X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwiec na razie słaby:(
    Ja się pomału podnoszę po porażce. Zdecydowaliśmy, że zrobimy badania genetyczne. Boję się co wyjdzie bo wiem, że skoro tyle czasu nam się nie udaje to coś gdzieś musi być nie tak. Planujemy na pobranie krwi jechac w tym tygodniu a wyniki za 21 dni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy do badań infekcyjnych trzeba być na czczo? Wydaje mi się, że nie, ale wolę spytać.
    Mamy skierowanie na:
    - przeciwciała anty HCV
    - antygen HBs HBsAg
    - przeciwciała anty HBc total
    - przeciwciała anty hiv1/hiv2 antygen p24
    - odczyn VDRL
    Ile to może kosztować?

Co do pęcherzyków to mi rosną szybko, miałam wiele monitoringów i raz pęcherzyk w 3 dni urósł 9 mm. Lekarz nie mógł uwierzyć :) Dlatego też boję się, że pęcherzyk pęknie za szybko i zastrzyk podam sobie na pewno nie dłużej niż 24 h przed iui.
    Oby tylko wszystko poszło pomyślnie, w sensie badania i sama iui...

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za pakiet badań do IUI zapłaciliśmy prawie 800 zł za dwie osoby.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Jezu ile ??? :( a było coś ponad te badania, które wymieniłam? Czy za te wymienione to jest taki koszt?

• bizona Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    800 za te co podalas nie zaplacisz. Wejdz na jakas strone laboratorium kolo siebie i sprawdz w cenniku. A najlepiej jesli nie masz prywatnego ubezpieczenia to pojdz do lekarza na NFZ i popros o skierowania na badania. Nie wiem co prawda jak to jest na NFZ, ale ja np. poszlam do pierwszego lepszego lekarza z mojego prywatnego u ezpieczenia i wypisal mi bez problemu skierowania.I o ile dobrze pamietam na te wszystkie badania co podalas skierowanie wypisuje internista.
    Spojrzałam teraz na cennik z kliniki i za te badania zaplacilabys 270 zeta..ale to w klinice. Postaraj sie o skierowanie, zeby za choc część nie placic.
    Najdrozsze z badan jakie ja musialam zrobic to bylo AMH i Chlamydia PCR okolo 200 zl kazde.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 21:52

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona - dzięki, sprawdziłam w cennikach różnych labo (koło siebie niestety nie mam nic) i w sumie ceny w miarę przystępne. Może uda się pokombinować z internistą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam na stronę invicty i koszt badań infekcyjnych do iui (tych, które wymieniłam) to 97zł. Nic więcej nie musze robić. Tak mi mówił lekarz. Jutro jeszcze zadzwonię do Invicty żeby się upewnić. AMH robiłam jakiś czas temu. Chlamydii nie.

• GdzieśPoDrigiejStronieTęczy Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) dołączę i ja. 23 czerwca 1 IUI trochę na wariata bo wogóle niespodziewana. Zmieniłam lekarza i 22 miałam 1 wizytę. Diagnoza niespecjalna... szanse na naturalną ciążę 0,0% - chciał chyba dosadnie nam to dać do zrozumienia. Ja jak się okazało endometrioza i zanikająca czynność jajników (początki wczesnej menopauzy), mąż kiepskie parametry nasienia (morfologia 1%, ruchliwość w granicach 20% -więc b.słabo). Na wizycie okazało się, że pęcherzyk w tym cyklu urósł 22 czerwca miał 23mm, więc lekarz stwierdził, że nie ma na co czekac i na następny dzień rano widzi nas w klinice na IUI. Bez większego zastanowienia pojechaliśmy. IUI miałam o 10.00, pęcherzyk jeszcze wtedy nie pękł miał 26 mm, ale jakieś 3 godzimy później potwornie zaczęło mnie kłuć w podbrzuszu, na następny dzień 24 kazał nam przyjechać na monitoring żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł.... i.... pękł. Lekarz stwierdził, że musiało to być w niedługim czasie po IUI ponieważ ciałko żółte było już unaczynione. Dostałam leki na podtrzymanie i czekamy do 7 lipna na betę...

niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość

starania od kwietnia 2014, endometrioza, niskie AMH, morfologia 1-2%
    22.02.2016 laparoskopia (usunięcie torbieli, jajowody drożne)
    28.06.2016 laparoskopia męża (usunięcie żylaków powrózka nasiennego)
    AMH 0,18
    1 IUI 23.06 :(
    2 IUI 05.08 :(
    3 IUI 22.09 ?
  • majka23 Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki my również walczymy ze slabym nasieniem.

majka23
  • bizona Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś...co za spontan:) w takim razie trzymam kciuki! :)

W tym cyklu nie mierze zabardzo temperatury, mierzylam w okolicach owu, zeby sprawdzic czy w punkt byla iui....pozniej tylko kilka razy..ale martei mnie to, ze wogole nie jest wysoka. Nie dosc ze byl tylko 1 pecherzyk, 3 dni po iui jak bylam spr u innego lekarza czy p3kl..najpierw lekarz powiedzial ze ie, potem spytala sie ile mial pecherzyk przed iui, jak powiedzialam ze 23mm to wtedy powiedziala ze jednak pekl bo teraz ma 12mm wiec jest to juz cialko zolte. Kurde a moze nie pekl tylko sie obkurczyl? No nie znam sie...
    Ania chodzimy do tej samej kliniki..powiedz mi kochana...kiedy u Ciebie spraadzaja czy pecherzyk pekl? Mnie doktor zawsze zapisuje 3 dni po iui...moze my caly czas robimy o dzien za wczesnie? Wydaje mi, ze najlepiej sprawdzic czy pekl nastepnego dnia...eh cos czuje ze znowu dupa wyjdzie:/

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona,
    ja Ci też powiem jak u mnie w Novum było, będziesz miała więcej opinii :-) :
    dwie IUI sprawdzanie następnego dnia po IUI (tak około dobę), przy tej trzeciej sprawdziliśmy jeszcze tego samego dnia (około 5 godzin po IUI) ale to tylko dlatego, że lekarka nam zaproponowała, że jak będziemy gdzieś w okolicy, to możemy do niej wpaść pod koniec jej pracy. A jak byśmy nie zdążyli, to podjechałabym też następnego dnia.

I tak mi się właśnie wydaje, że najlepiej sprawdzać następnego dnia - wówczas lepiej można zaobserwować swój cykl i sprawdzić przy jakiej mniej więcej wielkości pękają pęcherzyki.

Jeżeli Twój lekarz sprawdza 3 dni po IUI, to dla samej siebie możesz się zapisać na następny dzień, nawet nie musisz do niego, żeby nie miał żadnego ale...
    bizona wrote:
    Gdzieś...co za spontan:) w takim razie trzymam kciuki! :)

W tym cyklu nie mierze zabardzo temperatury, mierzylam w okolicach owu, zeby sprawdzic czy w punkt byla iui....pozniej tylko kilka razy..ale martei mnie to, ze wogole nie jest wysoka. Nie dosc ze byl tylko 1 pecherzyk, 3 dni po iui jak bylam spr u innego lekarza czy p3kl..najpierw lekarz powiedzial ze ie, potem spytala sie ile mial pecherzyk przed iui, jak powiedzialam ze 23mm to wtedy powiedziala ze jednak pekl bo teraz ma 12mm wiec jest to juz cialko zolte. Kurde a moze nie pekl tylko sie obkurczyl? No nie znam sie...
    Ania chodzimy do tej samej kliniki..powiedz mi kochana...kiedy u Ciebie spraadzaja czy pecherzyk pekl? Mnie doktor zawsze zapisuje 3 dni po iui...moze my caly czas robimy o dzien za wczesnie? Wydaje mi, ze najlepiej sprawdzic czy pekl nastepnego dnia...eh cos czuje ze znowu dupa wyjdzie:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 09:05

bizona lubi tę wiadomość

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze odnośnie owulacji, to możesz sobie oznaczyć progesteron (chyba pomiędzy 20 a 23 dniem się robi). Jak będzie wysoki, to jest to jakiś znak, że owu była. :-)

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona mi Czerwiński kazał po 4 dnia przy pierwszej IUI , a dr Lengner kazała iść następnego dnia na spr przy tej IUI :)

bizona lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • bizona Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! Tak myslalam ze to dziwne sprawdzac 3 dni po..Jesli teraz sie nie uda, spytam go czy możemy sprawdzic nastepnego dnia, jesli bedzie mial jakies ale, sama zrobie gdzie indziej..trudno..wydam kase, ale ja mam przeczucie, ze my robimy o dzien wczesniej iui niz owu. Co prawda rowno 24h po ovitrelle, ale moze dla wlasnego spokoju sprawdze to, bo mi po glowie chodzi.
    Dzieki dziewczyny:)

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • Alcea Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Ha! Tak myslalam ze to dziwne sprawdzac 3 dni po..Jesli teraz sie nie uda, spytam go czy możemy sprawdzic nastepnego dnia, jesli bedzie mial jakies ale, sama zrobie gdzie indziej..trudno..wydam kase, ale ja mam przeczucie, ze my robimy o dzien wczesniej iui niz owu. Co prawda rowno 24h po ovitrelle, ale moze dla wlasnego spokoju sprawdze to, bo mi po glowie chodzi.
    Dzieki dziewczyny:)

Lepiej dzień przed owu niż po. Plemniki mogą sobie przecież trochę poczekać :-)

Podejście do drugiej ciaży:
    4 IUI nieudane... :-(
  • Alcea Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka_tarzyna wrote:
    A jeszcze odnośnie owulacji, to możesz sobie oznaczyć progesteron (chyba pomiędzy 20 a 23 dniem się robi). Jak będzie wysoki, to jest to jakiś znak, że owu była. :-)

Progesteron powinno oznaczać się 6-8dpo. Niektóre kobiety mają owu późno np.w 18- 20dc i wtedy oznaczenie progesteronu w tym 20dc jest bez sensu. I wszystko to pod warunkiem,że nie bierze się Luteiny,bo zafałszuje wynik.

Podejście do drugiej ciaży:
    4 IUI nieudane... :-(
  • GdzieśPoDrigiejStronieTęczy Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majka 23 - dzięki! Przydadzą się. A u Was jak sytuacja?

starania od kwietnia 2014, endometrioza, niskie AMH, morfologia 1-2%
    22.02.2016 laparoskopia (usunięcie torbieli, jajowody drożne)
    28.06.2016 laparoskopia męża (usunięcie żylaków powrózka nasiennego)
    AMH 0,18
    1 IUI 23.06 :(
    2 IUI 05.08 :(
    3 IUI 22.09 ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, konto założyłam juz jakiś czas temu ale dopiero zdecydowałam się napisać. Jeszcze nie bardzo wiem jak posługiwać się całym portalem także.....
    Jestem po 3 IUI dwie pierwsze nieudane 3 - 16.06.2016 ze mną wszystko ok, nasienie też ok ale jest wskazanie do IUI
    już od kilku dni bolą mnie piersi, coś wierci od czasu do czasu w podbrzuszu czyli zupełnie jak przed okresem ale już na niejednej stronie czytałam że pierwsze objawy ciąży są zbliżone do objawów zbliżającej się @ coś wiecie na ten temat?
    we wtorek o 23 dostałam ovitrelle a w czwartek koło 18 odbyło się iui już w czwartek bolał mnie jajnik co wskazywałoby na owulacje, w piątek rano trochę też.
    Moim zdaniem termin odpowiedni parametry też a więc powinno być ok, ale ... za 1 i 2 razem było tak samo

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hejka dziewczyny, czy zaglądają tu jeszce Lunka i Jolcia1985? Ciekawa jestem co u Was :) Pozdrawiam Was i wszystkie walczące staraczki :)

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badań infekcyjnych to z zakresu lekarza internisty jest VDRL i Hbs antygen. I to też zależy na jakiego lekarza trafisz, bo nie ma obowiązku wypisywać Ci skierowania do Twoich potrzeb, może je wypisać w celu własnego diagnozowania i leczenia. Tak nakazuje NFZ ale bardziej przystępni wypisują.

Ja też miałam zalecone z Invicty ale robiłam z racji cen w diagnostyce.

U mnie dzisiaj prawdopodobnie owu. Pierwsza od kilku miesięcy bez zastrzyku i bez IUI. Chyba dobrze mi ta przerwa robi. Wyciszyłam się. Nie siedzę z kalendarzem w ręku. Czuje spokój. Mam nadzieje tylko, że za miesiąc ani Aromek ani endometrium mnie nie zawiedzie bo badania infekcyjne nie będą czekać a nie uśmiecha mi się ich drugi raz ich robić. Po Aromku mam meeeeeega śluz płodny i mega ochotę na przytulanki. Wiadomo to tak tylko dla przyjemności bo wrogość śluzu swoje robi. Poza tym w prawym jajniku pęcherzyk dominujący był bez wzgórka jajonośnego i endo tak cienkie, że nic by nie przyjęło.

U mnie IUI robi się równo 36h po zastrzyku.

Brała któraś może coś na wzrost endo?

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ