X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara_bella wrote:
    Płatek szkarlatny jak się czujesz? Jakieś przeczucia? Testujesz? Ja chyba jutro rano bo zaczynam urlop i chce wiedzieć czy mogę piwkowac
    Nic nie czuję. Przeczucie, że raczej się nie udało. Ja już chyba nie wierzę, że się uda naturalnie. Myślę o in vitro. I już od dawna nie testuję przed terminem @. Szkoda kasy na testy. Z reguły widzę po wykresie temperatury, że nic z tego. Co do piwkowania, to wczoraj piłam. Długo sobie wszystkiego odmawiałam zupełnie niepotrzebnie. Postanowiłam się trochę wyluzować. A jutro może wyjść negatyw a możesz być w ciąży, bo wcześnie jeszcze. W każdym razie trzymam kciuki, żeby wyszedł pozytyw.

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arii wrote:
    Co do bonów, bo widziałam, że gdzieś pytałaś. Zapiszcie się z mężem na newsletter od Invicty, to przyjdzie Wam taki voucher mailem.
    Arii, nie mogę znaleźć tego u nich na stronie. Możesz mi podpowiedzieć jak dotrzeć do tego newslettera?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 08:07

Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość

• Arii Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Arii, nie mogę znaleźć tego u nich na stronie. Możesz mi podpowiedzieć jak dotrzeć do tego newslettera?

Jak wejdziesz na ich stronę i otworzysz zakładkę kontakt, pojawi się formularz do wypełnienia. Jak napiszesz cokolwiek to dodasz się do newslettera automatycznie. Możesz nawet napisać w treści, że prosisz o dodanie do newslettera.

Pozdrawiam;)

Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość

8p3o0dw4xslohyuh.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wojaży:) w piątek byłam na usg i mam potwierdzoną owulkę:)
    Codziennie kłuje mnie jajnik po prawej stronie tam gdzie b ył moj pęcherzyk,oprócz tego to już raczej nic dziwnego..porąza mnie branie tej lutki podjęzykowej..:(
    błeeh ,ohydztwo numer jeden

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arii mi własnie robił Łukaszuk:) BEDZIE dobrze zobaczysz:)

Arii lubi tę wiadomość

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Arii Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to już dziś, nie mogę znaleźć sobie miejsca z wrażenia;) Czekam jeszcze na info od Płatka i Klary czy będziemy w tym miesiącu podnosić średnią. Mocno trzymam kciuki.

8p3o0dw4xslohyuh.png
  • APS Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arii wrote:
    U mnie to już dziś, nie mogę znaleźć sobie miejsca z wrażenia;) Czekam jeszcze na info od Płatka i Klary czy będziemy w tym miesiącu podnosić średnią. Mocno trzymam kciuki.

Trzymamy kciuki !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 13:03

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • KamKaKam Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, bo moja druga połówka ma praktycznie nieruchome plemniki, myślimy o inseminacji, czy pierwszy cykl jest stymulowany czy zawsze pierwsza próba jest na naturalnym?

• KamKaKam Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arii wrote:
    Dołączam się. Moja pierwsza IUI 18 lipca w Invicta Gdańsk. U mnie PCOS u męża mały ruch. Trzymajcie kciuki;)
    a stymulowali Ci jajniki? Jeżeli tak to ktorym lekiem? Trzymam mocno kciuki!!!

• Bikini31 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) my będziemy podchodzić do IUI w połowie września, co powinnam wiedzieć przed? Nad czym warto popracować! Czy można wpłynąć na wynik zabiegu?

05.2013 rok pierwsze poronienie :(
    10.2015 HSG, jajniki drożne
    02.2016 rok ciąża biochemiczna
    I IUI 28.09.2016 :(
    II IUI 31.10.2016 :(
    starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
    dalej czekamy...
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bikini przede wszystkim nasienie,od tego wiele zalezy!,ogolnie to suplementy ,witaminy,D,cynk,kwas foliowy,dziewczyny piszą ze orzechy i czerwone wino na endometrium, oprocz tego unormowane Tsh

Kamkakam stymulowanie jajników jest stosowane indywidualnie..to wszystko zalezy jak z Twoja owulacją,pęcherzykami,endometrium

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja męża karmiłam orzechami brazylijskimi i pilnowałam, żeby nie brał gorących kąpieli, tylko chłodny prysznic :)

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • Arii Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamKaKam wrote:
    a stymulowali Ci jajniki? Jeżeli tak to ktorym lekiem? Trzymam mocno kciuki!!!

Tak, letrozolem.

Niestety na razie koniec marzeń. IUI odwołane z powodu złych wyników męża. Lekarz powiedział, że nie mamy szans... i zalecił fragmentację i urologa

8p3o0dw4xslohyuh.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bikini mój mąż od maja 2015 brał androvit plus, w cyklu, w którym nam się udało miał ode mnie zakaz gorących kąpieli. Jeżeli chodzi o męża to chyba tyle. Jeszcze jedno, szczęśliwy cykl był cyklem po długim urlopie, gdzie było dużo słońca i mieliśmy całkiem inną dietę, dużo ryżu, hinduskiego żarcia, jakieś owoce morza. Jeżeli chodzi o mnie to na pewno brałam wiesiołka i witaminy prenatalne (omijając takie leki jak np. bromergon), baaardzo ograniczyłam herbatę zieloną, wykluczyłam wszystkie herbaty z hibiskusem i zwracałam uwagę na to co jem, robiłam sobie np. na kolacje koktajle zielone.
    Do tego, że nam się udało doszły jeszcze inne czynniki, ale myślę, że te zmiany o których napisałam wyżej też miały swój jakiś udział. W szczęśliwym cyklu mieliśmy podchodzić do iui, ale przesunęliśmy ją na kolejny cykl z tego powodu, że pani doktor chciała aby mąż powtórzył badanie nasienia (na marginesie morfologia maj 2015 7%, luty 2016 15%).

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• bizona Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dupa..znaczy pecherzyk jakos pozno zaczal rosnac czy cos..Dzis moj 13dc..zawsze w 13 mialam iui na pecherzyku 24,26mm a ten maly wariat w piątek mial 13mm dzis 18mm i nie wiadomo kiedy iui. Najprawdopodobniej w czwartek, ale mam robic testy owulacyjne i jak wyjdzie pozytyw mam zrobic zastrzyk i umowic sie na następny dzien na iui. Jakis z d.. ten cykl..pierwszy raz tak mam..

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    A u mnie dupa..znaczy pecherzyk jakos pozno zaczal rosnac czy cos..Dzis moj 13dc..zawsze w 13 mialam iui na pecherzyku 24,26mm a ten maly wariat w piątek mial 13mm dzis 18mm i nie wiadomo kiedy iui. Najprawdopodobniej w czwartek, ale mam robic testy owulacyjne i jak wyjdzie pozytyw mam zrobic zastrzyk i umowic sie na następny dzien na iui. Jakis z d.. ten cykl..pierwszy raz tak mam..
    Nie stresuj się! Co ma być to będzie..widzisz u mnie tez coraz to nowe rzeczzy wychodzą..krzepliwośćc przy dolnej granicy i przeiwciała przeciwjądrowe ANA :( na obecna chwile nie wiem czy w ogóle jest z tym sens podchodzić jeszcze do inseminacji.. czekam jeszcze na kilka badań i idę na kosultację.. a Ty sprawdzałaś czemu iui może się nie udawać? U mnie gdyby nie historia z pozytywnym testem a potem @ podchodziłabym znów..bo hormony i anatomicznie było bardzo ok.. a teraz te przeciwciała!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 18:35

niedoświadczona 32
  • majka23 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co te przeciwciala oznaczają???

majka23
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona nie przejmuj się kochana i własnie ,nie stresuj,nie jesteśmy maszynami ,i nie zawsze wszystko jest tak powtarzalne ,jak sie tym stresujemy to jest jeszcze gorzej bo wszystko się odbija w naszym wnętrzu,wyczytałam ze nawet owulacja się przesuwa od stresu,bo organizm chce przeczekać ten zły okres i czeka na lepszy moment..

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona, przyrost dobowy jest prawidłowy.
    Ja bym poszła jeszcze na przynajmniej jeden monitoring, będziesz widziała przyrost. Możesz np. w środę pójść jeszcze. W korelacji z testami poszerzysz swoją wiedzę :-)
    I koniecznie monitoring od razu na drugi dzień po IUI :-)
    bizona wrote:

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ