SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara_bella wrote:
    Płatek szkarlatny jak się czujesz? Jakieś przeczucia? Testujesz? Ja chyba jutro rano bo zaczynam urlop i chce wiedzieć czy mogę piwkowac
    Nic nie czuję. Przeczucie, że raczej się nie udało. Ja już chyba nie wierzę, że się uda naturalnie. Myślę o in vitro. I już od dawna nie testuję przed terminem @. Szkoda kasy na testy. Z reguły widzę po wykresie temperatury, że nic z tego. Co do piwkowania, to wczoraj piłam. Długo sobie wszystkiego odmawiałam zupełnie niepotrzebnie. Postanowiłam się trochę wyluzować. A jutro może wyjść negatyw a możesz być w ciąży, bo wcześnie jeszcze. W każdym razie trzymam kciuki, żeby wyszedł pozytyw.

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arii wrote:
    Co do bonów, bo widziałam, że gdzieś pytałaś. Zapiszcie się z mężem na newsletter od Invicty, to przyjdzie Wam taki voucher mailem.
    Arii, nie mogę znaleźć tego u nich na stronie. Możesz mi podpowiedzieć jak dotrzeć do tego newslettera?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 08:07

Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość

• Arii Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Arii, nie mogę znaleźć tego u nich na stronie. Możesz mi podpowiedzieć jak dotrzeć do tego newslettera?

Jak wejdziesz na ich stronę i otworzysz zakładkę kontakt, pojawi się formularz do wypełnienia. Jak napiszesz cokolwiek to dodasz się do newslettera automatycznie. Możesz nawet napisać w treści, że prosisz o dodanie do newslettera.

Pozdrawiam;)

Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość

8p3o0dw4xslohyuh.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wojaży:) w piątek byłam na usg i mam potwierdzoną owulkę:)
    Codziennie kłuje mnie jajnik po prawej stronie tam gdzie b ył moj pęcherzyk,oprócz tego to już raczej nic dziwnego..porąza mnie branie tej lutki podjęzykowej..:(
    błeeh ,ohydztwo numer jeden

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arii mi własnie robił Łukaszuk:) BEDZIE dobrze zobaczysz:)

Arii lubi tę wiadomość

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Arii Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to już dziś, nie mogę znaleźć sobie miejsca z wrażenia;) Czekam jeszcze na info od Płatka i Klary czy będziemy w tym miesiącu podnosić średnią. Mocno trzymam kciuki.

8p3o0dw4xslohyuh.png
  • APS Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arii wrote:
    U mnie to już dziś, nie mogę znaleźć sobie miejsca z wrażenia;) Czekam jeszcze na info od Płatka i Klary czy będziemy w tym miesiącu podnosić średnią. Mocno trzymam kciuki.

Trzymamy kciuki !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 13:03

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • KamKaKam Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, bo moja druga połówka ma praktycznie nieruchome plemniki, myślimy o inseminacji, czy pierwszy cykl jest stymulowany czy zawsze pierwsza próba jest na naturalnym?

• KamKaKam Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arii wrote:
    Dołączam się. Moja pierwsza IUI 18 lipca w Invicta Gdańsk. U mnie PCOS u męża mały ruch. Trzymajcie kciuki;)
    a stymulowali Ci jajniki? Jeżeli tak to ktorym lekiem? Trzymam mocno kciuki!!!

• Bikini31 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) my będziemy podchodzić do IUI w połowie września, co powinnam wiedzieć przed? Nad czym warto popracować! Czy można wpłynąć na wynik zabiegu?

05.2013 rok pierwsze poronienie :(
    10.2015 HSG, jajniki drożne
    02.2016 rok ciąża biochemiczna
    I IUI 28.09.2016 :(
    II IUI 31.10.2016 :(
    starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
    dalej czekamy...
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bikini przede wszystkim nasienie,od tego wiele zalezy!,ogolnie to suplementy ,witaminy,D,cynk,kwas foliowy,dziewczyny piszą ze orzechy i czerwone wino na endometrium, oprocz tego unormowane Tsh

Kamkakam stymulowanie jajników jest stosowane indywidualnie..to wszystko zalezy jak z Twoja owulacją,pęcherzykami,endometrium

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja męża karmiłam orzechami brazylijskimi i pilnowałam, żeby nie brał gorących kąpieli, tylko chłodny prysznic :)

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • Arii Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamKaKam wrote:
    a stymulowali Ci jajniki? Jeżeli tak to ktorym lekiem? Trzymam mocno kciuki!!!

Tak, letrozolem.

Niestety na razie koniec marzeń. IUI odwołane z powodu złych wyników męża. Lekarz powiedział, że nie mamy szans... i zalecił fragmentację i urologa

8p3o0dw4xslohyuh.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bikini mój mąż od maja 2015 brał androvit plus, w cyklu, w którym nam się udało miał ode mnie zakaz gorących kąpieli. Jeżeli chodzi o męża to chyba tyle. Jeszcze jedno, szczęśliwy cykl był cyklem po długim urlopie, gdzie było dużo słońca i mieliśmy całkiem inną dietę, dużo ryżu, hinduskiego żarcia, jakieś owoce morza. Jeżeli chodzi o mnie to na pewno brałam wiesiołka i witaminy prenatalne (omijając takie leki jak np. bromergon), baaardzo ograniczyłam herbatę zieloną, wykluczyłam wszystkie herbaty z hibiskusem i zwracałam uwagę na to co jem, robiłam sobie np. na kolacje koktajle zielone.
    Do tego, że nam się udało doszły jeszcze inne czynniki, ale myślę, że te zmiany o których napisałam wyżej też miały swój jakiś udział. W szczęśliwym cyklu mieliśmy podchodzić do iui, ale przesunęliśmy ją na kolejny cykl z tego powodu, że pani doktor chciała aby mąż powtórzył badanie nasienia (na marginesie morfologia maj 2015 7%, luty 2016 15%).

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• bizona Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dupa..znaczy pecherzyk jakos pozno zaczal rosnac czy cos..Dzis moj 13dc..zawsze w 13 mialam iui na pecherzyku 24,26mm a ten maly wariat w piątek mial 13mm dzis 18mm i nie wiadomo kiedy iui. Najprawdopodobniej w czwartek, ale mam robic testy owulacyjne i jak wyjdzie pozytyw mam zrobic zastrzyk i umowic sie na następny dzien na iui. Jakis z d.. ten cykl..pierwszy raz tak mam..

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    A u mnie dupa..znaczy pecherzyk jakos pozno zaczal rosnac czy cos..Dzis moj 13dc..zawsze w 13 mialam iui na pecherzyku 24,26mm a ten maly wariat w piątek mial 13mm dzis 18mm i nie wiadomo kiedy iui. Najprawdopodobniej w czwartek, ale mam robic testy owulacyjne i jak wyjdzie pozytyw mam zrobic zastrzyk i umowic sie na następny dzien na iui. Jakis z d.. ten cykl..pierwszy raz tak mam..
    Nie stresuj się! Co ma być to będzie..widzisz u mnie tez coraz to nowe rzeczzy wychodzą..krzepliwośćc przy dolnej granicy i przeiwciała przeciwjądrowe ANA :( na obecna chwile nie wiem czy w ogóle jest z tym sens podchodzić jeszcze do inseminacji.. czekam jeszcze na kilka badań i idę na kosultację.. a Ty sprawdzałaś czemu iui może się nie udawać? U mnie gdyby nie historia z pozytywnym testem a potem @ podchodziłabym znów..bo hormony i anatomicznie było bardzo ok.. a teraz te przeciwciała!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 18:35

niedoświadczona 32
  • majka23 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co te przeciwciala oznaczają???

majka23
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona nie przejmuj się kochana i własnie ,nie stresuj,nie jesteśmy maszynami ,i nie zawsze wszystko jest tak powtarzalne ,jak sie tym stresujemy to jest jeszcze gorzej bo wszystko się odbija w naszym wnętrzu,wyczytałam ze nawet owulacja się przesuwa od stresu,bo organizm chce przeczekać ten zły okres i czeka na lepszy moment..

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona, przyrost dobowy jest prawidłowy.
    Ja bym poszła jeszcze na przynajmniej jeden monitoring, będziesz widziała przyrost. Możesz np. w środę pójść jeszcze. W korelacji z testami poszerzysz swoją wiedzę :-)
    I koniecznie monitoring od razu na drugi dzień po IUI :-)
    bizona wrote:

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ