Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IUI w maju

04.05 LadyinRed 1/:(
    05.05 Torunianka
    07.05 bajka 2/
    07.05 monika9966 4/
    12.05 słomka 2/
    13.05 Małe Słonko 2/
    14.05 Mari123 8/
    14.05 Pazyfae 3/

Lady strasznie mi przykro, że muszę tą buźkę zaznaczyć :(. Nie tracimy jednak nadziei prawda?
    Nic dziwnego więc że nie mogłam znaleźć marcowego podsumowania. W kwietniu na szczęście uciułałyśmy 15%. Ja w poniedziałek mam wizytę, zaczynam stymulację i w czerwcu druga IUI.

Wysłany: 18 maja 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2015 rok:
    KWIECIEŃ 3 IUI/1 udane=33%
    MAJ 20 IUI/5 udane=25%
    CZERWIEC 15 IUI/4 udane=26%
    LIPIEC 22 IUI/3 udane=13%
    SIERPIEŃ 12 IUI/2 udane=16%
    WRZESIEŃ 10 IUI/1 udana=10%
    PAŹDZIERNIK 6 IUI/2 udane=33%
    LISTOPAD 17 IUI/4 udane=24%
    GRUDZIEŃ 13 IUI/2 udane=16%

2016 ROK:
    STYCZEŃ 21 IUI/2 udane=9,5%
    LUTY 12 IUI/1 udane=8,4%
    MARZEC 0 udanych
    KWIECIEŃ 26 IUI/4 udane= 15,38%

• Lady In Red Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    IUI w maju

05.05 Torunianka
    07.05 bajka 2/
    07.05 monika9966 4/
    12.05 słomka 2/
    13.05 Małe Słonko 2/
    14.05 Mari123 8/
    14.05 Pazyfae 3/

Lady strasznie mi przykro, że muszę tą buźkę zaznaczyć :(. Nie tracimy jednak nadziei prawda?
    Nic dziwnego więc że nie mogłam znaleźć marcowego podsumowania. W kwietniu na szczęście uciułałyśmy 15%. Ja w poniedziałek mam wizytę, zaczynam stymulację i w czerwcu druga IUI.
    .

Dzięki Płatuś. Nie tracimy nadziei... Chyba. Szanse i tak były malutkie. Mam nadzieje, ze następne buzie bedą uśmiechnięte.
    Ja po jutrzejszej wizycie bede wiedzieć, czy dołącze do czerwcowej edycji.

f2w3o7esakw6aknm.png

Wysłany: 18 maja 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisz jutro co lekarz powiedział.

Lady In Red lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bajka_ wrote:
    Hej obawiam się, że się nie udało. Nie mam żadnych objawów. Lekko kłuje mnie jajnik z którego była owulacja, ale to nie jest objaw ciążowy bo przed miesiączką tak czasem mam. Do tego dopadł mnie albo pms dzisiaj albo stres/dól, że się nie udało. Testuje w sobotę, jeżeli temp. będzie na tym poziomie co teraz to w piątek idę na betę. A jak u Ciebie? Może Ty masz lepsze wieści? Kiedy testujesz?

Bajka, ja nie mam żadnych objawów, temperatury nie mierzę więc jeszcze czekam choć bez emocji. Mam listę badań przygotowujących do IVf i czuję że kolejny etap mnie nie ominie.
    Ja zrobię test chyba dopiero w poniedziałek bo ostatnio cykl mi sie wydłużył do 30 dni i to bedzie właśnie 30 dzień. Bety chyba robić nie będę.

• bajka_ Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia życzę Ci z całego serducha aby się udało :) ja czekam na @ i działam dalej. A czy wiesz czy to na 100% prawda, że leki do in vitro refundowane są tylko do czerwca?

bajka_
    28.05 punkcja
    28.06 transfer
    7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836 :)
    26.07 pięknie bije serduszko :)

p19u3e3k86t2qusv.png
  • sylejd Znajoma

Wysłany: 19 maja 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Proszę o dopisanie do listy majowej IUI nr 2 - 19.05:)
    Dziękuję i powodzonka życzę wszystkim staraczkom ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 17:07

32 lata
    3 lata starań
    AMH 0,80
    1 IUI 25.04 :( 2 IUI 19.05 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka nie wiem jak to będzie z tą refundacją :(
    Wizytę u lekarza będę mieć dopiero z wynikami więc jakiś 4 dc to dopytam czy on coś już wie. Ale ten panujący bałagan i ta niewiedza " co teraz" na pewno nie sprzyja naszym staraniom.
    Ja już nawet nie liczę że PIS mi do in vitro dołoży ale niech nie zabiera mi szansy i skuteczności która teraz jest wysoka. Jak zabiorą możliwość zapładniania więcej niż jednego zarodka to ja się będę kierować na Berlin. Tam chyba zapładniają wszystkie komórki bez względu na wiek.

• niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    55monika5 wrote:
    Hej,mogę się dołączyć? staramy się z mężem od 1,5 roku,stymulacja letrozolem, w marcu laparoskopia - wszystko ok, mąż przebadany w zeszłym roku w sierpniu - wyniki też w normie, dzisiaj byłam na wizycie u swojego lekarza i w czerwcu podchodzimy do inseminacji. Jestem w tym temacie zielona, nie mam pojęcia jak to wygląda, dzisiaj tylko lekarz wspomniał że za tydzień mam zrobić jakieś wymazy (nie pamiętam nazwy). Czy któraś z Was może mi powiedzieć jakie badania trzeba zrobić przed inseminacją? jaki jest ich koszt?

Jeśli chodzi o nas to było tak:
    -najpierw wizyta - badanie nasienia - wyniki -koszt ok. 120 zł
    -wszystkie hormony mieliśmy już wcześniej zrobione, bo to było 3 badanie nasienia, już nawet nie wiem ile zapłaciliśmy, bo to było wcześniej.

-cytologia- bo akurat skończyła mi się roczna ważność - ok 20 zł

-hiv, hcv, hbs, wr, grupa krwi - koszt 135 zł od osoby

- HSG - robiłam prywatnie w znieczuleniu 550 zł, i musiałam przyjść z aktualna morfologią+ujemnym testem ciążowym z krwi, po badaniu zapobiegawczo antybiotyk sudammed.. ale nie wiem jaka była cena, już nie pamiętam,

Do tego trzeba doliczyć koszt wizyt - w mojej klinice 150 zł (niepłodnościowa pary), a wizyt było w sumie 2 do tej pory.
    Do tego doliczyć trzeba leki do stymulacji - u mnie- clostilbegyt - 35 zł, menopur 1 ampułka 99 zł.

Trzeba będzie wziąć pod uwagę jeszcze zrobienie zastrzyku (nie wiem ile to kosztuje) i usg przed inseminacją przynajmniej jedno -65 zł. Sama inseminacja 900 zł.

Myślę, że wyjdzie ok 2000 zł, ale badania są ważne co najmniej 6 miesięcy, więc w razie porażki to potem koszt się rozłoży na kolejne podejścia.

niedoświadczona 32
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wmyazy z kanału szyjki macic (posiew) koszt okolo 60 zł oraz wymaz na chlamydie metoda PCR zapewe który jest wazny 6 miesiecy w zaleznosci ceny wahaja się w alabie 62 zł , w diagnostyce 105 , w klinikach drozej

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa

Wysłany: 19 maja 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IUI w maju

05.05 Torunianka
    07.05 bajka 2/
    07.05 monika9966 4/
    12.05 słomka 2/
    13.05 Małe Słonko 2/
    14.05 Mari123 8/
    14.05 Pazyfae 3/
    19.05 sylejd 2/

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wydaliśmy już około 5 tysięcy. Teraz wizyta za 150 będzie razy 2 i iui. więc kolejny 1300 pójdzie.

M&M

Wysłany: 19 maja 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika, ja też coraz bardziej czuję, że in vitro mnie nie ominie. Już nawet w inseminację za bardzo nie wierzę :(

• Lady In Red Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Napisz jutro co lekarz powiedział.

Płatek, pisałam juz na rocznikowym wątku, ale jeszcze tu dam znac: kontynuujemy IUI, tylko stymulację bede miała na zastrzykach Gonal-F), a nie tabletkach. Wg doktora wyniki mojego męża nie sa tak tragiczne i ostatnio jego pacjentce udało sie przy podobnych wynikach. I do tego od razu trojaczki.

PolaMinka lubi tę wiadomość

f2w3o7esakw6aknm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    monika, ja też coraz bardziej czuję, że in vitro mnie nie ominie. Już nawet w inseminację za bardzo nie wierzę :(
    Płatku a które to Twoje podejście?
    Moje 4...Przy pierwszych dwóch podejściach troche świrowałam i szybko leciałam na betę. Przy trzecin emocje opadły a teraz mam totalny luz, nie doszukuję się niczego, nie analizuję już tak jak wcześniej. Niepłodność uczy pokory i cierpliwości a ja raczej z tych niecierpliwych wiec to dla mnie prawdziwa lekcja wytrwałości.

• 55monika5 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, z tego co się dzisiaj orientowałam to tak ok 1500 zł będzie nas to kosztowało, no ale czego nie robi się aby w końcu zobaczyć upragnione II kreseczki. Jedyne co mnie trochę przeraża to to że tyle kasy trzeba wydać a szanse że się uda to tylko coś koło 20 % . Trudne to wszystko jest, dlaczego niektórym za pierwszym razem sie uda a my musimy tyle przejsc...

• niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    55monika5 wrote:
    Dzięki Dziewczyny, z tego co się dzisiaj orientowałam to tak ok 1500 zł będzie nas to kosztowało, no ale czego nie robi się aby w końcu zobaczyć upragnione II kreseczki. Jedyne co mnie trochę przeraża to to że tyle kasy trzeba wydać a szanse że się uda to tylko coś koło 20 % . Trudne to wszystko jest, dlaczego niektórym za pierwszym razem sie uda a my musimy tyle przejsc...

Nie martw się na zapas.. gdzieś czytałam, że przy normalnych staraniach u pary jest 30% na cykl szans na zajście.. więc w sumie tylko 10% różnicy! Nam się też uda za pierwszym razem - tyle,że inseminacją :) zobaczysz.. też podchodzę pierwszy raz i smutno mi czasem.. wczoraj widziałam się z koleżanka w 9 miesiącu ciąży. Niepotrzebne to było bo naszły mnie właśnie myśli o niesprawiedliwości losu! więc unikaj ciężarnych :) Zauważyłam, że takie gadanie o ciąży i dzieciach w niczym mi nie pomaga..chyba nawet od forum odetnę się na trochę!Muszę odżyć...

niedoświadczona 32
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja właśnie miałam pierwsza inseminacje we wtorek,mam nadzieję że ostatnia:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:
    Płatku a które to Twoje podejście?
    Moje 4...Przy pierwszych dwóch podejściach troche świrowałam i szybko leciałam na betę. Przy trzecin emocje opadły a teraz mam totalny luz, nie doszukuję się niczego, nie analizuję już tak jak wcześniej. Niepłodność uczy pokory i cierpliwości a ja raczej z tych niecierpliwych wiec to dla mnie prawdziwa lekcja wytrwałości.
    Święta prawda że uczy cierpliwości i pokory,ja po pierwszym stymulowany cyklu byłam przekonana ze się uda i wtedy to był dramat jakie rozczarowanie, twraz juz na luzie podchodzę, choć głową mi pracuje,zwłaszcza po.mojej pierwszej inseminacji we wtorek.tez jestem niecierpliwiec

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Alcea Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już za sobą w sumie 5 IUI a i tak bardzo się niecierpliwię jeśli chodzi o testowanie. Pod tym względem za kolejną próbą nie idzie większa cierpliwość i więcej spokoju...

Podejście do drugiej ciaży:
    4 IUI nieudane... :-(
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ