X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatoszka gratulacje:)
    Promyczku oby za dwa dni beta byla juz konkretna ;)

• KarolinaSeven Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha... szkoda ze nie udalo sie tego zdiagnozowac wczesniej no ale miejmy nadzieje ze jednak cos sie jutro ruszy :)

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
    20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 08:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 08:18

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari szkoda że ja nie jestem taka waleczna jak ty. Też coś mi się wydaje że z tą biocenozą trochę naciągają, że to tak właściwie pikuś skoro mam wymaz ok. Mogłam tak zrobić, podzwonić w inne miejsca od razu jak tak mi powiedzieli :-/ Sierota ze mnie...
    Ale teraz mąż wie o wszystkim i to on twierdzi że nie chce teraz, bo chce zrobić tą ostatnią iui jak wie że jest wszystko dobrze. Dlatego za dużo mu nigdy nie mówię, ale dzisiaj musiałam...
    U nas z nasieniem - morfologia, fragmentacja dna, test wiązania z kwasem - wszystko ok. Takiej prawdziwej przyczyny nie znamy...
    Spróbujemy chyba naturalnie, chociaż więcej dla przyjemności niż jakichkolwiek nadziei ;-)

Dziękuję dziewczyny :-*

Edit
    Stymulowana byłam clo. Ale nawet nie kupowałam - miałam z poprzedniego cyklu. Te 400 to koszt wizyt 2 x 120 zł, badanie krwi 100 zł, gonapeptyl 55 zł, podanie zastrzyku i biocenoza chyba 50 zł. Masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 22:24

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • bajka_ Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ale wy tutaj aktywne jesteście :) Nie nadążam czytać :)

Promyczek 39 ja testuje 6.08 ale pewnie jeżeli @ nie będzie to zrobię pierwszy test 4.08 a Ty?

APS u mnie różnie z czuciem owulacji ale faktycznie zawsze coś czułam. Mam za sobą 2 cykle z clo i teraz drugi z puregonem. Nie mam problemu z niepękającymi pęcherzykami. Trudno nie będę się nakręcać, co ma być to będzie :)

bajka_
    28.05 punkcja
    28.06 transfer
    7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836 :)
    26.07 pięknie bije serduszko :)

p19u3e3k86t2qusv.png
  • Fasolko_przyjdz Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim:))) jestem tu świeżakiem.. więc może krótka historia o mym lichym życiu:)

mam 26 lat:) woww:D

mężatka już od 2.. kiedy to zleciało? sama nie wiem... a od 1,5 roku staramy sie o fasolkę, pierwsze pół roku bez spiny.. reszta już w bani zdążyła mi trochę nabroić:) ;/

Na początku mca tego mówię do mojego "dość.. koniec jedziemy do LUblina do kliniki i badamy się"... Koleżanka poleciła mi dr Wdowiaka z kliniki Ovea... Diagnoza.. wrogi śluz;/;/ i coo? totalna załamka.. płaczki niedowierzanie itp... no ale wzięłam się w garść, wczorajsza wizyta i postanowione... czekamy do okresu bądź jednak może do ciąży.. (oby)
    Jest okres to w sierpniu pierwsze podejście do inseminacji... wszystkie badania u nas są ok.. jesteśmy zdrowi... jedyny problem to ten mój durny śluz... Marzę o tym aby za 1 razem się udało.. ehhh.. zdarzają się takie przypadki? czy nie mam co się łudzić?

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolko_przyjdz wrote:
    Cześć wszystkim:))) jestem tu świeżakiem.. więc może krótka historia o mym lichym życiu:)

mam 26 lat:) woww:D

mężatka już od 2.. kiedy to zleciało? sama nie wiem... a od 1,5 roku staramy sie o fasolkę, pierwsze pół roku bez spiny.. reszta już w bani zdążyła mi trochę nabroić:) ;/

Na początku mca tego mówię do mojego "dość.. koniec jedziemy do LUblina do kliniki i badamy się"... Koleżanka poleciła mi dr Wdowiaka z kliniki Ovea... Diagnoza.. wrogi śluz;/;/ i coo? totalna załamka.. płaczki niedowierzanie itp... no ale wzięłam się w garść, wczorajsza wizyta i postanowione... czekamy do okresu bądź jednak może do ciąży.. (oby)
    Jest okres to w sierpniu pierwsze podejście do inseminacji... wszystkie badania u nas są ok.. jesteśmy zdrowi... jedyny problem to ten mój durny śluz... Marzę o tym aby za 1 razem się udało.. ehhh.. zdarzają się takie przypadki? czy nie mam co się łudzić?
    Hej :) pewnie ze sie zdarzaja :) trzeba byc dobrej mysli :)

Ja dzisiaj bylam na usg po iui sprawdzic czy nie ma pecherzykow i nie ma uff :) teraz czekanie do 5.08... Najgorsze przede mna :P

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
  • Fasolko_przyjdz Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaSeven wrote:
    Hej :) pewnie ze sie zdarzaja :) trzeba byc dobrej mysli :)

Ja dzisiaj bylam na usg po iui sprawdzic czy nie ma pecherzykow i nie ma uff :) teraz czekanie do 5.08... Najgorsze przede mna :P

A co oznaczały by pęcherzyki?

Trzymam kciuki:D

A ja noo... już zmieniam tor myślenia z negatywnego na pozytywny...zwłaszcza że przede mną upragniony urlop... A właśnie.. polećcie fajne miejsce nad morzem? takie w miarę spokojne:)

• sandrita86 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaSeven ja dzisiaj też mam wizytę i się stresuję czy pękły czy nie. Miałyśmy iui w ten sam dzień :) u mnie w 14 dc. Ja planuję testować dopiero 11-08 bo mi tak @ wg of wypada. Chyba, ze wcześniej pojawi się @ :|

p19ulhb89feboquk.png

starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
    4 cykle z CLO
    problem męski - mała ilość plemników
    Hashimoto
    15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
    23-07-2016 IUI :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZiewczyny mam jeszcze pytanie odnośnie wielkości pęcherzyków przy zastrzyku?
    Martwię się trochę bo ovu pewnie wypadnie w weekend a IUI mam możliwość zrobienia piątek bądź poniedziałek bo w weekend nie robią. Gin mówił, że plemniki mogą żyć nawet 4dni więc będzie ok ale szczerze? Jak mamy nie współżyć i mam ryzykować tym że IUI będzie za późno to mnie to przeraża. I tak chciałam się orientacyjnie spytać jak u was było?
    W czwartek mam wizytę i chciałam mieć porównanie z wami.
    ps. Ile miałyście ważne badania przed IUI?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 13:05

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolko
    pecherzyki uwalniaja komorke jajowa zeby doszlo do ewentualnego zaplodnienia ;)
    nie dzieluje! :)

Sandrita
    u mnie iui byla w 11 dc :) jesli chodzi o testowanie to pani doktor powiedziala zeby zrobic bete po 10 dniach brania lutki :) to bedzie moj 24 dc :)

Landryneczka
    mi p.doktor mowila ze potrzebujemy pecherzyka min 18 mm i endo 8 mm, wiec jesli w czwartek beda mialy te 18mm to moim zdaniem pregnyl i iui w pt :) ale to pewnie lekarz Ci powie jak bedzie oki :) a ktpry dc bedzie w czwartek u Ciebie? I jak dlugie masz cykle?
    U mnie badania wazne pol roku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 13:23

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaSeven dziękuję za odpowiedź. Ja z reguły mam nieregularne ale przy stymulacji i duphastonie to tak 29 dni do 30 bo ja raczej mam stałą fazę lutealną te 14dni czasem 15 więc przy stymulacji owulacja koło 14dc więc tak jakoś byłoby. W czwartek będę miała 12dc w zeszlym cyklu miałam zastrzyk w 13dc ale clo brałam 5-9 a teraz 4-8 . Z tym , że miałam 4zastrzyki dodtakowo a w poprzednim 5 więc różnie może być z wielkością.
    Pół roku to fajnie że tyle. I wszystkie taka sama długość ważna?

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Ci powiem, ze chyba im wczesniej bierze sie clo tym lepiej, ale nie jestem pewna... gdzies wyczytalam ze najlepiej od 3 dc brac.. ja w poprzednim cyklu bralam od 3 dc po jednej tablece a teraz zaczelam od dwoch a potem po jednej i taka roznica, ze w tamtym cyklu iui mialam w 14 dc a teraz w 11 :)
    No miejmy nadzieje ze u Ciebie w czwartek bedzie dobra wiadomosc czyli ze pt iui :) a to Twoj pierwszy monit w tyn cyklu?
    Bakteryjne pol roku :)

Dziewczynky a wiecie czy to wazne czy pecherzyki sa w dwoch innych jajnikach czy dwa na nednym jajniku czy jest w ktoryms przypadku wieksza szansa czy to bez znaczenia?

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina tak gin zlecił że pierwszy :/ szczerze mówiąc staram sie nie stresować bo nic to nie da :) co ma być to będzie póki co działamy co drugi dzień a jak sie okaże że IUI w pon to nie odpuszczamy z <3 . Jak ma sie udać to się uda z taką ilością plemniczków jaka będzie.
    A co do pęcherzyków na dwoch jajnikach to nie mam pojęcia jak to jest. Nigdy nie miałam tak zawsze na jednym.
    A co do brania clo. To ja dodatkowo brałam zastrzyki na jajeczka 3,5,7,9 dc więc stąd pewnie clo od 5 zlecił ale wzięłam od 4 bo się zgapiłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 14:09

• APS Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczko ja przy IUI mialam 2 pecherzyki jeden 25 a drugi 18, przy czym moje naturalnie duze rosna i pekaja dopiero przy 30 wiec wczesniej nie bylo co robic. ja komus pekaja mniejsze albo dobrze reaguje na zastrzyki HCG to lepiej szybciej.

Co do badan to u mnie nie byly zadne wymagane, posiewy robilam ostatnio jakis rok temu. HSG nie mialam, ale mialam histeroskopie w ubieglym roku, to chyba prawie to samo?

Karolina mysle ze niewazne jak sa rozmieszczone pecherzyki, mnie sie wydaje ze nawet lepiej jak w 2 roznych na wypadek jakby np. jeden jajowod byl niedrozny.

co do Clo to ja mialam 2x1 od 5 do 10 dc, nie wiem od czego zalezy jak szybko sie zaczyna, moze od tego jak dlugie sie ma naturalne cykle i przy dluzszych wlacza sie pozniej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 14:10

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS ja na zastrzyki w sumie dobrze reaguje. Poprzedni miałam 19mm bodajże dwa i zastrzyk był. Trzymajcie kciuki za czwartek.
    A myślę że jak ktoś ma długie cykle to wtedy clo się później bierze tak mi się wydaje.

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka
    a no to w sumie musisz oczekiwac czwartku no i nie ma co sie stresowac pewnie, co bedzie to bedzie :) a to ja nie wiem jak to jest z zastrzykami bo nie bralalm tego; )

APS
    no w sumie ja mialam hsg i u mnie dwa drozne wiec to pewnie bez znaczenia u mnie :)

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
  • sandrita86 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaSeven a miałaś jakieś wskazania żeby brać luteinę? Ja nic nie biorę, iui miałam na cyklu naturalnym przy pęcherzykach 23mm i 24mm. Dzisiaj mam nadzieję dowiedzieć się czy pękły. Nie wiem czy 10 dni po iui to nie za wcześnie na testowanie tzn. ja wolę się nie nastawiać i chyba wyczekam do terminu spodziewanej @. Chyba, że mnie zaskoczy @ wcześniej;/

p19ulhb89feboquk.png

starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
    4 cykle z CLO
    problem męski - mała ilość plemników
    Hashimoto
    15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
    23-07-2016 IUI :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 08:19

‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ