INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Vaina wrote:Trzymam kciuki za was wszystkie
Bo właśnie lekarz proponował po 3 nieudanych iui ICSI i padło właśnie stwierdzenie że coś na krótkim protokole.? -
monika9966 wrote:Płatku a które to Twoje podejście?
Moje 4...Przy pierwszych dwóch podejściach troche świrowałam i szybko leciałam na betę. Przy trzecin emocje opadły a teraz mam totalny luz, nie doszukuję się niczego, nie analizuję już tak jak wcześniej. Niepłodność uczy pokory i cierpliwości a ja raczej z tych niecierpliwych wiec to dla mnie prawdziwa lekcja wytrwałości. -
Lady In Red wrote:Płatek, pisałam juz na rocznikowym wątku, ale jeszcze tu dam znac: kontynuujemy IUI, tylko stymulację bede miała na zastrzykach Gonal-F), a nie tabletkach. Wg doktora wyniki mojego męża nie sa tak tragiczne i ostatnio jego pacjentce udało sie przy podobnych wynikach. I do tego od razu trojaczki.
-
AniaStaraczka85 wrote:Cześć dziewczyny ja właśnie miałam pierwsza inseminacje we wtorek,mam nadzieję że ostatnia:)
IUI w maju
04.05 LadyinRed 1/
05.05 Torunianka
07.05 bajka 2/
07.05 monika9966 4/
12.05 słomka 2/
13.05 Małe Słonko 2/
14.05 Mari123 8/
14.05 Pazyfae 3/
17.05 AniaStaraczka85 1/
19.05 sylejd 2/
Dopisałam cię Ania, ok? -
Płatek szkarłatny wrote:A ten Gonal-F to dlaczego? Możesz cos więcej napisać? Może ja też bym zasugerowała to lekarzowi. Brakuje mi już sił na to wszystko.M&M
-
Płatek szkarłatny wrote:A ten Gonal-F to dlaczego? Możesz cos więcej napisać? Może ja też bym zasugerowała to lekarzowi. Brakuje mi już sił na to wszystko.
Wg mojego lekarza zwiększy to szanse, bo u nas jest słabe nasienie. Wiec im bardziej ja bede gotowa na przyjęcie jednego z tych biednych plemniczkow, tym większe szanse na zajście.
Nie wiem, czy to dobre rozwiazanie, ale co mi pozostaje poza zaufaniem lekarzowi. Gość cieszy sie dobra opinia, jest jednym z nielicznych specjalistów od niepłodności w okolicy.
-
Płatek szkarłatny wrote:IUI w maju
04.05 LadyinRed 1/
05.05 Torunianka
07.05 bajka 2/
07.05 monika9966 4/
12.05 słomka 2/
13.05 Małe Słonko 2/
14.05 Mari123 8/
14.05 Pazyfae 3/
17.05 AniaStaraczka85 1/
19.05 sylejd 2/
Dopisałam cię Ania, ok? -
Płatek szkarłatny wrote:IUI w maju
04.05 LadyinRed 1/
05.05 Torunianka
07.05 bajka 2/
07.05 monika9966 4/
12.05 słomka 2/
13.05 Małe Słonko 2/
14.05 Mari123 8/
14.05 Pazyfae 3/
17.05 AniaStaraczka85 1/
19.05 sylejd 2/
Dopisałam cię Ania, ok?
Płatku, jeszcze ja 17.05 nr. 2 -
majka23 wrote:Witam,dopiero próbuje swoich sił na forum bo niechce zamęczać rodziny swoimi problemami,dzisiaj przepadly moje nadzieje na ciążę,jestem po drugiej nieudanej inseminacji
Napisz coś więcej. Długo się staracie? W czym problem? -
Alcea wrote:I ja dołączam do majowych IUI. Dziś tj.21.05 była nasze 3 podejście.
Trzymam kciuki za wszystkie majowe staraczki!! -
AniaStaraczka85 wrote:Alcea czy miałaś jakieś objawy po którejś IUI? Mówię o okresie kilku dni po IUI aż do końca cyklu,czy były jakieś różnice w samopoczucie miedzy cyklem w którym nie wyszło a w tym w którym się udało?
Aniu, nie było żadnej różnicy. Jedyne objawy jakie mam w drugiej fazie cyklu to pobolewania w podbrzuszu,ale to wynika z Luteiny. Przed ciążą zawsze bolały mnie mniej lub bardziej piersi,ale teraz piersi już mnie nie bolą. Jak zaszłam w ciążę to byłam przekonana,że się nie udało,bo czułam się tak jakbym okres miała dostać lada chwila. Dopiero w 6tyg ciąży zaczęły się mdłości i wymioty.
Edit: Brzuch jak na okres pobolewał mnie do 10 tygodnia ciażyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 15:51
Podejście do drugiej ciaży:
4 IUI nieudane... -
Alcea wrote:Aniu, nie było żadnej różnicy. Jedyne objawy jakie mam w drugiej fazie cyklu to pobolewania w podbrzuszu,ale to wynika z Luteiny. Przed ciążą zawsze bolały mnie mniej lub bardziej piersi,ale teraz piersi już mnie nie bolą. Jak zaszłam w ciążę to byłam przekonana,że się nie udało,bo czułam się tak jakbym okres miała dostać lada chwila. Dopiero w 6tyg ciąży zaczęły się mdłości i wymioty.
Edit: Brzuch jak na okres pobolewał mnie do 10 tygodnia ciaży -
majka23 wrote:Staramy sie 3lata a za sobą mamy rok leczenia w Poznaniu na polnej,u nas jest problem ze słabym nasieniem ale ja czuje że też coś jest nie tak i u mnie
-
Dziewczyny, słabe nasienie nie wyklucza nawet ciąży naturalnej. Przesyłam dużo wiary w powodzenie! Podajecie facetom witaminy, ruszają się, zrezygnowali z gorących kapieli i ciasnej bielizny?14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze