INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mogą być jedną z przyczyn poronienia.majka23 wrote:A co te przeciwciala oznaczają???
niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
niedoświadczona 32 wrote:Nie stresuj się! Co ma być to będzie..widzisz u mnie tez coraz to nowe rzeczzy wychodzą..krzepliwośćc przy dolnej granicy i przeiwciała przeciwjądrowe ANA na obecna chwile nie wiem czy w ogóle jest z tym sens podchodzić jeszcze do inseminacji.. czekam jeszcze na kilka badań i idę na kosultację.. a Ty sprawdzałaś czemu iui może się nie udawać? U mnie gdyby nie historia z pozytywnym testem a potem @ podchodziłabym znów..bo hormony i anatomicznie było bardzo ok.. a teraz te przeciwciała!
Dobra to luzuje i czekam na pozytywny test..i zrobie usg w srode moze..zobacze ile kasy nam zostalo;)niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
niedoświadczona 32 wrote:Chyba tak.. ale nie mam jeszcze wszystkich wyników.. z immunologią cięzko cokolwiek zrobić..jak się dowiem to dam znać.. ale to automatycznie zmniejsza mi szanse na iui i nie wiem czy będę podchodzić, zobaczymy co powie lekarz.
niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
majka23
-
majka23 wrote:Będzie dobrze po to są przeciwności żeby nas wzmocnić i dać kopa do przoduniedoświadczona 32
-
Dziewczyny,
potrzebuję porady/opinii/pocieszenia
Chodzi o TSH. Boję się, że inseminacji nie będzie/
2-3 lata temu miałam 2,7.
Jakieś 3 miesiące temu 3,3.
Od 2 miesięcy biorę Euthyrox 25 i dziś odebrałam wynik: 6,3 !!!
Przez głowę przechodzi mi jakiś błąd pomiarowy...
W środę idę do endokrynolog, zobaczę co powie i najwyżej powtórzę badanie.
O co chodzi? Nie czuję się gorzej.
Z takim wynikiem chyba nie ma mowy o inseminacji co?1989
PCOS/IO
Euthyrox 75/Glucophage 750 XR
22.06.2016 Sono HSG (Invimed Poznań) - jajowody drożne
21.02.2017 laparoskopia (elektrokauteryzacja jajników)
28.04.2017 IUI
26.05.2017 IUI -
AniaZenobia wrote:Dziewczyny,
potrzebuję porady/opinii/pocieszenia
Chodzi o TSH. Boję się, że inseminacji nie będzie/
2-3 lata temu miałam 2,7.
Jakieś 3 miesiące temu 3,3.
Od 2 miesięcy biorę Euthyrox 25 i dziś odebrałam wynik: 6,3 !!!
Przez głowę przechodzi mi jakiś błąd pomiarowy...
W środę idę do endokrynolog, zobaczę co powie i najwyżej powtórzę badanie.
O co chodzi? Nie czuję się gorzej.
Z takim wynikiem chyba nie ma mowy o inseminacji co?
Nie podchodziłabym na Twoim miejscu z takim wynikiem. Wiem ze Ci się spieszy jak każdej z nas.. ale czasem cierpliwość popłaca. Idź do lekarza i wysłuchaj co ci powie.niedoświadczona 32 -
Arii wrote:Jak wejdziesz na ich stronę i otworzysz zakładkę kontakt, pojawi się formularz do wypełnienia. Jak napiszesz cokolwiek to dodasz się do newslettera automatycznie. Możesz nawet napisać w treści, że prosisz o dodanie do newslettera.
Pozdrawiam;) -
KamKaKam wrote:Dziewczyny mam pytanie, bo moja druga połówka ma praktycznie nieruchome plemniki, myślimy o inseminacji, czy pierwszy cykl jest stymulowany czy zawsze pierwsza próba jest na naturalnym?
-
Arii wrote:Tak, letrozolem.
Niestety na razie koniec marzeń. IUI odwołane z powodu złych wyników męża. Lekarz powiedział, że nie mamy szans... i zalecił fragmentację i urologa -
Arii a jaki mieliście wynik?nie martw się,dobrze że to tak szybko wyszło i nie naciągneli Was na inseminację! Wynik zalezy od wielu czynnikow.my raz mielismu tylko 5 mln a kolejnym razem 20mln(nadal nie jakos super ale roznica spora). Ja za tydz jade z mezem tez do urologa-androloga.chcemy siw dowiedziec czy ma sens zazywanie suplememtow ktore sa i tak drogie i czy powinnismy sie sklaniac ku nasieniu dawcy czy raczej probowac na męża.PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Dziewczyny odwołali z powodu tego, że tych ruchliwych nasionek było tylko 1%
Urolog ma zbadać czy są żylaki powrozka nasiennego, bo one mogłyby mieć wpływ na tak znikomy ruch, a fragmentacja dna ukazać ich budowę.
Poryczałam się dziś u lekarza, ale nie wytrzymałam. Byłam przygotowana, że zrobię tę IUI i będzie wszystko dobrze, że już niedługo będę mamą a tu znowu czekanie i złość na cały świat, że w nim wiele narkomanów i pijaków i oni mają, a ja nie.
Dobranoc dziewczyny, trzymam za Was kciuki:) -
Niedoświadczona- a miałaś robiony test PCT? W tym temacie wiem tyle co na swoim przykładzie, czyli ja mam test PCT 100%, czyli w moim śluzie nie porusza się ani jeden plemnik. I jak zapytałam czy robić przeciwciała to powiedziała mi dr, że nie ma sensu, że przeciwciała się robi, kiedy test PCT nie jest jednoznaczny, czyli na przykład 60% się nie porusza. Za to zaproponowała mi badanie subpopulacje limfocytów, które własnie wskazuje czy mój układ immunologiczny nie traktuje zapłodnionego zarodka jako wroga i go zwalcza. I to właśnie leczy się sterydami. Więc pewnie u Ciebie też. Ja nie robiłam w końcu tego bo wierze, że problem twi w wysokiej prolaktynie i jak ją zbije to moje endo i pęcherzyki wrócą do normy.
Pazyfea- moim zdaniem jest sens brać suplementy. Mój mąż ma żylaki powrózka ale nie decydujemy się na operacje, bo nie ma z tego tytułu dolegliwości i nasienie też jest dobre, ale tylko wtedy jak suplementuje. W styczniu w dolnej granicy po 4 miesiącach suplementów wszystko w jak najlepszej normie. Jaką mieliśmy morfologię nie umiem podać, jedynie wiem, że było 50% prawidłowych a po suplementacji 80%. To zawsze coś. Teraz bierze zwykłe witaminy typu androvit plus, D3 i K, Omega 3-6-9, magnez, selen, kwas foliowy. Kiedyś brał Fertilman i efekty też były super ale dosyć drogi, chociaż jak pewnie zliczyłabym wszystkie pojedyncze to wyszło by to samo, z tym, że część jego biorę i ja np. omega, magnez, d3 i k. -
Dziewczyny z tymi suplementami to reguły nie ma, raz pomogą raz nie. W naszym przypadku -nie. Mąż miał żylaki powrózka nasiennego i przy braniu suplementów morfologia spadła z 2% na 1%, ruchliwość pozostała bez zmian czyli w granicy 15% (bardzo słabo). Aktualnie jesteśmy po zabiegu i mam ogromną nadzieję, że pomógł, bo czasu nie zostało nam zbyt wiele.... Jadę dziś na monitoring i jeśli pęcherzyk dalej rośnie to w czwartek drugie IUI. Lekarz po sobotniej wizycie stwierdził, że przy tak niskim AMH to u mnie jak w ruletce albo się uda albo nie, z tym, że statystyki nie są na naszą korzyść. Dowiedziałam się, że nawet jakbym podeszła do IVF to szanse są poniżej 10%, że się uda i nawet leki mi się nie należą na refundację, do dla naszego Państwa nie jestem już rokująca... i jak się nie załamaćstarania od kwietnia 2014, endometrioza, niskie AMH, morfologia 1-2%
22.02.2016 laparoskopia (usunięcie torbieli, jajowody drożne)
28.06.2016 laparoskopia męża (usunięcie żylaków powrózka nasiennego)
AMH 0,18
1 IUI 23.06
2 IUI 05.08
3 IUI 22.09 ? -
GdzieśPoDrigiejStronieTęczy wrote:Dziewczyny z tymi suplementami to reguły nie ma, raz pomogą raz nie. W naszym przypadku -nie. Mąż miał żylaki powrózka nasiennego i przy braniu suplementów morfologia spadła z 2% na 1%, ruchliwość pozostała bez zmian czyli w granicy 15% (bardzo słabo). Aktualnie jesteśmy po zabiegu i mam ogromną nadzieję, że pomógł, bo czasu nie zostało nam zbyt wiele.... Jadę dziś na monitoring i jeśli pęcherzyk dalej rośnie to w czwartek drugie IUI. Lekarz po sobotniej wizycie stwierdził, że przy tak niskim AMH to u mnie jak w ruletce albo się uda albo nie, z tym, że statystyki nie są na naszą korzyść. Dowiedziałam się, że nawet jakbym podeszła do IVF to szanse są poniżej 10%, że się uda i nawet leki mi się nie należą na refundację, do dla naszego Państwa nie jestem już rokująca... i jak się nie załamać
A ty nie miałaś niskiego FSH? Moje amh nie kwalifikuje do refundacji leków, ale FSH się mieści i mogę mieć refundację...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Dziewczyny a ile tak około macie pęcherzyków antralnych w każdym cyklu?
Ja wczoraj byłam na wizycie, w tym miesiącu mam trzecie, ostatnie podejście do IUI. Trzymajcie proszę kciuki...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.