X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • ewelinka3673 Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, po raz kolejny dziękuję za podpowiedź :) Jak nie znajdę w aptece to zajrzę do przychodni :) gdzieś muszę znaleźć. Miłej nocki :)

PCOS
    02.06.2016r. - IUI - :(
  • Alcea Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja nie lubię poniedziałków...
    Dowiedziałam się dzisiaj,że czeka mnie wyjazd służbowy 4-dniowy prawie 800km od domu w terminie mojej teoretycznej owu w przyszłym cyklu. Więc jeśli teraz nie zaciążę to w czerwcu nie będę miała jak podejść do IUI i kolejny cykl będzie stracony... Ech... :-(

Podejście do drugiej ciaży:
    4 IUI nieudane... :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 22:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 22:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 22:26

niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2016, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari123 wrote:
    Ja sobie zamawiam takie specialne rzeczy w aptece. Dzwonie z rana i po pracy wchodze i odbieram towar

Też tak robię.. tyle, że przez internet.. a jak nie mieli menopuru, to zadzwoniłam do kliniki, oni tam widzą gdzie i co kupić, od razu mi wskazali aptekę:)

niedoświadczona 32
  • majka23 Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny czym rozni sie ten menopur od clo??czy jest lepszy do stymulacji???ja po clo mam jeden dominujacy pecherzyk

majka23

Wysłany: 31 maja 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majka23 wrote:
    A dziewczyny czym rozni sie ten menopur od clo??czy jest lepszy do stymulacji???ja po clo mam jeden dominujacy pecherzyk

Majka ciężko powiedzieć, myslę, że zależy. Mój lekarz miał taki plan dla mnie - przez 3 dni 1/2 clo + 2 dni po 1 clo + usg + menopur zastrzyk.. ale po usg okazało się że jest zajefajny pęchcerzyk i stwierdził, że menopur jest tu zbędny :) Dostałam pregnyl na pęknięcie następnego dnia. Z tego jednak widać że leczenie może być skojarzone...powiem Ci szczerze że ja się nie dopytywałam czemu tak to zaplanował.. i tak się nie znam:)

niedoświadczona 32
  • ewelinka3673 Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari123 wrote:
    Ja sobie zamawiam takie specialne rzeczy w aptece. Dzwonie z rana i po pracy wchodze i odbieram towar

Korzystajac z Twojej rady zadzwonilam do apteki ale mają inne igly ale mam przyjsc to cos poszukamy

PCOS
  • lily3030 Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Starczka mam przeczucie ze bedzie ok! Daj znac jak dostaniesz betę albo wrzuć zdjęcie testu :)?

Dwa lata strań
    1.IUI 26.04.2016 :)
  • Alcea Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari123,
    Skoro teraz Tobie w końcu udało się z rodzeństwem dla dzieciaka to może i mi teraz też się uda z rodzeństwem dla mojego dzieciaka ;-)
    I też będę walczyć z IUI do skutku. W końcu raz już się udało;-)

Mari123 lubi tę wiadomość

• Alcea Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś myślałam,że po 5 latach będę już miała 3 dzieci (a co najmniej trzecie w drodze). A tu mija 5 lat i dobrze,że mamy choć jedno. Ale ja dalej marzę o rodzeństwie dla synka...

Wysłany: 31 maja 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uda się zobaczysz :)

Alcea lubi tę wiadomość

niedoświadczona 32
  • ewelinka3673 Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po problemie. Obeszłam pół miasta w poszukiwaniu igły do tego wstrzykiwacza. Dowiedziałam się, że ten Puregon nie jest lekiem dostępnym w Polsce i takich igieł nie dostanę nigdzie nawet na zamówienie bo oni nie mają do nich dostępu. Chciałam jakieś zamienniki (a właściwie jeden potrzebowałam) ale nie ma pasujących. Wszyscy mnie kierowali do Centrum Diabetologicznego że niby oni mogliby mi coś poradzić. No więc poszłam ale po drodze postanowiłam wstąpić do swojego dawnego gina, mając nadzieję, że on coś poradzi - no i poradził. Rozwiązanie najbardziej oczywiste ale jak wiadomo na takie najtrudniej wpaść :) A więc poradził mi żebym kupiła najzwyklejszą strzykawkę i igłę :) Skoro została mi już tylko 1 dawka tego leku więc więcej nie jestem w stanie sobie wstrzyknąć, jest to jedyne sensowne rozwiązanie :) Tak więc zrobiłam i wieczorem "operacja - strzykawka" :)

Pozdrawiam dziewuszki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 14:51

PCOS
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam takie pytanie. Jakie warunki trzeba spelnic zeby moc skorzystac z nasienia dawcy przy IUI? Bo dzwonilam do mojej kliniki i dowiedzialam sie ze to nie jest tak ze idziemy,mowimy ze sie zdecydowalismy i mamy.

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli para jest zdecydowana i ma potwietdzona nieplodnosc męska bezplodnosc to nie powinni robic proboemu nie ma jakis specjalnych wytycznych
    Ewentulnie moga cjcue jakis badan nieudanych prob nwdieniem meza

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa

Wysłany: 31 maja 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae wrote:
    Dziewczyny a ja mam takie pytanie. Jakie warunki trzeba spelnic zeby moc skorzystac z nasienia dawcy przy IUI? Bo dzwonilam do mojej kliniki i dowiedzialam sie ze to nie jest tak ze idziemy,mowimy ze sie zdecydowalismy i mamy.

Myślę, że to zależy od kliniki. U nas np. było tak, że mąż podjął leczenie po pierwszych złych wynikach, mimo kosztownej suplementacji wyniki pogorszyły się. A ostatnie - trzecie wyniki to już były tak słabe że szok. My już po drugich zaczęliśmy myśleć o dawcy. Kiedy odebraliśmy trzecie te najgorsze zapytaliśmy po prostu o możliwość dawcy. Mąż oczywiście robił wszystkie hormony, usg itp. ale nic nie wyszło tzn. że jest ok. Wtedy był dokładny wywiad w kierunku rodziny męża. Niestety męża brat ma identyczny problem. Nie robiliśmy genetyki, ale po prostu tu chyba nic innego nie wchodzi w grę. Dostałam skierowanie na HSG i wirusówki (resztę badań miałam). Profesor nam mówił, że póki jest choć jeden plemnik to nie można zaprzeczyć że ciążą się przytrafi.. ale realnie to mamy niewiele czasu na wieki oczekiwania(32 lata). Nasienie męża do inseminacji zostało wykluczone, nie były dopuszczone. In vitro nie wchodzi w grę ze względu na moje obciążenia, ale to moja decyzja a nie lekarzy. Profesor stwierdził, że w tej sytuacji nie może zagwarantować, że wyniki męża doprowadzi się do normy na inseminację. Zresztą leczenie nic nie dawało, tylko się pogarszało. I tak to było ;) Mam nadzieję, ze nie zanudziłam:)

A czytałam gdzieś, że w Białymstoku nawet samotnym kobietom robią AID ;)więc chyba całkiem na życzenie, to tak na marginesie.

niedoświadczona 32
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Niedoświadczona-absolutnie nie zanudzasz i duzo mi rozjasnilas. Zobaczę jak to będzie u nas :)

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ