X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie, że wszystko dobrze u Was :-) Nasza mała robi takie przewrotki, że cały brzuch skacze, czasem mam wrażenie, że chce wyjść :-) W ósmym miesiącu zrobiły mi się rozstępy, cycki wielkie jakbym miała pięcioraczki urodzić i w nocy dziecko kopie jak źle leżę, musze się inaczej ułożyć, co jest kłopotliwe z wielkim brzuchem.Też mnie ciekawi wlaśnie co tam u Lunki, może się odezwie do nas :-) Pozdrawiam serdecznie :-)

Jolcia1985 lubi tę wiadomość

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • Nefe Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    od jakiegoś czasu Was podczytuję i pora się odezwać bo w najbliższym czasie podejdziemy do 1 IUI. U nas głównym problemem jest zła morfologia 0% i słaby ruch.
    Ja chciałam od razu in vitro ale mąż jest za tym aby najpierw robić IUI a lekarz go poparł, więc jedziemy z tym :D
    6 lipca mam wizytę kontrolną, to będzie 10dc, 3-7 dc mam brać CLO. Tylko kurcze no niby dostałam okres, ale jakiś taki skąpy, bez bólu - co jest u mnie dziwne. No i teraz się zastanawiam jak to się potoczy czy w dobrym dniu będzie ta kontrola, najwyżej będę musiała jechać na kolejną?
    Czy lekarz i tak wyznaczy termin IUI? Jak to jest?

Wszystkim Wam życzę II kresek :D

I ICSI - 06.10.2016 - transfer; beta HCG - 12dpt 40,61; 14 dpt - 51,10; 18 dpt - 222,80; 9.11. <3 /
    2 mrozaczki
    04.06.2017 r. Zuzia :)

• bizona Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARTIII wrote:
    Dziewczyny, czy myślicie że beta w 10dpo będzie wiarygodna?
    (brałam ovitrelle)
    Tez jestem ciekawa..kiedy planujesz zrobic? Ja w piatek..bedzie to 12 dzien od Ovitrelle, wiec watpie by zaklamal wynik. Normalnie nie robilabym bety, ale ze mam wesele w sobote, chce wiedziec czy bede mogla sie napic ;)

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • MARTIII Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Tez jestem ciekawa..kiedy planujesz zrobic? Ja w piatek..bedzie to 12 dzien od Ovitrelle, wiec watpie by zaklamal wynik. Normalnie nie robilabym bety, ale ze mam wesele w sobote, chce wiedziec czy bede mogla sie napic ;)

chiciałam robić w czwartek (rocznica ;))...myślę że u Ciebie 12 dpo będzie ok, ... nie wiem czy zrobię te 10dni po....zastanawiam się ..

starania od września 2013.....
    4 IUI
    Czerwiec 2017- naturalny CUD <3

hchy3e3ke0us8rxl.png
  • Alcea Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARTIII wrote:
    Dziewczyny, czy myślicie że beta w 10dpo będzie wiarygodna?
    (brałam ovitrelle)

Ovitrelle utrzymuje się do 10 dni. Poza tym zagnieżdzenie zwykle jest między 8 a 12dpo, więc w 10dpo z jednej strony może Ci Ovitrelle jeszcze fałszować, a z drugiej mogło się jeszcze nie zagnieździć. Możesz zrobić w 12dpo,ale w pewniak to beta w 14dpo.

Ja planuję zrobić betę w sobotę lub w poniedziałek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 13:06

Podejście do drugiej ciaży:
    4 IUI nieudane... :-(
  • Alcea Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musimy w końcu poprawić te czerwcowe statystyki! :-)

MARTIII, niedoświadczona 32, Płatek szkarłatny lubią tę wiadomość

Podejście do drugiej ciaży:
    4 IUI nieudane... :-(
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć;) akurat weszłam uzupełnić dane do cyklu-miesiączke bo wpisuje w kalendarz kiedy mam.weszłam z ciekawości tutaj a Ey o mnie;) milo ze pamiętacie;) u mnie obrot sprawy rezygnacja z ivf i poki co inne plany życiowe. W każdym razie mam się dobrze a Wam kibicuje i gratuluję.
    Ania84 kochana widziałam w podpisie. Przeogromnie się cieszę;)

Ania_84, KasicaLisica, JJ, Jolcia1985 lubią tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Mee Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alcea wrote:
    Musimy w końcu poprawić te czerwcowe statystyki! :-)

No ja niestety nie poprawię statystyk. Trzecia IUI nieudana.

Przenoszę się na wątek IVF.

Powodzenia dziewczyny! Którejś w czerwcu się musi udać!

MARTIII, islanegra lubią tę wiadomość

80f9ae3ba5e22e38dd0e65f9baaf4230.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o test po Ovitrelle to powiem wam że mnie coś kiedyś poskusiło i zrobiłam 7 dni po IUI czyli chyba 9 po Ovitrelle i był negatywny czyli niestety prawdziwy nie przekłamany.
    Powiedzcie dziewczyny czy w związku z brakiem refundacji leków od 1 lipca te do IUI też nie będą refundowane?
    Ja jestem stymulowana Puregonem który z refundacją kosztuje mnie koło 40 zł a bez refundacji chyba coś koło 600 :/ Nie zapisałam się do ginki na przyszły cykl bo wierzyłam że ta 3 IUI się uda, ale po tych moich bolących piersiach i dzisiejszym pryszczu na brodzie śmiem twierdzić że muszę spróbować jeszcze raz niestety i chciałabym załapać się na tańsze leki

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedoswiadczona heh bez przesady ja po prostu bardzo chce drugie dziecko. 3 Lata starań. 3 lata głównie upadków. Nie ma tygodnia bez ciąży u kogoś znajomego. Nie ma tygodnia bez głupich komentarzy ludzi wokół kiedy drugie, że jest 500 + itd. Bardzo mnie to wszystko denerwuje :) Ja jestem jedynaczka. Uważam to za porażkę mojego życia. Nie chce tego dla mojego dziecka. Wiem ze nie można przez pryzmat własnej osoby uszczęśliwiac innych , nie o to chodzi. Córka tez by chciała rodzeństwo. Zrobię wszystko co w mojej mocy. Jak się nie uda - trudno trzeba żyć dalej.
    Wielu osobom się wydaje ze jak ma się 1 dziecko to już niemożność posiadania kolejnego dziecka nie jest aż taką wielką tragedia.... wielką może nie, ale na jakiś sposób jest tragedią.
    Ponawiam pytanie czy kochacie się przed iui ?

Właśnie się okazało ze nie mogę internetowo sprawdzić wyników badań bo facet z recepcji z invicty nie dał mi hasła. Pytałam go czy będę mogła sobie sprawdzić sama w domu. Powiedział ze tak. Co za baran ! Tak czułam ale skoro mi powiedział ze nie musze mieć hasła to poszłam . Wrrrrr dopiero w poniedziałek prze wizyta poznam wyniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 17:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaSeven wrote:
    Elf
    a ile Wy macie mln w ml?

W jednym badaniu 16 mln, w drugim 15 mln - norma od 15 mln.
    Na 1IUI dostałam 9,5 mln.

Ania_84 lubi tę wiadomość

• KarolinaSeven Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platku
    Prosze o wpisanie mnie na liste dzisiaj mialam pierwsza IUI :)

U mnie po iui plamienia... to normalne?
    Ogolnie iui bylo o 9 rano a pregnyl wczoraj o 18, czyli iui 15godzin po zastrzyku, nie za wczesnie jak myslicie? Ile zolnierze zyja wewnatrz?

niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
    20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaSeven no z tego co ja słyszałam to 72 godziny żyją więc w razie czego poczekają na jajeczko.
    Co do tego czy za wcześnei czy nie? - myślę tak jak wyżej że żołnierzyki poczekają jak będzie trzeba, ja do tej pory miałam robioną zawsze po około 30 30-kilku godzinach po Ovutrellu - może to jest problem że za późno ??

niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość

• niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    KarolinaSeven no z tego co ja słyszałam to 72 godziny żyją więc w razie czego poczekają na jajeczko.
    Co do tego czy za wcześnei czy nie? - myślę tak jak wyżej że żołnierzyki poczekają jak będzie trzeba, ja do tej pory miałam robioną zawsze po około 30 30-kilku godzinach po Ovutrellu - może to jest problem że za późno ??

Sama się nad tym zastanawiałam..bo w tym cyklu pęcherzyk nie doczekał nawet 24 godzin od zastrzyku, ale iui się odbyła. Profesor powiedział, że jest sens.. napisałam też do eksperta na nasz-bocian i dostałam odpowiedź że nie ma statystyk które by mówiły o niższej skuteczności po pęknięciu, a plemniki jego zdaniem potrzebują kilku godzin na dotarcie do celu w czasie iui.. to się wyluzuj :) W końcu się uda ! Zobaczysz!

Tytuł: Re: Inseminacja po pęknięciu pęchcerzykaPostZamieszczono: 27 cze 2016 09:00
    Ekspert Bociana
    Ekspert Bociana

Szanowna Pani
    Plemniki potrzebują kliku godzin na dotarcie do jajowodu
    Mógł wcześnie wystąpić Pani pik owulacyjny i dlatego pęcherzyk pękł
    Skuteczność inseminacji jest taka sama
    Jacek Szamatowicz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 18:18

niedoświadczona 32

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaSeven wrote:
    Platku
    Prosze o wpisanie mnie na liste dzisiaj mialam pierwsza IUI :)

U mnie po iui plamienia... to normalne?
    Ogolnie iui bylo o 9 rano a pregnyl wczoraj o 18, czyli iui 15godzin po zastrzyku, nie za wczesnie jak myslicie? Ile zolnierze zyja wewnatrz?

U mnie nie było plamienia po żadnej z dwóch..a plemniory po rozmrożeniu są najlepsze przez 24 godziny.. potem marnieją, choć nie można stwierdzić że nie zapłodnią na pewno ;) masz mój dylemat z poprzedniego podejścia!

niedoświadczona 32
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedoświadczona32 dziękuję :) wiesz już po 3 razach kiedy wszystko się wydaje ok a tu zonk i jednak negat to już wszystkiego zaczynam się czepiać. Tyle że ja nigdy tuz przed IUI nie mam USG ani po też nie. Dopiero po negatywnej becie i tez nie wiem czy to ok? A wiesz może jak to z tymi lekami do IUI będzie od 1 lipca?

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara_bella wrote:
    Niedoswiadczona heh bez przesady ja po prostu bardzo chce drugie dziecko. 3 Lata starań. 3 lata głównie upadków. Nie ma tygodnia bez ciąży u kogoś znajomego. Nie ma tygodnia bez głupich komentarzy ludzi wokół kiedy drugie, że jest 500 + itd. Bardzo mnie to wszystko denerwuje :) Ja jestem jedynaczka. Uważam to za porażkę mojego życia. Nie chce tego dla mojego dziecka. Wiem ze nie można przez pryzmat własnej osoby uszczęśliwiac innych , nie o to chodzi. Córka tez by chciała rodzeństwo. Zrobię wszystko co w mojej mocy. Jak się nie uda - trudno trzeba żyć dalej.
    Wielu osobom się wydaje ze jak ma się 1 dziecko to już niemożność posiadania kolejnego dziecka nie jest aż taką wielką tragedia.... wielką może nie, ale na jakiś sposób jest tragedią.

Właśnie się okazało ze nie mogę internetowo sprawdzić wyników badań bo facet z recepcji z invicty nie dał mi hasła. Pytałam go czy będę mogła sobie sprawdzić sama w domu. Powiedział ze tak. Co za baran ! Tak czułam ale skoro mi powiedział ze nie musze mieć hasła to poszłam . Wrrrrr dopiero w poniedziałek prze wizyta poznam wyniki.

Nie martw się u mnie w recepcji też barany :))))) My się kochaliśmy, ale nie w ten sam dzień oczywiście bo nie było do tego głowy z rana ;) ale wiesz.. my podchodzimy do AID, to nie zbieramy nasienia.. a domyślam się że o to chodzi.

niedoświadczona 32

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    niedoświadczona32 dziękuję :) wiesz już po 3 razach kiedy wszystko się wydaje ok a tu zonk i jednak negat to już wszystkiego zaczynam się czepiać. Tyle że ja nigdy tuz przed IUI nie mam USG ani po też nie. Dopiero po negatywnej becie i tez nie wiem czy to ok? A wiesz może jak to z tymi lekami do IUI będzie od 1 lipca?

Nie wiem nic o lekach.. z resztą clo i dupka kupuje na 100 %... z tym usg to dziwne że nie masz przed. To niby lekarz wróżka ? Czy robisz testy owulacyjne? Po drugim podejściu to Ci powiem, że bez usg to u mnie byśmy w życiu nie trafili.. bo bardzo różnie rosną pęcherzyki i pękają też różnie..

niedoświadczona 32
  • bizona Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara_bella wrote:

My zawsze mamy przerwe 3, 4 dni czyli np dzis bysmy sie kochali to iui wypadalaby w piatek lub sobote. Lekarz tez powtarza mi na usg w 11 dniu zeby nuz nie wspolzyc..a iui mam np w 13 dniu.

klara_bella lubi tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedoświadczona 32 wrote:
    Nie wiem nic o lekach.. z resztą clo i dupka kupuje na 100 %... z tym usg to dziwne że nie masz przed. To niby lekarz wróżka ? Czy robisz testy owulacyjne? Po drugim podejściu to Ci powiem, że bez usg to u mnie byśmy w życiu nie trafili.. bo bardzo różnie rosną pęcherzyki i pękają też różnie..

yyy tzn tak ja chodze na początku cyklu powiedzmy 1-2 dzień od 3 biorę Puregon (50 jednostek) bo CLO na mnie nie działał do 8 dnia i 8 albo 9 dnia ide usg wtedy pęcherzyki mają około 13 mm ginka każe dalej brać Puregon do 11 dnia włącznie i 11 albo 12 znów podgląd wtedy mają około 17-18 mm 12dc zazwyczaj biorę ovitrelle a 14 po południu IUI i w ten dzień nie mam robionego USG tylko od razu IUI tak było za 2 i 3 razem za 1 bardzo podobnie. Potem 3 dni po zaczynam brać dupka przez 10 dni i a potem bete no i jesli negat to od nowa do ginki itd.

myślicie że to ok ?
    ja też podchodze do AID :/ tak jak Ty

‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ