X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 wrote:
    Płatku u mnie smutna buźka. Beta ujemna.

To nic! jeszcze zajdziemy.. może razem! Choć Ci nie życzę żebyś czekała do jesieni :)

niedoświadczona 32
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedoświadczona 32 wrote:
    Nic się nie bój miałaś bardzo ładną betę..a bierzesz jakiś progesteron? U Ciebie musi być ok :)
    Tak, duphaston. Dzisiaj lekarz zwiększył mi do 3 na dzień z 2. Jutro beta i potem do gina na wizytę. Ciężko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 17:32

Wysłany: 13 lipca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domyślam się co czujesz, jutro leć na ta betę, bo to ważne. Ja trochę żałuję że nie poszłam zaraz po teście, bo na bank coś by wyszło i miała bym potwierdzenie. Choć lekarz i tak był pewien praktycznie. Ale u Ciebie będzie dobrze zobaczysz! Ale i tak muszę czekać do października..Ty juz wtedy będziesz w 4 miesiącu! Zobaczysz!

niedoświadczona 32
  • bizona Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam tsh 2,7 moja gin-endo mowila ze jest ok ale i tak przepisala euthyrox. Ja oczywiscie wyczytalam ze najlepiej dla staraczki jest miedzy 1-2 ..i tak bujalam sie z pol roku z tsh ponad 2..gdzie jak mowie endo mowila caly czas ze jest ok. Teraz mam 1,040 i wczoraj bedac u niej na wizycie powiedziala ze teraz jest bardzo dobre i do tego dazylysmy. Takze te ponad 2 wcale nie bylo dobre..oczywiscie najlepiej robic z ft3 i ft4. Wiem ze duzo kobiet zachodzi z tsh powyzej 2 i więcej. .ale juz ktorys lekarz mi mowi ze najlepsze tsh jest miwdzy 1-2. Jesli jakis lekarz mowi Wam co innego, polecam skonsultowac to z innym lekarzem.

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Elf, ja miałam na początku ciąży żywą krew, kilka kropli na bieliźnie. Też się bałam, ale wszystko ułożyło się okej. Nie denerwuj się!

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • KarolinaSeven Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania8306
    przykro mi, trzymam kciuki za kolejne podejscie! :)

ania8306 lubi tę wiadomość

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
    20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica wrote:
    Elf, ja miałam na początku ciąży żywą krew, kilka kropli na bieliźnie. Też się bałam, ale wszystko ułożyło się okej. Nie denerwuj się!
    Dziękuję za wsparcie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 19:01

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Ja mialam tsh 2,7 moja gin-endo mowila ze jest ok ale i tak przepisala euthyrox. Ja oczywiscie wyczytalam ze najlepiej dla staraczki jest miedzy 1-2 ..i tak bujalam sie z pol roku z tsh ponad 2..gdzie jak mowie endo mowila caly czas ze jest ok. Teraz mam 1,040 i wczoraj bedac u niej na wizycie powiedziala ze teraz jest bardzo dobre i do tego dazylysmy. Takze te ponad 2 wcale nie bylo dobre..oczywiscie najlepiej robic z ft3 i ft4. Wiem ze duzo kobiet zachodzi z tsh powyzej 2 i więcej. .ale juz ktorys lekarz mi mowi ze najlepsze tsh jest miwdzy 1-2. Jesli jakis lekarz mowi Wam co innego, polecam skonsultowac to z innym lekarzem.

widzisz tylko ze u mnie jest ryzyko, że znów polecę w nadczynność.. obaj lekarze zakładają, że skoro tsh samo spada to trzeba jeszcze poczekać, bo jeszcze spadnie i kontrolować na razie bez leków.

niedoświadczona 32
  • bizona Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mialam nadczynosci..podaje przyklad przy niedoczynności.
    Jesli konsultowalas to u dwoch lekarzy to ok:)
    Elf mam nadzieję że plamienia przejda..staraj sie nie denerwować za bardzo-wiem latwo powiedziec.

Ania8306 przykro mi :(

Ja juz nie moge doczekas sie kolejbej iui..ja mam najwiexej stresiw tylko przed iui..kiedy rozkminiam czy cos uroslo i czy w dobrym terminiem mam iui..pozniej to pikus. Ogolnie nastawiamy sie na in vitro..ta i moze nastepną iui robimy proforma..dalsze nie maja juz sensu.
    Matko..sorry za bledy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 19:41

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Elf, wiem, że masz stracha, sama nie spałam w nocy tylko beczałam, a lepiej zachować umiar, przeczekać i nie denerwować się, bo w ciąży to nie jest wskazane. Będzie dobrze, musi być!

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie...
    Nie wiem czy podchodzić kolejny raz do iui.
    Czy próbować in vitro. Tylko tyle to pieniędzy, a nie ma żadnej gwarancji... Nawet żeby były komórki do zamrożenia... Nie mówiąc o lekach, zastrzykach, których ani ja ani mąż nie zrobimy... Tyle kombinowania, planowania, stresów... Dostałam na maila voucher z Invicty na 1000 zł na in vitro, może to znak ;-)

Elf oby to nie było nic groźnego. Wierzę że beta pięknie przyrośnie. Musi być dobrze!

Bizona obyś doczekała się szybko tej szczęśliwej iui i dalsze działania nie były potrzebne:-)

bizona lubi tę wiadomość

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam dziś mojąpierwszą iui!!!
    Pojechałam na podgląd pęcherzyków ,12 dc,a po poludniu iui,zrobili mi na niepękniętym ppęcherzyku 24mm , endo było ok i był skokLH ,w piątek mam sprawdzic czy była owulacja,i brać luteinę, DZIsiaj 13 ,a 13 jest dla mnie szczęsliwa:)

klara_bella, niedoświadczona 32, ania8306, JJ lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nia a co to za voucher?:) dostałas w prezencie?

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczek życzę udanej iui :D :D :D

Co do vouchera to mąż wypełnił swoje dane (na jego maila przyszło) i w ciągu kilku dni mamy dostać voucher zniżkowy... Zobaczymy ;)

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Dziękuje :) 'własnie widziałam ze mi juz tez przyszlo na poczte heh.mam czas do konca pazdziernika zeby wykorzystac te 1000 zl ,szkoda ze nie więcej:P

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczek39 Ty nie planuj wydawania tego 1000, teraz dwa tygodnie czekania i ma być ładna beta ;) W końcu szczęśliwa trzynastka ;)

Ja oddałam krew i czekam do 15 na wyniki. Zrobiłam poza betą progesteron i tsh, bo mi wzrosło do 2. Niby norma ciążowa jest wg tego labu do 2,35, ale wiem jak to jest ;) Trzymajcie kciuki, bo mam przed sobą ciężkie godziny czekania.
    Śluz dalej podbarwiony krwią (sprawdzałam wew.), ale na wkładce nic się nie pojawiło. Rano zrobiłam test- mam ich w końcu spory zapas - krecha już prawie taka gruba jak kontrolna, zatem ciemnieje. Oby to był dobry znak. Brzuch boli jak na @, a piersi bardzo ciężkie, bolą mnie brodawki. W sumie to dzisiaj powinnam dopiero iść na pierwszą betę, bo to mój 14 dzień po iui i 28 dc, a już tyle się wydarzyło ;).

• APS Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elf ja też gratuluję i trzymam kciuki za świetną betę! Nie masz czasem luteiny dowcipnej? czasem od niej śluz jest podbarwiony krwią. Kiedy się wybierasz na usg?

Promyczku kciukam żeby się udało!

Dziewczyny ile razy w ciągu 1 cyklu chodzicie na usg? raz zeby sie umowic na termin IUI i drugi zeby sprawdzic czy pecherzyk pekl czy jak? Ile wcześniej znacie dokładny termin IUI i później po jakim czasie kontrolne usg?

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elf ok na razie nie planuję wydaania tysiaka:P
    Bardzo mocno trzymam kciuki za Twoją betę!!
    Musi ,musi musi być ładna :*

APS dziękuje:) no ja jak dostałąm okres to dzwonilam sie umowic na monit 10dc i pozniej umowic sie na iui,ale ze pojechałam dopiero 12 dc to udało mi się w tym samym dniu zrobic, i kazali mi sprawdzić owulację 14 dc,

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS wrote:
    Elf ja też gratuluję i trzymam kciuki za świetną betę! Nie masz czasem luteiny dowcipnej? czasem od niej śluz jest podbarwiony krwią. Kiedy się wybierasz na usg?

Promyczku kciukam żeby się udało!

Dziewczyny ile razy w ciągu 1 cyklu chodzicie na usg? raz zeby sie umowic na termin IUI i drugi zeby sprawdzic czy pecherzyk pekl czy jak? Ile wcześniej znacie dokładny termin IUI i później po jakim czasie kontrolne usg?
    Zazwyczaj 4 usg. Pierwsze 2-4 dc sprawdzic czy nie ma torbieli po poprzednim cyklu, 11dc podglad,13 dc podglad i iui, i jakis 15dc zobaczyc czy pekly.

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik-trzymam kciuki na pewno będzie dobrze :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ