INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
u mnie jak sie nie uda to mam byc stymulowana gonalem, bo Clo na mnie nie za bardzo dziala no ale to temat na pozniej, na razie to bym chciala do tego IUI podejsc...Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
KarolinaSeven wrote:Ja mialam dzien przed
Ja też dzień przed A w dniu IUI przed "działaniem" męża poprosiłam o sprawdzenie czy jeszcze pęcherzyk jest7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
GdzieśPoDrigiejStronieTęczy wrote:Właśnie czekam na monitoring to zachaczę o temat, zobaczymy co powie...
Jak po wizycie? Podchodzisz do iui?7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Dziewczyny byłam dzisiaj z wynikami i na monitoringu, w czwartek IUI, możecie mnie wpisać na listę, podejście pierwsze. Dzisiaj o 8 rano pęcherzyk mial 16,5 mm i drugi 14 mm. Jeśli w czwartek będzie chociaż ten jeden powyżej 18 to robimy. Podejrzewam że tak wypadnie właśnie w czwartek owu, bo dzisiaj mi się zaczął piękny śluz. Zobaczymy.
Jak się nie uda to chyba też zroimy ten test wiązania plemników.
Płatek gdzie w bdg robiliście?ania8306, APS lubią tę wiadomość
07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
pyatii wrote:Dziewczyny byłam dzisiaj z wynikami i na monitoringu, w czwartek IUI, możecie mnie wpisać na listę, podejście pierwsze. Dzisiaj o 8 rano pęcherzyk mial 16,5 mm i drugi 14 mm. Jeśli w czwartek będzie chociaż ten jeden powyżej 18 to robimy. Podejrzewam że tak wypadnie właśnie w czwartek owu, bo dzisiaj mi się zaczął piękny śluz. Zobaczymy.
Jak się nie uda to chyba też zroimy ten test wiązania plemników.
Płatek gdzie w bdg robiliście?
Trzymam kciuki!
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
Cześć dziewczyny, czytam Wasze posty i postanowiłam się przywitać.
Nie będę się nad sobą użalać, bo przecież każda z nas ma swój krzyż, który musi nieść przez życie.
My nasz niesiemy już 27 miesięcy, choć pierwsze nieświadome 12 było całkiem przyjemne
U nas sytuacja wygląda następująco:
mój M - wyrok: azoospermia.
ja (25 l.) jestem całkiem zdrowa, niewielkie problemy z drożnością lewego jajowodu, hormony w normie, kilka infekcji ale na szczęście już jest ok.
W drodze do spełnienia marzeń o dziecku zostały nam tylko dwa wyjścia.
Albo inseminacja nasieniem dawcy albo adopcja.
Mój M bardzo chce spróbować inseminacji, nie zważając na fakt, że to przecież od kogoś innego musimy wziąć nasienie.
Ja jestem pogodzona z życiem, z sytuacją, z adopcją. Ale dla niego chce spróbować inseminacji.
Czekamy na sierpień, na pierwsze dni cyklu by dowiedzieć się kiedy po raz pierwszy możemy spróbować.
Życzę powodzenia każdej z Was w spełnianiu marzeń!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 00:05
ania8306, MARTIII, Ania_84 lubią tę wiadomość
04.2014 - najpiękniejszy dzień w naszym życiu
09.2015 - koniec naszych marzeń
Najciekawsze pytania wciąż pozostają pytaniami.. -
Hej zapałka Życzę wam powodzenia Są tutaj dziewczyny, które miały iui nasieniem dawcy, może ich odczucia pomogą tobie w słuszności decyzji
Pyatii trzymam kciuki za czwartek Zakładając przyrost 1,5-2mm na dzień, powinien już być nawet większy
zapałka lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Dziewczyny ale mam stresa;) mialam robic codziennie testy owu i jak wyjdzie pozytyw to zastrzyk i następnego dnia iui. I tak robilam testy..i dzis w 15dc zrobilam dwa testy allegrowy negatywny i z Rosmanna i ten z Rosmanna oczywiście mega pozytyw..zapisalam sie oczywiscie na jutro na 11 na iui i boje sie ze moze byc za pozno iui zawsze mialam w 13 dc przy pecherzyku 24mm, ale w poniedzialek 13dc mialam tylko 18mm..liczac 2mm na dobe dzis bym miala 22mm i jut4o 24mm..ide dzis na usg o 17 zobaczyc jaki jest pecherzyk..mam nadzieje ze jeszcze będzie i poczeka do jutra..
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Dziewczyny po wczorajszym monitoringu klapa... pęcherzyk 18,5mm, w sobotę miał 16mm , do tego jakiś nie bardzo bo ścianki lekko pofalowane. Lekarz stwierdził, że nie będzie nas naciągał na kasę i robił inseminację bo pęcherzyk jego zdaniem się nie nadaje. Najgorsze jest to, że byłam stymulowana w tym cyklu i nie dość, że mam jeden to jeszcze wybrakowany Od następnego cyklu podwójna stymulacja Clo 2x1 i Letrozol 2x1 jak nie będzie odpowiedzi jajników, to stwierdził, że trzeba zastanowić się na in vitro lub adopcją komórki. In vitro w naszej sytuacji to koszt ok. 17.000zł (z lekami do stymulacji)
ania8306 pytałam go ponownie o tą refundację leków. Powiedział, że NFZ ich strasznie kontroluje, mówił, że były sytuacje jak jego kolega wypisał przy niskim AMH na zniżkę leki do stymulacji i musiał zwrócić bo wg NFZ się nie należy...starania od kwietnia 2014, endometrioza, niskie AMH, morfologia 1-2%
22.02.2016 laparoskopia (usunięcie torbieli, jajowody drożne)
28.06.2016 laparoskopia męża (usunięcie żylaków powrózka nasiennego)
AMH 0,18
1 IUI 23.06
2 IUI 05.08
3 IUI 22.09 ? -
bizona wrote:Dziewczyny ale mam stresa;) mialam robic codziennie testy owu i jak wyjdzie pozytyw to zastrzyk i następnego dnia iui. I tak robilam testy..i dzis w 15dc zrobilam dwa testy allegrowy negatywny i z Rosmanna i ten z Rosmanna oczywiście mega pozytyw..zapisalam sie oczywiscie na jutro na 11 na iui i boje sie ze moze byc za pozno iui zawsze mialam w 13 dc przy pecherzyku 24mm, ale w poniedzialek 13dc mialam tylko 18mm..liczac 2mm na dobe dzis bym miala 22mm i jut4o 24mm..ide dzis na usg o 17 zobaczyc jaki jest pecherzyk..mam nadzieje ze jeszcze będzie i poczeka do jutra..
Trzymam kciuki! Myślę, że skoro miałaś w 13dc 18mm to powinnaś zdążyćstarania od kwietnia 2014, endometrioza, niskie AMH, morfologia 1-2%
AMH 0,18
1 IUI 23.06
2 IUI 05.08
3 IUI 22.09 ? -
zapałka wrote:Cześć dziewczyny, czytam Wasze posty i postanowiłam się przywitać.
Nie będę się nad sobą użalać, bo przecież każda z nas ma swój krzyż, który musi nieść przez życie.
My nasz niesiemy już 27 miesięcy, choć pierwsze nieświadome 12 było całkiem przyjemne
ja (25 l.) jestem całkiem zdrowa, niewielkie problemy z drożnością lewego jajowodu, hormony w normie, kilka infekcji ale na szczęście już jest ok.
Mój M bardzo chce spróbować inseminacji, nie zważając na fakt, że to przecież od kogoś innego musimy wziąć nasienie.
Ja jestem pogodzona z życiem, z sytuacją, z adopcją. Ale dla niego chce spróbować inseminacji.
Czekamy na sierpień, na pierwsze dni cyklu by dowiedzieć się kiedy po raz pierwszy możemy spróbować.
Życzę powodzenia każdej z Was w spełnianiu marzeń!
Trzymam za Was kciuki w drodze do spełnienia marzeńzapałka lubi tę wiadomość
starania od kwietnia 2014, endometrioza, niskie AMH, morfologia 1-2%
AMH 0,18
1 IUI 23.06
2 IUI 05.08
3 IUI 22.09 ? -
KarolinaSeven wrote:Trzymam kciuki!07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
ania8306 wrote:Hej zapałka Życzę wam powodzenia Są tutaj dziewczyny, które miały iui nasieniem dawcy, może ich odczucia pomogą tobie w słuszności decyzji
Pyatii trzymam kciuki za czwartek Zakładając przyrost 1,5-2mm na dzień, powinien już być nawet większy
No ja liczę na oba pęcherzyki :Dzapałka lubi tę wiadomość
07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
zapałka wrote:Cześć dziewczyny, czytam Wasze posty i postanowiłam się przywitać.
Życzę powodzenia każdej z Was w spełnianiu marzeń!
hej!
My podchodzimy do iui aid decyzja ze strony mojego meza byla szybka a ja sie wahalam... przez 4 lata bylismy w martwym punkcie, maz mi tlumaczyl w ten sposob, ze to bedzie chociaz 50% z naszych genow poza tym bardzo chcialby uczestniczyc w zyciu dziecka od poczecia, widziec jak sie rozwija jeszcze w brzuszku
Trzymam za Was kciuki!
zapałka lubi tę wiadomość
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka!