INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
IUI w maju
04.05 LadyinRed 1/
05.05 Torunianka
07.05 bajka 2/
07.05 monika9966 4/
12.05 słomka 2/
13.05 Małe Słonko 2/
14.05 Mari123 8/
14.05 Pazyfae 3/
Lady strasznie mi przykro, że muszę tą buźkę zaznaczyć. Nie tracimy jednak nadziei prawda?
Nic dziwnego więc że nie mogłam znaleźć marcowego podsumowania. W kwietniu na szczęście uciułałyśmy 15%. Ja w poniedziałek mam wizytę, zaczynam stymulację i w czerwcu druga IUI. -
2015 rok:
KWIECIEŃ 3 IUI/1 udane=33%
MAJ 20 IUI/5 udane=25%
CZERWIEC 15 IUI/4 udane=26%
LIPIEC 22 IUI/3 udane=13%
SIERPIEŃ 12 IUI/2 udane=16%
WRZESIEŃ 10 IUI/1 udana=10%
PAŹDZIERNIK 6 IUI/2 udane=33%
LISTOPAD 17 IUI/4 udane=24%
GRUDZIEŃ 13 IUI/2 udane=16%
2016 ROK:
STYCZEŃ 21 IUI/2 udane=9,5%
LUTY 12 IUI/1 udane=8,4%
MARZEC 0 udanych
KWIECIEŃ 26 IUI/4 udane= 15,38% -
Płatek szkarłatny wrote:IUI w maju
04.05 LadyinRed 1/
05.05 Torunianka
07.05 bajka 2/
07.05 monika9966 4/
12.05 słomka 2/
13.05 Małe Słonko 2/
14.05 Mari123 8/
14.05 Pazyfae 3/
Lady strasznie mi przykro, że muszę tą buźkę zaznaczyć. Nie tracimy jednak nadziei prawda?
Nic dziwnego więc że nie mogłam znaleźć marcowego podsumowania. W kwietniu na szczęście uciułałyśmy 15%. Ja w poniedziałek mam wizytę, zaczynam stymulację i w czerwcu druga IUI.
Dzięki Płatuś. Nie tracimy nadziei... Chyba. Szanse i tak były malutkie. Mam nadzieje, ze następne buzie bedą uśmiechnięte.
Ja po jutrzejszej wizycie bede wiedzieć, czy dołącze do czerwcowej edycji.
-
nick nieaktualnybajka_ wrote:Hej obawiam się, że się nie udało. Nie mam żadnych objawów. Lekko kłuje mnie jajnik z którego była owulacja, ale to nie jest objaw ciążowy bo przed miesiączką tak czasem mam. Do tego dopadł mnie albo pms dzisiaj albo stres/dól, że się nie udało. Testuje w sobotę, jeżeli temp. będzie na tym poziomie co teraz to w piątek idę na betę. A jak u Ciebie? Może Ty masz lepsze wieści? Kiedy testujesz?
Bajka, ja nie mam żadnych objawów, temperatury nie mierzę więc jeszcze czekam choć bez emocji. Mam listę badań przygotowujących do IVf i czuję że kolejny etap mnie nie ominie.
Ja zrobię test chyba dopiero w poniedziałek bo ostatnio cykl mi sie wydłużył do 30 dni i to bedzie właśnie 30 dzień. Bety chyba robić nie będę. -
Monia życzę Ci z całego serducha aby się udało
ja czekam na @ i działam dalej. A czy wiesz czy to na 100% prawda, że leki do in vitro refundowane są tylko do czerwca?
bajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836
26.07 pięknie bije serduszko
-
nick nieaktualnyBajka nie wiem jak to będzie z tą refundacją
Wizytę u lekarza będę mieć dopiero z wynikami więc jakiś 4 dc to dopytam czy on coś już wie. Ale ten panujący bałagan i ta niewiedza " co teraz" na pewno nie sprzyja naszym staraniom.
Ja już nawet nie liczę że PIS mi do in vitro dołoży ale niech nie zabiera mi szansy i skuteczności która teraz jest wysoka. Jak zabiorą możliwość zapładniania więcej niż jednego zarodka to ja się będę kierować na Berlin. Tam chyba zapładniają wszystkie komórki bez względu na wiek.
-
55monika5 wrote:Hej,mogę się dołączyć? staramy się z mężem od 1,5 roku,stymulacja letrozolem, w marcu laparoskopia - wszystko ok, mąż przebadany w zeszłym roku w sierpniu - wyniki też w normie, dzisiaj byłam na wizycie u swojego lekarza i w czerwcu podchodzimy do inseminacji. Jestem w tym temacie zielona, nie mam pojęcia jak to wygląda, dzisiaj tylko lekarz wspomniał że za tydzień mam zrobić jakieś wymazy (nie pamiętam nazwy). Czy któraś z Was może mi powiedzieć jakie badania trzeba zrobić przed inseminacją? jaki jest ich koszt?
Jeśli chodzi o nas to było tak:
-najpierw wizyta - badanie nasienia - wyniki -koszt ok. 120 zł
-wszystkie hormony mieliśmy już wcześniej zrobione, bo to było 3 badanie nasienia, już nawet nie wiem ile zapłaciliśmy, bo to było wcześniej.
-cytologia- bo akurat skończyła mi się roczna ważność - ok 20 zł
-hiv, hcv, hbs, wr, grupa krwi - koszt 135 zł od osoby
- HSG - robiłam prywatnie w znieczuleniu 550 zł, i musiałam przyjść z aktualna morfologią+ujemnym testem ciążowym z krwi, po badaniu zapobiegawczo antybiotyk sudammed.. ale nie wiem jaka była cena, już nie pamiętam,
Do tego trzeba doliczyć koszt wizyt - w mojej klinice 150 zł (niepłodnościowa pary), a wizyt było w sumie 2 do tej pory.
Do tego doliczyć trzeba leki do stymulacji - u mnie- clostilbegyt - 35 zł, menopur 1 ampułka 99 zł.
Trzeba będzie wziąć pod uwagę jeszcze zrobienie zastrzyku (nie wiem ile to kosztuje) i usg przed inseminacją przynajmniej jedno -65 zł. Sama inseminacja 900 zł.
Myślę, że wyjdzie ok 2000 zł, ale badania są ważne co najmniej 6 miesięcy, więc w razie porażki to potem koszt się rozłoży na kolejne podejścia.niedoświadczona 32 -
Wmyazy z kanału szyjki macic (posiew) koszt okolo 60 zł oraz wymaz na chlamydie metoda PCR zapewe który jest wazny 6 miesiecy w zaleznosci ceny wahaja się w alabie 62 zł , w diagnostyce 105 , w klinikach drozej
-
Płatek szkarłatny wrote:Napisz jutro co lekarz powiedział.
Płatek, pisałam juz na rocznikowym wątku, ale jeszcze tu dam znac: kontynuujemy IUI, tylko stymulację bede miała na zastrzykach Gonal-F), a nie tabletkach. Wg doktora wyniki mojego męża nie sa tak tragiczne i ostatnio jego pacjentce udało sie przy podobnych wynikach. I do tego od razu trojaczki.
PolaMinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPłatek szkarłatny wrote:monika, ja też coraz bardziej czuję, że in vitro mnie nie ominie. Już nawet w inseminację za bardzo nie wierzę
Moje 4...Przy pierwszych dwóch podejściach troche świrowałam i szybko leciałam na betę. Przy trzecin emocje opadły a teraz mam totalny luz, nie doszukuję się niczego, nie analizuję już tak jak wcześniej. Niepłodność uczy pokory i cierpliwości a ja raczej z tych niecierpliwych wiec to dla mnie prawdziwa lekcja wytrwałości. -
Dzięki Dziewczyny, z tego co się dzisiaj orientowałam to tak ok 1500 zł będzie nas to kosztowało, no ale czego nie robi się aby w końcu zobaczyć upragnione II kreseczki. Jedyne co mnie trochę przeraża to to że tyle kasy trzeba wydać a szanse że się uda to tylko coś koło 20 % . Trudne to wszystko jest, dlaczego niektórym za pierwszym razem sie uda a my musimy tyle przejsc...
-
55monika5 wrote:Dzięki Dziewczyny, z tego co się dzisiaj orientowałam to tak ok 1500 zł będzie nas to kosztowało, no ale czego nie robi się aby w końcu zobaczyć upragnione II kreseczki. Jedyne co mnie trochę przeraża to to że tyle kasy trzeba wydać a szanse że się uda to tylko coś koło 20 % . Trudne to wszystko jest, dlaczego niektórym za pierwszym razem sie uda a my musimy tyle przejsc...
Nie martw się na zapas.. gdzieś czytałam, że przy normalnych staraniach u pary jest 30% na cykl szans na zajście.. więc w sumie tylko 10% różnicy! Nam się też uda za pierwszym razem - tyle,że inseminacjązobaczysz.. też podchodzę pierwszy raz i smutno mi czasem.. wczoraj widziałam się z koleżanka w 9 miesiącu ciąży. Niepotrzebne to było bo naszły mnie właśnie myśli o niesprawiedliwości losu! więc unikaj ciężarnych
Zauważyłam, że takie gadanie o ciąży i dzieciach w niczym mi nie pomaga..chyba nawet od forum odetnę się na trochę!Muszę odżyć...
niedoświadczona 32 -
monika9966 wrote:Płatku a które to Twoje podejście?
Moje 4...Przy pierwszych dwóch podejściach troche świrowałam i szybko leciałam na betę. Przy trzecin emocje opadły a teraz mam totalny luz, nie doszukuję się niczego, nie analizuję już tak jak wcześniej. Niepłodność uczy pokory i cierpliwości a ja raczej z tych niecierpliwych wiec to dla mnie prawdziwa lekcja wytrwałości.