INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
To fajnie, że wszystko dobrze u Was Nasza mała robi takie przewrotki, że cały brzuch skacze, czasem mam wrażenie, że chce wyjść W ósmym miesiącu zrobiły mi się rozstępy, cycki wielkie jakbym miała pięcioraczki urodzić i w nocy dziecko kopie jak źle leżę, musze się inaczej ułożyć, co jest kłopotliwe z wielkim brzuchem.Też mnie ciekawi wlaśnie co tam u Lunki, może się odezwie do nas Pozdrawiam serdecznie
Jolcia1985 lubi tę wiadomość
14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
Witajcie,
od jakiegoś czasu Was podczytuję i pora się odezwać bo w najbliższym czasie podejdziemy do 1 IUI. U nas głównym problemem jest zła morfologia 0% i słaby ruch.
Ja chciałam od razu in vitro ale mąż jest za tym aby najpierw robić IUI a lekarz go poparł, więc jedziemy z tym
6 lipca mam wizytę kontrolną, to będzie 10dc, 3-7 dc mam brać CLO. Tylko kurcze no niby dostałam okres, ale jakiś taki skąpy, bez bólu - co jest u mnie dziwne. No i teraz się zastanawiam jak to się potoczy czy w dobrym dniu będzie ta kontrola, najwyżej będę musiała jechać na kolejną?
Czy lekarz i tak wyznaczy termin IUI? Jak to jest?
Wszystkim Wam życzę II kresek
I ICSI - 06.10.2016 - transfer; beta HCG - 12dpt 40,61; 14 dpt - 51,10; 18 dpt - 222,80; 9.11. /
2 mrozaczki
04.06.2017 r. Zuzia
-
MARTIII wrote:Dziewczyny, czy myślicie że beta w 10dpo będzie wiarygodna?
(brałam ovitrelle)
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
bizona wrote:Tez jestem ciekawa..kiedy planujesz zrobic? Ja w piatek..bedzie to 12 dzien od Ovitrelle, wiec watpie by zaklamal wynik. Normalnie nie robilabym bety, ale ze mam wesele w sobote, chce wiedziec czy bede mogla sie napic
chiciałam robić w czwartek (rocznica )...myślę że u Ciebie 12 dpo będzie ok, ... nie wiem czy zrobię te 10dni po....zastanawiam się ..starania od września 2013.....
4 IUI
Czerwiec 2017- naturalny CUD
-
MARTIII wrote:Dziewczyny, czy myślicie że beta w 10dpo będzie wiarygodna?
(brałam ovitrelle)
Ovitrelle utrzymuje się do 10 dni. Poza tym zagnieżdzenie zwykle jest między 8 a 12dpo, więc w 10dpo z jednej strony może Ci Ovitrelle jeszcze fałszować, a z drugiej mogło się jeszcze nie zagnieździć. Możesz zrobić w 12dpo,ale w pewniak to beta w 14dpo.
Ja planuję zrobić betę w sobotę lub w poniedziałek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 13:06
Podejście do drugiej ciaży:
4 IUI nieudane... -
Cześć akurat weszłam uzupełnić dane do cyklu-miesiączke bo wpisuje w kalendarz kiedy mam.weszłam z ciekawości tutaj a Ey o mnie;) milo ze pamiętacie;) u mnie obrot sprawy rezygnacja z ivf i poki co inne plany życiowe. W każdym razie mam się dobrze a Wam kibicuje i gratuluję.
Ania84 kochana widziałam w podpisie. Przeogromnie się cieszę
Ania_84, KasicaLisica, JJ, Jolcia1985 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeśli chodzi o test po Ovitrelle to powiem wam że mnie coś kiedyś poskusiło i zrobiłam 7 dni po IUI czyli chyba 9 po Ovitrelle i był negatywny czyli niestety prawdziwy nie przekłamany.
Powiedzcie dziewczyny czy w związku z brakiem refundacji leków od 1 lipca te do IUI też nie będą refundowane?
Ja jestem stymulowana Puregonem który z refundacją kosztuje mnie koło 40 zł a bez refundacji chyba coś koło 600 Nie zapisałam się do ginki na przyszły cykl bo wierzyłam że ta 3 IUI się uda, ale po tych moich bolących piersiach i dzisiejszym pryszczu na brodzie śmiem twierdzić że muszę spróbować jeszcze raz niestety i chciałabym załapać się na tańsze leki -
nick nieaktualnyNiedoswiadczona heh bez przesady ja po prostu bardzo chce drugie dziecko. 3 Lata starań. 3 lata głównie upadków. Nie ma tygodnia bez ciąży u kogoś znajomego. Nie ma tygodnia bez głupich komentarzy ludzi wokół kiedy drugie, że jest 500 + itd. Bardzo mnie to wszystko denerwuje Ja jestem jedynaczka. Uważam to za porażkę mojego życia. Nie chce tego dla mojego dziecka. Wiem ze nie można przez pryzmat własnej osoby uszczęśliwiac innych , nie o to chodzi. Córka tez by chciała rodzeństwo. Zrobię wszystko co w mojej mocy. Jak się nie uda - trudno trzeba żyć dalej.
Wielu osobom się wydaje ze jak ma się 1 dziecko to już niemożność posiadania kolejnego dziecka nie jest aż taką wielką tragedia.... wielką może nie, ale na jakiś sposób jest tragedią.
Ponawiam pytanie czy kochacie się przed iui ?
Właśnie się okazało ze nie mogę internetowo sprawdzić wyników badań bo facet z recepcji z invicty nie dał mi hasła. Pytałam go czy będę mogła sobie sprawdzić sama w domu. Powiedział ze tak. Co za baran ! Tak czułam ale skoro mi powiedział ze nie musze mieć hasła to poszłam . Wrrrrr dopiero w poniedziałek prze wizyta poznam wyniki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 17:51
-
nick nieaktualny
-
Platku
Prosze o wpisanie mnie na liste dzisiaj mialam pierwsza IUI
U mnie po iui plamienia... to normalne?
Ogolnie iui bylo o 9 rano a pregnyl wczoraj o 18, czyli iui 15godzin po zastrzyku, nie za wczesnie jak myslicie? Ile zolnierze zyja wewnatrz?niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
nick nieaktualnyKarolinaSeven no z tego co ja słyszałam to 72 godziny żyją więc w razie czego poczekają na jajeczko.
Co do tego czy za wcześnei czy nie? - myślę tak jak wyżej że żołnierzyki poczekają jak będzie trzeba, ja do tej pory miałam robioną zawsze po około 30 30-kilku godzinach po Ovutrellu - może to jest problem że za późno ??
niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
-
Nina13 wrote:KarolinaSeven no z tego co ja słyszałam to 72 godziny żyją więc w razie czego poczekają na jajeczko.
Co do tego czy za wcześnei czy nie? - myślę tak jak wyżej że żołnierzyki poczekają jak będzie trzeba, ja do tej pory miałam robioną zawsze po około 30 30-kilku godzinach po Ovutrellu - może to jest problem że za późno ??
Sama się nad tym zastanawiałam..bo w tym cyklu pęcherzyk nie doczekał nawet 24 godzin od zastrzyku, ale iui się odbyła. Profesor powiedział, że jest sens.. napisałam też do eksperta na nasz-bocian i dostałam odpowiedź że nie ma statystyk które by mówiły o niższej skuteczności po pęknięciu, a plemniki jego zdaniem potrzebują kilku godzin na dotarcie do celu w czasie iui.. to się wyluzuj W końcu się uda ! Zobaczysz!
Tytuł: Re: Inseminacja po pęknięciu pęchcerzykaPostZamieszczono: 27 cze 2016 09:00
Ekspert Bociana
Ekspert Bociana
Szanowna Pani
Plemniki potrzebują kliku godzin na dotarcie do jajowodu
Mógł wcześnie wystąpić Pani pik owulacyjny i dlatego pęcherzyk pękł
Skuteczność inseminacji jest taka sama
Jacek Szamatowicz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 18:18
niedoświadczona 32 -
KarolinaSeven wrote:Platku
Prosze o wpisanie mnie na liste dzisiaj mialam pierwsza IUI
U mnie po iui plamienia... to normalne?
Ogolnie iui bylo o 9 rano a pregnyl wczoraj o 18, czyli iui 15godzin po zastrzyku, nie za wczesnie jak myslicie? Ile zolnierze zyja wewnatrz?
U mnie nie było plamienia po żadnej z dwóch..a plemniory po rozmrożeniu są najlepsze przez 24 godziny.. potem marnieją, choć nie można stwierdzić że nie zapłodnią na pewno masz mój dylemat z poprzedniego podejścia!niedoświadczona 32 -
nick nieaktualnyniedoświadczona32 dziękuję wiesz już po 3 razach kiedy wszystko się wydaje ok a tu zonk i jednak negat to już wszystkiego zaczynam się czepiać. Tyle że ja nigdy tuz przed IUI nie mam USG ani po też nie. Dopiero po negatywnej becie i tez nie wiem czy to ok? A wiesz może jak to z tymi lekami do IUI będzie od 1 lipca?
-
klara_bella wrote:Niedoswiadczona heh bez przesady ja po prostu bardzo chce drugie dziecko. 3 Lata starań. 3 lata głównie upadków. Nie ma tygodnia bez ciąży u kogoś znajomego. Nie ma tygodnia bez głupich komentarzy ludzi wokół kiedy drugie, że jest 500 + itd. Bardzo mnie to wszystko denerwuje Ja jestem jedynaczka. Uważam to za porażkę mojego życia. Nie chce tego dla mojego dziecka. Wiem ze nie można przez pryzmat własnej osoby uszczęśliwiac innych , nie o to chodzi. Córka tez by chciała rodzeństwo. Zrobię wszystko co w mojej mocy. Jak się nie uda - trudno trzeba żyć dalej.
Wielu osobom się wydaje ze jak ma się 1 dziecko to już niemożność posiadania kolejnego dziecka nie jest aż taką wielką tragedia.... wielką może nie, ale na jakiś sposób jest tragedią.
Właśnie się okazało ze nie mogę internetowo sprawdzić wyników badań bo facet z recepcji z invicty nie dał mi hasła. Pytałam go czy będę mogła sobie sprawdzić sama w domu. Powiedział ze tak. Co za baran ! Tak czułam ale skoro mi powiedział ze nie musze mieć hasła to poszłam . Wrrrrr dopiero w poniedziałek prze wizyta poznam wyniki.
Nie martw się u mnie w recepcji też barany )))) My się kochaliśmy, ale nie w ten sam dzień oczywiście bo nie było do tego głowy z rana ale wiesz.. my podchodzimy do AID, to nie zbieramy nasienia.. a domyślam się że o to chodzi.niedoświadczona 32 -
Nina13 wrote:niedoświadczona32 dziękuję wiesz już po 3 razach kiedy wszystko się wydaje ok a tu zonk i jednak negat to już wszystkiego zaczynam się czepiać. Tyle że ja nigdy tuz przed IUI nie mam USG ani po też nie. Dopiero po negatywnej becie i tez nie wiem czy to ok? A wiesz może jak to z tymi lekami do IUI będzie od 1 lipca?
Nie wiem nic o lekach.. z resztą clo i dupka kupuje na 100 %... z tym usg to dziwne że nie masz przed. To niby lekarz wróżka ? Czy robisz testy owulacyjne? Po drugim podejściu to Ci powiem, że bez usg to u mnie byśmy w życiu nie trafili.. bo bardzo różnie rosną pęcherzyki i pękają też różnie..niedoświadczona 32 -
klara_bella wrote:Niedoswiadczona heh bez przesady ja po prostu bardzo chce drugie dziecko. 3 Lata starań. 3 lata głównie upadków. Nie ma tygodnia bez ciąży u kogoś znajomego. Nie ma tygodnia bez głupich komentarzy ludzi wokół kiedy drugie, że jest 500 + itd. Bardzo mnie to wszystko denerwuje Ja jestem jedynaczka. Uważam to za porażkę mojego życia. Nie chce tego dla mojego dziecka. Wiem ze nie można przez pryzmat własnej osoby uszczęśliwiac innych , nie o to chodzi. Córka tez by chciała rodzeństwo. Zrobię wszystko co w mojej mocy. Jak się nie uda - trudno trzeba żyć dalej.
Właśnie się okazało ze nie mogę internetowo sprawdzić wyników badań bo facet z recepcji z invicty nie dał mi hasła. Pytałam go czy będę mogła sobie sprawdzić sama w domu. Powiedział ze tak. Co za baran ! Tak czułam ale skoro mi powiedział ze nie musze mieć hasła to poszłam . Wrrrrr dopiero w poniedziałek prze wizyta poznam wyniki.klara_bella lubi tę wiadomość
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
nick nieaktualnyniedoświadczona 32 wrote:Nie wiem nic o lekach.. z resztą clo i dupka kupuje na 100 %... z tym usg to dziwne że nie masz przed. To niby lekarz wróżka ? Czy robisz testy owulacyjne? Po drugim podejściu to Ci powiem, że bez usg to u mnie byśmy w życiu nie trafili.. bo bardzo różnie rosną pęcherzyki i pękają też różnie..
yyy tzn tak ja chodze na początku cyklu powiedzmy 1-2 dzień od 3 biorę Puregon (50 jednostek) bo CLO na mnie nie działał do 8 dnia i 8 albo 9 dnia ide usg wtedy pęcherzyki mają około 13 mm ginka każe dalej brać Puregon do 11 dnia włącznie i 11 albo 12 znów podgląd wtedy mają około 17-18 mm 12dc zazwyczaj biorę ovitrelle a 14 po południu IUI i w ten dzień nie mam robionego USG tylko od razu IUI tak było za 2 i 3 razem za 1 bardzo podobnie. Potem 3 dni po zaczynam brać dupka przez 10 dni i a potem bete no i jesli negat to od nowa do ginki itd.
myślicie że to ok ?
ja też podchodze do AID tak jak Ty