INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Arii wrote:Dziewczyny odwołali z powodu tego, że tych ruchliwych nasionek było tylko 1%
Urolog ma zbadać czy są żylaki powrozka nasiennego, bo one mogłyby mieć wpływ na tak znikomy ruch, a fragmentacja dna ukazać ich budowę.
Poryczałam się dziś u lekarza, ale nie wytrzymałam. Byłam przygotowana, że zrobię tę IUI i będzie wszystko dobrze, że już niedługo będę mamą a tu znowu czekanie i złość na cały świat, że w nim wiele narkomanów i pijaków i oni mają, a ja nie.
Dobranoc dziewczyny, trzymam za Was kciuki:)
Bardzo mi przykro
Doskonale rozumiem twoje odczucia, życie jest niesprawiedliwe.
Mam nadzieję, że u męża poprawią się wyniki i wkrótce podejdziecie do iui
Ja na nasieniu w ogóle się nie znam, mąż i morfologię i fragmentację i wiązanie kwasem ma wszystko w normie...
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
ania8306 wrote:A ty nie miałaś niskiego FSH? Moje amh nie kwalifikuje do refundacji leków, ale FSH się mieści i mogę mieć refundację...
No mam w normie FSH 4,06 mIU/ml ale lekarz twierdzi, że wystarczy iż AMH jest tak niskie i się nie należy refundacja... i pokazał mi poniższy artykuł: http://www.mz.gov.pl/aktualnosci/leki-stosowane-w-procedurze-in-vitro-objete-refundacja-od-1-lipca-2014-r/starania od kwietnia 2014, endometrioza, niskie AMH, morfologia 1-2%
22.02.2016 laparoskopia (usunięcie torbieli, jajowody drożne)
28.06.2016 laparoskopia męża (usunięcie żylaków powrózka nasiennego)
AMH 0,18
1 IUI 23.06
2 IUI 05.08
3 IUI 22.09 ? -
Arii wrote:GdzieśPoDrugiejStronieTęczy nawet jeśli zabieg nie pomógł, to się nie załamuj. Podobno u części mężczyzn wyniki zaraz po zabiegu spadają, ale te nowe plemniczki (po 80 dniach) są już o niebo lepsze.
U nas mija dopiero 3 tygodnie od zabiegu, zastanawiam się tylko czy jest sens robić inseminację...starania od kwietnia 2014, endometrioza, niskie AMH, morfologia 1-2%
AMH 0,18
1 IUI 23.06
2 IUI 05.08
3 IUI 22.09 ? -
ania8306 wrote:Dziewczyny a ile tak około macie pęcherzyków antralnych w każdym cyklu?
Ja wczoraj byłam na wizycie, w tym miesiącu mam trzecie, ostatnie podejście do IUI. Trzymajcie proszę kciuki...
Będę trzymać! Daj znać kiedy IUIania8306 lubi tę wiadomość
starania od kwietnia 2014, endometrioza, niskie AMH, morfologia 1-2%
AMH 0,18
1 IUI 23.06
2 IUI 05.08
3 IUI 22.09 ? -
ania8306 wrote:Bardzo mi przykro
Doskonale rozumiem twoje odczucia, życie jest niesprawiedliwe.
Mam nadzieję, że u męża poprawią się wyniki i wkrótce podejdziecie do iui
Ja na nasieniu w ogóle się nie znam, mąż i morfologię i fragmentację i wiązanie kwasem ma wszystko w normie...
Czekam na wyniki tych badań, chociaż zaczynam skłaniać się już ku in vitro, bo szkoda mi tych badań, które zrobiliśmy a kosztowały same wiecie nie mało:( -
Arii wrote:Ja bym chyba najpierw zrobiła badanie nasienia, żeby zobaczyć czy są jakieś zmiany.
Pewnie masz rację, ale z drugiej strony mój gin twierdzi, że każda owulacja w moim przypadku jest na wagę złota i trzeba chwytać okazję póki coś jeszcze u mnie działa...starania od kwietnia 2014, endometrioza, niskie AMH, morfologia 1-2%
AMH 0,18
1 IUI 23.06
2 IUI 05.08
3 IUI 22.09 ? -
A no właśnie... robią, najwyżej poniosę koszty badania i tyle.
ania8306 lubi tę wiadomość
starania od kwietnia 2014, endometrioza, niskie AMH, morfologia 1-2%
AMH 0,18
1 IUI 23.06
2 IUI 05.08
3 IUI 22.09 ? -
GdzieśPoDrigiejStronieTęczy wrote:No mam w normie FSH 4,06 mIU/ml ale lekarz twierdzi, że wystarczy iż AMH jest tak niskie i się nie należy refundacja... i pokazał mi poniższy artykuł: http://www.mz.gov.pl/aktualnosci/leki-stosowane-w-procedurze-in-vitro-objete-refundacja-od-1-lipca-2014-r/
Ale tam jest "lub" a nie "i". Moim zdaniem należy się refundacja. Tak zresztą powiedział mój doktor.
Zbadaj temat, szkoda pieniędzy...
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Arii wrote:Czekam na wyniki tych badań, chociaż zaczynam skłaniać się już ku in vitro, bo szkoda mi tych badań, które zrobiliśmy a kosztowały same wiecie nie mało:(
Ja też intensywnie myślę o in vitro. W tej chwili blokują mnie tylko pieniądze...
Koszty badań są masakryczne, wiem coś o tym. W zeszłym miesiącu wydaliśmy ponad 2 tys...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Dziewczyny, proszę o pomoc. Jakiś czas temu mąż robił badania, miedzy innymi też ten test wiązania i wynik wyszedł 61% ,pani doktor z kliniki powiedziała, że z takim wynikiem nie nadajemy się do inseminacji. Jakie wyniki mieli Wasi mężowie i o co chodzi z tym testem bo nic nam nie wyjaśniłaGameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
AniaZenobia wrote:Dziewczyny,
potrzebuję porady/opinii/pocieszenia
Chodzi o TSH. Boję się, że inseminacji nie będzie/
2-3 lata temu miałam 2,7.
Jakieś 3 miesiące temu 3,3.
Od 2 miesięcy biorę Euthyrox 25 i dziś odebrałam wynik: 6,3 !!!
Przez głowę przechodzi mi jakiś błąd pomiarowy...
W środę idę do endokrynolog, zobaczę co powie i najwyżej powtórzę badanie.
O co chodzi? Nie czuję się gorzej.
Z takim wynikiem chyba nie ma mowy o inseminacji co?
mam to samo! Ogolnie to ciagle mam z tym problemy, ale zawsze wzrastalo do max 3,5 a teraz... wynik miesiac temu - 1.71 a teraz 5.45! Nie wiem tez co robic... biore letrox 50... w srode chce jeszcze raz zrobic tsh, ale wydajde mi sie ze nic sie nie zmieni.. jestem zalamana
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
ChudaRuda wrote:Dziewczyny, proszę o pomoc. Jakiś czas temu mąż robił badania, miedzy innymi też ten test wiązania i wynik wyszedł 61% ,pani doktor z kliniki powiedziała, że z takim wynikiem nie nadajemy się do inseminacji. Jakie wyniki mieli Wasi mężowie i o co chodzi z tym testem bo nic nam nie wyjaśniła
Mój mąż miał równe 80%. Z tego co ja wiem, test ten mówi głównie o dojrzałości plemnika i możliwości zapłodnienia komórki.
Obawiam się, że lekarka może mieć rację, ale może skonsultuj też z innym... Przykro mi...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Dziewczyny a wy bierzecie leki i tak wam skacze to tsh?
W ogóle smutne tu wiadomości...
Może klara_bella i płatek obwieszczą nam radosną nowinę
Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość
ania8306 wrote:Dziewczyny a ile tak około macie pęcherzyków antralnych w każdym cyklu?
Ja wczoraj byłam na wizycie, w tym miesiącu mam trzecie, ostatnie podejście do IUI. Trzymajcie proszę kciuki...
Pochwal się kiedy będzie miało nastąpić. Bedziemy wszystkie mocno trzymaćania8306 lubi tę wiadomość
-
Ania8306
no ja juz 4 lata biore leki i skacze mi, co badanie inny wynik wczesniej bralam dawke 25 w tygodniu a w weekend 50 i mialam 3.5 a teraz mam 50, najpierw ladnie spadlo po zwiekszeniu a teraz az 5.45 nie wiem o co chodzi
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
Ania8306 trzymam mocno kciuki!!! za tWOJE trzecie podejscie.
ja biorę dawke euthyrox 100 .juz kilka lat ,ale zaczynałam od mniejszej..nie skacze mi tak ,raz mi tylko skoczyło przy zmianie dawkiania8306 lubi tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
nick nieaktualnyJa raczej nie mam dobrych wieści. Wczoraj test negatywny. Brzuch boli jak na okres. Wypoczywam na urlopie. Smutno mi ale staram się skupiać na tym że jest mega gorąco i kąpie się w Adriatyku i ze ogólnie jest ok. Zrobię test jeszcze jak lekarka kazała za 2 dni I dostawie luteine.
Kolejna iui we wrześniu. -
KarolinaSeven wrote:Ania8306
no ja juz 4 lata biore leki i skacze mi, co badanie inny wynik wczesniej bralam dawke 25 w tygodniu a w weekend 50 i mialam 3.5 a teraz mam 50, najpierw ladnie spadlo po zwiekszeniu a teraz az 5.45 nie wiem o co chodzi
A jod bierzesz? U mnie tsh 2,7.. spadło bez leków z 3,7.. dalej jestem bez leków skoro spada.. biorę jodid 1- 2 razy dziennie, bo lekarz stwierdził, że moja tarczyca skacze ;)i mogę mieć jakiś niedobór.. i jeszcze wit d w kropelkach bo normuje tarczycę. Koszt jest niewielki, spróbuj!niedoświadczona 32