X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 wrote:
    Płatku u mnie smutna buźka. Beta ujemna.

To nic! jeszcze zajdziemy.. może razem! Choć Ci nie życzę żebyś czekała do jesieni :)

niedoświadczona 32
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedoświadczona 32 wrote:
    Nic się nie bój miałaś bardzo ładną betę..a bierzesz jakiś progesteron? U Ciebie musi być ok :)
    Tak, duphaston. Dzisiaj lekarz zwiększył mi do 3 na dzień z 2. Jutro beta i potem do gina na wizytę. Ciężko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 17:32

Wysłany: 13 lipca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domyślam się co czujesz, jutro leć na ta betę, bo to ważne. Ja trochę żałuję że nie poszłam zaraz po teście, bo na bank coś by wyszło i miała bym potwierdzenie. Choć lekarz i tak był pewien praktycznie. Ale u Ciebie będzie dobrze zobaczysz! Ale i tak muszę czekać do października..Ty juz wtedy będziesz w 4 miesiącu! Zobaczysz!

niedoświadczona 32
  • bizona Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam tsh 2,7 moja gin-endo mowila ze jest ok ale i tak przepisala euthyrox. Ja oczywiscie wyczytalam ze najlepiej dla staraczki jest miedzy 1-2 ..i tak bujalam sie z pol roku z tsh ponad 2..gdzie jak mowie endo mowila caly czas ze jest ok. Teraz mam 1,040 i wczoraj bedac u niej na wizycie powiedziala ze teraz jest bardzo dobre i do tego dazylysmy. Takze te ponad 2 wcale nie bylo dobre..oczywiscie najlepiej robic z ft3 i ft4. Wiem ze duzo kobiet zachodzi z tsh powyzej 2 i więcej. .ale juz ktorys lekarz mi mowi ze najlepsze tsh jest miwdzy 1-2. Jesli jakis lekarz mowi Wam co innego, polecam skonsultowac to z innym lekarzem.

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Elf, ja miałam na początku ciąży żywą krew, kilka kropli na bieliźnie. Też się bałam, ale wszystko ułożyło się okej. Nie denerwuj się!

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • KarolinaSeven Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania8306
    przykro mi, trzymam kciuki za kolejne podejscie! :)

ania8306 lubi tę wiadomość

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
    20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica wrote:
    Elf, ja miałam na początku ciąży żywą krew, kilka kropli na bieliźnie. Też się bałam, ale wszystko ułożyło się okej. Nie denerwuj się!
    Dziękuję za wsparcie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 19:01

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Ja mialam tsh 2,7 moja gin-endo mowila ze jest ok ale i tak przepisala euthyrox. Ja oczywiscie wyczytalam ze najlepiej dla staraczki jest miedzy 1-2 ..i tak bujalam sie z pol roku z tsh ponad 2..gdzie jak mowie endo mowila caly czas ze jest ok. Teraz mam 1,040 i wczoraj bedac u niej na wizycie powiedziala ze teraz jest bardzo dobre i do tego dazylysmy. Takze te ponad 2 wcale nie bylo dobre..oczywiscie najlepiej robic z ft3 i ft4. Wiem ze duzo kobiet zachodzi z tsh powyzej 2 i więcej. .ale juz ktorys lekarz mi mowi ze najlepsze tsh jest miwdzy 1-2. Jesli jakis lekarz mowi Wam co innego, polecam skonsultowac to z innym lekarzem.

widzisz tylko ze u mnie jest ryzyko, że znów polecę w nadczynność.. obaj lekarze zakładają, że skoro tsh samo spada to trzeba jeszcze poczekać, bo jeszcze spadnie i kontrolować na razie bez leków.

niedoświadczona 32
  • bizona Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mialam nadczynosci..podaje przyklad przy niedoczynności.
    Jesli konsultowalas to u dwoch lekarzy to ok:)
    Elf mam nadzieję że plamienia przejda..staraj sie nie denerwować za bardzo-wiem latwo powiedziec.

Ania8306 przykro mi :(

Ja juz nie moge doczekas sie kolejbej iui..ja mam najwiexej stresiw tylko przed iui..kiedy rozkminiam czy cos uroslo i czy w dobrym terminiem mam iui..pozniej to pikus. Ogolnie nastawiamy sie na in vitro..ta i moze nastepną iui robimy proforma..dalsze nie maja juz sensu.
    Matko..sorry za bledy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 19:41

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Elf, wiem, że masz stracha, sama nie spałam w nocy tylko beczałam, a lepiej zachować umiar, przeczekać i nie denerwować się, bo w ciąży to nie jest wskazane. Będzie dobrze, musi być!

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie...
    Nie wiem czy podchodzić kolejny raz do iui.
    Czy próbować in vitro. Tylko tyle to pieniędzy, a nie ma żadnej gwarancji... Nawet żeby były komórki do zamrożenia... Nie mówiąc o lekach, zastrzykach, których ani ja ani mąż nie zrobimy... Tyle kombinowania, planowania, stresów... Dostałam na maila voucher z Invicty na 1000 zł na in vitro, może to znak ;-)

Elf oby to nie było nic groźnego. Wierzę że beta pięknie przyrośnie. Musi być dobrze!

Bizona obyś doczekała się szybko tej szczęśliwej iui i dalsze działania nie były potrzebne:-)

bizona lubi tę wiadomość

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam dziś mojąpierwszą iui!!!
    Pojechałam na podgląd pęcherzyków ,12 dc,a po poludniu iui,zrobili mi na niepękniętym ppęcherzyku 24mm , endo było ok i był skokLH ,w piątek mam sprawdzic czy była owulacja,i brać luteinę, DZIsiaj 13 ,a 13 jest dla mnie szczęsliwa:)

klara_bella, niedoświadczona 32, ania8306, JJ lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nia a co to za voucher?:) dostałas w prezencie?

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczek życzę udanej iui :D :D :D

Co do vouchera to mąż wypełnił swoje dane (na jego maila przyszło) i w ciągu kilku dni mamy dostać voucher zniżkowy... Zobaczymy ;)

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Dziękuje :) 'własnie widziałam ze mi juz tez przyszlo na poczte heh.mam czas do konca pazdziernika zeby wykorzystac te 1000 zl ,szkoda ze nie więcej:P

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczek39 Ty nie planuj wydawania tego 1000, teraz dwa tygodnie czekania i ma być ładna beta ;) W końcu szczęśliwa trzynastka ;)

Ja oddałam krew i czekam do 15 na wyniki. Zrobiłam poza betą progesteron i tsh, bo mi wzrosło do 2. Niby norma ciążowa jest wg tego labu do 2,35, ale wiem jak to jest ;) Trzymajcie kciuki, bo mam przed sobą ciężkie godziny czekania.
    Śluz dalej podbarwiony krwią (sprawdzałam wew.), ale na wkładce nic się nie pojawiło. Rano zrobiłam test- mam ich w końcu spory zapas - krecha już prawie taka gruba jak kontrolna, zatem ciemnieje. Oby to był dobry znak. Brzuch boli jak na @, a piersi bardzo ciężkie, bolą mnie brodawki. W sumie to dzisiaj powinnam dopiero iść na pierwszą betę, bo to mój 14 dzień po iui i 28 dc, a już tyle się wydarzyło ;).

• APS Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elf ja też gratuluję i trzymam kciuki za świetną betę! Nie masz czasem luteiny dowcipnej? czasem od niej śluz jest podbarwiony krwią. Kiedy się wybierasz na usg?

Promyczku kciukam żeby się udało!

Dziewczyny ile razy w ciągu 1 cyklu chodzicie na usg? raz zeby sie umowic na termin IUI i drugi zeby sprawdzic czy pecherzyk pekl czy jak? Ile wcześniej znacie dokładny termin IUI i później po jakim czasie kontrolne usg?

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elf ok na razie nie planuję wydaania tysiaka:P
    Bardzo mocno trzymam kciuki za Twoją betę!!
    Musi ,musi musi być ładna :*

APS dziękuje:) no ja jak dostałąm okres to dzwonilam sie umowic na monit 10dc i pozniej umowic sie na iui,ale ze pojechałam dopiero 12 dc to udało mi się w tym samym dniu zrobic, i kazali mi sprawdzić owulację 14 dc,

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS wrote:
    Elf ja też gratuluję i trzymam kciuki za świetną betę! Nie masz czasem luteiny dowcipnej? czasem od niej śluz jest podbarwiony krwią. Kiedy się wybierasz na usg?

Promyczku kciukam żeby się udało!

Dziewczyny ile razy w ciągu 1 cyklu chodzicie na usg? raz zeby sie umowic na termin IUI i drugi zeby sprawdzic czy pecherzyk pekl czy jak? Ile wcześniej znacie dokładny termin IUI i później po jakim czasie kontrolne usg?
    Zazwyczaj 4 usg. Pierwsze 2-4 dc sprawdzic czy nie ma torbieli po poprzednim cyklu, 11dc podglad,13 dc podglad i iui, i jakis 15dc zobaczyc czy pekly.

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik-trzymam kciuki na pewno będzie dobrze :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ