X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i cóż. Podsumowanie, niestety mało optymistyczne, co chyba tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że w naszej sytuacji przy niepłodności idiopatycznej to nie ma sensu.

2015 rok:
    KWIECIEŃ 3 IUI/1 udane=33%
    MAJ 20 IUI/5 udane=25%
    CZERWIEC 15 IUI/4 udane=26%
    LIPIEC 22 IUI/3 udane=13%
    SIERPIEŃ 12 IUI/2 udane=16%
    WRZESIEŃ 10 IUI/1 udana=10%
    PAŹDZIERNIK 6 IUI/2 udane=33%
    LISTOPAD 17 IUI/4 udane=24%
    GRUDZIEŃ 13 IUI/2 udane=16%

2016 ROK:
    STYCZEŃ 21 IUI/2 udane=9,5%
    LUTY 12 IUI/1 udane=8,4%
    MARZEC 0 udanych
    KWIECIEŃ 26 IUI/4 udane= 15,38%
    MAJ 18 IUI/ 4 udane= 22%
    CZERWIEC 19 IUI/2 udane = 10,53%

• Lady In Red Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, bez szału statystyki. Oczywiście zaciążonym gratuluję, każda uśmiechnięta buźka jest na wagę złota :)
    Mnie moje trzy nieudane IUI utwierdziły w przekonaniu, że przy problemie męskim IUI może mijać się z celem. W ogóle będę źle wspominała te 3 miesiące - źle się czułam po hormonach i jednak był to duży stres. Wkurzała mnie też konieczność ograniczania seksów przed i niepewność, czy wstrzelamy się w dobry moment. Może gdybym robiła sobie przerwy miedzy cyklami IUI, byłoby inaczej.

Chwilowo odpoczywam od tematu - muszę zaczerpnąć oddechu przed IVF.

Powodzenia, bojowniczki :) Oby się Wam poszczęściło.

f2w3o7esakw6aknm.png
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, własnie podobno przy problemie męskim IUI ma sens. Zależy oczywiście jak duży ten problem. Ja też myślę o IVF, ale mój M nie pała entuzjazmem.

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina seven dziekuje:)
    No własnie ja tez wyczytalam ze przy problemie meskim ma sens,przy małej ruchliwosci

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • KarolinaSeven Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady in red
    nie dziekuje i Tobie tez zycze powodzenia i oby ten wolny czas napoil Was sila i entuzjazmem! :)

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
    20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! :)
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elf wrote:
    Kochane:
    beta 168,4 - skok 48 h wg kalkulatora o 147%.
    Progesteron 43
    TSH - w dna dni spadło z 2,08 do 1,1 - może to przez dzień leżenia w domu?
    Na 15 idę na wizytę, co można zobaczyć w 3t6dc? Chyba nic?

Super, gratuluję :)
    Ja pierwszą ciążową wizytę miałam dokładnie 3+1, jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży (wynik bety miałam dopiero wieczorem), na usg było tylko grubaśne endometrium i ciałko żółte w jajniku, z którego była owulacja. Kolejna wizyta 4+1, był już widoczny mały 3 mm pęcherzyk ciążowy, kolejna wizyta 5+3, pęcherzyk ciążowy miał już 1,36 cm, pokazał się już też pęcherzyk żółtkowy 0,36 cm, na razie brak zarodka. I kolejna wizyta 7+1 jest zarodek i jest serduszko :). Tak to u mnie wyglądało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 21:22

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane <3

Ja to chyba zawsze muszę się martwić..
    Gin na wizycie stwierdził, że nie widzi plamienia. Mówię Wam, ze śluz jest przebarwiony krwią na 100%. Bety kazał już nie robić, że tylko będę się nakręcać.
    Teraz boję się, że to endometrium za cienkie, bo tylko 10 mm, jak w dniu iui.
    Czy to o czymś świadczy?
    Mam czekać tydzień i przyjść sprawdzić czy jest widoczny pęcherzyk w macicy.
    Może powinnam iść gdzieś to skonsultować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 21:37

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Elf, powiem Ci tak - teraz to już zawsze się będziesz martwić: czy się zagnieździ, czy zdrowe, będziesz odliczać do pierwszego trymestru itd, potem strach przed usg, a po porodzie podobno jeszcze gorzej :) I tak całe życie! Także easy! :)

Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica wrote:
    Elf, powiem Ci tak - teraz to już zawsze się będziesz martwić: czy się zagnieździ, czy zdrowe, będziesz odliczać do pierwszego trymestru itd, potem strach przed usg, a po porodzie podobno jeszcze gorzej :) I tak całe życie! Także easy! :)

Wiem :D Też o tym dzisiaj pomyślałam ;)

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GdzieśPoDrigiejStronieTęczy wrote:
    Ania_84 tak też myślałam, tym bardziej że stosunek LH do FSH wskazywał na niewydolnośc przysadki, a tu taka diagnoza... Po laparo z lewego jajnika to nic nie zostało, więc walczę z jednym sprawnym, a do tego morfologia mojego męża 1% - jakaś masakra. W piątek wieczorem jadę na monitoring i zobaczymy czy coś urosło.

Ja chciałabym zrobić laparo, ale właśnie bardzo się boję o tą moją małą rezerwę... A ty coś miałaś robione przy jajnikach?
    Ja mam FSH 12 - wszystko jasne...

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaSeven wrote:
    No wlasnie to jest dziwne, bo masz dopiero 6 dni po iui a juz boli brzuch... tez tak mialam i wydaje mi sie ze to skutek uboczny luteiny ale nie wiem to jest tylko moje zdanie ;)

Ja też tak miałam... Przy duphastonie żadnych skutków ubocznych, a ta luteina podjęzykowa jakoś na mnie źle działała... Bóle brzucha, jakieś wzdęcia, złe samopoczucie...

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elf a bierzesz jakiś progesteron? Duphaston lub luteinę?
    Tak jak pisze Kasica, teraz zacznie się zamartwianie, ale mimo wszystko spokojnie :). Mam dla Ciebie jedną bardzo dobrą radę :), nie czytaj za bardzo różnych rzeczy w internecie, bo na prawdę można zwariować. Każda z nas jest inna i każda przechodzi inaczej ciąże. Ufasz swojemu lekarzowi? :)
    KasicaLisica - u nas na połówkowym wszystko dobrze :) oczywiście przed się denerwowałam. W końcu i ja wyraźnie zobaczyłam siusiaka :), mały waży już ok 509g i ma ok 25 cm. Termin porodu wg. usg bardzo zbliżony do terminu wg. om (z usg wychodzi 18.11 a z om 20.11).

KasicaLisica lubi tę wiadomość

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Tak jak pisze Kasica, teraz zacznie się zamartwianie, ale mimo wszystko spokojnie :). Mam dla Ciebie jedną bardzo dobrą radę :), nie czytaj za bardzo różnych rzeczy w internecie, bo na prawdę można zwariować. Każda z nas jest inna i każda przechodzi inaczej ciąże. Ufasz swojemu lekarzowi? :)
    KasicaLisica - u nas na połówkowym wszystko dobrze :) oczywiście przed się denerwowałam. W końcu i ja wyraźnie zobaczyłam siusiaka :), mały waży już ok 509g i ma ok 25 cm. Termin porodu wg. usg bardzo zbliżony do terminu wg. om (z usg wychodzi 18.11 a z om 20.11).

Dzięki za wsparcie :) Super, ze polowkowe wyszlo dobrze: )
    Biorę duphaston 3x1, zatem endo powinno być grubsze, no i ten śluz...
    Czy ufam lekarzowi? Nie do końca, w sumie zaszłam przy iui na jego urlopie, inny lekarz to robił i wyznaczał datę iui, podania ovitrelle itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 10:31

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek może akurat na iui będzie udana :) Nie trać wiary <3

Te statystyki mało optymistyczne, to jest takie smutne, że wielu z nas się nie udaje :(

Lady In Red odpocznij i wróć do walki z podwójną siłą. Ale też uważam, że przy problemach z nasieniem iui jest jak najbardziej wskazane. Może spróbuj ten ostatni raz...

Elf bardzo się cieszę że wszystko dobrze <3

Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:

Jolcia, no to pięknie, że mały zdrowy. To najważniejsze :) U nas mała o dwa tygodnie wyprzedza termin z OM i się zastanawiam, kiedy mi tę cesarkę zrobią. Dowiem się za dwa tygodnie. Cesarka nieunikniona, czterech lekarzy mi to powiedziało, w tym prowadzący ciąże, więc już nie rozmyślam nad naturalnym. Dobrze, że z dzieckiem wszystko okej,ja to pikuś :)

Jolcia1985 lubi tę wiadomość

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • JJ Debiutantka

Wysłany: 15 lipca 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak wypisuje się z listy nie podeszlismy wczoraj do 2 IUI :( następna dopiero we wrześniu :( po cichu myślałam że do sierpnia do mojej 30 uda się być w dwupaku... Ale się nie uda już nawet nie wiem czy czuje złość czy smutek

• majka23 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elf wrote:
    Kochane:
    beta 168,4 - skok 48 h wg kalkulatora o 147%.
    Progesteron 43
    TSH - w dna dni spadło z 2,08 do 1,1 - może to przez dzień leżenia w domu?
    Na 15 idę na wizytę, co można zobaczyć w 3t6dc? Chyba nic?
    Gratulacje z calego serca przesyłam,dajesz mi nadzieje bo u nas tez morfologia 2% i gdy powiedzialam mężowi że udało sie Wam to zaczął od nowa wierzyć że warto walczyć o swoje szczęście!!!

Elf lubi tę wiadomość

majka23
  • niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elf wrote:
    Dzięki za wsparcie :)
    Biorę duphaston 3x1, zatem endo powinno być grubsze, no i ten śluz...
    Czy ufam lekarzowi? Nie do końca, w sumie zaszłam przy iui na jego urlopie, inny lekarz to robił i wyznaczał datę iui, podania ovitrelle itd.

Jak ma być ok to będzie i żadne zamartwianie nie pomoże ;) miałam dużo grubsze endo 15 mm w 15 dc...i popłynęłam, bo tak miało być, bo hcg spadło. HCG Ci rośnie, czyli ciąża się rozwija i będzie ok. A jak masz się tak stresować to powtórz tą betę.. to nie jest nie wiem jakie badanie, a się uspokoisz!

niedoświadczona 32
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ wrote:
    Jednak wypisuje się z listy nie podeszlismy wczoraj do 2 IUI :( następna dopiero we wrześniu :( po cichu myślałam że do sierpnia do mojej 30 uda się być w dwupaku... Ale się nie uda już nawet nie wiem czy czuje złość czy smutek

A dlaczego nie podeszliście? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majka23 wrote:
    Gratulacje z calego serca przesyłam,dajesz mi nadzieje bo u nas tez morfologia 2% i gdy powiedzialam mężowi że udało sie Wam to zaczął od nowa wierzyć że warto walczyć o swoje szczęście!!!

:D Pewnie, że warto, Z facetami to trzeba delikatnie, ale konsekwentnie. Ja mojego długo urabiałam przed iui ;)

‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ