INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Niedoswiadczona
trzymam kciuki za bete!
A jesli chodzi o meza to mysle, ze nie ma co tak az tego brac do siebie, bo oni sa czasami marudami jak nie wiemniedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
Niedoświadczona raczej atpie zeby pregnyl sie tye utrzymywał
co do dawcy niestety dlatego musi to byc dwcyzja naprawde obgadana,przemyslana .. znam kilka par ktore przez niedogadane pewnych spraw pozneijsie rozsało ..
ale tezmoze byc tak ze jeszcze do niegonie docieraWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 12:15
-
Niedoświadczona 32 musicie na spokojnie przegadać temat jeszcze raz bo z jego zachowania widać, że ewidentnie "coś" go gryzie. Może nie był do końca przekonany do dawcy i teraz bije się sam ze swoimi myślami... W moim przypadku wiem, że dawca by nie przeszedł, mąż nawet nie chce o tym słyszeć...
Dziewczyny wiecie jak to jest z męskim ego i "staniu" na wysokości zadania...
Mimo wszystko trzymam kciuki!niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
starania od kwietnia 2014, endometrioza, niskie AMH, morfologia 1-2%
22.02.2016 laparoskopia (usunięcie torbieli, jajowody drożne)
28.06.2016 laparoskopia męża (usunięcie żylaków powrózka nasiennego)
AMH 0,18
1 IUI 23.06
2 IUI 05.08
3 IUI 22.09 ? -
GdzieśPoDrigiejStronieTęczy wrote:ania8306 dziękuję! Cały czas żyję nadzieją, że w końcu się uda. A Ty jak się czujesz? Kiedy testujesz?
Ja czuję się kiepsko, brzuch ciężki, bóle okresowe. Dzisiaj powinnam dostać okres, ale luteina mi blokuje i mam tylko plamienia. Wiem, że się nie udało, chociaż dla pewności zrobię jutro test.
Myślicie że jak miałam zalecenia brać luteinę do czwartku, a dzisiaj już mam plamienia i test będzie negatywny to nie ma co brać dalej prawda?
Jest mi tradycyjnie smutno, ale trzeba się podnieść.
Czekamy za betą Elfa i niedoświadczonej7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
mój tez pewnie nie byłby szczesliwy choc tw ze to jest inaczej jak chodzi o dawce a np adopcja bo wychowujesz dziecko od malutkiego i wazne kto wychowuje a nie daje plemniki ale moze dlatego ze jego to nie dotyczy to łatwo mu mówic
-
Niedoświadczona nie przejmuj się, po pierwsze poczekaj na wynik bety, po drugie powiem Ci, że mój mąż tak zareagował na ciąże i tak się zachowywał na początku wobec mnie, że już myślałam o rozwodzie . Po pozytywnej becie pokłóciliśmy się, a to że jestem w ciąży chyba dotarło do niego dopiero jak ciąża była zagrożona i musiałam iść do szpitala. Faceci potrzebują niestety trochę czasu, a tak na prawdę to do większości panów wszystko dochodzi dopiero jak ten mały człowieczek zamieszka w domu1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
ania8306 wrote:Ja czuję się kiepsko, brzuch ciężki, bóle okresowe. Dzisiaj powinnam dostać okres, ale luteina mi blokuje i mam tylko plamienia. Wiem, że się nie udało, chociaż dla pewności zrobię jutro test.
Myślicie że jak miałam zalecenia brać luteinę do czwartku, a dzisiaj już mam plamienia i test będzie negatywny to nie ma co brać dalej prawda?
Jest mi tradycyjnie smutno, ale trzeba się podnieść.
Czekamy za betą Elfa i niedoświadczonej
ania8306 myślę, że nie ma co na siłę wydłużać. Wiem jak się czujesz ja z każdym cyklem przeżywam to samo, ale musimy być silne i walczyć dopóki istnieje choćby cień szansy na szczęśliwe zakończenie.starania od kwietnia 2014, endometrioza, niskie AMH, morfologia 1-2%
22.02.2016 laparoskopia (usunięcie torbieli, jajowody drożne)
28.06.2016 laparoskopia męża (usunięcie żylaków powrózka nasiennego)
AMH 0,18
1 IUI 23.06
2 IUI 05.08
3 IUI 22.09 ? -
Dziękuję za ciepłe słowa. .. chyba macie rację. .patrząc na to obiektywnie to wiem że ja się za bardzo nakrecilam po bladym teście. .dogadane czy nie zapytam męża wprost czy chce abym kolejny raz podeszła w lipcu. .wizytę mam jutro to musimy to ustalić. .a jeśli nie był to pregnyl to tak sobie myślę że z krwi powinno coś jeszcze wyjść bo chyba nie spadło by w 3 doby do zera. .jak myślicie? ? Nawet jeśli finał będzie słaby to chciałbym wiedzieć porostu w którym momencie się popsuło. .niedoświadczona 32
-
niedoświadczona 32 wrote:Byłam na hcg, wyniki za parę godzin. Zupełnie jednak już nie nastawiam się na pozytyw, bo czuję po prostu, że zaczyna się @. Jest jak zawsze na początku. Jak na wieczór już nie wezmę dupka to na pewno rano będzie już normalnie jak co miesiąc. Szkoda. A soją drogą jednak pregnyl może utrzymać się nawet 14 dni!
I muszę wam napisać, że teraz mam wątpliwości czy pomysł z dawcą był trafiony u nas bo mój mąż się zupełnie nie sprawdził tej sytuacji.. tak się zachował jakby nic go to nie obchodziło.. od rana jestem zdołowana a on zupełnie mnie nie wspiera, a nawet się rano obruszył że się nie wyspał..i jest obrażony.. on chyba by nie kochał dziecka z takiej ciąży z dawcą..niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
majka23
-
Jolcia1985 wrote:Spokojnie , tzn. dzisiaj jeszcze spokojnie, bo wiem, że czeka mnie ciężka noc a jutro stresujący dzień, jutro czeka mnie badanie połówkowe a ja to nawet przed zwykłą wizytą kontrolną się denerwuję . Najgorsze jest to, że muszę iść sama, mąż w delegacji na drugim końcu Polski, reszta bliskich też albo na urlopie albo mieszkają daleko.
Elf - kciuki za ładną betę, a później za ładny jej przyrost .
Niedoświadczona - pamiętam jak w nocy przed pozytywną betą tak mnie mocno skręcało z bólu, już myślałam, że może jakaś torbiel się zrobiła.
Jolcia, też przed każdym badaniem się stresowałam, dopiero usg trzeciego trymestru było mniejszym emocjonalnym wysiłkiem, chociaż i tak beczałam jak zobaczyłam małą Fakt, faceci reagują różnie, mój znalazł małe skarpetki i test ciążowy pozytywny pod choinką i zaczął tak płakać, że aż ja się popłakałam i tak siedzieliśmy i beczeliśmy Dziś się z tego śmiejemy. A teraz mamy etap - za miesiąc rodzi się mała, coś się zmienia, już nie będziemy w dwójkę, a w trójke. Oglądamy zdjęcia z wyjazdów, koncertów, festiwali i wspominamy, jakiś rodzaj sentymentu nas ogarnąłniedoświadczona 32, Jolcia1985 lubią tę wiadomość
14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
Dziewczyny, mam pytanie troche z innej beczki... czy slyszalyscie czy inseminacja zwieksza ryzyko poronien? tak na chlopski, a wlasciwie babski rozum to starajac sie naturalnie to w tej paraolimpiadzie na miejsce docieraja tylko zdrowe i mocne plemniki, a w inseminacji nie maja tej szkoly przetrwania wiec czy nie jest bardziej niebezpieczne ze takie byle jakie zaplodnia jajeczko?
mialam miec w przyszlym tyg pierwsze podejscie do IUI, teraz zaczynam schizowac w dodatku sama nie wiem co zrobic bo wlasnie sie okazalo ze mam rozwalona łąkotkę i torbiel w kolanie i zamiast na IUI to na artroskopie powinnam isc samo zycie. z tego co widze to ostatnio ten watek zalewaja same kiepskie wiadomosci, oby to sie niebawem zmieniloGabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
APS wrote:Dziewczyny, mam pytanie troche z innej beczki... czy slyszalyscie czy inseminacja zwieksza ryzyko poronien? tak na chlopski, a wlasciwie babski rozum to starajac sie naturalnie to w tej paraolimpiadzie na miejsce docieraja tylko zdrowe i mocne plemniki, a w inseminacji nie maja tej szkoly przetrwania wiec czy nie jest bardziej niebezpieczne ze takie byle jakie zaplodnia jajeczko?
mialam miec w przyszlym tyg pierwsze podejscie do IUI, teraz zaczynam schizowac w dodatku sama nie wiem co zrobic bo wlasnie sie okazalo ze mam rozwalona łąkotkę i torbiel w kolanie i zamiast na IUI to na artroskopie powinnam isc samo zycie. z tego co widze to ostatnio ten watek zalewaja same kiepskie wiadomosci, oby to sie niebawem zmienilo
APS lubi tę wiadomość
-
Dokładnie, plemniki sa dokładnie wyselekcjonowane i podane tylko najlepsze- i tak musza dotrzeć do jajowodów i zapłodnić komórkę, takze nie ma sie czego obawiać. Dodatkowo masz pewność ze tylko prawidłowe plemniki zostaną podane, co wyklucza możliwość zapłodnienia przez jakiegos uszkodzonego, co zmbiejsza ryzyko rożnych wad. Ciąża z inseminacji nie jest z zasady uważana za zagrożoną i postępuje sie jak przy normalnej.
niedoświadczona 32, APS lubią tę wiadomość
Dwa lata strań
1.IUI 26.04.2016 -
Dziewczyny dzieki za odpowiedzi!
mam jeszcze takie pytanko, czy Wy stymulujecie wiecej pecherzykow czy tylko 1? jak jest optymalnie do inseminacji?
i czy zabieg macie przed peknieciem pecherzyka czy po?Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
APS
Ja bralam clostilbegyt od 3 dc przez 5 dni. Wyhodowalam 2 pecherzyki, wiec zawsze to wieksza szansa Zabieg mialam 15 h po pregnylu na niepeknietych pecherzykachAPS lubi tę wiadomość
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
Dziewczyny miałam mieć (jeśli wyniki hormonów i chlamydii będą ok) 19.07 iui, ale już dzisiaj mam pęcherzyk na jednej stronie 11 mm a na drugiej 12 mm. Raczej nici że dotrwają do wtorku? Podejrzewam, że pewnie pękną w poniedziałek Bo ile mniej więcej mają pęcherzyki jak pękają? Ja u siebie najwiekszy widziałam 23 mm, ale nie wiem czy potem dzień później pękał czy może dwa.07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
nick nieaktualnyKochane, z drżącymi rękoma odbierałam tę betę.
Jest 68,3 (w 12 dniu po iui i 26 dc) Jestem w ciąży!
Duża ta beta, co?Ania_84, klara_bella, niedoświadczona 32, bizona, Jolcia1985, ania8306, Alcea, JJ, Kaśka28, jatoszka, Płatek szkarłatny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny