X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno nie skrytykuję, bo nie czuje się na tyle zorientowana..no i ja biorę pregnyl i nawet nie wiem czy to jakaś wiesza różnica..wiesz a może już wcześniej miałaś monitoringi i ginka wie czego się po tobie spodziewać..?

bo mój nie wie czego się po mnie spodziewać.. ;) sam był zdziwiony, że pęcherzyk nie dotrzymał 24 godzin.. aż się pytał czy coś biorę na własna rękę.. a biorę kwas foliowy za 5 zł z rossmana ;)magnez i b6 z promocji za 3,50 zł :)i wit D w kropelkach ...

niedoświadczona 32
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres nadchodzi. 2 iui nie wyszła.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niby kiedyś mówiła że miałam jakiś przetrwały pęcherzyk ale czy to miało jakieś znaczenie... ?

ze mną podobno jest wszystko ok i nasienie też musi być w 100% dobre więc jak to się dzieje że już 3 razy negat? ja już nawet podejrzewałam że chcą nas naciągnąć na kasę i specjalnie zrobić coś nie tak żeby nie wyszło żebyśmy sie w końcu skłonili do in vitro bo przecież oni głównie z tego żyją a jak rządowy wycofali to i kasy mają mniej

• PolaMinka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG piersi idealne. Pozostaje prolaktyna z obciążeniem. Już mnie te latanie po lekarzach zaczyna nudzić i irytować. Jak babcia w wieku 80 lat :)

niedoświadczona 32, bizona, islanegra, Ania_84 lubią tę wiadomość

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 pewnie każdego nachodzą takie myśli. Ale u mnie i bodajże u Bizony niby też wszystko gra...a jednak IUI nieudane.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka dzieki :) trzymam za Was kciuki za resecik :)

Obiecałam wiec melduje :)

w zakresie jednego pecherzyka ciązowego widoczne 2 pecherzyki zółtkowe jeden z widoczna akcja serca
    był jeszcze jeden pechrzeyk żółtkowy ale w nim sie nic totalnie nie zdziało ii się po prostu wchłonie -
    blizniaki do obserwacji za 2 tyg się okaże czy zostanie jeden czy dwa :)
    serce jednego wali jak dzwon 136 /min :)

niedoświadczona 32, Alcea, PolaMinka, bizona lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka wrote:
    Nina13 pewnie każdego nachodzą takie myśli. Ale u mnie i bodajże u Bizony niby też wszystko gra...a jednak IUI nieudane.

Własnie.. ale tak na logikę to przecież nawet jak normalnie najzdrowsi ludzie mogą się starać rok i jest to uznawane za normę to czemu my się dołujemy jak nie wyjdzie 3-4 razy pod rząd? Przecież taka długość starań to standard.. rozmawiałam o tym z mężem po 1 nieudanej bo się wkurzyłam :)i tak mi powiedział.. w końcu będzie skutek.. i u zdrowej pary trochę to trwa a te wszystkie procedury to stres.. mnie znów bierze.. staram się wyluzować.. ale ciężko jest.. a stres nigdy nie pomaga!

Mari123 lubi tę wiadomość

niedoświadczona 32
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka wrote:
    USG piersi idealne. Pozostaje prolaktyna z obciążeniem. Już mnie te latanie po lekarzach zaczyna nudzić i irytować. Jak babcia w wieku 80 lat :)

PolaMinka a możesz mi napisać o co chodzi z tym usg piersi i prolaktyną bo ja nie w temacie a może też powinnam coś takiego zrobić ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedoświadczona - pewnie masz rację ale moja ginka mówi że nasieniem z banku to 4 góra 5 IUI i koniec, potem tylko IVF a ja nie dam rady finansowo no i jakoś tak no nie wiem... mam opory
    wiem że przy kilku IUI koszty wyjdą podobne jak przy jednym IVF ale przy IUI mamy kilka szns a przy IVF jedną i kolejna znów kupa kasy a gwarancji tez nie ma

Mari123 lubi tę wiadomość

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    niedoświadczona - pewnie masz rację ale moja ginka mówi że nasieniem z banku to 4 góra 5 IUI i koniec, potem tylko IVF a ja nie dam rady finansowo no i jakoś tak no nie wiem... mam opory
    wiem że przy kilku IUI koszty wyjdą podobne jak przy jednym IVF ale przy IUI mamy kilka szns a przy IVF jedną i kolejna znów kupa kasy a gwarancji tez nie ma

Jakbym siebie słyszała.. ;) zobaczysz uda się! Tu była taka dziewczyna co zaszła za 7 czy 8 razem, a miała chyba ze 2 razy nieudane in vitro, przy iui w końcu zaszła..jak dla mnie in vitro odpada..pieniądze swoją drogą.. a poza tym zobaczysz że się uda :)

niedoświadczona 32
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro idę na wizytę z wieściami do mojej dr zrobiłam tylko sikanca ale przecież też czuje że zaraz nadejdzie @ , boję sie że powie mi że bez bety to mi niczego na stymuklację nie przepisze bo przecież pewności nie ma... ehh no i zastanawiam sie co robić czy podchodzić 4 raz czy odczekać... ale ile? i co od nowa badania? wszystkie/? u niej mam jeszcze góra 2 próby

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Są tu też tacy, co zaszli z problemami, także uzbroić się proszę w cierpliwość. Mówię z własnego doświadczenia :)

niedoświadczona 32, bizona, Płatek szkarłatny lubią tę wiadomość

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    jutro idę na wizytę z wieściami do mojej dr zrobiłam tylko sikanca ale przecież też czuje że zaraz nadejdzie @ , boję sie że powie mi że bez bety to mi niczego na stymuklację nie przepisze bo przecież pewności nie ma... ehh no i zastanawiam sie co robić czy podchodzić 4 raz czy odczekać... ale ile? i co od nowa badania? wszystkie/? u niej mam jeszcze góra 2 próby
    Wiesz jak nie masz zaufania do niej to może zmień klinikę?

niedoświadczona 32
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    PolaMinka a możesz mi napisać o co chodzi z tym usg piersi i prolaktyną bo ja nie w temacie a może też powinnam coś takiego zrobić ?

Robiłam USG piersi bo mam niewielki wyciek mleka z sutków od ok miesiąca. Któraś z dziewczyn poradziła usg bo ma tak przy torbielach. Ja mam wszystko ok stąd zalecone mam przez gin zrobić prolaktynę z obciążeniem. Taka hiperprolaktynemia czynnościowa wyjaśniała by czemu po lekach takich jak clo czy aromek mam tylko 1 pęcherzyk dominujący.

Aniu84 jesteś mega szczęściarą!! Oby te szczęście nie opuszczało Cie już nigdy! :)

Smutne te nasze zmagania ale pomału nabieram dystansu do tego wszystkiego.

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    02.06 Elf 1/:(
    02.06 Ewelinka 3673 1/ :(
    06.06 Płatek szkarłatny 2/:(
    11.06 Ewelka87 2/:(
    11.06 Asiak1985 1/:(
    13.06 Mee 3/ :(
    15.06 Martoszka 2/:(
    16.06 JJ 1/
    20.06 islanegra 1/
    20.06 Alcea 4/
    20.06 Bizona 3/
    20.06 Martii /
    22.06 Lady in red 3/
    23.06 Gdzieś po drugiej stronie tęczy 1/
    25.06 Niedoświadczona32 2/
    28.06 KarolinaSeven 1/
    30.06 Elf 2/

Elf, nie martw się, ważne, że IUI będzie. a tak swoja drogą to nie ma chyba kobiety, która w takiej sytuacji powiedziałaby, że jej się nie chce. Faceci...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 22:18

Wysłany: 28 czerwca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    Elf no i może lepiej , natura daje znać jak by wolała. Kiedyś na początku naszej drogi mówił że najlepiej wytrzymać jak najdłużej przed owu bez przytulasów wtedy nagromadzi się większa armia.
    Płatek jeśli chodzi o Twoje podsumowanie to wszystko jest na minus? :( aż tyle nas jest? Tych udanych jest mniej? Jeśli zadaje głupie pytanie wybaczcie ale z racji tego że dopiero dziś wzięłam się za pisanie to mogę nie być na bieżąco
    W tym miesiącu na razie na minus niestety. Ale spokojnie, jeszcze duzo nie rozstrzygniętych :)

Wysłany: 28 czerwca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedoświadczona 32 wrote:
    U mnie nie było plamienia po żadnej z dwóch..a plemniory po rozmrożeniu są najlepsze przez 24 godziny.. potem marnieją, choć nie można stwierdzić że nie zapłodnią na pewno ;) masz mój dylemat z poprzedniego podejścia!
    Ale przecież oni ich nie zamrażają po IUI. Mi ostatnio lekarz powiedział, że żyją tak samo jak przy staraniach naturalnych, czyli pewnie max 3 dni.

Wysłany: 28 czerwca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka wrote:
    U mnie to samo. Dziś mieliśmy pobranie krwi do badań kariotypu. Boję się, bo może w końcu cos wyjdzie źle. Musi chyba być jakiś powód, że nie wychodzi.

• bizona Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Lunka dzieki :) trzymam za Was kciuki za resecik :)

Obiecałam wiec melduje :)

w zakresie jednego pecherzyka ciązowego widoczne 2 pecherzyki zółtkowe jeden z widoczna akcja serca
    był jeszcze jeden pechrzeyk żółtkowy ale w nim sie nic totalnie nie zdziało ii się po prostu wchłonie -
    blizniaki do obserwacji za 2 tyg się okaże czy zostanie jeden czy dwa :)
    serce jednego wali jak dzwon 136 /min :)
    Uuuuu extra :) Ania mocno trzymam kciuki za Ciebie:)

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3

Wysłany: 28 czerwca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    Niby tak ale prawdopodobieństwo jednak sporo większe.

‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ