INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ania8306 wrote:MARTIII dziękuję za kciuki. Jak wszystko pójdzie dobrze to jutro mam iui Z rana na moją prośbę sprawdzimy czy jest jeszcze pęcherzyk, jak tak to mąż działa i o 12.20 iui A jak już będzie pęknięty to nie robimy, tak nawet doradzał doktor.
A mi na pękniętym właśnie zrobił.. już sama nie wiem..niedoświadczona 32 -
nick nieaktualnyJa ostatnio miałam tsh około 2.7 ale biore euthyrox 100 więc może spadlo, ginka mi mówiła że najlepsze jest między 1 a 2.
A co do Glucophagqe to zapomniałam zapytać czy jeśli beta niby na plus to czy dalej to brać czy nie
niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
-
Nina13 wrote:Ja ostatnio miałam tsh około 2.7 ale biore euthyrox 100 więc może spadlo, ginka mi mówiła że najlepsze jest między 1 a 2.
A co do Glucophagqe to zapomniałam zapytać czy jeśli beta niby na plus to czy dalej to brać czy nie
-
W klinice też mi tak lekarz powiedział, ale przecież wychodziłam z nadczynności..dziwi mnie tylko, że tsh samo spadło w przeciągu 6 tygodni, bo endo liczyła, ze jeszcze wzrośnie i potwierdzi niedoczynność w wyniku hashimoto..a tu d. zmalało Dopiero za tydzień idę do niej z wynikiem.. ciekawa jestem co na to powie !niedoświadczona 32
-
niedowiadczona a co na to Gin który robił IUI ??
mja gin powiedziała mi ze z TSH powyzej 2 nie ma szans na IUI i ona niebedzie robiła
ale tezz drugiej strony po calych stymulacjach oraz tez moze tak byc na poczatku ciazy że tsh rosnie
dziewczyny z wieksym TSH zachodziły i donosiły ciazeniedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
-
Tutaj u was na forum czytałam, że niektórzy lekarze zalecają robić iui na pękniętym, a niektórzy na niepękniętym pęcherzyku. Dokładnie, co lekarz to opinia.
Ja postaram się zaufać mojemu doktorowi. Chociaż kto wie, pęcherzyk może być o 8.20, a o 12.20 podczas iui już może być pęknięty...
Postanowiłam, że jeżeli iui jutro się odbędzie, będę myśleć pozytywnie. Ciężko po tylu latach starań, ale bardzo się postaram.
Trzymam kciuki za was, za wszystkie testujące, gratuluję zaciążonym, a pozostałym życzę wytrwałości i swojego cudu7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Mnie też lekarze kazali zbić TSH poniżej 2 i zaszłam dopiero przy 1,5. Cały czas jadę na euthyroxie, a w pewnym momencie TSH bardzo spadło, to było chyba około 12-13 tygodnia ciąży, gdy dziecko zaczęlo wytwarzać hormony tarczycowe. Tak mi lekarze tłumaczyli.14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
Dziewczyny kariotyp przy niepłodności można zrobić na nfz... Wystarczy skierowanie do poradni od lekarza poz.07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
nick nieaktualnypyatii wrote:Dziewczyny kariotyp przy niepłodności można zrobić na nfz... Wystarczy skierowanie do poradni od lekarza poz.
MI też tak powiedzieli w poradni cytogenetycznej na ul. polnej - wystarczy skierowanie od lekarza rodzinnego. Teraz mają terminy na badanie w sierpniu, potem miesiąc czekania na wynik.
Prywatnie kariotyp na polnej kosztuje aż 460 zł, drożej niż w klinice,Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 12:29
-
nick nieaktualny
-
Ania_84 wrote:niedowiadczona a co na to Gin który robił IUI ??
mja gin powiedziała mi ze z TSH powyzej 2 nie ma szans na IUI i ona niebedzie robiła
ale tezz drugiej strony po calych stymulacjach oraz tez moze tak byc na poczatku ciazy że tsh rosnie
dziewczyny z wieksym TSH zachodziły i donosiły ciaze
Powiedział, że jego zdaniem najlepsze jest 1- 1,5.. ale że w kwestii zajścia są naprawdę różne opinie i różne są też przypadki, bo tu chodzi głównie o utrzymanie późniejszej ciąży i jak już będę w ciąży to trzeba będzie to kontrolować, bo niedoczynność w ciąży jest groźna.. gorsza od nadczynności. Jego zdaniem bezpieczniej jest dla późniejszej ciąży jak tsh jest unormowane i dlatego dobrze jest to unormować jeszcze przed ciążą, żeby nie było potem kłopotu.niedoświadczona 32 -
No proszę daleko szukam a blisko mam. To jest fajna stronka do szukania terminów do lekarzy specjalistów i tym sposobem odkryłam, że do Invicty czeka się 7 dni do poradni genetycznej.
https://swiatprzychodni.pl/specjalnosci/genetyk/warszawa/ -
Nina, ja miałam w 11 dpo 28,4 i wszystko jest ok! masz super wynik gratulacje ))
)Nina13 wrote:dopytuje tak bo byłam dziś u ginki i na becie, tak jak pisałam wcześniej mam objawy typowo okresowe ale przeczytałam też ze te pierwsze ciążowe niczym nie różnią sie od okresowych, wczoraj po południu zrobiłam sikańca - 1 krecha
dziś musiałam zrobić bete przed wizytą bo moja ginka nie uznaje sikańców no i beta wyszła mi 37,34 to 13 dzień po IUI ginka na dzień dobry pogratulowała ale Pani pobierająca krew i potem wręczająca mi wynik nie była za wesoła i powiedziała że to niski wynik. no i już się oczywiście boję taka nadzieja i taki strachNina13 lubi tę wiadomość
Dwa lata strań
1.IUI 26.04.2016 -
nick nieaktualnyNina13 gratulacje - jest dobrze! Relax&enjoy
Dziewczyny czekam na 2IUIo 10:30 i popijam wodę
Endo 10 mm, pęcherzyk 21mm zaczyna się zapadać delikatnie, ovu zatem będzie dzisiaj do końca dnia. Okienko inseminacyjne niby idealne.
Mężu tak się stresował, że myślałam już że nic z tego nie będzie, ale jakoś się udało (zawsze z nim wchodzę.
Trzymajcie kciuki, bo to chyba nasza ostatnia IUI.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 09:45
Nina13, ania8306 lubią tę wiadomość
-
Nina13 wrote:Ania8306 myśl pozytywnie wiem że łatwo mówić sama mam z tym ogromny problem ale staraj się, a ja mocno trzymam kciuki
Dziękuję za kciuki, przydały się, dzisiaj o 12.20 mam iui Teraz mąż działa, a ja jem pyszne śniadanko i się relaksuję. Obiecałam lekarzowi że nie będę się tak stresować
Teraz zauważyłam że masz pozytywną betę, trzymam mocno kciuki za piękny przyrost ☺7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Elf wrote:Nina13 gratulacje - jest dobrze! Relax&enjoy
Dziewczyny czekam na 2IUIo 10:30 i popijam wodę
Endo 10 mm, pęcherzyk 21mm zaczyna się zapadać delikatnie, ovu zatem będzie dzisiaj do końca dnia. Okienko inseminacyjne niby idealne.
Mężu tak się stresował, że myślałam już że nic z tego nie będzie, ale jakoś się udało (zawsze z nim wchodzę.
Trzymajcie kciuki, bo to chyba nasza ostatnia IUI.
Trzymam kciuki, masz prawie takie same warunki co ja Ja mam tylko endo ciut grubsze.
Chcesz na dwóch iui poprzestać? Kibicuję temu podejściu7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualny