INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U facetów ten zegar nie przestaje tak szybko tykać...
Zdrowy facet może spokojnie jeszcze spłodzić dziecko w wieku pięćdziesięciu kilku lat...
To kobiety szybciej wygasają...
Ale trzeba być pozytywnej myśli.
Alcea wrote:Ja też mam 29 (zaraz 30),i też mam starszego od siebie męża (zaraz stuknie mu 40) i też tak nie myślę o sobie, choć wiadomo jak każda tutaj nie mogę się doczekać tej upragnionej ciąży. Chyba mój mąż bardziej ode mnie odczuwa pesję "tykającego zegara".
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Ja ten cykl miałam stymulowany CLO i Pregnylem ale chyba niewiele to pomogło bo prawy pęcherzyk nie pękł. Jeśli się nie uda z lewego w tym cyklu, to w następnym przygotowanie do inseminacji, czyli hcg i kolejna stymulacja. Strasznie się stresuję..
-
bizona wrote:Lady "stara babo" trzymam kciuki !!!
Dzięki. Odebrałam wyniki męża i niestety sa do dupy, wiec nawet jesli ta insemka sie odbędzie, to równie dobrze mogłoby jej nie byc. Chyba przy naturalnych staraniach miałam więcej nadziei niż teraz. No nic, to ostatnia próba, potem bede miała pare przyjemnych miesięcy na regeneracje i przygotowanie do IVF.
-
ka_tarzyna wrote:U facetów ten zegar nie przestaje tak szybko tykać...
Zdrowy facet może spokojnie jeszcze spłodzić dziecko w wieku pięćdziesięciu kilku lat...
To kobiety szybciej wygasają...
Ale trzeba być pozytywnej myśli.
Tylko,że u nas problem jest po męskiej stronie. Ze mną jest wszystko ok,mam natualne owu. A wyniki męża z miesiąca na miesiąc przez ostatnie lata były co raz gorsze,więc on bardziej się przejmuje i powoli traci nadzieję. To ja bardziej wierzę w IUI. Choć przy tej IUI o dziwo wyniki męża najlepsze w historii.Podejście do drugiej ciaży:
4 IUI nieudane... -
U nas nasienie dawcy nie wchodzi w gre, rozmawialiśmy juz o tym.
Mieliśmy 2 mln przed plukaniem, słaba koncentracja, 0,9 mio po płukaniu. Ruchliwość ładna, nie pamietam dokładnie, ale chyba najlepsza jak do tej pory.
Doktor zalecił przeglądnięcie strony kliniki i działu "in vitro"', wiec on chyba tez juz nie wierzy.
Moze i dobrze, po co robić coś, co jest bez sensu. Trzeba zaakceptować sytuacje i iść do przodu.
-
A pierwszą ciąże macie naturalną, czy też z IUI?
Alcea wrote:Tylko,że u nas problem jest po męskiej stronie. Ze mną jest wszystko ok,mam natualne owu. A wyniki męża z miesiąca na miesiąc przez ostatnie lata były co raz gorsze,więc on bardziej się przejmuje i powoli traci nadzieję. To ja bardziej wierzę w IUI. Choć przy tej IUI o dziwo wyniki męża najlepsze w historii.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
ka_tarzyna wrote:A pierwszą ciąże macie naturalną, czy też z IUI?
Pierwsza też dzięki IUI (za 3 razem). Wg lekarza mamy 1% szans na naturalne poczęcie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 14:57
Podejście do drugiej ciaży:
4 IUI nieudane... -
Miałam dziś badanie Sono HSG.
Jama macicy prawidłowej budowy, oba jajowody drożne.
W lipcowym lub sierpniowym cyklu stymulacja clo i jak wszystko będzie jak należy to podchodzimy do AID.
A co do tematu wieku: mam 27 lat i dziękuję sobie, że tak szybko zainteresowałam się swoim stanem. O problemach męża wiedziałam od początku, natomiast o sobie myślałam, że jestem okazem zdrowia. A tu PCOS, IO... Ale wierzę, że nam się uda. Mamy jeszcze trochę czasu.
I płakać mi się chce jak w klinice oglądam pary ok. czterdziestki i dosłownie słychać ich tykające zegary1989
PCOS/IO
Euthyrox 75/Glucophage 750 XR
22.06.2016 Sono HSG (Invimed Poznań) - jajowody drożne
21.02.2017 laparoskopia (elektrokauteryzacja jajników)
28.04.2017 IUI
26.05.2017 IUI -
nick nieaktualny
-
AniaStaraczka85 wrote:Dziewczyny u mnie niestety okazało się jednak ze ciąża pozamaciczna i jestem po laparoskopii w zeszły czwartek.
Idę do gina w piątek to się dowiem kiedy znów można startować z IUI ale podejrzewam ze pewnie za jakieś 3 miesiace ...
-
Mari123 wrote:Dziewczyny. Kontrola uzg- mamy serduszko
Do nas dzownili z Novum powierdzić czy wszytsko jest oki mają nam rezerwowac nasienie tego samego dawcy
28 czerwca idziemy na pierwsza wizyte typowo na ocene ciąży wieć zobaczymy mam nadzieje ze bedzie zarodek i serduchoWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 15:40
-
nick nieaktualny
-
AniaZenobia wrote:Miałam dziś badanie Sono HSG.
Jama macicy prawidłowej budowy, oba jajowody drożne.
W lipcowym lub sierpniowym cyklu stymulacja clo i jak wszystko będzie jak należy to podchodzimy do AID.
A co do tematu wieku: mam 27 lat i dziękuję sobie, że tak szybko zainteresowałam się swoim stanem. O problemach męża wiedziałam od początku, natomiast o sobie myślałam, że jestem okazem zdrowia. A tu PCOS, IO... Ale wierzę, że nam się uda. Mamy jeszcze trochę czasu.
I płakać mi się chce jak w klinice oglądam pary ok. czterdziestki i dosłownie słychać ich tykające zegary -
Mari123 wrote:Tez nie jestem z najmlodszych. Pierwszy porod w 32latach. Drugi, jak wszystko pojdzie dobrze, w 37.
Takze mlode babki jestescie. Napewno zdazycie 2 albo 3 dzieci urodzic -
nick nieaktualny
-
ewelinka3673 wrote:Dziewczyny, jak myślicie, jest sens mierzenia temperatury podczas brania orgametrilu?
-
nick nieaktualnyDziewczyny podchodzimy do 2IUI -28 albo 29 czerwca
Czyli to będzie nasze drugie podejście w czerwcu
Plan jest taki: 3x IUI, potem histeroskopiaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 18:36
Ania_84, ewelinka3673, asiak1985 lubią tę wiadomość