INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyniedoświadczona 32 wrote:Nic się nie bój miałaś bardzo ładną betę..a bierzesz jakiś progesteron? U Ciebie musi być ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 17:32
-
Domyślam się co czujesz, jutro leć na ta betę, bo to ważne. Ja trochę żałuję że nie poszłam zaraz po teście, bo na bank coś by wyszło i miała bym potwierdzenie. Choć lekarz i tak był pewien praktycznie. Ale u Ciebie będzie dobrze zobaczysz! Ale i tak muszę czekać do października..Ty juz wtedy będziesz w 4 miesiącu! Zobaczysz!niedoświadczona 32
-
Ja mialam tsh 2,7 moja gin-endo mowila ze jest ok ale i tak przepisala euthyrox. Ja oczywiscie wyczytalam ze najlepiej dla staraczki jest miedzy 1-2 ..i tak bujalam sie z pol roku z tsh ponad 2..gdzie jak mowie endo mowila caly czas ze jest ok. Teraz mam 1,040 i wczoraj bedac u niej na wizycie powiedziala ze teraz jest bardzo dobre i do tego dazylysmy. Takze te ponad 2 wcale nie bylo dobre..oczywiscie najlepiej robic z ft3 i ft4. Wiem ze duzo kobiet zachodzi z tsh powyzej 2 i więcej. .ale juz ktorys lekarz mi mowi ze najlepsze tsh jest miwdzy 1-2. Jesli jakis lekarz mowi Wam co innego, polecam skonsultowac to z innym lekarzem.
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!Dziewczynka i chlopiec
-
Elf, ja miałam na początku ciąży żywą krew, kilka kropli na bieliźnie. Też się bałam, ale wszystko ułożyło się okej. Nie denerwuj się!14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cudCóreczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
nick nieaktualny
-
bizona wrote:Ja mialam tsh 2,7 moja gin-endo mowila ze jest ok ale i tak przepisala euthyrox. Ja oczywiscie wyczytalam ze najlepiej dla staraczki jest miedzy 1-2 ..i tak bujalam sie z pol roku z tsh ponad 2..gdzie jak mowie endo mowila caly czas ze jest ok. Teraz mam 1,040 i wczoraj bedac u niej na wizycie powiedziala ze teraz jest bardzo dobre i do tego dazylysmy. Takze te ponad 2 wcale nie bylo dobre..oczywiscie najlepiej robic z ft3 i ft4. Wiem ze duzo kobiet zachodzi z tsh powyzej 2 i więcej. .ale juz ktorys lekarz mi mowi ze najlepsze tsh jest miwdzy 1-2. Jesli jakis lekarz mowi Wam co innego, polecam skonsultowac to z innym lekarzem.
widzisz tylko ze u mnie jest ryzyko, że znów polecę w nadczynność.. obaj lekarze zakładają, że skoro tsh samo spada to trzeba jeszcze poczekać, bo jeszcze spadnie i kontrolować na razie bez leków.
niedoświadczona 32 -
Ja nie mialam nadczynosci..podaje przyklad przy niedoczynności.
Jesli konsultowalas to u dwoch lekarzy to ok:)
Elf mam nadzieję że plamienia przejda..staraj sie nie denerwować za bardzo-wiem latwo powiedziec.
Ania8306 przykro mi
Ja juz nie moge doczekas sie kolejbej iui..ja mam najwiexej stresiw tylko przed iui..kiedy rozkminiam czy cos uroslo i czy w dobrym terminiem mam iui..pozniej to pikus. Ogolnie nastawiamy sie na in vitro..ta i moze nastepną iui robimy proforma..dalsze nie maja juz sensu.
Matko..sorry za bledy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 19:41
-
Elf, wiem, że masz stracha, sama nie spałam w nocy tylko beczałam, a lepiej zachować umiar, przeczekać i nie denerwować się, bo w ciąży to nie jest wskazane. Będzie dobrze, musi być!14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cudCóreczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
Dziękuję dziewczyny za wsparcie...
Nie wiem czy podchodzić kolejny raz do iui.
Czy próbować in vitro. Tylko tyle to pieniędzy, a nie ma żadnej gwarancji... Nawet żeby były komórki do zamrożenia... Nie mówiąc o lekach, zastrzykach, których ani ja ani mąż nie zrobimy... Tyle kombinowania, planowania, stresów... Dostałam na maila voucher z Invicty na 1000 zł na in vitro, może to znak
Elf oby to nie było nic groźnego. Wierzę że beta pięknie przyrośnie. Musi być dobrze!
Bizona obyś doczekała się szybko tej szczęśliwej iui i dalsze działania nie były potrzebne:-)bizona lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Dziewczyny miałam dziś mojąpierwszą iui!!!
Pojechałam na podgląd pęcherzyków ,12 dc,a po poludniu iui,zrobili mi na niepękniętym ppęcherzyku 24mm , endo było ok i był skokLH ,w piątek mam sprawdzic czy była owulacja,i brać luteinę, DZIsiaj 13 ,a 13 jest dla mnie szczęsliwa:)
klara_bella, niedoświadczona 32, ania8306, JJ lubią tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Promyczek życzę udanej iui
Co do vouchera to mąż wypełnił swoje dane (na jego maila przyszło) i w ciągu kilku dni mamy dostać voucher zniżkowy... Zobaczymy7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualnyPromyczek39 Ty nie planuj wydawania tego 1000, teraz dwa tygodnie czekania i ma być ładna beta
W końcu szczęśliwa trzynastka
Ja oddałam krew i czekam do 15 na wyniki. Zrobiłam poza betą progesteron i tsh, bo mi wzrosło do 2. Niby norma ciążowa jest wg tego labu do 2,35, ale wiem jak to jestTrzymajcie kciuki, bo mam przed sobą ciężkie godziny czekania.
Śluz dalej podbarwiony krwią (sprawdzałam wew.), ale na wkładce nic się nie pojawiło. Rano zrobiłam test- mam ich w końcu spory zapas - krecha już prawie taka gruba jak kontrolna, zatem ciemnieje. Oby to był dobry znak. Brzuch boli jak na @, a piersi bardzo ciężkie, bolą mnie brodawki. W sumie to dzisiaj powinnam dopiero iść na pierwszą betę, bo to mój 14 dzień po iui i 28 dc, a już tyle się wydarzyło.
-
Elf ja też gratuluję i trzymam kciuki za świetną betę! Nie masz czasem luteiny dowcipnej? czasem od niej śluz jest podbarwiony krwią. Kiedy się wybierasz na usg?
Promyczku kciukam żeby się udało!
Dziewczyny ile razy w ciągu 1 cyklu chodzicie na usg? raz zeby sie umowic na termin IUI i drugi zeby sprawdzic czy pecherzyk pekl czy jak? Ile wcześniej znacie dokładny termin IUI i później po jakim czasie kontrolne usg?Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
Elf ok na razie nie planuję wydaania tysiaka:P
Bardzo mocno trzymam kciuki za Twoją betę!!
Musi ,musi musi być ładna :*
APS dziękuje:) no ja jak dostałąm okres to dzwonilam sie umowic na monit 10dc i pozniej umowic sie na iui,ale ze pojechałam dopiero 12 dc to udało mi się w tym samym dniu zrobic, i kazali mi sprawdzić owulację 14 dc,2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
APS wrote:Elf ja też gratuluję i trzymam kciuki za świetną betę! Nie masz czasem luteiny dowcipnej? czasem od niej śluz jest podbarwiony krwią. Kiedy się wybierasz na usg?
Promyczku kciukam żeby się udało!
Dziewczyny ile razy w ciągu 1 cyklu chodzicie na usg? raz zeby sie umowic na termin IUI i drugi zeby sprawdzic czy pecherzyk pekl czy jak? Ile wcześniej znacie dokładny termin IUI i później po jakim czasie kontrolne usg?