X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 08:19

• Szafirkowa Znajoma

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaSeven wrote:
    A jak z clo? Co to znaczy ze nic nie dalo? Jakie mialas pecherzyki przy braniu clo?
    Pęcherzyki były tak 19-20 mm, progesteron i testy wskazywały że owulacja była...tylko nic z tego nie wychodzi...

• Szafirkowa Znajoma

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaSeven wrote:
    Szafirkowa
    a badaliscie nasienie meza?

Tak, nasienie w dolnych granicach normy więc jak to lekarz powiedział " dzieci z tego mogą być "

• Szafirkowa Znajoma

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że novum ma dobre opinie, jednak jest to spory wydatek, takie leczenie w klinice więc chciałam spróbować coś popróbować na nfz

• KarolinaSeven Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szafirkowa wrote:
    Pęcherzyki były tak 19-20 mm, progesteron i testy wskazywały że owulacja była...tylko nic z tego nie wychodzi...
    A w tym sensie ;)
    Jesli chodzi o inne kliniki z tamtych rejonow to nie pomoge...

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
    20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! :)
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolko przyjdz i Moniko witam wśród wrogich swoim mężom ;) Jeśli wszystko u Was ok to moja dr obstawiała, że za 1 max 2 razem będzie udana IUI. Niestety po drugiej nieudanej iui dalsze diagnozowanie i hiperprolaktynemia czynnościowa. Teraz mamy 3 miesiące przerwy na leczenie i wracamy to IUI. Dobrze mi robi ta przerwa, strasznie mnie wykończyło to wszystko emocjonalnie. Poza tym żyłam tylko tym i przez to (plus te wszystkie leki) zaniedbałam się i przybrało mi się. Teraz jestem na diecie, ćwiczę i wracam pomału do formy :)

Szafirkowa- Karowa wydaję się ok. Leżałam tam 2 razy i miałam hsg. Bardzo miły personel. I cudowny ginekolog-dziadek zajmujący się niepłodnością. Ale nie wiem czy robią iui, pewnie tak.

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • KamKaKam Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy zawsze pierwszy cykl jest na naturalnym czy można prosić od razu o stymulacje jak ma sie problemy z owulacja? Ja chyba we wrześniu musze spróbować i tyle... Wiecie gdzie we Wrocławiu najlepiej?

• zapałka Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 ja też dołączam się do życzeń! :)
    niech Ci się spełni wszystko o czym marzysz!

Powinien być gdzieś na forum link do słownika skrótów, które tutaj używacie bo ciężko się laikowi połapać! :)

Ale druga zagadka CLO (pierwsza to była @ :D) również rozwiązana.
    Spojrzałam na receptę, którą jutro mam wykupić i jakiś CLOSTIL cośtam ;) więc pewno o to chodzi.
    Ja mam zacząć brać to cuś w 3 dniu i aż do 7, ale to może dlatego że mam cykle tylko 26 dniowe. W 10 dniu mam zgłosić się na usg.

Jestem strasznie ciekawa jak to wszystko wygląda od tzw "kuchni". Czy wszystko będzie ok, czy pęcherzyki będą wystarczająco duże, czy pękną..
    Tyle pytań.

Ale odpowiedź dobra jest tylko jedna. Marzę o dwóch pięknych kreseczkach! :)
    i Wam tego samego z serca życzę!

ania8306 lubi tę wiadomość

04.2014 - najpiękniejszy dzień w naszym życiu
    09.2015 - koniec naszych marzeń

Najciekawsze pytania wciąż pozostają pytaniami..
  • Selja Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadążam za Wami ;)

Na karowej pracuje chyba dr kunicki - on pracuje tez w invictie - cudowny człowiek , polecam.

Od dziś zaczęlam lutkę ale z cos mnie dół brzucha boli :(
    Milego dnia <3

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za życzenia, jesteście kochane <3

Wczoraj się udało, może będą z tego dzieci :P A tak naprawdę, to musiałby zdarzyć się cud ;)

Fasolka a jesteś pewna że masz wrogi śluz? Czasami wystarczy zrobić za późno to badanie i też wszystkie plemniki mogą być nieruchome...
    Mój brat jeździ do Chałup i nawet jak pokazuje zdjęcia to na plaży nie ma nigdy tłoku ;)

Karolina super że pęcherzyki ładnie pękły i wszystko idzie zgodnie z planem :D Czekam na pozytywną betę 5.08 :)

APS to dziwne że u was nie wymagają żadnych badań, chociażby tych wirusowych, cytologi - to przepisy nakładają taki obowiązek. Ale moja poprzednia lekarka też zrobiła mi pierwszą iui bez badań, może nie ma w tym temacie kontroli albo coś ;)

Co do clo, to lekarz twierdzi, że powinno się rozpocząć najpóźniej w 5dc, ale lepiej wcześniej ;)

KamKaKam mi zawsze dawali coś na stymulację, u mnie chcą mieć pewność że będą pęcherzyki jak już podchodzimy do iui. Ale są dziewczyny które podchodzą na cyklu naturalnym, ale myślę że po prostu są u stałego lekarza, który doskonale zna ich organizm... Ja jestem z Wrocławia. Robiłam iui w dwóch klinikach, ale w każdej mogę się do czegoś przyczepić ;)

Zapałka hihi, uśmiechnęłam się na te twoje zagadki :) To było takie hmmm takie słodkie hihi. W pierwszej iui zawsze są stresy, ale życzę tobie żeby wszystko było ok i cykl zakończył się dwoma kreseczkami :)

Selja nie martw się, ten dół brzucha to na pewno nie na okres, za szybko, a poza tym pewnie go nie dostaniesz :D

Ale się rozpisałam.... Wracam do pracy :P

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • Selja Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, kochana jesteś :) wczoraj jeszcze byłam pewna że się udało - dziś już az takim optymistą nie jestem.

Jeśli chodzi o clo to ja brałam od 3 do 7 dc, a w tym cyklu od 5 do 9. Potem w 13-14 dc menopur. Udało się wyhodować dwa piękne pęcherzyki po jednym na jajnik ;) przed inseminacją pękł jeden, drugi myślę że wieczorem po.
    Czy Wam też lekarz zabronił starań naturalnych <3 ?

p19u3e3kwjkqlfv6.png

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamKaKam wrote:
    Dziewczyny czy zawsze pierwszy cykl jest na naturalnym czy można prosić od razu o stymulacje jak ma sie problemy z owulacja? Ja chyba we wrześniu musze spróbować i tyle... Wiecie gdzie we Wrocławiu najlepiej?
    Ja nie mialam problemu z owulka i dostalam stymulacje zeby zwiekszyc szanse i jestem zadowolona :) ja jestem w invicta u doktor W-O i jestem zadowolna, pani doktor jest konkretna osoba wiec wszystko idzie szybko :) pierwsze wizyty mialam u doktora Witkowskiego i byla katastrofa... wszystko ciaglo sie 3 miesiące... mialam sono hsg i doktor powiedzial ze nie moze byc w tym samym cyklu iui a pani doktor powiedziala ze to nie rtg i nie ma kompletnie zadnych przeciwwskazan.
    .

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selja wrote:
    Nie nadążam za Wami ;)

Na karowej pracuje chyba dr kunicki - on pracuje tez w invictie - cudowny człowiek , polecam.

Od dziś zaczęlam lutkę ale z cos mnie dół brzucha boli :(
    Milego dnia <3
    Nie martw sie ja mialam i w sumie teraz tez mam to samo po lutce :( tzn boli brzuch troche jak na okres..

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 wrote:
    Dziękuję za życzenia, jesteście kochane <3

Wczoraj się udało, może będą z tego dzieci :P A tak naprawdę, to musiałby zdarzyć się cud ;)

Fasolka a jesteś pewna że masz wrogi śluz? Czasami wystarczy zrobić za późno to badanie i też wszystkie plemniki mogą być nieruchome...
    Mój brat jeździ do Chałup i nawet jak pokazuje zdjęcia to na plaży nie ma nigdy tłoku ;)

Karolina super że pęcherzyki ładnie pękły i wszystko idzie zgodnie z planem :D Czekam na pozytywną betę 5.08 :)

APS to dziwne że u was nie wymagają żadnych badań, chociażby tych wirusowych, cytologi - to przepisy nakładają taki obowiązek. Ale moja poprzednia lekarka też zrobiła mi pierwszą iui bez badań, może nie ma w tym temacie kontroli albo coś ;)

Co do clo, to lekarz twierdzi, że powinno się rozpocząć najpóźniej w 5dc, ale lepiej wcześniej ;)

KamKaKam mi zawsze dawali coś na stymulację, u mnie chcą mieć pewność że będą pęcherzyki jak już podchodzimy do iui. Ale są dziewczyny które podchodzą na cyklu naturalnym, ale myślę że po prostu są u stałego lekarza, który doskonale zna ich organizm... Ja jestem z Wrocławia. Robiłam iui w dwóch klinikach, ale w każdej mogę się do czegoś przyczepić ;)

Zapałka hihi, uśmiechnęłam się na te twoje zagadki :) To było takie hmmm takie słodkie hihi. W pierwszej iui zawsze są stresy, ale życzę tobie żeby wszystko było ok i cykl zakończył się dwoma kreseczkami :)

Selja nie martw się, ten dół brzucha to na pewno nie na okres, za szybko, a poza tym pewnie go nie dostaniesz :D

Ale się rozpisałam.... Wracam do pracy :P
    No to teraz trzymam kciuki za ten cud!

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mialam sen ze odebralam bete a tam cos ponad 40!

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ucina mi wiadomości :(
    (...) ponad 40! Jakbym chciala zeby ten sen sie spelnil! :D

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam sen ze dostałam okres,a sikaniec pozytyw:)))

KamKaKam, jatoszka, PolaMinka, ania8306, APS lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • KamKaKam Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super gratulacje promyczek !!!!

• KamKaKam Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny :) ja teraz czekam na @ dobtygonia myc musi robię hsg i mam nadzieje we wrześniu na iui

Wysłany: 27 lipca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Ja dziś miałam sen ze dostałam okres,a sikaniec pozytyw:)))
    Super! Gratulacje! Kiedy lecisz na bete? :D

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ