X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno nie skrytykuję, bo nie czuje się na tyle zorientowana..no i ja biorę pregnyl i nawet nie wiem czy to jakaś wiesza różnica..wiesz a może już wcześniej miałaś monitoringi i ginka wie czego się po tobie spodziewać..?

bo mój nie wie czego się po mnie spodziewać.. ;) sam był zdziwiony, że pęcherzyk nie dotrzymał 24 godzin.. aż się pytał czy coś biorę na własna rękę.. a biorę kwas foliowy za 5 zł z rossmana ;)magnez i b6 z promocji za 3,50 zł :)i wit D w kropelkach ...

niedoświadczona 32
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres nadchodzi. 2 iui nie wyszła.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niby kiedyś mówiła że miałam jakiś przetrwały pęcherzyk ale czy to miało jakieś znaczenie... ?

ze mną podobno jest wszystko ok i nasienie też musi być w 100% dobre więc jak to się dzieje że już 3 razy negat? ja już nawet podejrzewałam że chcą nas naciągnąć na kasę i specjalnie zrobić coś nie tak żeby nie wyszło żebyśmy sie w końcu skłonili do in vitro bo przecież oni głównie z tego żyją a jak rządowy wycofali to i kasy mają mniej

• PolaMinka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG piersi idealne. Pozostaje prolaktyna z obciążeniem. Już mnie te latanie po lekarzach zaczyna nudzić i irytować. Jak babcia w wieku 80 lat :)

niedoświadczona 32, bizona, islanegra, Ania_84 lubią tę wiadomość

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 pewnie każdego nachodzą takie myśli. Ale u mnie i bodajże u Bizony niby też wszystko gra...a jednak IUI nieudane.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka dzieki :) trzymam za Was kciuki za resecik :)

Obiecałam wiec melduje :)

w zakresie jednego pecherzyka ciązowego widoczne 2 pecherzyki zółtkowe jeden z widoczna akcja serca
    był jeszcze jeden pechrzeyk żółtkowy ale w nim sie nic totalnie nie zdziało ii się po prostu wchłonie -
    blizniaki do obserwacji za 2 tyg się okaże czy zostanie jeden czy dwa :)
    serce jednego wali jak dzwon 136 /min :)

niedoświadczona 32, Alcea, PolaMinka, bizona lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka wrote:
    Nina13 pewnie każdego nachodzą takie myśli. Ale u mnie i bodajże u Bizony niby też wszystko gra...a jednak IUI nieudane.

Własnie.. ale tak na logikę to przecież nawet jak normalnie najzdrowsi ludzie mogą się starać rok i jest to uznawane za normę to czemu my się dołujemy jak nie wyjdzie 3-4 razy pod rząd? Przecież taka długość starań to standard.. rozmawiałam o tym z mężem po 1 nieudanej bo się wkurzyłam :)i tak mi powiedział.. w końcu będzie skutek.. i u zdrowej pary trochę to trwa a te wszystkie procedury to stres.. mnie znów bierze.. staram się wyluzować.. ale ciężko jest.. a stres nigdy nie pomaga!

Mari123 lubi tę wiadomość

niedoświadczona 32
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka wrote:
    USG piersi idealne. Pozostaje prolaktyna z obciążeniem. Już mnie te latanie po lekarzach zaczyna nudzić i irytować. Jak babcia w wieku 80 lat :)

PolaMinka a możesz mi napisać o co chodzi z tym usg piersi i prolaktyną bo ja nie w temacie a może też powinnam coś takiego zrobić ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedoświadczona - pewnie masz rację ale moja ginka mówi że nasieniem z banku to 4 góra 5 IUI i koniec, potem tylko IVF a ja nie dam rady finansowo no i jakoś tak no nie wiem... mam opory
    wiem że przy kilku IUI koszty wyjdą podobne jak przy jednym IVF ale przy IUI mamy kilka szns a przy IVF jedną i kolejna znów kupa kasy a gwarancji tez nie ma

Mari123 lubi tę wiadomość

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    niedoświadczona - pewnie masz rację ale moja ginka mówi że nasieniem z banku to 4 góra 5 IUI i koniec, potem tylko IVF a ja nie dam rady finansowo no i jakoś tak no nie wiem... mam opory
    wiem że przy kilku IUI koszty wyjdą podobne jak przy jednym IVF ale przy IUI mamy kilka szns a przy IVF jedną i kolejna znów kupa kasy a gwarancji tez nie ma

Jakbym siebie słyszała.. ;) zobaczysz uda się! Tu była taka dziewczyna co zaszła za 7 czy 8 razem, a miała chyba ze 2 razy nieudane in vitro, przy iui w końcu zaszła..jak dla mnie in vitro odpada..pieniądze swoją drogą.. a poza tym zobaczysz że się uda :)

niedoświadczona 32
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro idę na wizytę z wieściami do mojej dr zrobiłam tylko sikanca ale przecież też czuje że zaraz nadejdzie @ , boję sie że powie mi że bez bety to mi niczego na stymuklację nie przepisze bo przecież pewności nie ma... ehh no i zastanawiam sie co robić czy podchodzić 4 raz czy odczekać... ale ile? i co od nowa badania? wszystkie/? u niej mam jeszcze góra 2 próby

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Są tu też tacy, co zaszli z problemami, także uzbroić się proszę w cierpliwość. Mówię z własnego doświadczenia :)

niedoświadczona 32, bizona, Płatek szkarłatny lubią tę wiadomość

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    jutro idę na wizytę z wieściami do mojej dr zrobiłam tylko sikanca ale przecież też czuje że zaraz nadejdzie @ , boję sie że powie mi że bez bety to mi niczego na stymuklację nie przepisze bo przecież pewności nie ma... ehh no i zastanawiam sie co robić czy podchodzić 4 raz czy odczekać... ale ile? i co od nowa badania? wszystkie/? u niej mam jeszcze góra 2 próby
    Wiesz jak nie masz zaufania do niej to może zmień klinikę?

niedoświadczona 32
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    PolaMinka a możesz mi napisać o co chodzi z tym usg piersi i prolaktyną bo ja nie w temacie a może też powinnam coś takiego zrobić ?

Robiłam USG piersi bo mam niewielki wyciek mleka z sutków od ok miesiąca. Któraś z dziewczyn poradziła usg bo ma tak przy torbielach. Ja mam wszystko ok stąd zalecone mam przez gin zrobić prolaktynę z obciążeniem. Taka hiperprolaktynemia czynnościowa wyjaśniała by czemu po lekach takich jak clo czy aromek mam tylko 1 pęcherzyk dominujący.

Aniu84 jesteś mega szczęściarą!! Oby te szczęście nie opuszczało Cie już nigdy! :)

Smutne te nasze zmagania ale pomału nabieram dystansu do tego wszystkiego.

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    02.06 Elf 1/:(
    02.06 Ewelinka 3673 1/ :(
    06.06 Płatek szkarłatny 2/:(
    11.06 Ewelka87 2/:(
    11.06 Asiak1985 1/:(
    13.06 Mee 3/ :(
    15.06 Martoszka 2/:(
    16.06 JJ 1/
    20.06 islanegra 1/
    20.06 Alcea 4/
    20.06 Bizona 3/
    20.06 Martii /
    22.06 Lady in red 3/
    23.06 Gdzieś po drugiej stronie tęczy 1/
    25.06 Niedoświadczona32 2/
    28.06 KarolinaSeven 1/
    30.06 Elf 2/

Elf, nie martw się, ważne, że IUI będzie. a tak swoja drogą to nie ma chyba kobiety, która w takiej sytuacji powiedziałaby, że jej się nie chce. Faceci...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 22:18

Wysłany: 28 czerwca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    Elf no i może lepiej , natura daje znać jak by wolała. Kiedyś na początku naszej drogi mówił że najlepiej wytrzymać jak najdłużej przed owu bez przytulasów wtedy nagromadzi się większa armia.
    Płatek jeśli chodzi o Twoje podsumowanie to wszystko jest na minus? :( aż tyle nas jest? Tych udanych jest mniej? Jeśli zadaje głupie pytanie wybaczcie ale z racji tego że dopiero dziś wzięłam się za pisanie to mogę nie być na bieżąco
    W tym miesiącu na razie na minus niestety. Ale spokojnie, jeszcze duzo nie rozstrzygniętych :)

Wysłany: 28 czerwca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedoświadczona 32 wrote:
    U mnie nie było plamienia po żadnej z dwóch..a plemniory po rozmrożeniu są najlepsze przez 24 godziny.. potem marnieją, choć nie można stwierdzić że nie zapłodnią na pewno ;) masz mój dylemat z poprzedniego podejścia!
    Ale przecież oni ich nie zamrażają po IUI. Mi ostatnio lekarz powiedział, że żyją tak samo jak przy staraniach naturalnych, czyli pewnie max 3 dni.

Wysłany: 28 czerwca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka wrote:
    U mnie to samo. Dziś mieliśmy pobranie krwi do badań kariotypu. Boję się, bo może w końcu cos wyjdzie źle. Musi chyba być jakiś powód, że nie wychodzi.

• bizona Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Lunka dzieki :) trzymam za Was kciuki za resecik :)

Obiecałam wiec melduje :)

w zakresie jednego pecherzyka ciązowego widoczne 2 pecherzyki zółtkowe jeden z widoczna akcja serca
    był jeszcze jeden pechrzeyk żółtkowy ale w nim sie nic totalnie nie zdziało ii się po prostu wchłonie -
    blizniaki do obserwacji za 2 tyg się okaże czy zostanie jeden czy dwa :)
    serce jednego wali jak dzwon 136 /min :)
    Uuuuu extra :) Ania mocno trzymam kciuki za Ciebie:)

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3

Wysłany: 28 czerwca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    Niby tak ale prawdopodobieństwo jednak sporo większe.

‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ