X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogą być jedną z przyczyn poronienia.
    majka23 wrote:
    A co te przeciwciala oznaczają???

niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majka23 wrote:
    A co te przeciwciala oznaczają???

Jest właśnie tak jak ka_tarzyna napisała niestety! I tu nawet in vitro można o kant d. potłuc, bo organizm zniszczy zarodek!

niedoświadczona 32
  • majka23 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna to jakoś leczyć????

majka23

Wysłany: 18 lipca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak.. ale nie mam jeszcze wszystkich wyników.. z immunologią cięzko cokolwiek zrobić..jak się dowiem to dam znać.. ale to automatycznie zmniejsza mi szanse na iui i nie wiem czy będę podchodzić, zobaczymy co powie lekarz.

niedoświadczona 32
  • bizona Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedoświadczona 32 wrote:
    Nie stresuj się! Co ma być to będzie..widzisz u mnie tez coraz to nowe rzeczzy wychodzą..krzepliwośćc przy dolnej granicy i przeiwciała przeciwjądrowe ANA :( na obecna chwile nie wiem czy w ogóle jest z tym sens podchodzić jeszcze do inseminacji.. czekam jeszcze na kilka badań i idę na kosultację.. a Ty sprawdzałaś czemu iui może się nie udawać? U mnie gdyby nie historia z pozytywnym testem a potem @ podchodziłabym znów..bo hormony i anatomicznie było bardzo ok.. a teraz te przeciwciała!
    Nie wiem jak moglabym sprawdzic czemu iui nie wychodzi..ogolnie badania mamy ok.
    Dobra to luzuje i czekam na pozytywny test..i zrobie usg w srode moze..zobacze ile kasy nam zostalo;)

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • majka23 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedoświadczona 32 wrote:
    Chyba tak.. ale nie mam jeszcze wszystkich wyników.. z immunologią cięzko cokolwiek zrobić..jak się dowiem to dam znać.. ale to automatycznie zmniejsza mi szanse na iui i nie wiem czy będę podchodzić, zobaczymy co powie lekarz.
    Będzie dobrze po to są przeciwności żeby nas wzmocnić i dać kopa do przodu

majka23

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majka23 wrote:
    Będzie dobrze po to są przeciwności żeby nas wzmocnić i dać kopa do przodu
    Tylko nie wiem czemu ciągle ja dostaję tego kopa ;)Jestem wściekła, że wcześniej nie wiedziałam.. przecież w poprzednim cyklu prawie się udało i gdyby nie to na pewno byłoby nas więcej w stadzie ;)

niedoświadczona 32
  • majka23 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ja zawsze sobie tlumacze ze moglo być gorzej i damy rade ze wszystkim a to co stracone napewno do Was wróci!!!

majka23
  • AniaZenobia Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    potrzebuję porady/opinii/pocieszenia :(

Chodzi o TSH. Boję się, że inseminacji nie będzie/
    2-3 lata temu miałam 2,7.
    Jakieś 3 miesiące temu 3,3.
    Od 2 miesięcy biorę Euthyrox 25 i dziś odebrałam wynik: 6,3 !!!
    Przez głowę przechodzi mi jakiś błąd pomiarowy...
    W środę idę do endokrynolog, zobaczę co powie i najwyżej powtórzę badanie.
    O co chodzi? Nie czuję się gorzej.
    Z takim wynikiem chyba nie ma mowy o inseminacji co?

1989
    PCOS/IO
    Euthyrox 75/Glucophage 750 XR
    22.06.2016 Sono HSG (Invimed Poznań) - jajowody drożne
    21.02.2017 laparoskopia (elektrokauteryzacja jajników)
    28.04.2017 IUI :(
    26.05.2017 IUI

Wysłany: 18 lipca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaZenobia wrote:
    Dziewczyny,
    potrzebuję porady/opinii/pocieszenia :(

Chodzi o TSH. Boję się, że inseminacji nie będzie/
    2-3 lata temu miałam 2,7.
    Jakieś 3 miesiące temu 3,3.
    Od 2 miesięcy biorę Euthyrox 25 i dziś odebrałam wynik: 6,3 !!!
    Przez głowę przechodzi mi jakiś błąd pomiarowy...
    W środę idę do endokrynolog, zobaczę co powie i najwyżej powtórzę badanie.
    O co chodzi? Nie czuję się gorzej.
    Z takim wynikiem chyba nie ma mowy o inseminacji co?

Nie podchodziłabym na Twoim miejscu z takim wynikiem. Wiem ze Ci się spieszy jak każdej z nas.. ale czasem cierpliwość popłaca. Idź do lekarza i wysłuchaj co ci powie.

niedoświadczona 32
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arii wrote:
    Jak wejdziesz na ich stronę i otworzysz zakładkę kontakt, pojawi się formularz do wypełnienia. Jak napiszesz cokolwiek to dodasz się do newslettera automatycznie. Możesz nawet napisać w treści, że prosisz o dodanie do newslettera.

Pozdrawiam;)
    Dziękuję :)

Wysłany: 18 lipca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamKaKam wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, bo moja druga połówka ma praktycznie nieruchome plemniki, myślimy o inseminacji, czy pierwszy cykl jest stymulowany czy zawsze pierwsza próba jest na naturalnym?
    Podobno na stymulowanym wieksza szansa ale jesli u was problem ewidentnie po męskiej stronie to stymulacja pewnie ma mniejsze znaczenie.

Wysłany: 18 lipca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arii wrote:
    Tak, letrozolem.

Niestety na razie koniec marzeń. IUI odwołane z powodu złych wyników męża. Lekarz powiedział, że nie mamy szans... i zalecił fragmentację i urologa
    Przykro mi bardzo :(. Głowa do góry. Musicie odkryć przyczynę i będzie dobrze. A dlaczego u urologa a nie androloga?

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arii a jaki mieliście wynik?nie martw się,dobrze że to tak szybko wyszło i nie naciągneli Was na inseminację! Wynik zalezy od wielu czynnikow.my raz mielismu tylko 5 mln a kolejnym razem 20mln(nadal nie jakos super ale roznica spora). Ja za tydz jade z mezem tez do urologa-androloga.chcemy siw dowiedziec czy ma sens zazywanie suplememtow ktore sa i tak drogie i czy powinnismy sie sklaniac ku nasieniu dawcy czy raczej probowac na męża.

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Arii Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odwołali z powodu tego, że tych ruchliwych nasionek było tylko 1% :(
    Urolog ma zbadać czy są żylaki powrozka nasiennego, bo one mogłyby mieć wpływ na tak znikomy ruch, a fragmentacja dna ukazać ich budowę.

Poryczałam się dziś u lekarza, ale nie wytrzymałam. Byłam przygotowana, że zrobię tę IUI i będzie wszystko dobrze, że już niedługo będę mamą a tu znowu czekanie i złość na cały świat, że w nim wiele narkomanów i pijaków i oni mają, a ja nie.

Dobranoc dziewczyny, trzymam za Was kciuki:)

8p3o0dw4xslohyuh.png
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedoświadczona- a miałaś robiony test PCT? W tym temacie wiem tyle co na swoim przykładzie, czyli ja mam test PCT 100%, czyli w moim śluzie nie porusza się ani jeden plemnik. I jak zapytałam czy robić przeciwciała to powiedziała mi dr, że nie ma sensu, że przeciwciała się robi, kiedy test PCT nie jest jednoznaczny, czyli na przykład 60% się nie porusza. Za to zaproponowała mi badanie subpopulacje limfocytów, które własnie wskazuje czy mój układ immunologiczny nie traktuje zapłodnionego zarodka jako wroga i go zwalcza. I to właśnie leczy się sterydami. Więc pewnie u Ciebie też. Ja nie robiłam w końcu tego bo wierze, że problem twi w wysokiej prolaktynie i jak ją zbije to moje endo i pęcherzyki wrócą do normy.

Pazyfea- moim zdaniem jest sens brać suplementy. Mój mąż ma żylaki powrózka ale nie decydujemy się na operacje, bo nie ma z tego tytułu dolegliwości i nasienie też jest dobre, ale tylko wtedy jak suplementuje. W styczniu w dolnej granicy po 4 miesiącach suplementów wszystko w jak najlepszej normie. Jaką mieliśmy morfologię nie umiem podać, jedynie wiem, że było 50% prawidłowych a po suplementacji 80%. To zawsze coś. Teraz bierze zwykłe witaminy typu androvit plus, D3 i K, Omega 3-6-9, magnez, selen, kwas foliowy. Kiedyś brał Fertilman i efekty też były super ale dosyć drogi, chociaż jak pewnie zliczyłabym wszystkie pojedyncze to wyszło by to samo, z tym, że część jego biorę i ja np. omega, magnez, d3 i k.

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • GdzieśPoDrigiejStronieTęczy Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tymi suplementami to reguły nie ma, raz pomogą raz nie. W naszym przypadku -nie. Mąż miał żylaki powrózka nasiennego i przy braniu suplementów morfologia spadła z 2% na 1%, ruchliwość pozostała bez zmian czyli w granicy 15% (bardzo słabo). Aktualnie jesteśmy po zabiegu i mam ogromną nadzieję, że pomógł, bo czasu nie zostało nam zbyt wiele.... Jadę dziś na monitoring i jeśli pęcherzyk dalej rośnie to w czwartek drugie IUI. Lekarz po sobotniej wizycie stwierdził, że przy tak niskim AMH to u mnie jak w ruletce albo się uda albo nie, z tym, że statystyki nie są na naszą korzyść. Dowiedziałam się, że nawet jakbym podeszła do IVF to szanse są poniżej 10%, że się uda i nawet leki mi się nie należą na refundację, do dla naszego Państwa nie jestem już rokująca... i jak się nie załamać :(

starania od kwietnia 2014, endometrioza, niskie AMH, morfologia 1-2%
    22.02.2016 laparoskopia (usunięcie torbieli, jajowody drożne)
    28.06.2016 laparoskopia męża (usunięcie żylaków powrózka nasiennego)
    AMH 0,18
    1 IUI 23.06 :(
    2 IUI 05.08 :(
    3 IUI 22.09 ?
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GdzieśPoDrigiejStronieTęczy wrote:
    Dziewczyny z tymi suplementami to reguły nie ma, raz pomogą raz nie. W naszym przypadku -nie. Mąż miał żylaki powrózka nasiennego i przy braniu suplementów morfologia spadła z 2% na 1%, ruchliwość pozostała bez zmian czyli w granicy 15% (bardzo słabo). Aktualnie jesteśmy po zabiegu i mam ogromną nadzieję, że pomógł, bo czasu nie zostało nam zbyt wiele.... Jadę dziś na monitoring i jeśli pęcherzyk dalej rośnie to w czwartek drugie IUI. Lekarz po sobotniej wizycie stwierdził, że przy tak niskim AMH to u mnie jak w ruletce albo się uda albo nie, z tym, że statystyki nie są na naszą korzyść. Dowiedziałam się, że nawet jakbym podeszła do IVF to szanse są poniżej 10%, że się uda i nawet leki mi się nie należą na refundację, do dla naszego Państwa nie jestem już rokująca... i jak się nie załamać :(

A ty nie miałaś niskiego FSH? Moje amh nie kwalifikuje do refundacji leków, ale FSH się mieści i mogę mieć refundację...

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile tak około macie pęcherzyków antralnych w każdym cyklu?

Ja wczoraj byłam na wizycie, w tym miesiącu mam trzecie, ostatnie podejście do IUI. Trzymajcie proszę kciuki...

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • Arii Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GdzieśPoDrugiejStronieTęczy nawet jeśli zabieg nie pomógł, to się nie załamuj. Podobno u części mężczyzn wyniki zaraz po zabiegu spadają, ale te nowe plemniczki (po 80 dniach) są już o niebo lepsze.

8p3o0dw4xslohyuh.png
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ