INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
islanegra wrote:Alcea super poprawa warunków. Oby szczęście Was nie opuszczało:) Chyba jest nas już trójka w tym wątku co robiłyśmy IUI akurat dzisiaj. Za 2 tygodnie będzie wielkie testowanie! Miejmy nadzieję, że poprawimy nieco czerwcową statystykę
jestem i ja!! wczoraj miałam również IUI. Dzisiaj potwierdzone ciałka żółte. Wszystkie odliczamy i trzymamy kciuki!!!starania od września 2013.....
4 IUI
Czerwiec 2017- naturalny CUD
-
Dziewczyny u mnie niestety okazało się jednak ze ciąża pozamaciczna i jestem po laparoskopii w zeszły czwartek.
Idę do gina w piątek to się dowiem kiedy znów można startować z IUI ale podejrzewam ze pewnie za jakieś 3 miesiace ... -
Oj Ania...głowa do góry, czas szybko zleci i będziecie od nowa działać!
Swoją droga Twój przykład nam pokazuje jak bardzo trzeba się wstrzymać z radością na początku ciąży. Ty to pięknie zniosłaś, jesteś mega dzielna
Zmieniając temat, dziewczynki po 6 miesiącach z inofemem po stanie przedcukrzycowym ani śladu. I glukoza i insulina idealna. Chociaż raz nie piach w oczy -
To ja w wieku 32 mogę się chyba załamać ale co zrobić W wieku 25 lat nie byłam na to gotowa.. tak naprawdę byłaby to krzywda dla dziecka..po studiach chciałam zmieniać świat I żyć po swojemu..O macierzynstwie zaczęłam myśleć dopiero tuż przed 30 tak jakoś późno do tego doroslam.. ale nie żałujęniedoświadczona 32
-
Właśnie dostałam telefon z kliniki.
Położna dzwoniła że dr widział właśnie moje wyniki i kazał brać leki tak jak to było ustalone na wizycie a ja już miałam stracha że coś jest nie tak uffff potrafią narobić zamieszania
Tylko się zastanawiam po co dzwonili? Skoro nic się nie zmieniło, chyba się tam nudzą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 21:04
PCOS
02.06.2016r. - IUI - -
majka23 wrote:Dziewczyny a wy po ile macie lat???ja mam 29 i juz myślę że okres rozplodowy mój minął
Ja też mam 29 lat. O sobie tak nie myślę, ale mam o wiele starszego partnera od siebie i w związku z tym dlatego chciałabym jak najszybciej.Alcea lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
AniaStaraczka85 wrote:Dziewczyny u mnie niestety okazało się jednak ze ciąża pozamaciczna i jestem po laparoskopii w zeszły czwartek.
Idę do gina w piątek to się dowiem kiedy znów można startować z IUI ale podejrzewam ze pewnie za jakieś 3 miesiace ...
Ojej strasznie mi przykro, współczuję Ci...
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
U mnie klapa. Dziewczyny ratujcie te statystyki w maju. W tym miesiącu mój M pierwszy raz po dwóch latach powiedział, że już nie wierzy, że się uda. Złapał strasznego doła a zawsze to on mnie pocieszał. Chyba zaczynam myśleć, że nigdy nie będę mamą . Wczoraj cały wieczór ryczałam i nawet nie miałam siły do was zajrzeć. A jeszcze do tego mój M wcale nie pali się do in vitro. Nie wiem co dalej będzie.
02.06 Elf 1/
02.06 Ewelinka 3673 1/
06.06 Płatek szkarłatny 2/
11.06 Ewelka87 2/
11.06 Asiak1985 1/
13.06 Mee 3/
15.06 Martoszka 2/
16.06 JJ 1/
20.06 islanegra 1/
20.06 Alcea 4/ -
ka_tarzyna wrote:Ja też mam 29 lat. O sobie tak nie myślę, ale mam o wiele starszego partnera od siebie i w związku z tym dlatego chciałabym jak najszybciej.
Ja też mam 29 (zaraz 30),i też mam starszego od siebie męża (zaraz stuknie mu 40) i też tak nie myślę o sobie, choć wiadomo jak każda tutaj nie mogę się doczekać tej upragnionej ciąży. Chyba mój mąż bardziej ode mnie odczuwa pesję "tykającego zegara".ka_tarzyna lubi tę wiadomość
Podejście do drugiej ciaży:
4 IUI nieudane... -
AniaStaraczka85 wrote:Dziewczyny u mnie niestety okazało się jednak ze ciąża pozamaciczna i jestem po laparoskopii w zeszły czwartek.
Idę do gina w piątek to się dowiem kiedy znów można startować z IUI ale podejrzewam ze pewnie za jakieś 3 miesiace ...
Szczerze współczuję. Ja ciągle się boję,że jak zajdę to będzie to CP. Przynajmniej wiesz,że Wasz materiał biologiczny jest się w stanie połączyć tylko następnym razem niech zagnieździ się tam gdzie powinien! Trzymam kciuki,żeby to było szybkoPodejście do drugiej ciaży:
4 IUI nieudane... -
Ja też mam 29 lat(pod koniec roku 30), mój mąż 32. Czasem mam takie poczucie ze moglam zacząć starac się szybciej (staramy się niecałe 2 lata) no ale czasu nie cofnę więc wiem, że muszę walczyć ze wszystkich sił.
AniaStaraczka85 - przykro mi, Ty jesteś twarda babka, dasz radę, kolejny raz będzie już udany w pełni
Płatku - nie łam się! to dopiero 2 IUI! wiem że to nie jest łatwe gdy nadchodzi wredna małpa i zabiera resztkę nadziei ale nic nam nie pozostało. Ja na początku liczyła ze zrobie max 3 IUI, teraz juz wiem że jak będzie potrzeba to zrobię i 6. Chociaż mam nadzieje że nie bedzie trzebaPłatek szkarłatny lubi tę wiadomość
PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Alcea wrote:Ja też mam 29 (zaraz 30),i też mam starszego od siebie męża (zaraz stuknie mu 40) i też tak nie myślę o sobie, choć wiadomo jak każda tutaj nie mogę się doczekać tej upragnionej ciąży. Chyba mój mąż bardziej ode mnie odczuwa pesję "tykającego zegara".
-
AniaStaraczka85, Platek szkarlatny...przykro mi. Wysylam duzo cieplych mysli!
Ja 33 koncze w tym roku, moj 36..ja tam mysle ze mloda jestem, jedynie jak mysle o tym ze chcemy miec dwójkę dzieci, to troche lapie stresa..ale bedziemy dzialac do skutmu;)
U nas o tyle dobrze, ze ja i moj nie mamy nic przeciwko in vitro. Jedynie kasa, ale to sie porzyczy od bliskich.
Wcześniej nie staralismy sie, bo jestesmy tylko (a moze az) 4 lata razem, czekalismy az bede miec umowe na czas nieokreslony. Kiedy juz moglismy, a byl to listopad 2014 zaczelismy dzialac, sierpien 2015 klinika..kurcze moglo by sie juz udac;)Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
majka23 wrote:Dziewczyny a wy po ile macie lat???ja mam 29 i juz myślę że okres rozplodowy mój minął
Ja niestety też już trochę więcej mam na karku. W tym roku skończę 32:( Dzieci zawsze chciałam mieć, ale czekałam, aż wszystko się ułoży tak jak sobie zaplanowałam. Ukończone studia, mieszkanie, satysfakcjonująca praca, właściwy mężczyzna. Gdy plan udało się zrealizować, okazało się, że mam już 29, a potem przyszły ponad 2 lata niepowodzeń Martwię się, że na upragnioną trójkę nie mam szans, jeśli z dwójką nam się uda to już będzie duży sukces...
AniaStaraczka85 - strasznie współczuję. Miejmy nadzieję, że to nie będą 3 miesiące przerwy.
Płatku - teraz chyba ty musisz jakoś w sobie siłę znaleźć siłę, żeby go wyszarpać z tego stanu. Trzeba mu znaleźć jakieś pozytywne fakty, na których będzie się mógł wesprzeć! Nie załamuj się, musi być dobrze!
Lady In Red - trzymam kciuki!3x IUI - 2016 👎👎👎
2x IMSI - 2017 - ❄❄❄,❄❄
1 ET - 2017 👎
2,3 FET - 2018 👎👎
3 IMSI - 2019 - 4 ET 3-dniowców 👎, brak blastocyst do mrożenia - wszystkie zarodki padły po 3 dniu 😞
1 AZ pl - FET X 2019 - poronienie 9tc
allo-mlr 0%, szczepienia limfocytami=>allo-mlr 70%-83%
2 AZ pl - FET 03.02.2023 - poronienie 8tc