminacją? Czytałam, ze dziewczyny z in vitro dostają nawet relanium...niedoświadczona 32
-
niedoświadczona 32 wrote:Wszystko wskazuje, że załapię się na majową rundę.. dziś pierwszy dzień clo.. zaczynam się naprawdę denerwować tą całą sytuacją. Jak sobie radzicie ze stresem przed inseminacją? Czytałam, ze dziewczyny z in vitro dostają nawet relanium...
Moze to dziwne, ale ja nie miałam żadnego stresu. Przed hsg chodziłam po ścianach ze strachu, a przed inseminacja nic. Bo i nie było sie czego bać - jakbym miała z czymś porównać, to moze z cytologia, jesli chodzi o podobieństwo doświadczeń. Za to czekanie na testowanie doprowadzało mnie do szałuTIMBULINA lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jadąc na pierwsze IUI odczuwałam emocje tzw. "podekscytowanie" a może i lekki stres przed nieznanym...Teraz przed drugą jest inaczej, rozczarowanie po pierwszej spowodowało, że olałam to sobie trochę, nabrałam dystansu- nie myślę, nie odliczam, nie zastanawiam się, nie gadam o tym...
Za to dzisiaj z rana dostałam piękną wiadomość- koleżanka, która starała się rok naturalnie (w tym czasie jedno poronienie) ujrzała dzisiaj dwie krechy i to dopiero 3 dni po planowym okresie. Zazdroszczę jej ale tak pozytywnie. Etap rozgoryczenia już dawno minął. Pomału zaprzątam swoją głowę innymi sprawami chociażby załatwianiem papierów do budowy czy wyjazdem na urlop.niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
-
monika9966 wrote:Hej bajka, jak samopoczucie? kiedy zamierzasz testować? Jakieś objawy? Pytam bo tego samego dnia miałyśmy IUI
Hej obawiam się, że się nie udało. Nie mam żadnych objawów. Lekko kłuje mnie jajnik z którego była owulacja, ale to nie jest objaw ciążowy bo przed miesiączką tak czasem mam. Do tego dopadł mnie albo pms dzisiaj albo stres/dól, że się nie udało. Testuje w sobotę, jeżeli temp. będzie na tym poziomie co teraz to w piątek idę na betę. A jak u Ciebie? Może Ty masz lepsze wieści? Kiedy testujesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 19:58
bajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836
26.07 pięknie bije serduszko
-
Hej,mogę się dołączyć? staramy się z mężem od 1,5 roku,stymulacja letrozolem, w marcu laparoskopia - wszystko ok, mąż przebadany w zeszłym roku w sierpniu - wyniki też w normie, dzisiaj byłam na wizycie u swojego lekarza i w czerwcu podchodzimy do inseminacji. Jestem w tym temacie zielona, nie mam pojęcia jak to wygląda, dzisiaj tylko lekarz wspomniał że za tydzień mam zrobić jakieś wymazy (nie pamiętam nazwy). Czy któraś z Was może mi powiedzieć jakie badania trzeba zrobić przed inseminacją? jaki jest ich koszt?
niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość