INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyja tez mam nieco podwyższoną prolaktynę ale myslałam że to się omija stymulując cykl , bo chyba wysoka prolaktyna hamuje owulację a jak bierze sie leki na stymulację to ta owulacja chciał nie chciał bedzie.
Faktycznie smutne te nasze zmagania ale cóż miejmy nadzieję że na każdą z nas przyjdzie pora i oby ta pora nastapiła jak najszybciej -
KarolinaSeven wrote:Platku
Prosze o wpisanie mnie na liste dzisiaj mialam pierwsza IUI
U mnie po iui plamienia... to normalne?
Ogolnie iui bylo o 9 rano a pregnyl wczoraj o 18, czyli iui 15godzin po zastrzyku, nie za wczesnie jak myslicie? Ile zolnierze zyja wewnatrz?
przy drugej tego samego dnia ale mniej niz przy perwszej
cod pregnylu spokojnie ja mialam podany 16h przed IUI
Edit.. ehhh narazie to do mnie nie dociera i póki co mysle tylko zeby choc jeden został - choć nie powiem mezu i ja bardzo byśmy się cieszyli z blizniaków
Nina co do banku i iUI - nam też dr powiedziała ze jesli po 4 razie nie zaskoczy to ona juz wtedy bedzie namawiała na IVF bo szkoda kasy .
ja w załozeniu miałam 2 IUI jak by nie wyszło IVF
wychodziam z założenia ze skoro dawca jest ok.ma super nasienie, a ja jestem zdrowa .. to 2-3 IUI max choc po cb juz chciałam odrazu IVF .. ale dr mnie namówiłaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 07:51
-
Ania_84, wow ale by było fajnie jakby jednak były bliźniaki . No i gratuluję serduszka teraz już będzie pomalutku z górki, a potem ten czas zleci tak szybko, że nawet nie zauważysz
Ania_84 lubi tę wiadomość
1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
ehh póki co maż sie smieje że jak beda blizniaki to jego zasługa bo ma dwie nogi w gipsie
Jolcia1985 lubi tę wiadomość
-
Hej. Dziewczyny podeszłybyście do inseminacji przy biocenozie z pochwy:
* leukocyty 20-30 wpw
* nabłonki liczne
* flora bakteryjna ++
Nic więcej ponad normę nie ma.
Wymaz z kanału szyjki macicy bez jakichkolwiek zmian.
I czy estradiol 458 pg/ml jest ok?
Wiem, że to ja decyduję z lekarzem, ale chciałabym poznać wasze zdanie. Z góry dziękuję za odpowiedź.7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Ja mam trochę niższe normy - do 398 w środku cyklu, ale niemożliwe to trochę - mam bardzo niskie amh i mało pęcherzyków.. Właśnie dzisiaj o 16 idę na monit... Tylko nie wiem czy jak będzie wszystko ok to czy podejść do iui z taką biocenozą... A wy robicie? Czy tylko wymaz z szyjki?7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nina13 wrote:ja miałam i to i to ale i wszystko w normie więc chyba nie pomogę,
powiecie mi dziewczyny jak się objawia ciążqa biochemiczna? -
nick nieaktualny
-
Nina13 wrote:Ania_84 a pamietasz może jak mała była beta?
dr powiedziała ze na bank cos sie zadziało ... ale zrodek nie przetrwal stad spadek bety i progesteronu
nawet póżniej badałam proga zeby zbaczyć czy nie mam niedomogi ale wszytsko wyszło ok -
nick nieaktualnydopytuje tak bo byłam dziś u ginki i na becie, tak jak pisałam wcześniej mam objawy typowo okresowe ale przeczytałam też ze te pierwsze ciążowe niczym nie różnią sie od okresowych, wczoraj po południu zrobiłam sikańca - 1 krecha
dziś musiałam zrobić bete przed wizytą bo moja ginka nie uznaje sikańców no i beta wyszła mi 37,34 to 13 dzień po IUI ginka na dzień dobry pogratulowała ale Pani pobierająca krew i potem wręczająca mi wynik nie była za wesoła i powiedziała że to niski wynik. no i już się oczywiście boję taka nadzieja i taki strachAnia_84, niedoświadczona 32, PolaMinka, JJ, lily3030 lubią tę wiadomość
-
KOchana piękna beta jak na 13dpi
ja miałam w tej ciazy - która aktualnie trwa 14 dpi 66,72 wiec Twoja jest naprawde ładna jak na ten dzień nie bój żaby óle okresowe miałam do jeszcze dlugo po terminie @
zrób bete po 48 h i progesteron :)nawet jesli bierzesz luteineWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 13:59
-
37 to nie jest niski wynik!ważne żeby dobrze przyrastała!!! gratuluję i trzymam kciukI!
ania8306 : ja nie robilam żadnych wymazów przed iui...
a nie masz napisanych norm estriadolu na wyniku?
kciuki za monit!starania od września 2013.....
4 IUI
Czerwiec 2017- naturalny CUD
-
nick nieaktualnyNaprawde tak myślicie? Kurcze ja boję się cieszyć bo w ogóle raczej jestem pesymista po prostu mam wrażenie że wszystko co złe to mi się przytrafia więc jak już zdarzy się coś dobrego to trudno mi w to wierzyć i boję się nakręcać żeby się nie rozczarować. Ania a po co progesteron?
Ania_84, niedoświadczona 32 lubią tę wiadomość
-
U mnie dr powiedziała że warto choć raz sprawdzić progesteron w tych pierwszych przyrostach bo jesli jest niski można od razu zareagować i zwiekszy np luteine lub duphaston
Nina uwierz ... mi też było cieżko uwierzyć a teraz sie nie stresuj ..bo pierwsza beta jest ładna .. zobaczysz przyrost bety - bo to jest najważniejsze - a ta baba w lab to jakas głupia przecież wystarczy ze póniej doszło do zagnieżdzenia i wynik bedzie inny dla każdej kobiety
Nina13, islanegra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny