X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Niedosświadczona - testy owulacyjne czy ich pogieło to juz lepiej z kri zrobić LH i estradiol :O

może dajcie sobie w tym cyklu spokój .. bo za dużo niewiadomych ..dziwi mnie tylko ten płyn w zatoce

A widzisz Alcea tak zaszła :)pytałam o płyn i mi powiedział, że czasem u niektórych tak jest fizjologicznie..

niedoświadczona 32
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to trzymam kciuki za surpriase i zeby jutro IUI się odbyła :)

niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka_tarzyna wrote:
    A robiłaś USG piersi?
    Pisałam Ci już o tym wcześniej. Mogą być małe torbiele w piersi, wypełnione płynem.
    Ja tak mam. I nic się z tym nie robi, tylko kontroluje. Jak są duże to odciąga się płyn pod USG.
    Do tego PRL w normie, po obciążeniu za wysoka. Ale podobno odstępuje się już od badania PLR po obciążeniu. Przynajmniej u mnie w klinice tak twierdzą, że to badanie stare jak świat.
    Kasiu wiem, że pisałaś i dlatego mam umówione usg na wtorek. Ostatnie miałam 4 lata temu więc mogło się wiele wydarzyć.
    Ja to już nie patrzę czy się odchodzi czy nie od danego badania tylko każą to robię, bo bardzo chciałabym wiedzieć w czym tkwi problem. Od badania wrogości śluzu też się odchodzi a zlecają mam 100% pozytywny i chyba coś w tym jest skoro naturalnie nie mogłam. Aczkolwiek nienaturalnie też nie mogę więc coś jeszcze jest nie tak. Zrobię usg, zrobię prolaktynę i zastanowię się nad limfocytami.

U mnie niestety testy owu rozjeżdzały się z usg więc wyrzuciłam to w cholerę. Daj Boże, żeby się Wam czerwcowym poudawało, bo inaczej nie wiem co będzie mnie trzymać przy dalszych działaniach :)

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • islanegra Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedoświadczona 32 wrote:
    O dziwo dziś całkiem bez wiary zrobiłam ten test owulacyjny i w 3 sekundy wyszedł pozytywny.. kreska druga taka ciemna jak pierwsza.. więc wpadłam do kliniki i zrobili mi pregnyl.. jutro o 8.00 usg i jak będzie ok to zabieg... a teraz się martwię czy pęcherz doczeka! Bo już czuje w jajniku lewym że coś się szykuje...to znajomy ból.. ;)

Super nowina! Witaj w czerwcowym klubie;) Mówili mi, że owulacja w przypadku zastrzyku następuje po ok. 36h. Dając kilka godzin zapasu, jeśli dzisiaj rano robiłaś zastrzyk to do jutra do 8:00 pęcherzyk powinien spokojnie dotrzymać:) Nawet jeśli by wcześniej pękł to plemniki po preparacji nie muszą już przechodzić kapacytacji, więc powinny się od razu zająć uwolnionym jajeczkiem i też zdążysz:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 15:53

niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość

3x IUI - 2016 👎👎👎
    2x IMSI - 2017 - ❄❄❄,❄❄
    1 ET - 2017 👎
    2,3 FET - 2018 👎👎
    3 IMSI - 2019 - 4 ET 3-dniowców 👎, brak blastocyst do mrożenia - wszystkie zarodki padły po 3 dniu 😞
    1 AZ pl - FET X 2019 - poronienie 9tc
    allo-mlr 0%, szczepienia limfocytami=>allo-mlr 70%-83%
    2 AZ pl - FET 03.02.2023 - poronienie 8tc

Wysłany: 24 czerwca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech się zajmą jajeczkiem! :) bardzo mi się podoba Twój post! Myślę że doczeka, bo czuję takie pobolewanie, jakby rozpieranie co jakiś czas ale delikatnie.. Zastrzyk był ok. 10:30 więc zapas czasu jest...
    To można mnie dopisać do czerwcowych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 16:58

islanegra lubi tę wiadomość

niedoświadczona 32
  • KarolinaSeven Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedoswiadczona 32
    3mam kciuki! ;)

Ja dzisiaj bylam na podgladanku i mam dwa pecherzyki 14 mm i 16 mm ale nie zapytalam o endo... mam teraz 10 dc, w poniedzialek ide na kolejne usg zobaczyc jak pecherzyki i jak bedzie ok to we wtorek insemka :)

niedoświadczona 32, MARTIII, islanegra lubią tę wiadomość

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
    20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! :)

Wysłany: 24 czerwca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, ale teraz przy drugim podejściu jakoś zupełnie inaczej do tego podchodzę. Przy pierwszym myślałam, ze się od razu uda i już :) teraz sobie tak myślę że jak trzeba będzie to poczekamy i zrobimy jeszcze raz i jeszcze raz.. w końcu za którymś się uda.. co jest mi pisane to mnie spotka.

zuzanna, islanegra lubią tę wiadomość

niedoświadczona 32

Wysłany: 24 czerwca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wlasnie sie troche obawiam mojej reakcji jak sie nie uda po pierwszym razie... ja ogolnie nie mialam wiekszych problemow nigdy tam na dole... raz bakterie ktore po 5 dniach stosowania antybiotyku udalo sie wypedzic a tak to wszystko zawsze ok, ale to nie znaczy ze uda sie za pierwszym razem...
    Najgorsze sa wydatki, bo gdyby pieniadze byly to zmartwien tez byloby mniej, niby pieniadze odlozone ale uciekaja niemiolosiernie :(
    Dziewczyny a wiecie jak to jest z ta insemka jesli chodzi o porownywalnosc aid do aih? Bo moja pani doktor mowi, ze nasienie dawcy jest lepsze a ja z kolei slyszalam nie jedna opinie ze jednak aih jest bardziej skuteczne...

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png

Wysłany: 24 czerwca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepsze czy gorsze.. nie zastanawiałam się, bo mojego m. się po prostu nie nadaje..wiadomo było od razu że jak inseminacja to musi być dawca.. ale myślę że jakby miało choćby minimum parametrów do aih to na pewno byśmy walczyli.. ale nam akurat brakuje bardzo wiele..myślę,że z mężowym jest o tyle lepiej, że można skutecznie poprawić po zabiegu a przy aid mamy ten jeden tylko strzał :) ale przecież ludziom się udaje!

niedoświadczona 32
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaSeven wrote:
    Ja tez wlasnie sie troche obawiam mojej reakcji jak sie nie uda po pierwszym razie... ja ogolnie nie mialam wiekszych problemow nigdy tam na dole... raz bakterie ktore po 5 dniach stosowania antybiotyku udalo sie wypedzic a tak to wszystko zawsze ok, ale to nie znaczy ze uda sie za pierwszym razem...
    Najgorsze sa wydatki, bo gdyby pieniadze byly to zmartwien tez byloby mniej, niby pieniadze odlozone ale uciekaja niemiolosiernie :(
    Dziewczyny a wiecie jak to jest z ta insemka jesli chodzi o porownywalnosc aid do aih? Bo moja pani doktor mowi, ze nasienie dawcy jest lepsze a ja z kolei slyszalam nie jedna opinie ze jednak aih jest bardziej skuteczne...

AID każde nasienie spełnia minimum norm WHO nasienia po rozmrozeniu
    więc musi byc dobrze i tu nie ma możliwosci zeby podali np mniej ruchliwe czy nieprawidłowe plemniki i to bez preparowania

AIH niestety przy meskim problemie ma troche niższa skuteczność
    ale za to AIH mozna poprawić ;)

AID niestety jest tylko jeden wlew jak ja to mówie ;)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa

Wysłany: 25 czerwca 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie po AIH mozna poprawic ;)

A Wy jakie macie pecherzyki po Clo i w ktory dzien cyklu byla u Was insemka? :)

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wczoraj zaczęłam nowy cykl i w planach mamy iui.
    Powiedzcie proszę ile ważne są badania infekcyjne? 3 miesiące czy 6 miesięcy?
    No i czy współżyjecie przed iui? U nas nasienie w normach, bez rewelacji, ale też bez tragedii.
    Czy Wasi partnerzy zostają z Wami na iui? Czy po oddaniu nasienie lecą do pracy?

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara bella mi lekarz mowil ze badania sa wazne 6 miesiecy.
    A cykl naturalnu u Ciebie czy stymulowany? :)

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaSeven- cykl naturalny, u nas wszystko jest cacy a ciąży nie ma. Niepłodność wtórna (mamy 5letnią córkę poczęta naturalnie). W ogóle się nie nastawiam na powodzenie iui, traktuje to jako kolejny etap przed in vitro na które już mentalnie jestem gotowa ;)

Ogólnie lekarz zalecił 2 iui na naturalnym, potem 2 iui na CLO, ale powiedziałam mu, że nie chce tyle iui, bo nie bardzo wierzę, że w naszym wypadku się sprawdzą. Powiedział, że ok, zobaczymy, może po 2 już skieruje nas na in vitro.
    W poniedziałek lecę na badania z mężem :)

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze warto byloby zrobic hsg?
    Mi lekarz powiedzial ze robimy hsg od razu jeszcze przed pierwsza bo gdyby sie okazalo sie byly niedrozne to szkoda pieniedzy... no i mam tez cykl stymulowany mimo tego, ze zawsze mialam ladne owulacje np. w kwietniu pecherzyk w 11 dc mial juz 18 mm, ale bylismy przed hsg, wiec pani doktor nie polecala, w nastepnym cyklu mialam miec hsg i iui ale okazalo sie ze mam bakterie wiec iui bedzie w koncu w tym cyklu :)

niedoświadczona 32, Asia08 lubią tę wiadomość

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rok temu miałam HSG, jajowody drożne. Lewy z opóźnieniem ale drożny.
    Jestem po wycięciu torbieli czekoladowej, jajnik lewy ma 1,5cm. Endometrioza wykluczona.
    Czyli to też Twoja 1 iui :)

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale numer dziewczyny dziś rano już było po peknieciu. .miałam zabieg ale czuję że nici z tego.. bo już za późno.... Z tego co czytałam po peknieciu są jeszcze mniejsze szanse. Nie mówiłam mężowi żeby go nie dolowac... profesor powiedział że nie jest za późno ale swoje wiem.. bo ten ból znajomy czułam wczoraj po popołudniu...to ile komórka może żyć 24 godziny maksymalnie.. A jeszcze plemniki muszą dolecieć do niej.. W pn muszę zadzwonić I się umówić Z wyprzedzeniem na wizytę bo clo już nie mam do trzeciej. Kto by pomyślał że nawet 24 godziny od pregnylu nie doczeka ;)

niedoświadczona 32
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sa dojrzałe juz,komorki to szybciej pękają pecherzyki.

M&M
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaSeven wrote:
    No wlasnie po AIH mozna poprawic ;)

A Wy jakie macie pecherzyki po Clo i w ktory dzien cyklu byla u Was insemka? :)

Ja po CLo miałam jeden i to mizerny :/

obie IUI miałam na Lametccie
    1IUI 3 pecherzyki tu był podany dodatkowo Menopur 2 zastrzyki - w dniu IUI 18 mm 2 pecherzyki jeden 16 mm endo 16 mm
    2 IUI 2 pecherzyki - w dniu IUI 20 i 18 mm pecherzyki endo 14mm :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    02.06 Elf 1/:(
    02.06 Ewelinka 3673 1/ :(
    06.06 Płatek szkarłatny 2/:(
    11.06 Ewelka87 2/
    11.06 Asiak1985 1/
    13.06 Mee 3/
    15.06 Martoszka 2/
    16.06 JJ 1/
    20.06 islanegra 1/
    20.06 Alcea 4/
    20.06 Bizona 3/
    20.06 Martii /
    22.06 Lady in red 3/
    25.06 Niedoświadczona32 2/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 10:59

‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ