INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
promyczek 39 no moja iui wypadnie akurat w trakcie mojego trzytygodniowego urlopu wiec ten problem przynajmniej mi odpada bo mam 140 km do kliniki i tez mogloby być ciężko.
Eh strasznie przezywam te zastrzyki. A czy wy robiłyście je sobie same czy pielęgniarka??Amh 0,9 - marzec 2016
1 IUI 19.08.2016
2 IUI 1.03.2017
AMH 0,69 - kwiecień 2017
3 IUI 15.05.2017
24.08.2017 laparoskopia diagnostyczna -
Niedoswiadczona przykro mi..mocno trzymalam kciuki ze beta potwierdzi test. Mam nadzieję rozczarowanie i smutek szybko odejdzie i nabierzesz pozytywnych mysli na nastepne podejscie.
ewela88 ja mialam tylko ovitrelle zawsze..i dla mnie to mega pikus..nic nie czuc, ale ja ogolnie nie boje sie igiel.niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
APS i ewela88,
ja też zaczynam tę przygodę.
Dziś pierwszy dzień z CLO, więc inseminacja w okolicach 26.07 (moje imieniny - może będzie prezent )
Stres ogromny. Z jednej strony ogromna nadzieja, z drugiej świadomość procentu skuteczności...
Potrzeba dużo wiary i wytrwałości1989
PCOS/IO
Euthyrox 75/Glucophage 750 XR
22.06.2016 Sono HSG (Invimed Poznań) - jajowody drożne
21.02.2017 laparoskopia (elektrokauteryzacja jajników)
28.04.2017 IUI
26.05.2017 IUI -
Niedoświadczona przykro mi, ale może to lepiej macie czas na przegadanie i upewnienie się czy aby na pewno oboje to chcecie.
Elf z całego serca gratuluje i ściskam kciuki!
A ja dziewczyny z wielkim żalem opuszczam Was na min.3 miesiące. Najprawdopodobniej sprawcą chudego endo i możliwe, że pustych pęcherzyków była hiperprolaktynemia czynnościowa. Będę teraz brałam 1/4 tabl co tydz. Diostinex.
We wrześniu powtórka wyniku z obciążeniem i w zależności od wyniku albo stymulacja i IUI albo dalsze leczenie...Mój organizm w tym cyklu ogłupiał mam 32 dc i czekam 4 dni już na @ a na podglądzie co?? OWU!!! a co lepsze w drugim jajniku też był duży pęcherzyk i z tego co patrzyła dr to musiał pęknąć bo śladu po nim nie ma...Nie wiem o co chodzi z tym wszystkim...ale brak mi siły i nawet nie chce mi się nad tym rozmyślać...Te 3 miesiące spożytkuje na dietę i ćwiczenia bo nie wiadomo czemu ale w ciągu 6 miesięcy przytyłam 6kg i słabo się z tym czuję.
Pozdrawiam, ściskam i będę Was podglądać, żeby być na bieżąco z statystykami.niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
-
Niedoświadczona przykro mi... Ale to dziwne żeby jeszcze to był pregnyl... Bardzo dziwne...
Zbieraj siły, porozmawiaj z mężem i walcz dalej! Kibicujęniedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
PolaMinka a co za badanie wykonałaś? Przykro mi, ale ważne że znaleziono przyczynę. Życzę tobie żeby te 3 m-ce wystarczyły i żebyś wkrótce podeszła do iui
Zbieraj siły
Ja też przytyłam, nawet nie wiem od czego. Strasznie mi wysadziło brzuch, mimo że staram się jeść teraz zdrowo... Czy to te leki to nie wiem...
To teraz będziesz miała drugą owu w tym cyklu? Działajcie, może wydarzy się szczęście Moja koleżanka tak zaliczyła wpadkę, miała drugą owulacjęWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 22:11
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Dzisiaj jest mój 16dc i mam plamienie, mam torbiela nowiutkiego pojawił się w tym cyklu pecherzyk nie pękł. kiedy powinnam się martwić nigdy nie miałam takich sytuacjiniedoczynnosc tarczycy
amh 0,68
11.06.16 iui
25.10.16 iui
23.11.16 iui stymulacja
30.06.17 iui stymulacja
04/2019 brak komórek jajowych
01/2020 przerwany długi protokół
07/2020 nieudana procedura z jednym zarodkiem -
ania8306 wrote:PolaMinka a co za badanie wykonałaś? Przykro mi, ale ważne że znaleziono przyczynę. Życzę tobie żeby te 3 m-ce wystarczyły i żebyś wkrótce podeszła do iui
Zbieraj siły
Ja też przytyłam, nawet nie wiem od czego. Strasznie mi wysadziło brzuch, mimo że staram się jeść teraz zdrowo... Czy to te leki to nie wiem...
To teraz będziesz miała drugą owu w tym cyklu? Działajcie, może wydarzy się szczęście Moja koleżanka tak zaliczyła wpadkę, miała drugą owulację
Dokładnie tak to druga owu w jednym cyklu.
A no staram się nie łamać, ale łatwo nie jest.
Ja również życzę powodzenia nowym i krótkiego czasu na forum.ania8306 lubi tę wiadomość
-
Obgadaliśmy z mężem jeszcze raz wszystkie sprawy i podchodzimy w lipcu jeszcze raz, a sierpień i wrzesień będą bez podejścia.. dziś wizyta. Mój mąż twierdzi, że za bardzo to przeżywam i za bardzo się nastawiam.. i powiedział, że to nie dobrze wszystko na mnie działa. Jeśli nadal tak będę reagować na te inseminacje to on się nie zgadza, bo to psuje nasze relacje.. mówi, że żyję tylko tym zabiegiem i tylko siedzę przy kompie i szukam o inseminacjach, zastrzykach itd. chyba ma rację. Przygoda z pozytywnym testem bardzo dużo mnie kosztowała nerwów...przez 3 dni żyłam złudzeniem i rozczarowanie było bolesne zupełnie nie wiem jak mogłam uwierzyć, że wynik na kawałku plastiku za 8 zł może być wiarygodny to mógł być po prostu wadliwy test, nie mówiąc już o pregnylu, bo każdy ma inny organizm..
Byłam wczoraj u endokrynolog i powiedział, że mój ostatni wynik 2,7 jest ok, przy tym ft3 ft4 są normach. Jestem dalej bez leków a za 2 miesiące kontrola.ania8306 lubi tę wiadomość
niedoświadczona 32 -
Jolcia1985 wrote:Elf wielkie gratulacje , powtórz najlepiej w czwartek bete aby zobaczyć przyrost.
KasicaLisica - jak ten czas szybko leci, u nas już po połowie, u Was mała za niedługo pojawi się już na świecie
Za miesiąc mała już będzie zaczynam się stresować!I nie mogę się doczekaćniedoświadczona 32, ania8306 lubią tę wiadomość
14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
Mówisz o wyniku TSH...?
To troche dziwne, ja jak miałam TSH w granicach 3 (reszta badań tarczycy w normie), to dostałam leki na obiżenie TSH, bo zalecenia są do ciąży ok. 1.1
I to od dwóch endo taka informacja...
niedoświadczona 32 wrote:Obgadaliśmy z mężem jeszcze raz wszystkie sprawy i podchodzimy w lipcu jeszcze raz, a sierpień i wrzesień będą bez podejścia.. dziś wizyta. Mój mąż twierdzi, że za bardzo to przeżywam i za bardzo się nastawiam.. i powiedział, że to nie dobrze wszystko na mnie działa. Jeśli nadal tak będę reagować na te inseminacje to on się nie zgadza, bo to psuje nasze relacje.. mówi, że żyję tylko tym zabiegiem i tylko siedzę przy kompie i szukam o inseminacjach, zastrzykach itd. chyba ma rację. Przygoda z pozytywnym testem bardzo dużo mnie kosztowała nerwów...przez 3 dni żyłam złudzeniem i rozczarowanie było bolesne zupełnie nie wiem jak mogłam uwierzyć, że wynik na kawałku plastiku za 8 zł może być wiarygodny to mógł być po prostu wadliwy test, nie mówiąc już o pregnylu, bo każdy ma inny organizm..
Byłam wczoraj u endokrynolog i powiedział, że mój ostatni wynik 2,7 jest ok, przy tym ft3 ft4 są normach. Jestem dalej bez leków a za 2 miesiące kontrola.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Ja tez dostalam i zaszlam dopiero przy wyniku 1,5. Moje kolezanki tez mialy zbijane tsh do takiej wartosci, a chodzily do innych lekarzy.14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
Dziewczyny odebrałam dziś wyniki i moje AMH to 0,18 jestem totalnie załamana. Z tego co się orientowałam to tylko IVF i to nikłe szanse przy takim wyniku...starania od kwietnia 2014, endometrioza, niskie AMH, morfologia 1-2%
22.02.2016 laparoskopia (usunięcie torbieli, jajowody drożne)
28.06.2016 laparoskopia męża (usunięcie żylaków powrózka nasiennego)
AMH 0,18
1 IUI 23.06
2 IUI 05.08
3 IUI 22.09 ? -
Ja tsh mialam na granicy 8 na samym poczatku teraz mam zbite do 2.30 a i tak lekarz mowi ze musimy zbic dalej ze najlepiej jakby bylo przy dolnej granicy normy:D ja do nastepnej IUI podejde we wrzesniu wiec mam nadzieje ze tsh dobije chociaz do 1.5 takze wiaze duze nadzieje z wrzesniem:D
ania8306 lubi tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
asiak1985 wrote:Dzisiaj jest mój 16dc i mam plamienie, mam torbiela nowiutkiego pojawił się w tym cyklu pecherzyk nie pękł. kiedy powinnam się martwić nigdy nie miałam takich sytuacji
Nie martw się.. może reszcie okaże się czemu się nie udawało.. i coś się uda poprawić..niedoświadczona 32 -
Elf wrote:Kochane, z drżącymi rękoma odbierałam tę betę.
Jest 68,3 (w 12 dniu po iui i 26 dc) Jestem w ciąży!
Duża ta beta, co?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 10:19
-
No mi tez endokrynolog mowila, zeby poziom tsh nie przekraczal 2 jednostek...
jesli chodzi o uczucie czy zachowanie po iui to tez mam z tym problem. Moze to dlatego, ze to byl pierwszy raz, ale jakos ciezko inaczej... tylko cos zauwazylam to juz do neta czytac czy tak moze lub musi byc, masakra... caly czas na telefonie siedzialam. Nawet teraz, gdzie tempka spadla do 36,4 ludze sie ze moze sie udalo, bo plamienia nadal sa, ale cos sie nie rozkreca ;/ do tego mam zylki takie male pojedyncze na piersiach... wiem ze to nierealne, ale sie ludze... to jest najgorsze... teraz powiedzialam mezowi, ze chcialabym gdzies pojechac np nad jeziorko, zeby nie bylo neta, bo naprawde idzie dostac na glowe...
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka!