INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
GdzieśPoDrigiejStronieTęczy wrote:majka 23 - dzięki! Przydadzą się. A u Was jak sytuacja?majka23
-
nick nieaktualny
-
Hejka
ja wlasnie po wizycie endo 12 mm i dwa ppecherzyki na lewym jajniku po 20 mm kazdy
Jutro o 9 pierwsza IUI w dzien rocznicy slubu zwijam sie z bolu od jakichs dwoch godzin... dostalam pregnyl chociaz pani doktor powiedziala ze mam ladne hormony wiec pecherzyki raczej same pekna ale dla bezpieczenstwa podamy zastrzykniedoświadczona 32, Ania_84, klara_bella lubią tę wiadomość
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
KarolinaSeven wrote:Hejka
ja wlasnie po wizycie endo 12 mm i dwa ppecherzyki na lewym jajniku po 20 mm kazdy
Jutro o 9 pierwsza IUI w dzien rocznicy slubu zwijam sie z bolu od jakichs dwoch godzin... dostalam pregnyl chociaz pani doktor powiedziala ze mam ladne hormony wiec pecherzyki raczej same pekna ale dla bezpieczenstwa podamy zastrzyk
Elf kurcze ja bym chyba podziałała -
Ania
No ja tez a tym bardziej pozytywny ;p
Elf
Jestem tego samego zdania, co Ania... 6 dni to duzo... a wczesniej jak robiliscie badania to ile bylo abstynencji?
Ania_84 lubi tę wiadomość
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
nick nieaktualny
-
Karolna trzymam kciuki za pozytyw
Nina - szczerze mówiąc objawy pojawiły mi się po pozytwynej becie nie miałam głowy do szukania objawów ( wypadek męża) a wrecz byłam pewna ze nie zaskoczyło - jedyne co skłoniło mnie do testu to dzień przed testem wszytsko mi śmierdziało G no i dwa że chciałam mieć potwierdzenie ze w razie w moge dzwigac bo niestety maz troche wazy
co do skuteczności to tak jak naturlne starania tyle ze w okresie owulki ulepszaja plemniki i omijaja bariere sluzu - wg mnie warto tak wspomócWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 19:08
-
nick nieaktualnyKarolinaSeven wrote:Ania
No ja tez a tym bardziej pozytywny ;p
Elf
Jestem tego samego zdania, co Ania... 6 dni to duzo... a wczesniej jak robiliscie badania to ile bylo abstynencji?
Tak 3/4 dni, dlatego też się waham, hmmm
Ja właśnie nie wiem jak to się liczy. Jak dzisiaj podziałamy to e czwartek będziemy mieć 3 dni abstynencji czy 2? Ten dzień badania/iui też się dodaje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 19:33
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:3 dni choc to bedzie takie 2,5 bo IUI pewnie rano albo w południe ??
IUI o 10:30. W sumie to dzisiaj mnie przyjął inne lekarz, mojego nie ma, jest na wakacjach. Zapytałam się jak ocenia naszą sytuację itd. Powiedział, że iui nie ma sensu. Sugerował pogłębienie badań nasienia (msome i scd) i potem tylko in vitro, np imsi. Wiem, że ma rację... -
nick nieaktualnyAnia_84 bardzo dziękuję Ci za odpowiedź, ja niby juz kilka dni po IUI kiedy zaczął boleć mnie krzyż (ale już przestał) tak jak w trakcie @ zaczęłam panikować i spisałam to podejście na straty, ale z drugiej strony te wszystkie wpisy które czytałam o objawach zupełnie takich jak przed spodziewaną @ wróciły mi nadzieję.
U mnie cały proces IUI wygląda tak że przychodzę na może 2 wizyty gdzie obserwowany jest wzrost pęcherzyków dostaje ovitrell do zrobienia jednego dnia wieczorem a na 3 dzień jest IUI po którym ide do domu i wracam do Kliniki na bete albo po recepte na kolejną stymulację, nikt nigdy nie sprawdzał mi czy pęcherzyk pękł czy nie i jeśli nie to jakiej jest wielkości - czy Waszym zdaniem tak powinno być ?
Wiecie może coś więcej na temat pustych pęcherzyków, czy często się takie zdarzają i czy jakoś to można sprawdzić ? Moja ginka twierdzi że tylko przy IVF -
02.06 Elf 1/
02.06 Ewelinka 3673 1/
06.06 Płatek szkarłatny 2/
11.06 Ewelka87 2/
11.06 Asiak1985 1/
13.06 Mee 3/
15.06 Martoszka 2/
16.06 JJ 1/
20.06 islanegra 1/
20.06 Alcea 4/
20.06 Bizona 3/
20.06 Martii /
22.06 Lady in red 3/
23.06 Gdzieś po drugiej stronie tęczy 1/
25.06 Niedoświadczona32 2/ -
nick nieaktualnyNo i zrobiłam badania. W invicta zapłaciłam 184zł. Mąż w diagnostyce 150zł. Są ważne 6 miesięcy więc jakoś to przeboleje. ..
Co do progesteronu 7 dpo to nie sugerowalabym się nim. Mi zawsze progesteron wychodził piękny, wykresy różnie ale często piękne temperatury a cykle były bezowulacyjne. 2 lata meczylam się z LUFem. Owulacje na 100% potwierdza jedynie ciąża.
Mam wizytę 4 i 5 lipca. Mam nadzieję że jakoś ta nasza 1 iui sprawnie przebiegnie.
Elf też bym działała.
A ile dni abstynencji zaleca się przed iui przy nasileniu w normie?niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
-
Powodzenia i cierpliwości życzę dziś właśnie się dowiedziałam, że w lipcu i sierpniu na spokojnie będę mogła podchodzić do kolejnych iui ! Od razu mi lżej, bo się chociaż nie zmarnują te cykle (bałam się że nie dopasuję się do grafika w pracy). teraz tylko się zastanawiam, czy mąż da radę wpaść do kraju i podpisać ten stos papierów.. Jak wróci w piątek obgadamy co i jak i najwyżej go wyślę wcześniej na podpisy..niedoświadczona 32
-
klara_bella wrote:No i zrobiłam badania. W invicta zapłaciłam 184zł. Mąż w diagnostyce 150zł. Są ważne 6 miesięcy więc jakoś to przeboleje. ..
Co do progesteronu 7 dpo to nie sugerowalabym się nim. Mi zawsze progesteron wychodził piękny, wykresy różnie ale często piękne temperatury a cykle były bezowulacyjne. 2 lata meczylam się z LUFem. Owulacje na 100% potwierdza jedynie ciąża.
Mam wizytę 4 i 5 lipca. Mam nadzieję że jakoś ta nasza 1 iui sprawnie przebiegnie.
Elf też bym działała.
A ile dni abstynencji zaleca się przed iui przy nasileniu w normie?
Wiesz co.. podziwiam Cię.. pewnie gdybym miała choć jedno dziecko, to nie miałabym już siły na to wszystko.. naprawdę. Widać, że nadajesz się na matkę w 100 %. Tak samo jak inne dziewczyny, które mają już dziecko, a jednak walczą.. mnie tak ciężko przychodzą te starania.. ciągle się denerwuję i wciąż zastanawiam, czy jak urodzi się dziecko to nie pożałuję, bo życie na pewno się zmieni..niedoświadczona 32 -
nick nieaktualnyPłatek szkarłatny wrote:02.06 Elf 1/
02.06 Ewelinka 3673 1/
06.06 Płatek szkarłatny 2/
11.06 Ewelka87 2/
11.06 Asiak1985 1/
13.06 Mee 3/
15.06 Martoszka 2/
16.06 JJ 1/
20.06 islanegra 1/
20.06 Alcea 4/
20.06 Bizona 3/
20.06 Martii /
22.06 Lady in red 3/
23.06 Gdzieś po drugiej stronie tęczy 1/
25.06 Niedoświadczona32 2/
Płatku 30.06 mam 2IUI
Mój małż nie chce dzisiaj działać mówi, że się najadł i mu się nie chce
-
nick nieaktualnyElf no i może lepiej , natura daje znać jak by wolała. Kiedyś na początku naszej drogi mówił że najlepiej wytrzymać jak najdłużej przed owu bez przytulasów wtedy nagromadzi się większa armia.
Płatek jeśli chodzi o Twoje podsumowanie to wszystko jest na minus? aż tyle nas jest? Tych udanych jest mniej? Jeśli zadaje głupie pytanie wybaczcie ale z racji tego że dopiero dziś wzięłam się za pisanie to mogę nie być na bieżąco -
KasicaLisica wrote:Hejka dziewczyny, czy zaglądają tu jeszce Lunka i Jolcia1985? Ciekawa jestem co u Was Pozdrawiam Was i wszystkie walczące staraczki
Hej, zaglądam, zaglądam i po cichu kibicuję wszystkim dziewczynom
A też właśnie ciekawe jak tam u Lunki, czy już podchodziła do kolejnej procedury in vitro.
U nas w miarę spokojnie powoli rośniemy. Na razie jedyny problem jaki pojawił się w związku z ciążą to problemy z żyłami, na lewej nodze mam delikatny refluks i niestety wyskoczył żylak, ale wszystko jest pod kontrolą smaruję go, biorę leki polecone przez p. doktor i ..... noszę specjalne podkolanówki. A z tych dobrych rzeczy, wczoraj poczułam pierwszego kopa . Czekam teraz na wizytę 04.07 i mam nadzieję, że tym razem uda się potwierdzić płeć, bo ostatnio maluch sprytnie ukrył to co ma między nóżkamibizona lubi tę wiadomość
1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik