INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
No i cóż. Podsumowanie, niestety mało optymistyczne, co chyba tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że w naszej sytuacji przy niepłodności idiopatycznej to nie ma sensu.
2015 rok:
KWIECIEŃ 3 IUI/1 udane=33%
MAJ 20 IUI/5 udane=25%
CZERWIEC 15 IUI/4 udane=26%
LIPIEC 22 IUI/3 udane=13%
SIERPIEŃ 12 IUI/2 udane=16%
WRZESIEŃ 10 IUI/1 udana=10%
PAŹDZIERNIK 6 IUI/2 udane=33%
LISTOPAD 17 IUI/4 udane=24%
GRUDZIEŃ 13 IUI/2 udane=16%
2016 ROK:
STYCZEŃ 21 IUI/2 udane=9,5%
LUTY 12 IUI/1 udane=8,4%
MARZEC 0 udanych
KWIECIEŃ 26 IUI/4 udane= 15,38%
MAJ 18 IUI/ 4 udane= 22%
CZERWIEC 19 IUI/2 udane = 10,53%
-
No niestety, bez szału statystyki. Oczywiście zaciążonym gratuluję, każda uśmiechnięta buźka jest na wagę złota
Mnie moje trzy nieudane IUI utwierdziły w przekonaniu, że przy problemie męskim IUI może mijać się z celem. W ogóle będę źle wspominała te 3 miesiące - źle się czułam po hormonach i jednak był to duży stres. Wkurzała mnie też konieczność ograniczania seksów przed i niepewność, czy wstrzelamy się w dobry moment. Może gdybym robiła sobie przerwy miedzy cyklami IUI, byłoby inaczej.
Chwilowo odpoczywam od tematu - muszę zaczerpnąć oddechu przed IVF.
Powodzenia, bojowniczkiOby się Wam poszczęściło.
-
Elf wrote:Kochane:
beta 168,4 - skok 48 h wg kalkulatora o 147%.
Progesteron 43
TSH - w dna dni spadło z 2,08 do 1,1 - może to przez dzień leżenia w domu?
Na 15 idę na wizytę, co można zobaczyć w 3t6dc? Chyba nic?
Super, gratuluję
Ja pierwszą ciążową wizytę miałam dokładnie 3+1, jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży (wynik bety miałam dopiero wieczorem), na usg było tylko grubaśne endometrium i ciałko żółte w jajniku, z którego była owulacja. Kolejna wizyta 4+1, był już widoczny mały 3 mm pęcherzyk ciążowy, kolejna wizyta 5+3, pęcherzyk ciążowy miał już 1,36 cm, pokazał się już też pęcherzyk żółtkowy 0,36 cm, na razie brak zarodka. I kolejna wizyta 7+1 jest zarodek i jest serduszko. Tak to u mnie wyglądało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 21:22
1 IUI X.2015 -, 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
nick nieaktualnyDziękuję Kochane
Ja to chyba zawsze muszę się martwić..
Gin na wizycie stwierdził, że nie widzi plamienia. Mówię Wam, ze śluz jest przebarwiony krwią na 100%. Bety kazał już nie robić, że tylko będę się nakręcać.
Teraz boję się, że to endometrium za cienkie, bo tylko 10 mm, jak w dniu iui.
Czy to o czymś świadczy?
Mam czekać tydzień i przyjść sprawdzić czy jest widoczny pęcherzyk w macicy.
Może powinnam iść gdzieś to skonsultować?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 21:37
-
Elf, powiem Ci tak - teraz to już zawsze się będziesz martwić: czy się zagnieździ, czy zdrowe, będziesz odliczać do pierwszego trymestru itd, potem strach przed usg, a po porodzie podobno jeszcze gorzejI tak całe życie! Także easy!
Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość
14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cudCóreczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
nick nieaktualnyKasicaLisica wrote:Elf, powiem Ci tak - teraz to już zawsze się będziesz martwić: czy się zagnieździ, czy zdrowe, będziesz odliczać do pierwszego trymestru itd, potem strach przed usg, a po porodzie podobno jeszcze gorzej
I tak całe życie! Także easy!
WiemTeż o tym dzisiaj pomyślałam
-
GdzieśPoDrigiejStronieTęczy wrote:Ania_84 tak też myślałam, tym bardziej że stosunek LH do FSH wskazywał na niewydolnośc przysadki, a tu taka diagnoza... Po laparo z lewego jajnika to nic nie zostało, więc walczę z jednym sprawnym, a do tego morfologia mojego męża 1% - jakaś masakra. W piątek wieczorem jadę na monitoring i zobaczymy czy coś urosło.
Ja chciałabym zrobić laparo, ale właśnie bardzo się boję o tą moją małą rezerwę... A ty coś miałaś robione przy jajnikach?
Ja mam FSH 12 - wszystko jasne...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
KarolinaSeven wrote:No wlasnie to jest dziwne, bo masz dopiero 6 dni po iui a juz boli brzuch... tez tak mialam i wydaje mi sie ze to skutek uboczny luteiny ale nie wiem to jest tylko moje zdanie
Ja też tak miałam... Przy duphastonie żadnych skutków ubocznych, a ta luteina podjęzykowa jakoś na mnie źle działała... Bóle brzucha, jakieś wzdęcia, złe samopoczucie...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Elf a bierzesz jakiś progesteron? Duphaston lub luteinę?
Tak jak pisze Kasica, teraz zacznie się zamartwianie, ale mimo wszystko spokojnie. Mam dla Ciebie jedną bardzo dobrą radę
, nie czytaj za bardzo różnych rzeczy w internecie, bo na prawdę można zwariować. Każda z nas jest inna i każda przechodzi inaczej ciąże. Ufasz swojemu lekarzowi?
KasicaLisica - u nas na połówkowym wszystko dobrzeoczywiście przed się denerwowałam. W końcu i ja wyraźnie zobaczyłam siusiaka
, mały waży już ok 509g i ma ok 25 cm. Termin porodu wg. usg bardzo zbliżony do terminu wg. om (z usg wychodzi 18.11 a z om 20.11).
KasicaLisica lubi tę wiadomość
1 IUI X.2015 -, 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
nick nieaktualnyJolcia1985 wrote:Elf a bierzesz jakiś progesteron? Duphaston lub luteinę?
Tak jak pisze Kasica, teraz zacznie się zamartwianie, ale mimo wszystko spokojnie. Mam dla Ciebie jedną bardzo dobrą radę
, nie czytaj za bardzo różnych rzeczy w internecie, bo na prawdę można zwariować. Każda z nas jest inna i każda przechodzi inaczej ciąże. Ufasz swojemu lekarzowi?
KasicaLisica - u nas na połówkowym wszystko dobrzeoczywiście przed się denerwowałam. W końcu i ja wyraźnie zobaczyłam siusiaka
, mały waży już ok 509g i ma ok 25 cm. Termin porodu wg. usg bardzo zbliżony do terminu wg. om (z usg wychodzi 18.11 a z om 20.11).
Dzięki za wsparcieSuper, ze polowkowe wyszlo dobrze: )
Biorę duphaston 3x1, zatem endo powinno być grubsze, no i ten śluz...
Czy ufam lekarzowi? Nie do końca, w sumie zaszłam przy iui na jego urlopie, inny lekarz to robił i wyznaczał datę iui, podania ovitrelle itd.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 10:31
-
Płatek może akurat na iui będzie udana
Nie trać wiary
Te statystyki mało optymistyczne, to jest takie smutne, że wielu z nas się nie udaje
Lady In Red odpocznij i wróć do walki z podwójną siłą. Ale też uważam, że przy problemach z nasieniem iui jest jak najbardziej wskazane. Może spróbuj ten ostatni raz...
Elf bardzo się cieszę że wszystko dobrzePłatek szkarłatny lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Jolcia1985 wrote:Elf a bierzesz jakiś progesteron? Duphaston lub luteinę?
Jolcia, no to pięknie, że mały zdrowy. To najważniejszeU nas mała o dwa tygodnie wyprzedza termin z OM i się zastanawiam, kiedy mi tę cesarkę zrobią. Dowiem się za dwa tygodnie. Cesarka nieunikniona, czterech lekarzy mi to powiedziało, w tym prowadzący ciąże, więc już nie rozmyślam nad naturalnym. Dobrze, że z dzieckiem wszystko okej,ja to pikuś
Jolcia1985 lubi tę wiadomość
14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cudCóreczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
Elf wrote:Kochane:
beta 168,4 - skok 48 h wg kalkulatora o 147%.
Progesteron 43
TSH - w dna dni spadło z 2,08 do 1,1 - może to przez dzień leżenia w domu?
Na 15 idę na wizytę, co można zobaczyć w 3t6dc? Chyba nic?Elf lubi tę wiadomość
majka23
-
Elf wrote:Dzięki za wsparcie
Biorę duphaston 3x1, zatem endo powinno być grubsze, no i ten śluz...
Czy ufam lekarzowi? Nie do końca, w sumie zaszłam przy iui na jego urlopie, inny lekarz to robił i wyznaczał datę iui, podania ovitrelle itd.
Jak ma być ok to będzie i żadne zamartwianie nie pomożemiałam dużo grubsze endo 15 mm w 15 dc...i popłynęłam, bo tak miało być, bo hcg spadło. HCG Ci rośnie, czyli ciąża się rozwija i będzie ok. A jak masz się tak stresować to powtórz tą betę.. to nie jest nie wiem jakie badanie, a się uspokoisz!
niedoświadczona 32 -
JJ wrote:Jednak wypisuje się z listy nie podeszlismy wczoraj do 2 IUI
następna dopiero we wrześniu
po cichu myślałam że do sierpnia do mojej 30 uda się być w dwupaku... Ale się nie uda już nawet nie wiem czy czuje złość czy smutek
A dlaczego nie podeszliście?7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualnymajka23 wrote:Gratulacje z calego serca przesyłam,dajesz mi nadzieje bo u nas tez morfologia 2% i gdy powiedzialam mężowi że udało sie Wam to zaczął od nowa wierzyć że warto walczyć o swoje szczęście!!!
Pewnie, że warto, Z facetami to trzeba delikatnie, ale konsekwentnie. Ja mojego długo urabiałam przed iui