INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mari szkoda że ja nie jestem taka waleczna jak ty. Też coś mi się wydaje że z tą biocenozą trochę naciągają, że to tak właściwie pikuś skoro mam wymaz ok. Mogłam tak zrobić, podzwonić w inne miejsca od razu jak tak mi powiedzieli
Sierota ze mnie...
Ale teraz mąż wie o wszystkim i to on twierdzi że nie chce teraz, bo chce zrobić tą ostatnią iui jak wie że jest wszystko dobrze. Dlatego za dużo mu nigdy nie mówię, ale dzisiaj musiałam...
U nas z nasieniem - morfologia, fragmentacja dna, test wiązania z kwasem - wszystko ok. Takiej prawdziwej przyczyny nie znamy...
Spróbujemy chyba naturalnie, chociaż więcej dla przyjemności niż jakichkolwiek nadziei
Dziękuję dziewczyny :-*
Edit
Stymulowana byłam clo. Ale nawet nie kupowałam - miałam z poprzedniego cyklu. Te 400 to koszt wizyt 2 x 120 zł, badanie krwi 100 zł, gonapeptyl 55 zł, podanie zastrzyku i biocenoza chyba 50 zł. Masakra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 22:24
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Jejku ale wy tutaj aktywne jesteście
Nie nadążam czytać
Promyczek 39 ja testuje 6.08 ale pewnie jeżeli @ nie będzie to zrobię pierwszy test 4.08 a Ty?
APS u mnie różnie z czuciem owulacji ale faktycznie zawsze coś czułam. Mam za sobą 2 cykle z clo i teraz drugi z puregonem. Nie mam problemu z niepękającymi pęcherzykami. Trudno nie będę się nakręcać, co ma być to będzie
bajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836
26.07 pięknie bije serduszko
-
Cześć wszystkim:))) jestem tu świeżakiem.. więc może krótka historia o mym lichym życiu:)
mam 26 lat:) woww:D
mężatka już od 2.. kiedy to zleciało? sama nie wiem... a od 1,5 roku staramy sie o fasolkę, pierwsze pół roku bez spiny.. reszta już w bani zdążyła mi trochę nabroić;/
Na początku mca tego mówię do mojego "dość.. koniec jedziemy do LUblina do kliniki i badamy się"... Koleżanka poleciła mi dr Wdowiaka z kliniki Ovea... Diagnoza.. wrogi śluz;/;/ i coo? totalna załamka.. płaczki niedowierzanie itp... no ale wzięłam się w garść, wczorajsza wizyta i postanowione... czekamy do okresu bądź jednak może do ciąży.. (oby)
Jest okres to w sierpniu pierwsze podejście do inseminacji... wszystkie badania u nas są ok.. jesteśmy zdrowi... jedyny problem to ten mój durny śluz... Marzę o tym aby za 1 razem się udało.. ehhh.. zdarzają się takie przypadki? czy nie mam co się łudzić? -
Fasolko_przyjdz wrote:Cześć wszystkim:))) jestem tu świeżakiem.. więc może krótka historia o mym lichym życiu:)
mam 26 lat:) woww:D
mężatka już od 2.. kiedy to zleciało? sama nie wiem... a od 1,5 roku staramy sie o fasolkę, pierwsze pół roku bez spiny.. reszta już w bani zdążyła mi trochę nabroić;/
Na początku mca tego mówię do mojego "dość.. koniec jedziemy do LUblina do kliniki i badamy się"... Koleżanka poleciła mi dr Wdowiaka z kliniki Ovea... Diagnoza.. wrogi śluz;/;/ i coo? totalna załamka.. płaczki niedowierzanie itp... no ale wzięłam się w garść, wczorajsza wizyta i postanowione... czekamy do okresu bądź jednak może do ciąży.. (oby)
Jest okres to w sierpniu pierwsze podejście do inseminacji... wszystkie badania u nas są ok.. jesteśmy zdrowi... jedyny problem to ten mój durny śluz... Marzę o tym aby za 1 razem się udało.. ehhh.. zdarzają się takie przypadki? czy nie mam co się łudzić?pewnie ze sie zdarzaja
trzeba byc dobrej mysli
Ja dzisiaj bylam na usg po iui sprawdzic czy nie ma pecherzykow i nie ma uffteraz czekanie do 5.08... Najgorsze przede mna
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
KarolinaSeven wrote:Hej
pewnie ze sie zdarzaja
trzeba byc dobrej mysli
Ja dzisiaj bylam na usg po iui sprawdzic czy nie ma pecherzykow i nie ma uffteraz czekanie do 5.08... Najgorsze przede mna
A co oznaczały by pęcherzyki?
Trzymam kciuki:D
A ja noo... już zmieniam tor myślenia z negatywnego na pozytywny...zwłaszcza że przede mną upragniony urlop... A właśnie.. polećcie fajne miejsce nad morzem? takie w miarę spokojne:) -
KarolinaSeven ja dzisiaj też mam wizytę i się stresuję czy pękły czy nie. Miałyśmy iui w ten sam dzień
u mnie w 14 dc. Ja planuję testować dopiero 11-08 bo mi tak @ wg of wypada. Chyba, ze wcześniej pojawi się @
starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
4 cykle z CLO
problem męski - mała ilość plemników
Hashimoto
15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
23-07-2016 IUI -
nick nieaktualnyDZiewczyny mam jeszcze pytanie odnośnie wielkości pęcherzyków przy zastrzyku?
Martwię się trochę bo ovu pewnie wypadnie w weekend a IUI mam możliwość zrobienia piątek bądź poniedziałek bo w weekend nie robią. Gin mówił, że plemniki mogą żyć nawet 4dni więc będzie ok ale szczerze? Jak mamy nie współżyć i mam ryzykować tym że IUI będzie za późno to mnie to przeraża. I tak chciałam się orientacyjnie spytać jak u was było?
W czwartek mam wizytę i chciałam mieć porównanie z wami.
ps. Ile miałyście ważne badania przed IUI?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 13:05
-
Fasolko
pecherzyki uwalniaja komorke jajowa zeby doszlo do ewentualnego zaplodnienia
nie dzieluje!
Sandrita
u mnie iui byla w 11 dcjesli chodzi o testowanie to pani doktor powiedziala zeby zrobic bete po 10 dniach brania lutki
to bedzie moj 24 dc
Landryneczka
mi p.doktor mowila ze potrzebujemy pecherzyka min 18 mm i endo 8 mm, wiec jesli w czwartek beda mialy te 18mm to moim zdaniem pregnyl i iui w ptale to pewnie lekarz Ci powie jak bedzie oki
a ktpry dc bedzie w czwartek u Ciebie? I jak dlugie masz cykle?
U mnie badania wazne pol rokuWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 13:23
nick nieaktualnyKarolinaSeven dziękuję za odpowiedź. Ja z reguły mam nieregularne ale przy stymulacji i duphastonie to tak 29 dni do 30 bo ja raczej mam stałą fazę lutealną te 14dni czasem 15 więc przy stymulacji owulacja koło 14dc więc tak jakoś byłoby. W czwartek będę miała 12dc w zeszlym cyklu miałam zastrzyk w 13dc ale clo brałam 5-9 a teraz 4-8 . Z tym , że miałam 4zastrzyki dodtakowo a w poprzednim 5 więc różnie może być z wielkością.
Pół roku to fajnie że tyle. I wszystkie taka sama długość ważna? -
Ja Ci powiem, ze chyba im wczesniej bierze sie clo tym lepiej, ale nie jestem pewna... gdzies wyczytalam ze najlepiej od 3 dc brac.. ja w poprzednim cyklu bralam od 3 dc po jednej tablece a teraz zaczelam od dwoch a potem po jednej i taka roznica, ze w tamtym cyklu iui mialam w 14 dc a teraz w 11
No miejmy nadzieje ze u Ciebie w czwartek bedzie dobra wiadomosc czyli ze pt iuia to Twoj pierwszy monit w tyn cyklu?
Bakteryjne pol roku
Dziewczynky a wiecie czy to wazne czy pecherzyki sa w dwoch innych jajnikach czy dwa na nednym jajniku czy jest w ktoryms przypadku wieksza szansa czy to bez znaczenia?
nick nieaktualnyKarolina tak gin zlecił że pierwszy
szczerze mówiąc staram sie nie stresować bo nic to nie da
co ma być to będzie póki co działamy co drugi dzień a jak sie okaże że IUI w pon to nie odpuszczamy z
. Jak ma sie udać to się uda z taką ilością plemniczków jaka będzie.
A co do pęcherzyków na dwoch jajnikach to nie mam pojęcia jak to jest. Nigdy nie miałam tak zawsze na jednym.
A co do brania clo. To ja dodatkowo brałam zastrzyki na jajeczka 3,5,7,9 dc więc stąd pewnie clo od 5 zlecił ale wzięłam od 4 bo się zgapiłamWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 14:09
-
Landryneczko ja przy IUI mialam 2 pecherzyki jeden 25 a drugi 18, przy czym moje naturalnie duze rosna i pekaja dopiero przy 30 wiec wczesniej nie bylo co robic. ja komus pekaja mniejsze albo dobrze reaguje na zastrzyki HCG to lepiej szybciej.
Co do badan to u mnie nie byly zadne wymagane, posiewy robilam ostatnio jakis rok temu. HSG nie mialam, ale mialam histeroskopie w ubieglym roku, to chyba prawie to samo?
Karolina mysle ze niewazne jak sa rozmieszczone pecherzyki, mnie sie wydaje ze nawet lepiej jak w 2 roznych na wypadek jakby np. jeden jajowod byl niedrozny.
co do Clo to ja mialam 2x1 od 5 do 10 dc, nie wiem od czego zalezy jak szybko sie zaczyna, moze od tego jak dlugie sie ma naturalne cykle i przy dluzszych wlacza sie pozniej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 14:10
Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
nick nieaktualny
-
Landryneczka
a no to w sumie musisz oczekiwac czwartku no i nie ma co sie stresowac pewnie, co bedzie to bedziea to ja nie wiem jak to jest z zastrzykami bo nie bralalm tego; )
APS
no w sumie ja mialam hsg i u mnie dwa drozne wiec to pewnie bez znaczenia u mnie
KarolinaSeven a miałaś jakieś wskazania żeby brać luteinę? Ja nic nie biorę, iui miałam na cyklu naturalnym przy pęcherzykach 23mm i 24mm. Dzisiaj mam nadzieję dowiedzieć się czy pękły. Nie wiem czy 10 dni po iui to nie za wcześnie na testowanie tzn. ja wolę się nie nastawiać i chyba wyczekam do terminu spodziewanej @. Chyba, że mnie zaskoczy @ wcześniej;/
starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
4 cykle z CLO
problem męski - mała ilość plemników
Hashimoto
15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
23-07-2016 IUI -
nick nieaktualny