INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nina13 wrote:Dziękuję
podnosicie na duchu
-
nick nieaktualny
-
Nina13 wrote:A nospa nie zaszkodzi? Głowa mnie dziś straszliwie boli ale chyba nic nie wolno prawda?
tylko lepiej nie ta max
z przeciwbólowych apap -
Nina13 wrote:dopytuje tak bo byłam dziś u ginki i na becie, tak jak pisałam wcześniej mam objawy typowo okresowe ale przeczytałam też ze te pierwsze ciążowe niczym nie różnią sie od okresowych, wczoraj po południu zrobiłam sikańca - 1 krecha
dziś musiałam zrobić bete przed wizytą bo moja ginka nie uznaje sikańców no i beta wyszła mi 37,34 to 13 dzień po IUI ginka na dzień dobry pogratulowała ale Pani pobierająca krew i potem wręczająca mi wynik nie była za wesoła i powiedziała że to niski wynik. no i już się oczywiście bojętaka nadzieja i taki strach
Ninka! CudownieTrzymam kciuki żeby się ułożyło jak najlepiej kochana!
Nina13 lubi tę wiadomość
niedoświadczona 32 -
KarolinaSeven" wrote:Platku
Prosze o wpisanie mnie na liste dzisiaj mialam pierwsza IUI
U mnie po iui plamienia... to normalne?
Ogolnie iui bylo o 9 rano a pregnyl wczoraj o 18, czyli iui 15godzin po zastrzyku, nie za wczesnie jak myslicie? Ile zolnierze zyja wewnatrz?
U mnie też po IUI wystąpiły lekkie plamienia (w tym samym dniu co miałam IUI), a gin, która robiła zabieg mówiła, ze mogą wystąpić nawet 2-3 dniowe i to nie jest nic niepokojącego, więc nie musisz się martwić
Płatek szkarłatny wrote:02.06 Elf 1/
02.06 Ewelinka 3673 1/
06.06 Płatek szkarłatny 2/
11.06 Ewelka87 2/
11.06 Asiak1985 1/
13.06 Mee 3/
15.06 Martoszka 2/
16.06 JJ 1/
20.06 islanegra 1/
20.06 Alcea 4/
20.06 Bizona 3/
20.06 Martii /
22.06 Lady in red 3/
23.06 Gdzieś po drugiej stronie tęczy 1/
25.06 Niedoświadczona32 2/
28.06 KarolinaSeven 1/
30.06 Elf 2/
Matko, strasznie wyglądają te statystyki. Jeszcze tylko JJ zatestuje i kolej na naszą czwórkę z 20.06! Czuję oddech niepowodzenia na karku:( Mierzycie temperaturę po IUI? Moja trzyma się od kilku dni na podobnym poziomie, żadnego wielkiego skoku po zagnieżdżeniu:(
Ania_84 z całego serca życzę Ci tych bliźniaków i gratuluję! Też sobie z mężem po cichu kalkulujemy, że to by było wielkie szczęście, bo z 2x1 możemy nie zdążyć nim się moja rezerwa wyczerpie, a bardzo chcieliśmy mieć więcej niż jedno...
Ninka13 sprawdzałam sobie specjalnie normy bety po Twoim wpisie i też mi wygląda na to, że jest ok! Także odważę się pogratulować!Jeśli masz wątpliwości odnośnie powodzenia całej "operacji" to może faktycznie dobrze zrobić progesteron jak radzi Ania_84 i w razie czego trochę dopomóc organizmowi...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 16:25
3x IUI - 2016 👎👎👎
2x IMSI - 2017 - ❄❄❄,❄❄
1 ET - 2017 👎
2,3 FET - 2018 👎👎
3 IMSI - 2019 - 4 ET 3-dniowców 👎, brak blastocyst do mrożenia - wszystkie zarodki padły po 3 dniu 😞
1 AZ pl - FET X 2019 - poronienie 9tc
allo-mlr 0%, szczepienia limfocytami=>allo-mlr 70%-83%
2 AZ pl - FET 03.02.2023 - poronienie 8tc -
nick nieaktualnyTak jak radzicie zrobię pojutrze betę i progesteron. Byłam pewna że nic z tego i dzis rano wzięłam ibum na tą moją głowę bo boli od rana i znów znalazłam powód do zmartwień czy to aby nie zaszkodzi, ehhh no ja tak już mam
Islanegra dzięki za kolejne słowa otuchy i co do progesteronu to wogolenie w temacie jestem ale zrobię i poczytaj, biorę na razie duphaston 2 x dziennie
Ania również życzę Ci bliźniaków z całego serducha,u mnie też były 2 pęcherzykiaa bliźniaki to moje marzenie chyba już od dzieciństwa ale teraz nawet nie śmiem prosić ważne żeby choć jedno było
-
Płatek szkarłatny wrote:U mnie to samo. Dziś mieliśmy pobranie krwi do badań kariotypu. Boję się, bo może w końcu cos wyjdzie źle. Musi chyba być jakiś powód, że nie wychodzi.
-
nick nieaktualnyniedoświadczona 32 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi bo już zgłupiałam, czy przy hashimoto się wpada w niedoczynność czy nadczynność tarczycy?
-
No wlasnie ja w sumie sie nie zastanawialam ani nie czytalam na ten temat ile zyja itp
ja mam plamienie ale w sumie nie wiem czy to od iui czy od owulacji... tylko przed iui mialam usg, gdzie widac bylo jeszcze dwa pecherzyki i do dzisiaj zero bolu brzucha tylko te plamienia... dzisiaj nawet ze skrzepami ale nie duzo. Nie wiem dlaczego tak... troche sie denerwuje ze cos jest nie tak a wizyta dopiero w sobote
Ania
super wiadomosci! Czekamy na dalsze wiesci
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
niedoświadczona 32 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi bo już zgłupiałam, czy przy hashimoto się wpada w niedoczynność czy nadczynność tarczycy?
niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
-
PolaMinka wrote:Płatku ile płaciliście za kariotyp? Nas też chyba to nie ominie.
kariotyp za dwie osoby to okolo 700zł -
nick nieaktualny
-
Ania_84 wrote:Kariotypy mozecie zrobić na NFZ w Kielcach są krótkie termimny coś około miesiaca na wizyte
kariotyp za dwie osoby to okolo 700zł
No ja z okolic Warszawy jestem więc do Kielc nie po drodze mi. A miesiąc czekania to niedużo...W kółko na coś czekam, przywykłam.Ania_84 lubi tę wiadomość
-
MARTIII dziękuję za kciuki. Jak wszystko pójdzie dobrze to jutro mam iui
Z rana na moją prośbę sprawdzimy czy jest jeszcze pęcherzyk, jak tak to mąż działa i o 12.20 iui
A jak już będzie pęknięty to nie robimy, tak nawet doradzał doktor.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 17:48
MARTIII lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
PolaMinka wrote:A nie wiesz jakie warunki trzeba spełniać do kariotypu na nFZ, bo jakieś trzeba spełniać typu 3 nieudane IUI czy ileś poronień...bo z NFZ zawsze jest tak!
No ja z okolic Warszawy jestem więc do Kielc nie po drodze mi. A miesiąc czekania to niedużo...W kółko na coś czekam, przywykłam.
dzwonisz do tej Pani i mówisz ze masz skierowanie do poradni genetycznej w celu wykonania Kariotypów i ewentualnych mutacji przy diagnostyce leczenia niedplodnoscita Pani akurat jest mega miła i sama sobie własciwie opisuje
mozesz troche nagic że jestescie przed IVF macie za soba nieudane IUi
maz ma słabe nsienie ..
ale osobiscie nie zanm pary ktorej by robiła probelmy mi np mutacje zakrzepowo-zatorowe zrobiła na drugi dzien jak zdzwoniłam
http://www.genmedic.pl/
a jak chcesz poszukac u siebie w okolicy polecam stronke
http://kolejki.nfz.gov.pl/
wpisujesz poradnia genetycna i woj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 17:50
-
ania8306 wrote:MARTIII dziękuję za kciuki. Jak wszystko pójdzie dobrze to jutro mam iui
Z rana na moją prośbę sprawdzimy czy jest jeszcze pęcherzyk, jak tak to mąż działa i o 12.20 iui
A jak już będzie pęknięty to nie robimy, tak nawet doradzał doktor.
Moja gin mówi że na pękniętym też jest dobrze robić, ale co lekarz to opinia. Trzymam mocno kciuki!!ania8306 lubi tę wiadomość
starania od września 2013.....
4 IUI
Czerwiec 2017- naturalny CUD
-
Ania_84 wrote:Zazwyczaj nedoczynność ale tez widziałam z nadczynnościa najlpiej badac Anty TPO i ant TG
Badałam, ATPO jest ok, a ATG było przekroczone...ale miałam przy tym nadczynność, tsh - 0,299, endo powiedziała, że to hasimoto.. brałam miesiąc leki, tsh wzrosło na 3,77, endo kazała leki odstawić.. odstawiłam na 6 tygodni i dziś tsh 2,7...to nie jest małe tsh, ale nie biorąc żadnych leków to czy nie powinno rosnąc przy hashimoto..? Obawiałam się wzrostu i jeszcze większej niedoczynności.. ale przy takim wyniku to też już wszystko stracone na pewno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 18:08
niedoświadczona 32